Kések, lámpák, EDC-holmik

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

Avatar
Pithecus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2018.06.08. 21:53
Tartózkodási hely: BAZ
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Pithecus »

A PTA-BASZKI Késmúzeuma (Pithecus Tudományos Akadémia - Bambusz Alapú Szerszámok és Kések Intézete) újabb csodálatos darabbal gyarapodott. Egy valódi újbori lucakéssel. Az Újbor szigetén (ma Borneo) átvonuló magyarok, Pál vezér népe otthagyta lábnyomát és néhány tagját a szigeten, miközben ők szétszóródtak a Nagy Vízen mint palinézők, mélánnézők és Tas-mániások. Az ottmaradottakat megették, csakúgy, mint a sokkal később odavetődött magyar hittérítőt. Így a bennszülöttek joggal hivatkozhatnak a rokonságra, hiszen őseik jogán magyar vért is tartalmaznak. Pukiluk törzsfő ezért küldte ajándékként a varázskést. Ilyenkor a Téli Napforduló ünnepére összejönnek a rokon népek, a vérrokonság okán az idén ott volt a szintén magyar vérű Pápua Nagypapuka, a St.Cupák jelenleg hivatalban levő őrzője is.
bosz1.JPG
bosz1.JPG (114.59 KiB) Megtekintve 54579 alkalommal
A lucakés boszorkányos rituáléjának már az ómagyarok is hódoltak. Akkoriban Luci sámánlány emlékére december 13.-ára el kellett készíteni, fémet nem tartalmazhatott csak faneműt, méhviasszal kellett érlelni a téli napfordulóig. A gatyában kellett becsempészni a közösségi sámánjurtába, aholis egy hölgynemű kezébe kellett adni. A többi aztán már a szerencsén múlott, hogy boszi lett-e vagy foghiány.
Később számos néven tisztelték, mint pl Lux, Luxa (v.ö. Buxa), Luca, sőt egyes hímsoviniszta sámánok le is ferizték, így lett Luci Feri. De minden civilizált népnél a fény és az örömök hozója maradt.
bosz2.JPG
bosz2.JPG (99.36 KiB) Megtekintve 54579 alkalommal
Az elfogyasztott hittérítő és a sziget felett elrepült idő kegyetlen vasfoga kissé módosította a szakrális eljárást. Most már december 13 a kezdőnap és az egyezményes Téli Napforduló a kés befejezésének időpontja. Arrafelé a bambusz a késkészítésre legalkalmasabb anyag, némi pálmanyállal kiegészítve. Természetesen az eszközt a megfelelő, beégetett baszorkányos szimbóleumok ékítik.
Tekintettel a fennálló vérrokonságra és a dátumválasztóra Amerika felé hozták az eszközt, így megvolt a gyártási időtartam is és egy nappal korábban ideért az eszköz a szertartáshoz.
A boszorkányteszt viszont sajnos elmarad, mivel egyrészt ott a #metoo elmebaj, másrészt nem járok éjféli misére, harmadrészt a karácsonyi sütikészítés kellékeként dr.Pithecusné elővett egy méretes "sikálót" és jelentőségteljes nézéssel meglengette...

A lucakés mérete imponáló, teljes hossza 233 mm, ebből a pengehossz 136 mm, vastagsága 8 mm.
"Olyan nincs hogy valamiből nem lehet kést csinálni."
Avatar
Pithecus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2018.06.08. 21:53
Tartózkodási hely: BAZ
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Pithecus »

A PTA PUKI (Párhuzamos Univerzumok Késeinek Intézete) örömmel tudatja, hogy hosszú várakozási idő után váratlanul megjött a PTA Spacetime Slider* - késvadászatra specializált - gépe és egy érdekes párhuzamos univerzumból hozott egy EDC eszközt.**
microhig1a.JPG
microhig1a.JPG (44.25 KiB) Megtekintve 54480 alkalommal
A Késmúzeum japán szakértője, Kazo Kazamata szerint az eszköz egy világokszerte ismert bugylibicsak típus, japánul higonokami, ami történelmi kutatások szerint magyar közvetítéssel került a szigetekre. A PTA egy emberként küzd azért, hogy elismerten a Világökörség része legyen. Már az is egy óriási dolog, hogy törpuniverzumból került ide, tehát kawaii és méretfüggetlenül valószínűen előfordul minden párhuzamos univerzumban.
microhig1b.JPG
microhig1b.JPG (49.94 KiB) Megtekintve 54480 alkalommal
A párhuzamos törpuniverzumok todományos kutatása a Spacetime Slider alkalmazásával tovább folytatódik. A törpülés mértéke elméletileg úgy is értelmezhető, hogy a megfelelő irányból visszatérő SS-gépben szállított anyag, a Koffer-effektusnak*** megfelelően törpül, majd megérkezve úgymarad. A penge görbülete igazolja a Pithelic-féle sejtést, hogy nagy gravitációs mezőn áthaladó nyitott pengék jelenős görbületet szenvednek.

Egyelőre csak a párhuzamos törpuniverzumok jellemző koordinátáinak kimérése folyik, az SS gép legutóbbi tapasztalatai alapján. A PTA lelkes tagja, Kukiya Nekikichi, aki szerint a méret nem számít, minden idejét a törpvilágok kutatásására akarja fordítani. Szerinte érdemes lenne a saját univerzumunkbeli B-612 kisbolygót is megvizsgálni mikrokésügyileg.

Az eszköz anyaga az univerzumokszerte alkalmazott roncsolásmentes anyagvizsgálati módszerekkel meghatározva szénacél, sárgaréz és vörösréz.




* Spacetime Slider. A téridő anomáliáit kihasználva a különböző párhuzamos univerzumok között csúszkáló, programozható automata szerkezet. (forrás: Enciklopédia Pithennica)
** A 20 mm átmérőjű, 1 jenes érme nem a bicsak származási univerzumából való, csak a rokonság és méret szemléltesére lett alkalmazva.
*** Koffer-effektus: minél több holmink van, megfelelő irányból annál kisebbre kell összenyomni a tároló tartalmát. (Dr.Lichtkoffer professzor I. törvénye.)
"Olyan nincs hogy valamiből nem lehet kést csinálni."
hegyespenge
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 92
Csatlakozott: 2018.06.09. 07:39

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: hegyespenge »

Hát kedves Pithecus, még mindig a frászt hozom a kutyánkra, amikor olvasom a leírásaidat. Nem lehet kibírni, hogy ne vonyítva röhögjek rajta. Szegény állat, azt se tudja, hogy mi van. :)
Avatar
Pithecus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2018.06.08. 21:53
Tartózkodási hely: BAZ
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Pithecus »

hegyespenge írta: 2019.01.09. 21:03 Hát kedves Pithecus, még mindig a frászt hozom a kutyánkra, amikor olvasom a leírásaidat. Nem lehet kibírni, hogy ne vonyítva röhögjek rajta. Szegény állat, azt se tudja, hogy mi van. :)
Örülök hogy tetszett! A kutyácskának pedig ilyenkor adni kell egy jutalomfalatka kutyakekszet, akkor hamar megtanulja hogy ha a falkavezér nevet, az neki csak jó. :lol:
"Olyan nincs hogy valamiből nem lehet kést csinálni."
Avatar
vato
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2156
Csatlakozott: 2018.06.01. 17:55

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: vato »

Üdv,

Legal meretet kihasznalo fix kest keresek. Eddig a CS mini hunter amit talaltam, illetve a spyderco enuff keseket neztem, bar ez csak 6 cm korul van.

Bejovos a bemchmade 133 fixed infidel, de nem legal a merete...

Szoval ki mit ajanlana?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Avatar
nemtokregelni
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1384
Csatlakozott: 2018.06.10. 14:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

vato írta: 2019.01.20. 15:14 Üdv,
Legal meretet kihasznalo fix kest keresek.
Szoval ki mit ajanlana?
Nemrég hasonló helyzetben én végül egy ilyet vettem (Real Steel Receptor):
https://www.youtube.com/watch?v=v9u_xBkx8GA

Van pár fixem, kerestem valami kicsi, könnyen rejthető és hordható fixet akár öltönyös szerkóhoz is. Szempont volt még, hogy az élét magam is egyszerűen karban tudjam tartani és ne sajnáljam, ha el kell dobni vagy elveszik. Egyelőre meg vagyok vele elégedve.
Sapienti sat.
Avatar
Pithecus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2018.06.08. 21:53
Tartózkodási hely: BAZ
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Pithecus »

Érdekes, de természetesen todományos tény, hogy a párhuzamos világok kisebb eltérésekkel azonosak, és ez igaz a méretkülönbségektől függetlenül. Erre bizonyíték, hogy a PTA PUKI Spacetime Slider gépe a már korábban bejárt útját megismételve, újabb mikrotörp kést hozott. Az eszköz megszólalásig hasonlít a mi univerzumunkban is előforduló douk-douk késre. Az érdekesség az, hogy az eszköz darabokban jött át a világok közötti úton, tehát az ottani gyártó még nem szerelte össze. A gyártás befejezése a Pithec Művek összes helyiségében történt. Megjegyzendő, hogy semmiféle utólagos illesztési korrekcióra nem volt szükség, a bicsakjellegű eszköz egy kalapács meggyőzőképességét tolerálva csak úgy összecuppant.
douk_douk0.JPG
douk_douk0.JPG (45.5 KiB) Megtekintve 54254 alkalommal
(a kép a Pithec Művek szíves engedélyével)

A douk-douk kés alkotója a mi univerzumunkban állítólag valami Cognac* nevű francia volt. De valószínű, hogy csak utazásai során látott eszközt másolta le. A hites igazság szerint Douk-Douk isten adta a know-how-t az akkoriban a fűszívás következtében igen hamar mélánnézőknek. Ebben csak az a szívás, hogy szegényeknek eredetileg egy vasuk sem volt, sőt semmiféle fémjük.

Egy másik elmélet szerint az átutazó palinéző (ma polinéz) magyarok akartak kedveskedni a bennszülötteknek egy EDC késsel a kedves fogadtatásért, mondták hogy ez az ajándék legalábbis dukál nekik. Ebből lett helyi szlengben a duká-duká nevű kés, ami az írásbeliség megjelenésekor - mivel "á" betűjük nem volt - lett duk-duk, majd douk-douk, ami ugyanaz. A jóságos idegenek váltak később a mondákban Douk-Douk istenné. Na ez már valószínű.
douk_douk1.JPG
douk_douk1.JPG (48 KiB) Megtekintve 54254 alkalommal
Mivel a késtípus megjelenése a mi univerzumunkban a helyi Melanéziában** történt, a Késmúzeum felkérte a kérdés szakértőjét, dr. Butult Kukakokó mélánnéző professzort, a Pápua Popó Egyetem Elméleti Kannibalisztika tanszékének vezetőjét a kés formai autenciticitásának verifikázására. A prof anyagilag valóságosnak validálta és leverifikázta.

A kés valós tesztelését egy valódi, evilágbeli utolsó, saját törpbogyóján végezte Törpápa***. A többiből ugyanis törpbogyószörpöt készítettek. Hidegsajtolással, cukormentesen, de ez már egy másik történet...
A Törpápa, akinek véleménye megkérdőjelezhetetlen, kifejezetten használhatónak nyilvánította ki az eszközt.
douk_douk2.JPG
douk_douk2.JPG (37.83 KiB) Megtekintve 54254 alkalommal
Az eszköz anyaga szemrevételezéses vizsgálattal és a törpbogyóteszt alapján vas-szén ötvözetnek minősült.
Az EDC praktikumát mutatja a nyél végén levő u-lemezke. A kés hordásához nem kell zseb, sőt ruha sem, ami a trópusokon nagyon praktikus viselet. Egy darab madzaggal nyakba akasztható.



* Nem csinálta a konyakot, hanem fogyasztotta és ez meg is látszott a késen.
** Ősmagyar időkben a "Mélánnézők szigetei".
*** Törpápa a hupikék-rend vezetője. Aprajafalvaszerte elismert törpbogyó-szakértő.
"Olyan nincs hogy valamiből nem lehet kést csinálni."
FC1
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 112
Csatlakozott: 2018.12.13. 20:37

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: FC1 »

Naszóval. Vettem és hordok egy viperát.Nincs barnakönyvem, sok veszíteni valóm nincs, egyébként is annyit kapnék érte mint egy pepperspray-ért. Ha jól emlékszem még soha motozásban nem volt részem ha meg megtalálják nálam azt mondom hogy a buszmegállóban találtam innen néhány méterre, azt se tudom mi ez.
Szóval ez az
baton-16solidsteel-2.jpg
baton-16solidsteel-2.jpg (32.09 KiB) Megtekintve 54227 alkalommal
Ha nincs ló a szamár is jó!
Mr. Senki
Tesztelő
Tesztelő
Hozzászólások: 2463
Csatlakozott: 2018.06.04. 23:47

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Mr. Senki »

FC1 írta: 2019.01.26. 03:58 Naszóval. Vettem és hordok egy viperát.Nincs barnakönyvem, sok veszíteni valóm nincs, egyébként is annyit kapnék érte mint egy pepperspray-ért. Ha jól emlékszem még soha motozásban nem volt részem ha meg megtalálják nálam azt mondom hogy a buszmegállóban találtam innen néhány méterre, azt se tudom mi ez.
Szóval ez az
baton-16solidsteel-2.jpg
Okos vagy, de kéretik a beismerő vallomást ne itt tedd meg, hanem fáradj be a lakhely szerinti kapitányságra.

A vipera viselése szerintem ökörség! Nincs megállítóereje semmi, ellenben remekül lehet vele súlyos, életveszélyes sérüléseket okozni.

Ennek a beríltásával kivétlesen egyetértek!

Otthon, ahol minden játszik, ott elmegy, mert ott nem a menekülés a cél. Viszont utcán konkrét baromság. Akárcsak a kés önvédelmi célú viselése.
Valaha Martin Riggs voltam, de már csak egy Senki vagyok. Annyira senki, hogy még a fegyverem is "ISMERETLEN".
Freddy Haflin
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 269
Csatlakozott: 2018.07.11. 09:51

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Freddy Haflin »

Martin Riggs írta: 2019.01.26. 13:47 Okos vagy, de kéretik a beismerő vallomást ne itt tedd meg, hanem fáradj be a lakhely szerinti kapitányságra.

A vipera viselése szerintem ökörség! Nincs megállítóereje semmi, ellenben remekül lehet vele súlyos, életveszélyes sérüléseket okozni.

Ennek a beríltásával kivétlesen egyetértek!

Otthon, ahol minden játszik, ott elmegy, mert ott nem a menekülés a cél. Viszont utcán konkrét baromság. Akárcsak a kés önvédelmi célú viselése.
+1

A "vipera" (ASP, teleszkópos taktikai bot, stb.) használata szakavatott embert igényel. Vitán felüli, hogy hatékony eszköz, de nagyon nem mindegy a felhasználási terület.
Rendvédelmi eszközként jól lehet vele hárítani, feszíteni és persze ütni is. Egy hozzáértő viszont megválasztja a célfelületet, stb., amire egy önvédelmi szituban nincs mód és lehetőség. Marad az esztelen csapkodás, persze cél a fej, ha meg meghal az ellen, akkor meg csak sasol az okossa...

A kés dettó. Ha vki nincs arra 100%-ig felkészülve a használatára, arra hogy vkit meg KELL szúrnia/vágnia vele és ez vérrel/ vérzéssel jár, arra kés legfőképp önveszélyes tárgy.
Mr. Senki
Tesztelő
Tesztelő
Hozzászólások: 2463
Csatlakozott: 2018.06.04. 23:47

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Mr. Senki »

Freddy Haflin írta: 2019.01.26. 17:46 +1

A "vipera" (ASP, teleszkópos taktikai bot, stb.) használata szakavatott embert igényel. Vitán felüli, hogy hatékony eszköz, de nagyon nem mindegy a felhasználási terület.
Rendvédelmi eszközként jól lehet vele hárítani, feszíteni és persze ütni is. Egy hozzáértő viszont megválasztja a célfelületet, stb., amire egy önvédelmi szituban nincs mód és lehetőség. Marad az esztelen csapkodás, persze cél a fej, ha meg meghal az ellen, akkor meg csak sasol az okossa...

A kés dettó. Ha vki nincs arra 100%-ig felkészülve a használatára, arra hogy vkit meg KELL szúrnia/vágnia vele és ez vérrel/ vérzéssel jár, arra kés legfőképp önveszélyes tárgy.
Magamból kiindulva, pont ezért nem viselek ilyen eszközöket önvédelemre. Utcán nem cél az ellenfél megölése. Ezért nem is használnám ezeket szituban, és bexopnám a harcit. Mire elszánnám magam az ölésre, már nem lenne lehetőségem azt végrehajtani. Otthon fordítva van. Aki rámtöri az ajtót, az számítson a legrosszabbra. Bár ott is gumival indítok, csak aztán jön a 12-es slug fejre...
Valaha Martin Riggs voltam, de már csak egy Senki vagyok. Annyira senki, hogy még a fegyverem is "ISMERETLEN".
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13485
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Freddy Haflin írta: 2019.01.26. 17:46 +1

A "vipera" (ASP, teleszkópos taktikai bot, stb.) használata szakavatott embert igényel. Vitán felüli, hogy hatékony eszköz, de nagyon nem mindegy a felhasználási terület.
Rendvédelmi eszközként jól lehet vele hárítani, feszíteni és persze ütni is. Egy hozzáértő viszont megválasztja a célfelületet, stb., amire egy önvédelmi szituban nincs mód és lehetőség. Marad az esztelen csapkodás, persze cél a fej, ha meg meghal az ellen, akkor meg csak sasol az okossa...

A kés dettó. Ha vki nincs arra 100%-ig felkészülve a használatára, arra hogy vkit meg KELL szúrnia/vágnia vele és ez vérrel/ vérzéssel jár, arra kés legfőképp önveszélyes tárgy.
+1

de a gestapo mégis a papp rita sprayt jobban üldözi. Atomot a BM-re!
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Freddy Haflin
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 269
Csatlakozott: 2018.07.11. 09:51

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Freddy Haflin »

gvass1 írta: 2019.01.26. 18:14 +1

de a gestapo mégis a papp rita sprayt jobban üldözi. Atomot a BM-re!
:D
aksurv
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 3435
Csatlakozott: 2018.06.08. 16:12

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Martin Riggs írta: 2019.01.26. 13:47 Okos vagy, de kéretik a beismerő vallomást ne itt tedd meg, hanem fáradj be a lakhely szerinti kapitányságra.

A vipera viselése szerintem ökörség! Nincs megállítóereje semmi, ellenben remekül lehet vele súlyos, életveszélyes sérüléseket okozni.

Ennek a beríltásával kivétlesen egyetértek!

Otthon, ahol minden játszik, ott elmegy, mert ott nem a menekülés a cél. Viszont utcán konkrét baromság. Akárcsak a kés önvédelmi célú viselése.
Gratulálok.
Ön alkalmas az igazgatatás rendészeti munkához.
Elárulnád mi értelme van egy szabadon tartható dolog viselésének betiltásához?
Bármilyen tiltásnak kizárólag akkor van értelme, ha azt mindig kibírod kényszeríteni, különben csak törvénytisztelők tartják be, tehát a jogszabály nem éri el a célját mert náluk pont értelmetlen tiltani.
Hogy érthető legyen a tiltás működik a reptéren, de nem működik az utcán.
Egyébként a teszkós szövetszatyrot a tejszínhabsprayt a vagdalthús konzervet nem akarod esetleg betiltani, mert ebből a három dologból pillanatok alatt messze hatékonyabb emberkinyújtó eszközt lehet összerakni, mint egy bot.
Nincs megállító ereje, mert fogalmad sincs mire való. Ki se kell nyitni és pillanatok alatt mész tőle össze, mint a colstok.
Igen meg kell tanulni használni, de ez legtöbb dologra igaz. Ha annyira rossz eszköz lenne, akkor nem az lenne rendszeresítve, a világ legtöbb rendőrségénél.
Végül figyelmedbe ajánlom a cseh KKVE szabályozást. Amit úgy lehetne összefoglalni röviden tömören, hogy NINCSEN. Ehhez képest harmadannyi emberölés van mint nálunk, és fele annyi mint az idióta briteknél. Lehet gondolkodni miért.
Az meg, hogy megíród hogyan fogsz védekezni, nos hálás lesz érte az ügyvéded. Ja nem.
Azt meg külön megnézném, hogy éjjel háromkor álomból felriadva rossz látási körülmények között visító asszonnyal gyerekkel egy mozgó ember te fejbehúzol egy sörétessel, főleg egy sluggal.
Mr. Senki
Tesztelő
Tesztelő
Hozzászólások: 2463
Csatlakozott: 2018.06.04. 23:47

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Mr. Senki »

aksurv írta: 2019.01.26. 21:32 Gratulálok.
Ön alkalmas az igazgatatás rendészeti munkához.
Elárulnád mi értelme van egy szabadon tartható dolog viselésének betiltásához?
Bármilyen tiltásnak kizárólag akkor van értelme, ha azt mindig kibírod kényszeríteni, különben csak törvénytisztelők tartják be, tehát a jogszabály nem éri el a célját mert náluk pont értelmetlen tiltani.
Hogy érthető legyen a tiltás működik a reptéren, de nem működik az utcán.
Egyébként a teszkós szövetszatyrot a tejszínhabsprayt a vagdalthús konzervet nem akarod esetleg betiltani, mert ebből a három dologból pillanatok alatt messze hatékonyabb emberkinyújtó eszközt lehet összerakni, mint egy bot.
Nincs megállító ereje, mert fogalmad sincs mire való. Ki se kell nyitni és pillanatok alatt mész tőle össze, mint a colstok.
Igen meg kell tanulni használni, de ez legtöbb dologra igaz. Ha annyira rossz eszköz lenne, akkor nem az lenne rendszeresítve, a világ legtöbb rendőrségénél.
Végül figyelmedbe ajánlom a cseh KKVE szabályozást. Amit úgy lehetne összefoglalni röviden tömören, hogy NINCSEN. Ehhez képest harmadannyi emberölés van mint nálunk, és fele annyi mint az idióta briteknél. Lehet gondolkodni miért.
Az meg, hogy megíród hogyan fogsz védekezni, nos hálás lesz érte az ügyvéded. Ja nem.
Azt meg külön megnézném, hogy éjjel háromkor álomból felriadva rossz látási körülmények között visító asszonnyal gyerekkel egy mozgó ember te fejbehúzol egy sörétessel, főleg egy sluggal.
Blaaa blaaa blaaa....
Valaha Martin Riggs voltam, de már csak egy Senki vagyok. Annyira senki, hogy még a fegyverem is "ISMERETLEN".
Avatar
Sparrow
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 549
Csatlakozott: 2018.06.11. 12:12

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Sparrow »

aksurv írta: 2019.01.26. 21:32 Gratulálok.
Ön alkalmas az igazgatatás rendészeti munkához.
Elárulnád mi értelme van egy szabadon tartható dolog viselésének betiltásához?
Bármilyen tiltásnak kizárólag akkor van értelme, ha azt mindig kibírod kényszeríteni, különben csak törvénytisztelők tartják be, tehát a jogszabály nem éri el a célját mert náluk pont értelmetlen tiltani.
Hogy érthető legyen a tiltás működik a reptéren, de nem működik az utcán.
Egyébként a teszkós szövetszatyrot a tejszínhabsprayt a vagdalthús konzervet nem akarod esetleg betiltani, mert ebből a három dologból pillanatok alatt messze hatékonyabb emberkinyújtó eszközt lehet összerakni, mint egy bot.
Nincs megállító ereje, mert fogalmad sincs mire való. Ki se kell nyitni és pillanatok alatt mész tőle össze, mint a colstok.
Igen meg kell tanulni használni, de ez legtöbb dologra igaz. Ha annyira rossz eszköz lenne, akkor nem az lenne rendszeresítve, a világ legtöbb rendőrségénél.
Végül figyelmedbe ajánlom a cseh KKVE szabályozást. Amit úgy lehetne összefoglalni röviden tömören, hogy NINCSEN. Ehhez képest harmadannyi emberölés van mint nálunk, és fele annyi mint az idióta briteknél. Lehet gondolkodni miért.
Az meg, hogy megíród hogyan fogsz védekezni, nos hálás lesz érte az ügyvéded. Ja nem.
????

A tank is rendszeresitve van, megsem jo polgari onvedelemre... es azt is meg kell tanulni hasznalni... ja hogy otthon azt nem tarthatom... kiveve mint gepjarmu... bocs de pont megvalaszoltad a kerdest. Ha viszem haza a kapanyelet (bot) aznem baj, hisz kapahoz kell.... de ha egy osszecsukhato kapanyelem van, az lehet nem kapalni kell...
zora
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 3322
Csatlakozott: 2018.06.01. 19:54
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: zora »

aksurv írta: 2019.01.26. 21:32 Gratulálok.
Ön alkalmas az igazgatatás rendészeti munkához.
Elárulnád mi értelme van egy szabadon tartható dolog viselésének betiltásához?
Bármilyen tiltásnak kizárólag akkor van értelme, ha azt mindig kibírod kényszeríteni, különben csak törvénytisztelők tartják be, tehát a jogszabály nem éri el a célját mert náluk pont értelmetlen tiltani.
Hogy érthető legyen a tiltás működik a reptéren, de nem működik az utcán.
Egyébként a teszkós szövetszatyrot a tejszínhabsprayt a vagdalthús konzervet nem akarod esetleg betiltani, mert ebből a három dologból pillanatok alatt messze hatékonyabb emberkinyújtó eszközt lehet összerakni, mint egy bot.
Nincs megállító ereje, mert fogalmad sincs mire való. Ki se kell nyitni és pillanatok alatt mész tőle össze, mint a colstok.
Igen meg kell tanulni használni, de ez legtöbb dologra igaz. Ha annyira rossz eszköz lenne, akkor nem az lenne rendszeresítve, a világ legtöbb rendőrségénél.
Végül figyelmedbe ajánlom a cseh KKVE szabályozást. Amit úgy lehetne összefoglalni röviden tömören, hogy NINCSEN. Ehhez képest harmadannyi emberölés van mint nálunk, és fele annyi mint az idióta briteknél. Lehet gondolkodni miért.
Az meg, hogy megíród hogyan fogsz védekezni, nos hálás lesz érte az ügyvéded. Ja nem.
Azt meg külön megnézném, hogy éjjel háromkor álomból felriadva rossz látási körülmények között visító asszonnyal gyerekkel egy mozgó ember te fejbehúzol egy sörétessel, főleg egy sluggal.
Viselhetne mindenki 20 centis taktikai tőrt is, mert szabadon tartható. Minden valamire való katonai vagy rendőri egységnél van rendszeresítve. Persze használni is tudni kell, de aki magához veszi, az nyilván navyseal volt valamikor.
A cseheknél leszarják a kkve-t, minden jóérzésű ember éles önvédelmit viselhet.
Az ember felépít fejben egy "protokollt", hogy mit is tegyen, ha a saját otthonában támadás éri. Aki megteheti, annak az utolsó lépcső egy lőfegyver. Ha van egy hatékony eszköz a birtokában, és a támadó nem ért a szép szóból, gumiból, stb, logikus, hogy az utolsó utáni eszköz mondjuk egy sörétes. Szigorúan saját területen belül, agresszív, nem elriasztható támadóval szemben. Sír a gyerek, az asszony? Nyilván nem véletlenül. Nem várom meg, amíg kárt tesznek bennük.
Az azért ugye meg van, hogy hazánkban a legtöbb befejezett emberölést késsel, vagy ütés erejét növelő eszközzel követik el az exkommandósok?
Elfogadom, hogy a vipera avatott kezekben kiváló passzív önvédelmi eszköz is lehet, de ne haragudj, ha ilyesmit látok valakinél, nekem a baseballütős-csákánynyeles figurák ugranak be, meg az, hogy egyetlen ütéssel el tudja törni vele valamelyik végtagomat, vagy bezúzni a koponyámat. Szerencsére ilyennel nem találtam magam szembe, de részemről egyértelműen életellenes támadásnak fognám fel a jelenlétét.
Avatar
Roti
Kézműves Veterán
Kézműves Veterán
Hozzászólások: 163
Csatlakozott: 2018.06.25. 22:26
Tartózkodási hely: Szigetvár
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Roti »

Hmmmm.... esp edzett acél teleszkópos selfibot. Teljesen legális! Nem hajlik el a telefon súlyától!
Ideális a tökéletes selfik elkészítéséhez. 😁😁😁😁
Mr. Senki
Tesztelő
Tesztelő
Hozzászólások: 2463
Csatlakozott: 2018.06.04. 23:47

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Mr. Senki »

Roti írta: 2019.01.26. 23:28 Hmmmm.... esp edzett acél teleszkópos selfibot. Teljesen legális! Nem hajlik el a telefon súlyától!
Ideális a tökéletes selfik elkészítéséhez. 😁😁😁😁
Jah végülis csak egy mágneses golyót kell a végére tenni..' 😃😃😃
Valaha Martin Riggs voltam, de már csak egy Senki vagyok. Annyira senki, hogy még a fegyverem is "ISMERETLEN".
Freddy Haflin
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 269
Csatlakozott: 2018.07.11. 09:51

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Freddy Haflin »

zora írta: 2019.01.26. 22:07 Viselhetne mindenki 20 centis taktikai tőrt is, mert szabadon tartható. Minden valamire való katonai vagy rendőri egységnél van rendszeresítve. Persze használni is tudni kell, de aki magához veszi, az nyilván navyseal volt valamikor.
A cseheknél leszarják a kkve-t, minden jóérzésű ember éles önvédelmit viselhet.
Az ember felépít fejben egy "protokollt", hogy mit is tegyen, ha a saját otthonában támadás éri. Aki megteheti, annak az utolsó lépcső egy lőfegyver. Ha van egy hatékony eszköz a birtokában, és a támadó nem ért a szép szóból, gumiból, stb, logikus, hogy az utolsó utáni eszköz mondjuk egy sörétes. Szigorúan saját területen belül, agresszív, nem elriasztható támadóval szemben. Sír a gyerek, az asszony? Nyilván nem véletlenül. Nem várom meg, amíg kárt tesznek bennük.
Az azért ugye meg van, hogy hazánkban a legtöbb befejezett emberölést késsel, vagy ütés erejét növelő eszközzel követik el az exkommandósok?
Elfogadom, hogy a vipera avatott kezekben kiváló passzív önvédelmi eszköz is lehet, de ne haragudj, ha ilyesmit látok valakinél, nekem a baseballütős-csákánynyeles figurák ugranak be, meg az, hogy egyetlen ütéssel el tudja törni vele valamelyik végtagomat, vagy bezúzni a koponyámat. Szerencsére ilyennel nem találtam magam szembe, de részemről egyértelműen életellenes támadásnak fognám fel a jelenlétét.
Egyszer beszéltem egy olyan palival, akiről lerítt, hogy nem bírósági végrehajtóként foglalkozik kintlévőség kezeléssel.

Mivel egy relatív hosszabb társalgás volt, ezért őszintébben nyilatkozott arról, hogy miért tart a kocsija csomagtartójában jóféle akácfa nagyfejsze-nyelet.
Elmondta, hogyha a többi kollégájához hasonlóan az akkor divatos "bézbóz"-ütőt tartaná, akkor a yard egyből b.szogatná, hogy hol a labda, hol a kesztyű.

Be szokott pakolni mellé egy nagyfejsze-fejet, és ha nagyon firtatják, akkor azt mondja: vinné nyeleztetni. Épp.

A viperáról is úgy nyilatkozott, hogy azzal se foglalkozik, egy jó méteres nyélnek kicsit nagyobb az akciótávolsága.
Ha kocsiba, elől ( a fejszenyél nyilván csomagtartóba fér el)kell vmi, oda egy fain, nagyméretű csillag-villáskulcsot rak. Ha gebasz van -mondta-, azt nem tudják egyből rámondani, hogy arra készült, hogy vkinek szétbombázza a fejét.

Saját megoldás erre a 3-5 góliát elemes MagLite (volt).
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13485
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

zora írta: 2019.01.26. 22:07 Viselhetne mindenki 20 centis taktikai tőrt is, mert szabadon tartható. Minden valamire való katonai vagy rendőri egységnél van rendszeresítve. Persze használni is tudni kell, de aki magához veszi, az nyilván navyseal volt valamikor.
A cseheknél leszarják a kkve-t, minden jóérzésű ember éles önvédelmit viselhet.
Az ember felépít fejben egy "protokollt", hogy mit is tegyen, ha a saját otthonában támadás éri. Aki megteheti, annak az utolsó lépcső egy lőfegyver. Ha van egy hatékony eszköz a birtokában, és a támadó nem ért a szép szóból, gumiból, stb, logikus, hogy az utolsó utáni eszköz mondjuk egy sörétes. Szigorúan saját területen belül, agresszív, nem elriasztható támadóval szemben. Sír a gyerek, az asszony? Nyilván nem véletlenül. Nem várom meg, amíg kárt tesznek bennük.
Az azért ugye meg van, hogy hazánkban a legtöbb befejezett emberölést késsel, vagy ütés erejét növelő eszközzel követik el az exkommandósok?
Elfogadom, hogy a vipera avatott kezekben kiváló passzív önvédelmi eszköz is lehet, de ne haragudj, ha ilyesmit látok valakinél, nekem a baseballütős-csákánynyeles figurák ugranak be, meg az, hogy egyetlen ütéssel el tudja törni vele valamelyik végtagomat, vagy bezúzni a koponyámat. Szerencsére ilyennel nem találtam magam szembe, de részemről egyértelműen életellenes támadásnak fognám fel a jelenlétét.
Én is kb. erre az álláspontra hajlok. Bizonyára rendpárti hozzáállásom is szerepet játszik ebben.

Naszóval: emberélet kioltására rendeltetésszerű használat mellett alkalmatlan (vagy véletlenül nagyon nehezen alkalmas) eszközöket közterületen tiltani elmebaj (gazspray, sokkolo, meg akar a gumibotot is ideteszem, ha valaki arra vágyik). Ezekből túl nagy baj nem lehet, sőt, ha valaki támadni akar, inkább ezekkel tegye.

Ellenben a kifejezetten emberélet kioltására alkalmas (akár véletlenül is) eszközök korlátozása racionális lehet. Nyilván a 8 cm késes korlát hülyeség, mert szerszámként, evőeszközként használatot is korlátozza, de mondjuk 120 mm-t el tudok fogadni.

Ellenben a vipera, nuncsaku, kisbalta, bajonett (stb) NEM valók közterületre szerintem SEM. Ezekkel a gyalogpolgár - ha nem kapott speciális kiképzést - nem tud eredményesen védekezni, illetve ha mégis sikerül, abból könnyen lehet emberhalál, megnyomorodás, börike. Még véletlenül IS.

A betartatas meg hatosagi kerdes, pontosan lehet tudni, hogy kiket, hol mikor celszeru ruhazatatvizsgalni...
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
aksurv
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 3435
Csatlakozott: 2018.06.08. 16:12

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: aksurv »

gvass1 írta: 2019.01.27. 08:59 Én is kb. erre az álláspontra hajlok. Bizonyára rendpárti hozzáállásom is szerepet játszik ebben.

Naszóval: emberélet kioltására rendeltetésszerű használat mellett alkalmatlan (vagy véletlenül nagyon nehezen alkalmas) eszközöket közterületen tiltani elmebaj (gazspray, sokkolo, meg akar a gumibotot is ideteszem, ha valaki arra vágyik). Ezekből túl nagy baj nem lehet, sőt, ha valaki támadni akar, inkább ezekkel tegye.

Ellenben a kifejezetten emberélet kioltására alkalmas (akár véletlenül is) eszközök korlátozása racionális lehet. Nyilván a 8 cm késes korlát hülyeség, mert szerszámként, evőeszközként használatot is korlátozza, de mondjuk 120 mm-t el tudok fogadni.

Ellenben a vipera, nuncsaku, kisbalta, bajonett (stb) NEM valók közterületre szerintem SEM. Ezekkel a gyalogpolgár - ha nem kapott speciális kiképzést - nem tud eredményesen védekezni, illetve ha mégis sikerül, abból könnyen lehet emberhalál, megnyomorodás, börike. Még véletlenül IS.

A betartatas meg hatosagi kerdes, pontosan lehet tudni, hogy kiket, hol mikor celszeru ruhazatatvizsgalni...
Röhejes a BM álláspontot pont tőled, hallani.
Simon Tibit faszán megvédte a jogszabály.
Mind ahogy azokat is ásónyélbe baltanyélbe futnak bele, v. esetleg buzogány lámpába sőt a régebben árult ESPbe.
Ugye ismerős az angol hypocrite kifejezés.
De szívesen megkeresem azt a kalibert ahol az ASP ről irtatok, hogy kevésbé veszélyes, és jobb elrettentő eszköz, mint a gumibot.
A cseheknél pedig nem csak önvédelmi fegyverek miatt, hanem másféle gondolkodás miatt nincs KKVE. Már a komcsi időkben is gyártott a Mikov rugós kést akkor is leszarták egészet. mert az alkalmazást kell büntetni, nem a tartást.
De vehetjük az amerikai alkotmányos viselést, érdekes nem azok az államok a gyilkosságok lista vezetői , hanem dem betiltós államok.
Ha csak egy kicsit igazatok lenne, akkor működne a brit modell és nem böknének le 40 percenként egy embert,illetve nem az betiltott bozótvágóval hajkurásznák az embereket a bandatagok az utcán.
Végül pedig nem shoti otthonvédelmi hasznosságát vitatom, hanem slug a fejbe gondolkodást.
Erősen hajlok hogy ez majd én megtervezem, hogy hogyan lesz, azt ha mégsem akkor jön pofára esés koncepció alapesete. Slug messze a legakalmatlanabb lőszer otthonvédelemre, ha már sörétesről beszélünk..
Avatar
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 13485
Csatlakozott: 2018.06.02. 08:46
Tartózkodási hely: Bogotá, Kolumbia
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

aksurv írta: 2019.01.27. 11:32 Röhejes a BM álláspontot pont tőled, hallani.
Simon Tibit faszán megvédte a jogszabály.
Mind ahogy azokat is ásónyélbe baltanyélbe futnak bele, v. esetleg buzogány lámpába sőt a régebben árult ESPbe.
Ugye ismerős az angol hypocrite kifejezés.
De szívesen megkeresem azt a kalibert ahol az ASP ről irtatok, hogy kevésbé veszélyes, és jobb elrettentő eszköz, mint a gumibot.
A cseheknél pedig nem csak önvédelmi fegyverek miatt, hanem másféle gondolkodás miatt nincs KKVE. Már a komcsi időkben is gyártott a Mikov rugós kést akkor is leszarták egészet. mert az alkalmazást kell büntetni, nem a tartást.
De vehetjük az amerikai alkotmányos viselést, érdekes nem azok az államok a gyilkosságok lista vezetői , hanem dem betiltós államok.
Ha csak egy kicsit igazatok lenne, akkor működne a brit modell és nem böknének le 40 percenként egy embert,illetve nem az betiltott bozótvágóval hajkurásznák az embereket a bandatagok az utcán.
Végül pedig nem shoti otthonvédelmi hasznosságát vitatom, hanem slug a fejbe gondolkodást.
Erősen hajlok hogy ez majd én megtervezem, hogy hogyan lesz, azt ha mégsem akkor jön pofára esés koncepció alapesete. Slug messze a legakalmatlanabb lőszer otthonvédelemre, ha már sörétesről beszélünk..
ööö, több ponton tévedéseket hordasz össze. lila köd.

1. a Kaliberben megjelent emlitett cikk szerzoje nem en vagyok. Nem kell egyetertenem minden cikk tartalmaval, mint ahogy nem is ertek egyet minden cikk tartalmaval.

2. Sot kifejezetten szivesen adunk teret ellenerveket (szakmailag alatamasztott, racionalis erveles mellett) felsorakoztato irasoknak is. Lasd pl. legutobb Swordmanus AMD-65-védő cikke.

3. Attol, hogy en (a cegeiemen keresztul) arulok valamit, attol nem kell feltetelezni, hogy azt en onvedelemre is javaslom. Lasd arulok Bruni M96 (M1911)-et is. Osztan ugye az onvedelemre LOL. Arulok honaljtokot is, sot ha latok ra piaci igenyt, akkor arulhatok ujra viperat vagy akar 20 centis kest is.

4. NEM ertek egyet az USA nagy reszen tapasztalhato teljes, kontrollalatlan szabadsaggal sem, meggyozodesem, hogy nem az a helyes minta (bar most mar tortenelmileg helyes, ha ugy marad). Emberelet kioltasara alkalmas lofegyvernel kell allami kontroll szerintem, es itt pontosan el tudom viselni a normativ, szigoru, de alanyi jogu cseh feltetelrendszert mintakent.

5. ugyanugy baromsag a brit vonal, a slug-ot nem en hoztam fel lakasvedelemre. En nagyszemu (vagy akar lakason (4-5 m) belul kisszemu soretet inkabb javaslok.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Avatar
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök
Hozzászólások: 2125
Csatlakozott: 2018.06.02. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Thomaster »

aksurv írta: 2019.01.26. 21:32 Elárulnád mi értelme van egy szabadon tartható dolog viselésének betiltásához?
Bármilyen tiltásnak kizárólag akkor van értelme, ha azt mindig kibírod kényszeríteni, különben csak törvénytisztelők tartják be, tehát a jogszabály nem éri el a célját mert náluk pont értelmetlen tiltani.
Ez pontosan így van. De ezt a kérdést nem itt kell feltenni, hanem a jogalkotóknál.

Az egész beszélgetés pont abból indult ki, hogy a vipera az jogszabály szerint kkve, viselése tilos. Hogy a tiltásnak mennyi értelme van, arról szó se esett, mert mindenki tudja hogy semmi értelme, pont az általad leírtak miatt. De attól még a tiltás létezik.
Avatar
borsodi
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 323
Csatlakozott: 2018.06.02. 13:22

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: borsodi »

Érkezett pontosan egy tucat CRKT kés az oktogonon található Önvédelmi Bolt Oktogon üzletbe! (http://onvedelmibolt-oktogon.hu)
Ugyan jelentős részük teszt utáni "használt" darab, de tökéletes állapotban vannak.
(A gyengébbek kedvéért: CSAK ebben az üzletünkben van kés!)
50721827_823972674608877_4959573997126680576_n.jpg
Sokat gesztikuláló és könnyen szófosást kapó önérzetes bunkó... A cukrászda fura ura. Mosolygó Sátán.
zora
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 3322
Csatlakozott: 2018.06.01. 19:54
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: zora »

borsodi írta: 2019.01.27. 15:44 Érkezett pontosan egy tucat CRKT kés az oktogonon található Önvédelmi Bolt Oktogon üzletbe! (http://onvedelmibolt-oktogon.hu)
Ugyan jelentős részük teszt utáni "használt" darab, de tökéletes állapotban vannak.
(A gyengébbek kedvéért: CSAK ebben az üzletünkben van kés!)

50721827_823972674608877_4959573997126680576_n.jpg
Van köztük Batum?
Avatar
borsodi
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 323
Csatlakozott: 2018.06.02. 13:22

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: borsodi »

zora írta: 2019.01.27. 16:09Van köztük Batum?
Nincs.
Sokat gesztikuláló és könnyen szófosást kapó önérzetes bunkó... A cukrászda fura ura. Mosolygó Sátán.
aksurv
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 3435
Csatlakozott: 2018.06.08. 16:12

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: aksurv »

gvass1 írta: 2019.01.27. 15:28 ööö, több ponton tévedéseket hordasz össze. lila köd.

1. a Kaliberben megjelent emlitett cikk szerzoje nem en vagyok. Nem kell egyetertenegm minden cikk tartalmaval, mint ahogy nem is ertek egyet minden cikk tartalmaval.

2. Sot kifejezetten szivesen adunk teret ellenerveket (szakmailag alatamasztott, racionalis erveles mellett) felsorakoztato irasoknak is. Lasd pl. legutobb Swordmanus AMD-65-védő cikke.

3. Attol, hogy en (a cegeiemen keresztul) arulok valamit, attol nem kell feltetelezni, hogy azt en onvedelemre is javaslom. Lasd arulok Bruni M96 (M1911)-et is. Osztan ugye az onvedelemre LOL. Arulok honaljtokot is, sot ha latok ra piaci igenyt, akkor arulhatok ujra viperat vagy akar 20 centis kest is.

4. NEM ertek egyet az USA nagy reszen tapasztalhato teljes, kontrollalatlan szabadsaggal sem, meggyozodesem, hogy nem az a helyes minta (bar most mar tortenelmileg helyes, ha ugy marad). Emberelet kioltasara alkalmas lofegyvernel kell allami kontroll szerintem, es itt pontosan el tudom viselni a normativ, szigoru, de alanyi jogu cseh feltetelrendszert mintakent.

5. ugyanugy baromsag a brit vonal, a slug-ot nem en hoztam fel lakasvedelemre. En nagyszemu (vagy akar lakason (4-5 m) belul kisszemu soretet inkabb javaslok.

Szerintem megint egyetértünk, mint általában.
Az én csörömet csak értelmetlen kkve szabályozás baxa.
Tilos a pepper spray ben, de lehet pistolaban vagy folyadék kilovoben. Tilos a teleszkópos bot, de lehet buzogány lámpa v. Maglite.Pont semmi értelme. Ha BM mondja tőlük megszoktam, de ti felvilágosult szentölt vizet ivó emberek vagytok, nem bugrisok. Tőletek nem esik jól.
Ha meg már abradozunk akkor cseh lőfegyver szabályozás mellé lehetne az ottani kkve is, mert ha a lofegyverrel igaz, hogy csak törvénytisztelők tartják be akkor a kkve eszközökre meg fokozattabban igaz ez.
Alf
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2018.06.19. 15:31

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Alf »

Nem kés és nem is EDC (főleg nem lámpa), de talán itt van a legjobb helyen - kérem a modikat, ha másképp látják, tegyék át a megfelelő helyre.
Szóval, a fiam kapta ajándékba a bátyámtól az alábbi bajonettet. Szeretném a hozzáértők segítségét kérni a
- beazonosításban (származás, korszak)
- esztétikai rendbehozatal mikéntjében és eszközeiben (rozsdátlanítás, polírozás, felületkezelés, stb.)
Előre is köszönöm szépen a segítséget/ötleteket.
Csatolmányok
IMG-0041.JPG
IMG-0042.JPG
Avatar
swordmanus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1719
Csatlakozott: 2018.06.01. 20:30
Tartózkodási hely: Lajosmizse
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Alf írta: 2019.02.06. 11:19 Nem kés és nem is EDC (főleg nem lámpa), de talán itt van a legjobb helyen - kérem a modikat, ha másképp látják, tegyék át a megfelelő helyre.
Szóval, a fiam kapta ajándékba a bátyámtól az alábbi bajonettet. Szeretném a hozzáértők segítségét kérni a
- beazonosításban (származás, korszak)
- esztétikai rendbehozatal mikéntjében és eszközeiben (rozsdátlanítás, polírozás, felületkezelés, stb.)
Előre is köszönöm szépen a segítséget/ötleteket.
Hasonló kortársánál esetemben egy hét WD40 ázás csodát tett a rögzítőgombjával.
hakunamatata
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2018.06.25. 09:45

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: hakunamatata »

Alf írta: 2019.02.06. 11:19 Nem kés és nem is EDC (főleg nem lámpa), de talán itt van a legjobb helyen - kérem a modikat, ha másképp látják, tegyék át a megfelelő helyre.
Szóval, a fiam kapta ajándékba a bátyámtól az alábbi bajonettet. Szeretném a hozzáértők segítségét kérni a
- beazonosításban (származás, korszak)
- esztétikai rendbehozatal mikéntjében és eszközeiben (rozsdátlanítás, polírozás, felületkezelés, stb.)
Előre is köszönöm szépen a segítséget/ötleteket.
Szia.
1895M mannlicher altiszti bajonett pótolt markolattal.
Az eredeti ilyen.
Csatolmányok
20190208_153652.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hakunamatata 2019.02.08. 15:39-kor.
Alf
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2018.06.19. 15:31

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Alf »

Köszönöm mindkettőtöknek!

Láma vagyok ehhez (is), mi az a rögzítőgomb?
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Alf írta: 2019.02.08. 15:35 Köszönöm mindkettőtöknek!

Láma vagyok ehhez (is), mi az a rögzítőgomb?
A vegen a nagy gomb. Ez rogziti szuronykent a flintahoz.
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Magnetic lock EDC (a zar egy ritka foldi magnes, neodimium NdFeB a penge tovenel elhelyezve) Spyderco T Mag. Szenszalas fém-titan otvozet markesz, CPM S30V penge. Meg angliaban is legal. Ralph Turnbull kestervezo tervezte.
d33ceac3088249418fe9749ba1a7f283.0.jpg
d33ceac3088249418fe9749ba1a7f283.0.jpg (46.37 KiB) Megtekintve 54026 alkalommal
6e98df01ec5a0f142eba9888b4f8f1b6.0.jpg
6e98df01ec5a0f142eba9888b4f8f1b6.0.jpg (16.57 KiB) Megtekintve 54026 alkalommal
1b6a92f56b9507cfd75537361320933b.0.jpg
1b6a92f56b9507cfd75537361320933b.0.jpg (19.04 KiB) Megtekintve 54026 alkalommal
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Isszy 2019.02.08. 16:24-kor.
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Durvan legal Spyderco Chicago 440C, 51mm penge, brutal liner lock.
db5254c210a9180b1fca1ea3faf4e30f.0.jpg
db5254c210a9180b1fca1ea3faf4e30f.0.jpg (53.21 KiB) Megtekintve 54024 alkalommal
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Alf
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2018.06.19. 15:31

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Alf »

Isszy írta: 2019.02.08. 16:08 A vegen a nagy gomb. Ez rogziti szuronykent a flintahoz.
Ahhaaa...köszi!
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Alf írta: 2019.02.08. 17:15Ahhaaa...köszi!
En amugy a muszerolajra (varrogepolaj) voksolnek, tartosabb mint a wd 40
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
G.D
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2091
Csatlakozott: 2018.06.02. 22:07

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: G.D »

Van valakinek ötlete hogy honnan tudnék normál méretű sniccerbe való kerámiapengét venni :?:
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

G.D írta: 2019.02.09. 10:35 Van valakinek ötlete hogy honnan tudnék normál méretű sniccerbe való kerámiapengét venni :?:
Edzett, feketepenges Olfa nem jo? Az hibatlan.
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
G.D
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2091
Csatlakozott: 2018.06.02. 22:07

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: G.D »

Isszy írta: 2019.02.09. 14:23 Edzett, feketepenges Olfa nem jo? Az hibatlan.
Ha jó volna, azt keresnék.
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

G.D írta: 2019.02.09. 14:50 Ha jó volna, azt keresnék.
Te tudod
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Avatar
Poresz
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2436
Csatlakozott: 2018.06.05. 09:03

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Poresz »

David Grant: History of Knuckle Dusters - The Ultimate Close-quarters Weapon [https://i.4pcdn.org/tg/1493916023812.pdf] Kellemes olvasgatást! :-)
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Poresz írta: 2019.02.11. 23:28 David Grant: History of Knuckle Dusters - The Ultimate Close-quarters Weapon [https://i.4pcdn.org/tg/1493916023812.pdf] Kellemes olvasgatást! :-)
Marha jo! :) Koszi
20180831_121107.jpg
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Random EDC galeria
20190127_155550-1.jpg
20190121_200043.jpg
20190119_141024-1.jpg
20190110_223012.jpg
20190110_223032.jpg
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
FG
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 112
Csatlakozott: 2018.11.24. 17:25

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: FG »

Homemade
DSC_0008_2.JPG
G.D
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2091
Csatlakozott: 2018.06.02. 22:07

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: G.D »

Isszy írta: 2019.02.13. 13:12 Random EDC galeria
Öngyufa honnan van?
A vésőről van nagyobb képed?
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Avatar
Poresz
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2436
Csatlakozott: 2018.06.05. 09:03

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Isszy írta: 2019.02.13. 08:34 Marha jo! :) Koszi
Nagyon szívesen. :-)
Régóta kerestem, de még csak belelapozni volt időm. Jó, hogy egy ilyen rétegtémáról egyáltalán ír valaki könyvet.
Avatar
swordmanus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1719
Csatlakozott: 2018.06.01. 20:30
Tartózkodási hely: Lajosmizse
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Kétkezes hagyományos bicskából hogyan lesz egykezes...
Jópár paki damaszkbicskám van, ami hátsó záras, de csak körömvájata van, így két kéz kell a nyitáshoz.
De ma megjött a megoldás. Olcsó, és működik. Mivel egyszerre jellemzően csak egy ilyet viselsz, a két darabos szett jó megoldás.
https://www.aliexpress.com/item/2019-Ne ... 4c4dWMu8ik
sama
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2018.06.02. 10:06

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: sama »

swordmanus írta: 2019.02.19. 21:45 Kétkezes hagyományos bicskából hogyan lesz egykezes...
Jópár paki damaszkbicskám van, ami hátsó záras, de csak körömvájata van, így két kéz kell a nyitáshoz.
De ma megjött a megoldás. Olcsó, és működik. Mivel egyszerre jellemzően csak egy ilyet viselsz, a két darabos szett jó megoldás.
https://www.aliexpress.com/item/2019-Ne ... 4c4dWMu8ik
Jónak tűnik rendelek is belőle.
Adi
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2018.06.10. 19:21

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Adi »

swordmanus írta: 2019.02.19. 21:45 Kétkezes hagyományos bicskából hogyan lesz egykezes...
Jópár paki damaszkbicskám van, ami hátsó záras, de csak körömvájata van, így két kéz kell a nyitáshoz.
De ma megjött a megoldás. Olcsó, és működik. Mivel egyszerre jellemzően csak egy ilyet viselsz, a két darabos szett jó megoldás.
https://www.aliexpress.com/item/2019-Ne ... 4c4dWMu8ik
Kíváncsi vagyok hogy mennyi idő után lötyögősödik ki, és hagy-é csúnya nyomot a pengén. Majd ha megjön és próbáltad jelezd már légyszi! Köszi!
Avatar
swordmanus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1719
Csatlakozott: 2018.06.01. 20:30
Tartózkodási hely: Lajosmizse
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Adi írta: 2019.02.25. 12:36 Kíváncsi vagyok hogy mennyi idő után lötyögősödik ki, és hagy-é csúnya nyomot a pengén. Majd ha megjön és próbáltad jelezd már légyszi! Köszi!
Eddig csak rápróbálva volt, meg pár nyitás-csukás. Nyomot nem hagyott. Mondjuk nekem ezek a bicskák inkább ünneplősek (az EDC-n eleve van nyitószem vagy lyuk). Ez arra lesz jó, hogy olyankor is egykezes legyen nálam.
Adi
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2018.06.10. 19:21

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Adi »

swordmanus írta: 2019.02.25. 14:22 Eddig csak rápróbálva volt, meg pár nyitás-csukás. Nyomot nem hagyott. Mondjuk nekem ezek a bicskák inkább ünneplősek (az EDC-n eleve van nyitószem vagy lyuk). Ez arra lesz jó, hogy olyankor is egykezes legyen nálam.
Értem. Őszintén szólva van egy tradi bicskám aminek
Bivaly kemény a rugója. Pár százszor kinyitottam már, hátha jobb lesz, de leszakadt az összes körmöm. Arra lehet hogy rendelek, de csak a nyitogatás idejére, mert rohadtul nem való rá. :)
Avatar
vato
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2156
Csatlakozott: 2018.06.01. 17:55

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: vato »

Üdv!

Érdemes 420j2 pengéjű kést venni edc-re (nem hard core faapritasra kell) Vagy ez full gatyi kategoria, es naponta elezhetem majd... (Nem sok jot talaltam rola)

Ő lenne a kiszemelt amugy pont 8centi. Markolata is eleg hosszú, full tang.
E9E41113-B78E-47EC-90C1-C4A4CB328071.png
E9E41113-B78E-47EC-90C1-C4A4CB328071.png (67.47 KiB) Megtekintve 53495 alkalommal
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Adi
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2018.06.10. 19:21

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Adi »

vato írta: 2019.02.25. 19:47 Üdv!

Érdemes 420j2 pengéjű kést venni edc-re (nem hard core faapritasra kell) Vagy ez full gatyi kategoria, es naponta elezhetem majd... (Nem sok jot talaltam rola)

Ő lenne a kiszemelt amugy pont 8centi. Markolata is eleg hosszú, full tang.

E9E41113-B78E-47EC-90C1-C4A4CB328071.png
Nem tudom mi a keret anyagilag, de ezt inkább ne. 7-10 ezer forint között már igazán használható Kershaw bicsakok vannak
8cr13mov pengével. Inkább ott keresgélj.
Avatar
swordmanus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1719
Csatlakozott: 2018.06.01. 20:30
Tartózkodási hely: Lajosmizse
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Adi írta: 2019.02.25. 14:58 Értem. Őszintén szólva van egy tradi bicskám aminek
Bivaly kemény a rugója. Pár százszor kinyitottam már, hátha jobb lesz, de leszakadt az összes körmöm. Arra lehet hogy rendelek, de csak a nyitogatás idejére, mert rohadtul nem való rá. :)
Ennyit nyugodtan beruházhatsz, különösebb töprengés nélkül. :lol:
Avatar
swordmanus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1719
Csatlakozott: 2018.06.01. 20:30
Tartózkodási hely: Lajosmizse
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Ma jött aliról. Asszonynak konyhába konyhakést fenni gyorsan, könnyen. Atomjó! Pár késen kipróbálva gyorsan jó eredmény. Árát éri!
https://www.aliexpress.com/item/Knife-S ... 4c4dIAC7Kn
Avatar
Pithecus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2018.06.08. 21:53
Tartózkodási hely: BAZ
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Pithecus »

Most egy friss szerzeményt, egy bushman típusú kést mutat be a PTA -TÖKI (Törpkéskutató Intézet) Késmúzeuma. A nagyon praktikus késtipust nemcsak a bushmanok*, hanem barterüzlettel a szomszédos vizi- és a kövidinkák, sőt a know-how átadásával a két törpsziget Liliput és Blefuscu lakói is használják. Csak mint tudjuk, a méret bizony számít. Ez egy blefuscudián EDC eszköz, ami késként, nyelezve és fagerelyre tűzve dobóeszközként is használatos.
A nyélen nincs rögzítőfurat, mert többféle, gyorsan cserélhető célfanyél is beletehető. A képen az alapkés mellett (alatt) a tengerészbárd, a rövid bozótgerely és a teljes méretű közönséges, avagy mezei vadászgerely is látható.
blef1a.JPG
blef1a.JPG (36.17 KiB) Megtekintve 53312 alkalommal
Értéke legalább 130 Sprug, hiszen állítólag egy darab .500-as ezüstből készült, ami kemény és a sziget sós tengeri levegőjének ellenáll. Így az alapanyag nem lehet más, mint a dr.Gulliver által a blefuscudiánoknak ajándékozott óriási ezüstpénz. (Az aranyat a liliputianok elkobozták tőle.) A kés a felületén szeléndioxid bevonatot, a fagerely álcázó festést kapott, így vadászatra is megfelelhetett. Az anyagösszetételt (Ag, Cu, nyomokban SeO2) a röntgen-fluoreszcencia analízis todományosan igazolta.
blef3.JPG
blef3.JPG (32.32 KiB) Megtekintve 53312 alkalommal
Az alábbi festmény Blefuscu főterén, a Mennyei Tojás terén, a II.Tojásháború** emlékművéről készült. Figyeljük meg a művész finom, pontozó technikáját a késen és habverőn is.*** Az arany habverő jelképezi hogy Liliput tojásaiból tojáshabot vertek, a kés pedig hogy ezzel elvágták a további ellenségeskedést. A csillag a háború egyetlen áldozatát jelképezi, aki életét adta a hazájáért. Hazafelé tartva úgy berúgott, hogy a hajóról beleesett a vízbe. A többiek még részegebbek voltak.
Az emlékműről csak ez az ismeretlen művész által készített festmény maradt fenn, mert a legutóbbi rendszerváltáskor egyetlen éjszaka alatt eltűnt a térről. Rossznyelvek szerint összefüggés lehet az eltűnés, a kormányzó új hófehér palotája és a hozzávezető sárgaköves út között.
blef2c.JPG
blef2c.JPG (139.09 KiB) Megtekintve 53312 alkalommal
A további ellenségeskedésnek a szigetek bölcs prófétája, Lustrog tanítása vetett véget, azaz ahogy mondotta vala: "A keménytojást azon a végén kell feltörni, ami nekünk kényelmesebb." **** Ma is megfontolandó bölcs tanács!

A kés elképesztő eszmei érteke miatt csak óvatos tesztekre került sor. A tesztelést egy szakszerűen előkészített, autentikus mélytengeri paprikás makarónival***** végezték. Láthatóan tökéletes szusikarikákat lehetett vele vágni és a majdnemborotvaélen sem rontott semmit a művelet.
blef4.JPG
blef4.JPG (40.67 KiB) Megtekintve 53312 alkalommal
Ezután 30 ezrelékes brakkvízben, baracklében, szilvalében majd fehérboros fröccsben vizsgálták a kés viselkedését, de semmi elváltozást sem tapasztaltak. A kutatók ennek fotografikus bizonyításától eltekintettek, hiszen mindenki láthatott már kést átlátszó folyadékban.
blef5.JPG
blef5.JPG (41.08 KiB) Megtekintve 53312 alkalommal
A méretek: pengehossz 16 mm, vastagság 0,45 mm, a nyél 11mm. A nagygerely hossza 66,6 mm.




* bushmanok: az ősidőkben, ismeretlen okból elkóborolt, majd ezt szomorúan megbánó, aprótermetűeket tömörítő magyar törzsrész, magyarul a "bús manók".
** Az I.Nagy Tojásháború a brit imperialisták közbelépésére döntetlenül végződött. A II.Tojásháborúban viszont Blefuscu fényes győzelmet aratott. Azóta a sziget lobogója sárga-fehér és a címerükben habverő és kés látható.
*** A Blefuscu Habtörpéneti Intézet szíves engedélyével.
**** Egy Swift Jonatán nevű történész kutatásai szerint.
***** A mélytengeri paprikás makaróni a félsós brakkvízben él, így a főzővizébe nem kell sót tenni. Az igazi ínyencek viszont nyersen, szusiként fogyasztják.
Csak szakemberek foghatják ki, mert fogáskor felpaprikázza magát és ha a makmester****** nem vágja le hirtelen és szakszerűen a fejét, akkor nagyon mérges lesz. Egyébként a farokvége a legszakszerűbb fejelés esetén is tartalmaz egy kis méregzöld részt. Ez sem vész kárba, mert megpárolva kutyatápokhoz adják, hogy a házőrzők még mérgesebbek legyenek. Állítólag egyes környezetvédők is használják önkábításra.
****** makmester: a mélytengeri paprikás makaróni fejelésére és farkalására évek alatt kiképzett, államvizsgázott szakács.
"Olyan nincs hogy valamiből nem lehet kést csinálni."
Avatar
gyaloghajdú
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 59
Csatlakozott: 2018.06.04. 14:45

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: gyaloghajdú »

Kérdésem lenne tudós emberekhez. Gyakorlatban mekkora a különbség egy 440C és RWL acélból készült penge között. Kérdésem itt az éltartósságra, élezhetőségre vonatkozik.
Avatar
TurboP
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2018.06.01. 22:15

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Kár, hogy nem jó a link, megnéztem volna.
Nincs egy működő?
swordmanus írta: 2019.02.26. 20:55 Ma jött aliról. Asszonynak konyhába konyhakést fenni gyorsan, könnyen. Atomjó! Pár késen kipróbálva gyorsan jó eredmény. Árát éri!
https://www.aliexpress.com/item/Knife-S ... 4c4dIAC7Kn
"..."
Avatar
Pithecus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2018.06.08. 21:53
Tartózkodási hely: BAZ
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Pithecus »

TurboP írta: 2019.03.06. 15:32 Kár, hogy nem jó a link, megnéztem volna.
Nincs egy működő?
Ahogy láttam, gondolom ez lehet, "kiciocco"-ban.

http://extrametal.hu/termekek/elezok/al ... ulkanus-rm

Az enyém viszi a vasat, mint a vajat! :D És hoztam úgy-ahogy helyre egy ilyennel "Tarzan-módon" kezelt kést is. Konyhába jó, csak óvatosan, mert harap!
"Olyan nincs hogy valamiből nem lehet kést csinálni."
Avatar
swordmanus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1719
Csatlakozott: 2018.06.01. 20:30
Tartózkodási hely: Lajosmizse
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Pithecus írta: 2019.03.06. 16:42 Ahogy láttam, gondolom ez lehet, "kiciocco"-ban.

http://extrametal.hu/termekek/elezok/al ... ulkanus-rm

Az enyém viszi a vasat, mint a vajat! :D És hoztam úgy-ahogy helyre egy ilyennel "Tarzan-módon" kezelt kést is. Konyhába jó, csak óvatosan, mert harap!
Igen, ilyen. Az enyém tizedannyiba se kerül, mint az extrametálos. :-)
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 1098
Csatlakozott: 2018.06.12. 00:28
Tartózkodási hely: Dunaújváros

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

TurboP írta: 2019.03.06. 15:32 Kár, hogy nem jó a link, megnéztem volna.
Nincs egy működő?
De van, itt az alis cucc, a linkrövidítővel megy.

https://tinyurl.hu/ZzNV/

Nekem egy kipukkant késes ipari biztosíték is megteszi, az eredmény ugyanaz.
Avatar
Pithecus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2018.06.08. 21:53
Tartózkodási hely: BAZ
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Pithecus »

Blekk Rájgó írta: 2019.03.06. 20:41
Nekem egy kipukkant késes ipari biztosíték is megteszi, az eredmény ugyanaz.
Nem ugyanaz! Jobb! :lol:
Nekem két ilyen, ősidőkből örökölt porceláncsövem van, egy tök sima, egy pedig kissé érdes. Na ezekkel le lehet rendezni gyakorlatilag minden normális munkát. Nagyritkán szappanos vízzel lekefélem és mint az új.
Az a "gyalugép" csak egészen speciális esetekben kerül elő, friss munka nagyolása, kertikés vagy valami rémség igazgatása. Ott van az alján hogy milyen szögben kell tartani a különböző igényekhez, de én még hónolás után is meghúzom porcelánon a kertikést is.
"Olyan nincs hogy valamiből nem lehet kést csinálni."
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

20190227_151428.jpg
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 2103
Csatlakozott: 2018.12.11. 12:16

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

:D
Isszy írta: 2019.03.12. 14:59 20190227_151428.jpg
Ezt előírnám minden háztartásba! Meg egy jó fokost. Minyimum!
:D
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Kis Mágus nyakkés
20190312_215035.jpg
20190312_215142.jpg
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 1098
Csatlakozott: 2018.06.12. 00:28
Tartózkodási hely: Dunaújváros

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

Pithecus írta: 2019.03.08. 15:01 Nem ugyanaz! Jobb! :lol:
Nekem két ilyen, ősidőkből örökölt porceláncsövem van, egy tök sima, egy pedig kissé érdes. Na ezekkel le lehet rendezni gyakorlatilag minden normális munkát. Nagyritkán szappanos vízzel lekefélem és mint az új.
Különféle porcelánjaim nekem is vannak, durvábbak-finomabbak. Ha eltömődik, durva háztartási súrolószerrel+körömkefével "fölújítom". Az asztalos szerszámokat is ezeken fenem borotvaélesre. Pár csepp petróleummal nedvesítem.

A végére pedig kiszolgált nadrágszíj darabja fölragasztva egy parkettalécre, zöld csiszolópasztával. Olyanok lesznek tőle a konyhakések, mint az orvosi szike. Sokan hitetlenkedve csodálkoznak, hogy az életlen kés sokkal balesetveszélyesebb.
feri65
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2019.03.15. 07:31
Tartózkodási hely: Pogány

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: feri65 »

Valoban a leirtak alapján szuper éles lett a zsebkésem.Köszi
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Cold Steel Talwar, méretes vas.
20190324_230910.jpg
20190226_170443.jpg
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Avatar
chucky
Forumtag
Forumtag
Hozzászólások: 2765
Csatlakozott: 2018.08.06. 17:14
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: chucky »

Régóta nézegettem már ezeket a lézer/lámpa célzókákat :roll:
Végre vettem egyet az airsoft karabélyomra de meglepődve tapasztaltam,hogy nem is olyan rossz ez lakásvédelmi eszközökre sem ;) A lámpa fénye több mint elég a kertben és épületek között.Lakásban meg tökéletes.Vörös lézer és IR lézer is található az eszközben és ezeket variálni is lehet egymással.A lámpa+vörös lézer kimondottan jó ötlet 8-) Fém házas nem pedig műanyag és kapcsoló hosszabbító is van hozzá.Tetszik :mrgreen:
És nem is volt drága.....
IMG_20190401_171832.jpg
IMG_20190401_171832.jpg (121.78 KiB) Megtekintve 52385 alkalommal
IMG_20190401_171858.jpg
IMG_20190401_171858.jpg (119.48 KiB) Megtekintve 52385 alkalommal
IMG_20190401_171910.jpg
IMG_20190401_171910.jpg (107.18 KiB) Megtekintve 52385 alkalommal
IMG_20190401_172009.jpg
IMG_20190401_172009.jpg (80.69 KiB) Megtekintve 52385 alkalommal
Ha nem gyakorolsz,akkor hiába vagy felkészült és tök mindegy miket viselsz... 8-)
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Nem a Papp kicsi, a Bodnár a nagy!
20190413_153400.jpg
20190413_153427.jpg
20190413_153421.jpg
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Avatar
vato
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2156
Csatlakozott: 2018.06.01. 17:55

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: vato »

Üdv,

Valaki tud ajanlani gravirozót Budapesten? Aki nem horror aron dolgozik? Pengere kellene idezet...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Avatar
Pithecus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2018.06.08. 21:53
Tartózkodási hely: BAZ
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Pithecus »

A PTA régészeti kutatócsoportja Egyiptomban végzett ásatásokat a vizuális időgépük késkereső útmutatása alapján.
Egy, a dinasztiák előtti korból származó maszturbában találtak egy időkapszulát és abban egy kés jellegű tárgyat. A mellékelt papirusz rovásai szerint az azt elhelyező nem egyptus, hanem egy ugorka kalandorozó, a jövőnek szánta, hogy mikor ő már "ysa púr es chomuu vogyik, vala küncse bizton" és ezért akkor is emlékezzenek rá. Továbbá megemlíti az írás hogy "menin vola üvék uruszágbele, Feheru varu hodu utu rea, gye az ürdüngük es puculnaki basiliscusok miotán nem biztosan megérkeznek, halálnek haláláal holnak" ezért hagyta a biztos időkapszulában a fáraók ajándékát, hogy a jövő népei megismerjék az igazságot, a szerte a "wylagnak wylagan, azkiköt wylag féllyelt", és itt is járt kalandozó magyarokról. Sajnos az ördög-spionoktól való félelem okán önmegsemmisítő írást használt a papíruszon. Így csak az azt először olvasó kutatók emlékezete őrizte meg a nyelvi töredékeket*, és ezzel az ősidőkbeli magyarok hősi világfelderítő bizonyítékát, az ugorka törzsbéli Ügyekes Nagyfarkos nevű hős emlékét.
egypt1a.JPG
egypt1a.JPG (83.06 KiB) Megtekintve 51912 alkalommal
Az eszköz pontos kora meghatározhatatlan, hiszen a sárgaréz már I.e. 3000 előtt is ismert volt.** A pengén látható fáraónevek tulajdonosai felett pedig elrepült az idő kegyetlen vasfoga. Az utódok jó egyiptomi szokás szerint elpucolták, kivakarták elődeik nyomát, hogy ők minél fényesebben tündököljenek. A maszturbákat kifosztották, lerombolták és átépítették. Látható a leépülés, később már egy jó kofágot sem tudtak csinálni csak szar kofágot. De ez az eszköz még a felemelkedés időszakában készült amikor még az egyptusok is a kiváló minőségű tokajhegyi obszidiánnal karcolták a rézneműeket. A készítés dátumszáma ugyan szerepel a késen egyptus hierogliffel, de sajnos az időmérés kezdete nem dokumentált. Mindenesetre időszámításunk előtt lehetett, de ezt nyilvánvaló okokból ők még nem tudták. A penge anyagának jele is bele van karcolva, a "Holdisten reze", azaz sárgaréz.
egypt2a.JPG
egypt2a.JPG (81.41 KiB) Megtekintve 51912 alkalommal
A világjáró ugorka, Ügyekes Nagyfarkos valószínűleg diplomáciai küldetést teljesített. Egyes kutatók szerint ő hozta a birodalomba a rum titkát az amerikkoktól, ahol még rablótanuló korában, Piás Erik (Erik Deliriumsson) első expedíciójának tagjaként járt. Mert a ser már régen ismert volt az Egyptus birodalomban.
Egyes, nem ellenőrizhető források szerint később mégsem a rovás szerint haza, hanem a rum hazájába ment vissza, ahol komoly szeszújításokat vezetett be és Szilva Pál inka néven uralkodó lett. De ez már egy másik történet lenne...
Az ikrek, a testvéries egyetértésben uralkodó két fáraó, Jóser - Alsó- és Felsőerjesztés ura, a Vörös Nap Kegyeltje - és Rumszesz - az Égető és Kardélre Hányató, a Hold Sárga fénye - emlékét a magyar hagyományok a mai napig őrzik.*** A kés feliratai jókívánságokat idéznek, bizonyítékául annak, hogy a magyar vándor hasznos dolgokat adott a civilizációjukhoz.
egypt3a.JPG
egypt3a.JPG (166.35 KiB) Megtekintve 51912 alkalommal
A tesztelést az ősi egyiptomiak öntökönszúrás-próbával végezték. Azaz a megvásárolt, tehát felette tulajdonosi jogokkal rendelkező tököt a gazdája önmaga szúrta át. Ha a penge hegye a másik oldalon kilátszott, a próba sikeres volt. Ha nem, akkor kisebb tökkel újra megpróbálta. Az eszköz levélboríték bontására is alkalmas lenne, de akkoriban a borítékos levélküldés erősen konvergált a nullához, ami nullát matematikailag még szintén nem ismerték. A tekercshez meg nem kellett.
egypt4a.JPG
egypt4a.JPG (133.82 KiB) Megtekintve 51912 alkalommal
A tökök színe, hátsó gondolatok nélkül, az aktuális évszakhoz kötődően a fehértől a sötétliláig terjedt, de ez nem befolyásolta az eredményt. A Késmúzeum tesztelő csapata - mint a képen látható - egy sötétlilát szúrt tökön. Ezután némi só és bors felhasználásával vajon megpirította. Vajon az egyptusok is megették a teszt után a töküket?
A kés méretei, a pengehossza 95 mm, vastagsága 3 mm, a markolat hossza 110 mm.
A felhasznált anyagok, vörösréz, sárgaréz és ezüst.



* A nyelvi töredékeket helyben olvasta és rovásból átírta dr. Makuka.
** A termésrezet valamelyik cinktartalmú érccel olvasztották össze, véletlenül, a fém konkrét
ismerete nélkül.
*** Az ősidők tengerein kalandozó magyarok vették át az egyiptomi tengerészszokást. Az ősi név nem maradt fenn, a mai nevén matrózfröccs = egy korsó sörbe fél deci rum. Azaz, lévén ez akkoriban Egyiptomban gyógyszernek minősült , a pontos recept = 1,1 henu ser + 3,6 ro rum.
"Olyan nincs hogy valamiből nem lehet kést csinálni."
Elposo
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2018.07.19. 17:15

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Elposo »

Már megint fenőkő hiányom van ...
Kinek melyik vizes kő vált be ?
Ötleteket kérnék ....
Konyha kések fenésére melyik nagy kő válik be ........?!?!?
Avatar
swordmanus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1719
Csatlakozott: 2018.06.01. 20:30
Tartózkodási hely: Lajosmizse
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Elposo írta: 2019.04.21. 14:42 Már megint fenőkő hiányom van ...
Kinek melyik vizes kő vált be ?
Ötleteket kérnék ....
Konyha kések fenésére melyik nagy kő válik be ........?!?!?
Nem kő, de nekem ez nagyon bevált, asszony is szereti, gyors, megfelelő eredményt produkál. Mióta megvan, az összes többi pihen.
https://www.aliexpress.com/item/Sharpen ... fca96a8b02
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 1098
Csatlakozott: 2018.06.12. 00:28
Tartózkodási hely: Dunaújváros

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

Elposo írta: 2019.04.21. 14:42 Már megint fenőkő hiányom van ...
Kinek melyik vizes kő vált be ?
Ötleteket kérnék ....
Konyha kések fenésére melyik nagy kő válik be ........?!?!?
Porcelánházas késes biztosíték. Nem röhögni!
Mr. Senki
Tesztelő
Tesztelő
Hozzászólások: 2463
Csatlakozott: 2018.06.04. 23:47

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Mr. Senki »

Erről van valakinek tapasztalata?

KA-BAR Dozier hunter black

https://www.google.com/search?q=Ka-BAR+ ... HNjBP-IIIM:
Valaha Martin Riggs voltam, de már csak egy Senki vagyok. Annyira senki, hogy még a fegyverem is "ISMERETLEN".
Avatar
swordmanus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1719
Csatlakozott: 2018.06.01. 20:30
Tartózkodási hely: Lajosmizse
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Mr. Senki írta: 2019.04.28. 14:41 Erről van valakinek tapasztalata?

KA-BAR Dozier hunter black

https://www.google.com/search?q=Ka-BAR+ ... HNjBP-IIIM:
Nekem az a verzió van, amin nyitólyuk van. Nagyon-nagyon sok éve EDC, több, mint egy évtizede, és nagyon szeretem! A műanyag markolat is remekül szuperál napi használatban, csak az övcsipesz festése kopott a viseléstől, és néha fenni kellett.
https://www.knivesplus.com/media/KA-4065.jpg
Avatar
RatRace
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2018.10.04. 12:42
Tartózkodási hely: Itt-Ott

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Mini Ka-Bar nyakkés.
Made ín China
1600 HUF volt.
De jópofa. :D
Csatolmányok
IMG_20190430_201807.jpg
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Sosem kOpinel
20190424_160013.jpg
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Méret a lényeg
Cold Steel Ti Lite 6" és Extra Large Vaquero
20190506_200453.jpg
20190506_200544.jpg
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Avatar
ZOLKET
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 399
Csatlakozott: 2018.06.10. 18:07

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: ZOLKET »

Isszy írta: 2019.04.30. 20:32 Sosem kOpinel
20190424_160013.jpg

na igen ez az ami nagyon nagyon bejön -- szép- karcsú :D
Az a legszomorúbb, ha a Tiszavirágnak rossz napja van.
Nagyon sajnálatos, ha a tehetségtelenség szorgalommal párosul.
Avatar
swordmanus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1719
Csatlakozott: 2018.06.01. 20:30
Tartózkodási hely: Lajosmizse
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Lámpaajánló.
Onesta csöve alá vettem. Meglepően jó. Nem akartam fókuszolót, de rövid kellett és erős. Hát ez az! Kicsi, könnyű, de 50 méterre is erős fénye van.
https://www.aliexpress.com/item/YUPARD- ... 4c4d1ARfQc
A szerelék még nem biztos hogy végleges, de ideiglenesnek elmegy.
Kép
Avatar
Gaston Glock
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 590
Csatlakozott: 2018.06.02. 00:19

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Gaston Glock »

Valakinek van esetleg tapasztalata LaserMax CF-JFRAME-LC-vel??
- Milyen esemény lesz ez Mr. Glock? Formális, vagy társadalmi?
- Taktikai.

8-)
Avatar
Pithecus
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2018.06.08. 21:53
Tartózkodási hely: BAZ
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Pithecus »

Aki azt hitte, hogy kizárólag egyes párhuzamos univerzumokban vannak steampunk világok, az tévedett. Ritkán, de nálunk is - ha nem is rendszerszinten - előfordulhatnak steampunk eszközök. Ezekből a PTA-t elsősorban a késneműek érdeklik. Ez a példány, akkori nevén egy úgynevezett kifordítós avagy félforgópengés bicsak, egy ősi hagyatékból került elő és ajándokozták a Késmúzeumnak.
A legendák szerint Mária Lujza, a hamburgerházi hencegnő egy derék magyar fiút küldött titkos feladattal a távoli Kínnyába. Mivel titkos utakon ment, nagyrészt az Orosz Birodalom területén, így ellátta egy Iván Kukurúzovics Kukurúz névre szóló Úti-lapuval.
Átvágva hegyen - völgyön - lányokon a mahorkák "Iván Galantníj, a Nagytermészetű"-ként kezdték emlegetni.*
stpb1.JPG
stpb1.JPG (102.14 KiB) Megtekintve 51084 alkalommal
A pengét a híres kínai késkovács mester, Po-Tzak Letsüng készítette, aki a nyugati utazók krónikáiban Hasitasi néven szerepelt.
A felesége, a páratlan zöld szemű Tsets-Már Letsüng, leánykori nevén Tse-Tse Nemtsüng hajtotta fel és minősítette, korát meghazudtoló töretlen lelkesedéssel, a viktoriánus kor leírásai szerinti steampunk végszerelést végző ifjú mesterjelölteket és a reménybeli vásárlókat.
Így került a kifordítós penge Iván Kukurúzovics Kukurúz tulajdonába, páratlan zöld szemmel, makkos díszítéssel, vitézi szolgálatának elismeréseként.
stpb2.JPG
stpb2.JPG (118.4 KiB) Megtekintve 51084 alkalommal
Miután a titkos feladatot** teljesítette, hazatérve visszavette szép magyar nevét és azután Kukoritza János volt amíg meg nem halt. Megírta emlékiratait a nagy utazásról**** és a vitézi székéről, egy - akkor még környezetszennyezéstől mentes - kék tó partján, virágokat dobált a vízbe... de ez már egy másik történet...
stpb3.JPG
stpb3.JPG (109.06 KiB) Megtekintve 51084 alkalommal
A penge 2,5 mm vastag, 79 mm hosszú és a vizsgálatok alapján acélból van. A kés, a kínai változatban is a Viktoriánus kor steampunk világának nemes egyszerűségét hordozza magán, miközben teljesen funkcionális. Szúr, bök, vág, nyes és összecsukható. Hátoldala a bálnapúpról egy sötét zsebben is felismerhető.
stpb4.JPG
stpb4.JPG (129.49 KiB) Megtekintve 51084 alkalommal
Maga a kés nyitásilag jobbkezes, a nyitás double-action, kettő+egykezes, azaz körömmel és hüvelykujjal is működik. Ezután áttehető a másik kézbe, tehát működésileg viszont tökéletesen kétkezes. A PTA tesztelőcsapatának véleménye szerint az eszköz mindent tud, amit egy bicskának tudni kell, ezért a tesztet leírni felesleges.



* forrás: Enciklopédia Pithennica
** 666 évre titkosítva***
*** A PIA (Pithecus Intelligence Agency) kiderítette, hogy kínai afrodiziákum beszerzésével bízta meg Mária Lujza, mert nem volt megelégedve a Bóna-partikon nyújtott császári teljesítménnyel.
**** Onnan ismert a kés igaz története.
"Olyan nincs hogy valamiből nem lehet kést csinálni."
Avatar
Roti
Kézműves Veterán
Kézműves Veterán
Hozzászólások: 163
Csatlakozott: 2018.06.25. 22:26
Tartózkodási hely: Szigetvár
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Roti »

Szia! Ebay-en próbáltam.keresni, de nem jártam sikerrel. Tudnál picit segíteni?
RatRace írta: 2019.04.30. 20:21 Mini Ka-Bar nyakkés.
Made ín China
1600 HUF volt.
De jópofa. :D
Avatar
RatRace
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2018.10.04. 12:42
Tartózkodási hely: Itt-Ott

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Roti írta: 2019.05.13. 23:37 Szia! Ebay-en próbáltam.keresni, de nem jártam sikerrel. Tudnál picit segíteni?
Most ezt találtam:

https://www.ebay.com/itm/Mini-Necklace- ... 5232.l9681
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Avatar
Roti
Kézműves Veterán
Kézműves Veterán
Hozzászólások: 163
Csatlakozott: 2018.06.25. 22:26
Tartózkodási hely: Szigetvár
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Roti »

Szuper! Köszönöm!
RatRace írta: 2019.05.14. 08:07 Most ezt találtam:

https://www.ebay.com/itm/Mini-Necklace- ... 5232.l9681
Kojak
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 1328
Csatlakozott: 2018.06.04. 10:04
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Roti írta: 2019.05.14. 13:46 Szuper! Köszönöm!
Szia!
Ha rendelsz akkor én is szeretnék beszállni egy-két darabbal. :)
Avatar
RatRace
Kereskedő
Kereskedő
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2018.10.04. 12:42
Tartózkodási hely: Itt-Ott

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Roti írta: 2019.05.14. 13:46 Szuper! Köszönöm!
Van félig fogazott pengével is, gyárilag elég éles, lehet a szőrt borotválni a karról vele :P
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 2103
Csatlakozott: 2018.12.11. 12:16

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Kojak írta: 2019.05.14. 16:37 Szia!
Ha rendelsz akkor én is szeretnék beszállni egy-két darabbal. :)
Szia Roti!

Egyre én is, ha van rá mód. Feketére, ha van. Köszi!
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 2103
Csatlakozott: 2018.12.11. 12:16

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Roti írta: 2019.05.14. 13:46 Szuper! Köszönöm!
Szia!
Ld. előző hsz., ami Kojak-nek ment! :)
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Avatar
TurboP
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2018.06.01. 22:15

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Az enyém már úton van! :D
jó ha van írta: Szia Roti!

Egyre én is, ha van rá mód. Feketére, ha van. Köszi!
"..."
Avatar
Roti
Kézműves Veterán
Kézműves Veterán
Hozzászólások: 163
Csatlakozott: 2018.06.25. 22:26
Tartózkodási hely: Szigetvár
Kapcsolat:

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Roti »

Holnap ebayezek. Van pár vicikvacak, amit rendelnék. Neked is rendelek!
jó ha van írta: 2019.05.14. 19:04 Szia!
Ld. előző hsz., ami Kojak-nek ment! :)
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: Isszy »

Bonsa Solingen, régi dinnyekóstoló zsebkés. Magyarul szalonnázó. :)
[attachment=2]20190516_172425.jpg[/attachment]
[attachment=1]20190516_172557.jpg[/attachment]
[attachment=0]20190516_192116.jpg[/attachment]
Csatolmányok
20190516_172425.jpg
20190516_172557.jpg
20190516_192116.jpg
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Avatar
WildBear23
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 6101
Csatlakozott: 2018.06.10. 12:50

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

G.D írta: 2019.02.09. 10:35 Van valakinek ötlete hogy honnan tudnék normál méretű sniccerbe való kerámiapengét venni :?:
Helló,
sikerült?
Ma voltam az Olfa-szentélyben :-), Olfa ollóért, és ultra-sharp szénacél pengéért, de ott kerámia pengésről nem hallottak.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
G.D
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 2091
Csatlakozott: 2018.06.02. 22:07

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: G.D »

WildBear23 írta: 2019.05.17. 20:08 Helló,
sikerült?
Nem :(
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag
Hozzászólások: 2103
Csatlakozott: 2018.12.11. 12:16

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Roti írta: 2019.05.15. 22:35 Holnap ebayezek. Van pár vicikvacak, amit rendelnék. Neked is rendelek!
Köszönöm!
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Avatar
TurboP
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2018.06.01. 22:15

Kés tok

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Van itt valaki aki vállalna egy késnek tok készítését?
Keressen meg legyen szíves privátban és egyeztetünk.
"..."
Avatar
Isszy
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2018.06.11. 13:56

Re: Kés tok

Hozzászólás Szerző: Isszy »

TurboP írta: 2019.05.22. 16:42 Van itt valaki aki vállalna egy késnek tok készítését?
Keressen meg legyen szíves privátban és egyeztetünk.
Szerintem publikus, FB Fiddler Leatther. Baratom, ugyes.
Illúzió világunkban vastárgyakat dédelgető, tudat-tóban megmerülő előember, bimba. Gépidomár, rímfaragó, az Ördög hű katonája. Örök és érinthetetlen, kivételezett. Szólíts bátran Isszyállatnak, ha haver vagy rokon vagy. ;)
Válasz küldése