Pontosan mire kell ehhez allergiásnak lenni?Poresz írta: ↑2025.04.19. 23:33 +1 → Anafilaxiás sokk.
Elsősegély: EpiPen. Amit (szabályosan) csak akkor ír fel az orvos, ha már ismert az allergia. Nem kell hozzá baj, csak vizsgálat (pl. Prick-teszt), a helyes irány: fül-orr-gégészet. (Nem röhög, tényleg. Én is néztem nagyot, amikor oda utaltak.) Persze aki nagyon előrelátó és nagyon akarja, az okosba' szerez.
OFF topik
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Re: Macska
-
- Fórumtag
-
- Fórumtag
Nem! Itt jön az állatvédelmi törvény, a gazda kötelessége az állatot birtokon belül tartani, a szökését-csavargását megakadályozni. Én se engedem ki a cicát, elüthetik, megmérgezik, meglövik, vadász kilövi stb.Poresz írta: ↑2025.04.19. 21:40 Egyébként macskát ki szabad engedni? (Az világos, hogy kutya nem mehet csak úgy ki az utcára. → A macskáknak a legtöb kerítés nem akadály, azaz ha kiengedik, akkor mindenhova engedik.) Mert manapság az számít felelős állattartásnak, hogy macska még ivartalanítva sem mehet ki felügyelet nélkül nem lehet "kijárós", "kinti", "kinti-benti". (Mert levadássza az összes védett madarat, baleset érheti, ahhoz pedig sokat költünk rá, és idegesítheti a szomszédokat.)
(A tudásod miatt eddig is tiszteltelek, a következő hozzászólás okán nagyot nőttél a szememben. Én is imádom őket, félig-meddig megmaradt vadállatnak, ugyanakkor ragaszkodik a gazdájához. Sokkal érdekesebb bonyolultabb lelkivilágú mint a kutya.)
- WildBear23
- Veterán
He??BeHappy írta: ↑2025.04.19. 23:25 Nem akarok én ezen a témán sokat (macska)szarozni, pláne vitakozni ilyen tudományosan, hogy érvelési hiba stb.
Az én véleményem, hogy akinek gondot okoz az, ha idegen macska szarik a kertjébe, az még nagyon-nagyon messze van attól, hogy élje is azt, amiért egyébként kertes házba érdemes költözni.
Én is kertes házban lakom, szeretek is itt lakni (vannak gyümölcsfáim, komposztálok, esténként jönnek a sünök, stb), de én sem örülnék neki, ha a gyerek homokozójába járnának szarni a szomszéd macskái.
Van, aki igénytelen és nem zavarja, de ne tégy úgy, mint ha ez természetes lenne, és akinek nem tetszik, az "még nagyon-nagyon messze van" valamitől, a Te elképzelésedben.
Van, akinek a szeméttel tüzelés is oké volt régen, hát ma már nem az. Főleg nem budapesti, zöldövezeti részen.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
- WildBear23
- Veterán
https://www.oktogonmedical.hu/tudastar/ ... s-allergia
Nálunk senki nem allergiás rá, de ott van az elsősegény dobozban a Tonogen +3 steril tű+fecskendő.
Aki allergiás a darázscsípésre, belehalhat az anafilaxiás sokkba.
Apám letakarta a homokozót, ezt másnak is javasolnám. Akkor is ha neked van igazad, akkor is össze fogja szarni minden a homokot.WildBear23 írta: ↑2025.04.20. 08:18 He??
Én is kertes házban lakom, szeretek is itt lakni (vannak gyümölcsfáim, komposztálok, esténként jönnek a sünök, stb), de én sem örülnék neki, ha a gyerek homokozójába járnának szarni a szomszéd macskái.
Van, aki igénytelen és nem zavarja, de ne tégy úgy, mint ha ez természetes lenne, és akinek nem tetszik, az "még nagyon-nagyon messze van" valamitől, a Te elképzelésedben.
Van, akinek a szeméttel tüzelés is oké volt régen, hát ma már nem az. Főleg nem budapesti, zöldövezeti részen.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
+1
Sőt, méginkább macska háló a homokozóra. Nem fontos teljesen letakarni. Eleg, ha nem tudja elkaparni, akkor már nem sz.rik oda! Erre jó egy laza szövésű háló.
Társasház zárt udvarában, ahol korábban laktunk, komoly gond volt az ürülék a homokozóban (majdnem sérvet kaptam, amikor cseréltük benne a homokot..) . A háló megszüntette.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
Ezt értem, van méhész barátom, neki a zsebben ott van mindig.WildBear23 írta: ↑2025.04.20. 08:24 https://www.oktogonmedical.hu/tudastar/ ... s-allergia
Nálunk senki nem allergiás rá, de ott van az elsősegény dobozban a Tonogen +3 steril tű+fecskendő.
Aki allergiás a darázscsípésre, belehalhat az anafilaxiás sokkba.
A vizsgálat szerint mit kell kimutatni?
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Én teljesen más szemlélet híve vagyok, mert az állatot természete szerint igyekszem tartani. Így lakásba sem kutya, sem macska nem jön, nem jöhet. Jól elvannak kinn, és szerintem a lakás totál börtön meg kalitka lenne nekik. Igen, a macskáim átjárnak a szomszédba, a szomszédé meg átjár enni ide. De azzal a fél marék macskakajával se beljebb, se kintebb nem vagyok, majd a macskák megbeszélik egymás közt, ha bajuk van.Poresz írta: ↑2025.04.19. 22:03 +1
Macskát tartunk - legénylakásomban pedig Picur ideiglenes befogadója vagyok (gazdája meghalt) -: imádom a macskákat, Lüszit pedig a szüleim is imádják. De(!) nem örülünk neki és nem dicsérjük meg, amikor rossz helyen végzi el a dolgát (amikor felügyelettel kint tartózkodik).
* * *
Picur: "Milyen jópofa cuccaid vannak gazdi!"
Picur puskát tanulmányoz.JPEG
Lüszi az ölembe telepedve súg hozzászólásírás közben:
Lüszi segít.JPEG
Homokozó: én is lefedtem, amikor még volt ilyen kijelölve, fekete nejlonnal, és a gaz se akart kifakadni. De emellé rendszeres használatot vagy ellenőrzést ajánlok, különben a darazsak azt hiszik, nekik lett csinálva lakhangyi.
Nyilván aki lakásban tartja a jószágait, az az ő meg az állat dolga, biztos az én két kandúrom is díjazná télen, ha bekuckózhatna, de tuti ki akarna menni időnként. Szóval ha nagyon fáznak, bújjanak össze, vagy a kutyával.

Re: OFF topik
"Whispering Death" - The Most Dangerous Motorcycle Ever Sold - avagy mi köze a náciknak a MotoGP-hez...
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Neked az életmódod természetközelibb, és tudtommal az egerészeid esetében működik a természetes szelekció. - Én azért nem engedem csak úgy ki a macskákat, mert bajt csinálnak. (Plusz bajba kerülhetnek: de ez az én problémám, nem másé.)swordmanus írta: ↑2025.04.20. 09:18 Én teljesen más szemlélet híve vagyok, mert az állatot természete szerint igyekszem tartani. Így lakásba sem kutya, sem macska nem jön, nem jöhet. Jól elvannak kinn, és szerintem a lakás totál börtön meg kalitka lenne nekik. Igen, a macskáim átjárnak a szomszédba, a szomszédé meg átjár enni ide. De azzal a fél marék macskakajával se beljebb, se kintebb nem vagyok, majd a macskák megbeszélik egymás közt, ha bajuk van.
Homokozó: én is lefedtem, amikor még volt ilyen kijelölve, fekete nejlonnal, és a gaz se akart kifakadni. De emellé rendszeres használatot vagy ellenőrzést ajánlok, különben a darazsak azt hiszik, nekik lett csinálva lakhangyi.
Nyilván aki lakásban tartja a jószágait, az az ő meg az állat dolga, biztos az én két kandúrom is díjazná télen, ha bekuckózhatna, de tuti ki akarna menni időnként. Szóval ha nagyon fáznak, bújjanak össze, vagy a kutyával.Vagy a malacokkal. Vagy a körbálás szénába. De nálam a macska és a kutya nem dísz, nem családtag, hanem munkatárs. Persze szeretjük őket, nyilván.
Sok az ember(szerű lény ©Quimby). → Sokan szeretnének macskát. → Sokan tartanak így vagy úgy macskát. → Sok a macska. → Tanyától távol, városban sok az ételhulladék, sokan etetik őket: a gazdátlanok is bőven megmaradnak. → Plusz az állatvilág egyik leghatékonyabb vadászairól van szó. → Amik eredetileg sivatagi állatok, és arra szelektálódtak, hogy ha zsákmány van, akkor el kell ejteni. Akkor is, ha nem éhes. Mert ki tudja, hogy mikor lesz legközelebb alkalom? → Kiirtanak mindent. Az egeret és a patkányokat nem sajnálom - és itt javaslom, hogy a doromboló vadászait mindenki oltassa veszettség ellen (is)! -, de a védett állatokat ők nem ismerik.
Plusz beletojnak a homokozóba, a fűszerkertbe, megjelölik (=lehúgyozzák) a nagymama ajtaját, olyan környéken hibridizálódnak a vadmacskával (ez nekem édesmindegy, de a biológusok és a természetvédők ettől visítanak), betegségeket szednek össze és terjesztenek…
Emberi bázissal a háttérben a természet egyszerűen nem tudja féken tartani a macskapopulációt.
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Ugyanakkor ha a macskák nem lennének, akkor bizony az emberek is kevesebben lennének, mert a gabonakészleteink megették, megfertőzték volna a rágcsálók. A házi macskát mi alakítottuk ilyenné, mert az emberiség megmaradásához kulcsfontosságú volt ez a fajta, meglátásom szerint. Sőt, ha több lett volna a macska a középkorban, kevesebb lett volna a pestis.Poresz írta: ↑2025.04.20. 10:36 Neked az életmódod természetközelibb, és tudtommal az egerészeid esetében működik a természetes szelekció. - Én azért nem engedem csak úgy ki a macskákat, mert bajt csinálnak. (Plusz bajba kerülhetnek: de ez az én problémám, nem másé.)
Sok az ember(szerű lény ©Quimby). → Sokan szeretnének macskát. → Sokan tartanak így vagy úgy macskát. → Sok a macska. → Tanyától távol, városban sok az ételhulladék, sokan etetik őket: a gazdátlanok is bőven megmaradnak. → Plusz az állatvilág egyik leghatékonyabb vadászairól van szó. → Amik eredetileg sivatagi állatok, és arra szelektálódtak, hogy ha zsákmány van, akkor el kell ejteni. Akkor is, ha nem éhes. Mert ki tudja, hogy mikor lesz legközelebb alkalom? → Kiirtanak mindent. Az egeret és a patkányokat nem sajnálom - és itt javaslom, hogy a doromboló vadászait mindenki oltassa veszettség ellen (is)! -, de a védett állatokat ők nem ismerik.
Plusz beletojnak a homokozóba, a fűszerkertbe, megjelölik (=lehúgyozzák) a nagymama ajtaját, olyan környéken hibridizálódnak a vadmacskával (ez nekem édesmindegy, de a biológusok és a természetvédők ettől visítanak), betegségeket szednek össze és terjesztenek…
Emberi bázissal a háttérben a természet egyszerűen nem tudja féken tartani a macskapopulációt.
A megoldást rég kitalálta Fusimisi professzor a Nishi-Azabu alatt, Pokióban

Nálunk Scrödinger macskája van - van is, nincs is - a szomszédé, de naponta többször átjár. Néha beszökik a házba, akkor nehéz kicsalogatni - de mire nem jó a hidegbelövő!

A menyétfélék sokkal hatékonyabb ragadozók rágcsálók ellen. Szóval, ha nem lenne macska, most nyestet, vagy görényt tartanál helyette. Ami szintén domesztikálható, csak kb 4.000 évvel később kezdtük, mint a macskákkal.swordmanus írta: ↑2025.04.20. 10:57 Ugyanakkor ha a macskák nem lennének, akkor bizony az emberek is kevesebben lennének, mert a gabonakészleteink megették, megfertőzték volna a rágcsálók. A házi macskát mi alakítottuk ilyenné, mert az emberiség megmaradásához kulcsfontosságú volt ez a fajta, meglátásom szerint. Sőt, ha több lett volna a macska a középkorban, kevesebb lett volna a pestis.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Történelemóráról emlékezhetünk arra, hogy az ókorban a görögök és a rómaiak számára is kulcsfontosságúak voltak az egyiptomi gabonaszállítmányok. Évente kétszer arattak, ugye. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a mérgeskígyó és a macska találkozásából jellemzően a macska kerül ki győztesen, rögtön érthetővé válik, miért tisztelték istenekként a macskákat.swordmanus írta: ↑2025.04.20. 10:57 Ugyanakkor ha a macskák nem lennének, akkor bizony az emberek is kevesebben lennének, mert a gabonakészleteink megették, megfertőzték volna a rágcsálók. A házi macskát mi alakítottuk ilyenné, mert az emberiség megmaradásához kulcsfontosságú volt ez a fajta, meglátásom szerint. Sőt, ha több lett volna a macska a középkorban, kevesebb lett volna a pestis.
Én úgy ismerem a történetet, hogy kezdetben volt a nyest, majd a macska kiszorította.
+1
Munkatarsam tart is görényeket. Tök jól idomíthatóak. Egyetlen hátrány, hogy nagyon szociálisak, igénylik a társaságot, ezért ellenjavallott egyet tartani.
Kérdeztem okosan, hogy aha, akkor kettő van? Nem, három, mert rövid a szavatossági idejük, és ha egyik elpusztul, akkor a másik azonnal súlyosan depressziós lesz, és követi. Ezér mindig legalább 3 egyed az optimális létszám. Macska egyedul is jól elvan - a görény nem annyira.
Mint az adatmentésnél, itt is kell némi redundancia. A fenti görény-rendszer RAID 3-ban működik, így a görényeket lehet valós időben hot -swappolni, mint a merevlemezeket az adatközpontban

Bizony, a macsekok reflexideje alsó hangon kétharmada, de akár a fele is a kígyókénak.Poresz írta: ↑2025.04.20. 11:43 Történelemóráról emlékezhetünk arra, hogy az ókorban a görögök és a rómaiak számára is kulcsfontosságúak voltak az egyiptomi gabonaszállítmányok. Évente kétszer arattak, ugye. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a mérgeskígyó és a macska találkozásából jellemzően a macska kerül ki győztesen, rögtön érthetővé válik, miért tisztelték istenekként a macskákat.
Macskatémához:
-lehet kapni alin ( elvileg) porózus, becsapódáskor széteső agyaggolyót csúzliba. Baja nem lesz tőle de ahol piszkálják, azt elkerüli.
-a homokozót nem hülyeség letakarni.
-attól hogy a macskákat, galambokat, darazsakat rühelli valaki, még szeretheti a kertjében lakó sünöket, énekesmadarakat, békákat, gyíkokat, és minden egyeb jópofaságot.
-a galambnak sem gondolom hogy keresnivalója van a kertemben, részemről azt látom hogy az énekesmadarakat elzavarja az etetőtől, összeszarik mindent IS, a darázs meg azon túl hogy baromi nagyot csíp, simán meghalhat az aki allergiás rá.
-lehet kapni alin ( elvileg) porózus, becsapódáskor széteső agyaggolyót csúzliba. Baja nem lesz tőle de ahol piszkálják, azt elkerüli.
-attól hogy a macskákat, galambokat, darazsakat rühelli valaki, még szeretheti a kertjében lakó sünöket, énekesmadarakat, békákat, gyíkokat, és minden egyeb jópofaságot.
-a galambnak sem gondolom hogy keresnivalója van a kertemben, részemről azt látom hogy az énekesmadarakat elzavarja az etetőtől, összeszarik mindent IS, a darázs meg azon túl hogy baromi nagyot csíp, simán meghalhat az aki allergiás rá.
Ezeket én falhatom két pofára...bel írta: ↑2025.04.20. 12:46 Szia,
Szerintem barmire, pl.:
"dió, mogyoró, mandula, pisztácia, brazildió, törökmogyoró, paradió, pekándió, kesudió és kókuszdió allergiás. Ha bármelyikből eszik, vagy csak érintkezik velük (például megpuszilja az anyukája, aki előtte a felsoroltak közül evett valamit), a légzés leállását eredményező anafilaxiás sokkot kaphat. .. tej, tojás, mogyoró és kivi allergiás"
Bel
-
- Fórumtag
-
- Fórumtag
Hamár macska és húsvét:Arh írta: ↑2025.04.20. 13:44 Macskatémához:
- nemtokregelni
- Veterán
Nekem azt is mondták, hogy sokan csak azért mentek a pályára, mert ugyanoda kerülnének, de igy legalább rajtuk van a fehér köpeny.

Sapienti sat.
- WildBear23
- Veterán
Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat macska-támában!
A homokozó befedése már folyamatban van, sajnos a kerti ágyásokat és fűszernövényeket nem lehet befedni.
Adtam neki citromolajat a teraszajtóhoz.
A csúzli is jó ötlet! Valami bio, lebomló lövedékkel.
Én még villanypásztorra gondoltam az ágyások köré.
(Ettől nem lesz baja, csak megcsípi!)
Mennyi idő alatt tanulják meg a macskák, hogy ha odamennek az fájni fog..?
A homokozó befedése már folyamatban van, sajnos a kerti ágyásokat és fűszernövényeket nem lehet befedni.
Elég gyorsan tanulnak, amit a mondás is bizonyít: Ha a macska 1x ráült a forró kályhalapra, soha többet nem fog ráülni. De a hidegre sem.WildBear23 írta: ↑2025.04.20. 17:34 Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat macska-támában!

- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Alin ilyen zselégolyót kilövő játékfegyvereket is lehet kapni, az is full lebomlik, tuti nem hatol be a cicusba, te tuti zokon veszi. Azt is ha csak mellé lősz. Szóval én csak azt javasolnám, érteni fogja a célzást.Arh írta: ↑2025.04.20. 13:44 Macskatémához:
Villanypásztor: mikor birkáim voltak, telepítettünk villanypásztort. Bolond macska elkezdte szimatolni a fém kampóját. Egyre közelebbről... egy centiről kapott kontaktot a nedves nózija, majd futásnak eredt függőlegesen feltartott farokkal, így távoztában az alsó szálról fogott még egy adag töltést, mint a Vissza a jővőbe filmben az időgép. Egy hét után haza jött, és utána mesteri érzékkel ment át az alsó szál alatt, a drótnak megfelelően áthaladáskor farok le, majd benn újra fel. Szóval a villanypásztor max egyszeri élmény, vihargyorsan megtanulják az érintésvédelmet.
Jégkocka, csúzliból?
Bio, elolva, nem halálos, de azert maradandó élményt okoz.
Szerintem párszor biztos kell őket piszkálni vele. De ezerszer inkább ez minthogy nyolcas csapágygolyó+pocketpoacher, vagy légpuska neadjisten 7,5 joule felett, illegálba.WildBear23 írta: ↑2025.04.20. 17:34 Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat macska-támában!
Gyenge (akár home made) számszeríjból tompa hegyű nyíl. Pl pezsgős dugó "heggyel". Tiszta jó móka vele megtanulni lőni! De még az elkészítése is élmény lehet.WildBear23 írta: ↑2025.04.20. 17:34 Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat macska-támában!
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Ott már rezeg az állatkínzás. Én fölösleges fájdalmat nem okoznék neki. A géllövedéktől vizes lesz max. jelentős fájdalomtól sem kell tartani, gyerekek lövik egymást vele a nagyvilágban. Csak észreveszi a cica, hogy nem szeretik ott.
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Fenét rezeg. Vagy ovbm, vagy óvass joxabályt.swordmanus írta: ↑2025.04.20. 21:24 Ott már rezeg az állatkínzás. Én fölösleges fájdalmat nem okoznék neki. A géllövedéktől vizes lesz max. jelentős fájdalomtól sem kell tartani, gyerekek lövik egymást vele a nagyvilágban. Csak észreveszi a cica, hogy nem szeretik ott.
- WildBear23
- Veterán
Természetesen szóba sem jöhet semmi ilyesmi!
Áh, a számszeríjjal az a baj, hogy ha meglátja valaki, nagy ügyet rittyenthetnek belőle..
Nekem első gondolatom az volt, hogy kölcsönadok egy airsoftot, de annak is fegyver formája van, inkább nem.
(Airsofttól amúgy lesz baja? Szerintem nem.)
De a csúzli jó ötlet!
Ahhoz azért közelre be kell cserkészni a vadat.swordmanus írta: ↑2025.04.20. 21:25 Tapadókorongos búcsús létezik. Gyerekkoromban a szoba túlfeléről a lakkozott bútorajtó jó ellenfél volt.

Kockával nem tudom, mennyire könnyű célozni. Meg azért macerás, jön a macskusz, beszaladni a fagyóba a jégkockáért..

- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Én nem erőltetném az airsoftot sem, mert ha bukó van, a turbóállatvédők máglyán elégetnek.WildBear23 írta: ↑2025.04.20. 21:29 Természetesen szóba sem jöhet semmi ilyesmi!
Áh, a számszeríjjal az a baj, hogy ha meglátja valaki, nagy ügyet rittyenthetnek belőle..
Nekem első gondolatom az volt, hogy kölcsönadok egy airsoftot, de annak is fegyver formája van, inkább nem.
De a csúzli jó ötlet!
Ahhoz azért közelre be kell cserkészni a vadat.
Kockával nem tudom, mennyire könnyű célozni. Meg azért macerás, jön a macskusz, beszaladni a fagyóba a jégkockáért..![]()
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Ez nem tudom, hol lenne ONtopik.
https://index.hu/kulfold/2025/04/20/nem ... ozlekedes/
https://index.hu/kulfold/2025/04/20/nem ... ozlekedes/
Bár a fegyverforma problémás lehet, de hacsak nem szemet talál a lövedék, akkor ki van zárva akármilyen sérülés. A fájdalom sem jelentős, pár méterről lövik egymást airsoft játékokon az emberek, és rendszeresen visszajárnák továbbiakért.swordmanus írta: ↑2025.04.20. 22:01 Én nem erőltetném az airsoftot sem, mert ha bukó van, a turbóállatvédők máglyán elégetnek.
Ülök a teraszon, fehérbor és szóda a jeges vödörben. Ex-munkatársaktól kaptam búcsúajándéknak, praktikus darab, rozsdamentes. A gyerekek amikor kicsik voltak es megbetegedtek, mindig abba hánytak - nem sok hatéves mondhatta el az oviban, hogy pezsgősvödörbe hányt…WildBear23 írta: ↑2025.04.20. 21:29
Kockával nem tudom, mennyire könnyű célozni. Meg azért macerás, jön a macskusz, beszaladni a fagyóba a jégkockáért..![]()

Kiindulási pizíció - a lövő ülő testhelyzetben, sportfröccs gyenge kézben, kortyolgat. Vödör az asztalon, divizió kapacitása töltve. (Neked Glockod van, az 15 jégkockát jelent). Amikor megjelenik a nemkívánatos négylábú, csak erős kézzel a vödörbe belenyúl, jégkockával megdob. Közetlen lövésszám. 1. db szabványos PETA macska mozgó cél, a cél nyugalmi helyzetben nem látható, ezért csak a meg nemtámadásért jár proc, a találat hiányát külön nem büntetik. A sportfröccsöt a teljes string során birtokolni kell

El se kell találni Cirmit - elöbb utóbb rájön, hogy itt csak a másik macskát szertik..

-
- Fórumtag
Én egy mozgásérzékelőt akartam kötni egy mágnesszelepre az öntözőrendszerbe. Ha jön a szomszéd macskája ajándékot rejteni a palánták közé, meglocsolja. Ha gyakran jár, legfeljebb jobban nőnek a paradicsomok. Eddig idő hiányában még nem lett megvalósítva (inkább tettem egy hálót az ágyás elé), úgyhogy a hatásfokáról nem tudok mit mondani.
Szia, a kerti növények védelmében telepítendő villanypásztornál megsajnáltam az ismerősödet (komolyan) és megértettem, hogy ez nekik valóban komoly probléma.WildBear23 írta: ↑2025.04.20. 21:29 Természetesen szóba sem jöhet semmi ilyesmi!
De a csúzli jó ötlet!
Ahhoz azért közelre be kell cserkészni a vadat.
Mondom is a megoldást, ami veszélytelen rájuk és a macskára is és az állatvédők sem tudnak belekötni, ráadásul hatékonyabb, mint sok fentebb olvasott veszélyesebb megoldás: a vízipuska. Amivel a strandon játszanak a gyerekek. Ugyanis amit garantáltan utál minden macska, amikor eltalálja egy vízsugár. Sérülést pedig bizonyosan nem okoz az állatnak (kivéve télen, de akkor amúgy sincs veszélyben a konyhakert)
- WildBear23
- Veterán
Köszi a megértést.
Igen, ránézésre olyan bagatell dolognak tünik, hogy pár cuki cica odapipikél és odakaksizik, de ahogy beszélgettem vele, megértettem a problémáját.
A homokozóba szaráson túl (ami konkrétan a gyerek egészségét veszélyezteti, de a lefedéssel talán megoldódik) tényleg gusztustalan a:
- fűnyíráskor szétrepülő macskaszar;
- az eperpalánták között megbúvó macskaszar;
- a lehugyozott fűszernövények;
- a fehér teraszajtó, sárga macskapisi foltokkal.
Képzeld el, hogy azért ültetsz a kertedbe fűszernővényeket, hogy főzésnél friss fűszert használhass.
És lehugyozzák a környék macskái.
Te beletennéd az ételbe?
Nekem biztosan elmenne tőle a kedvem.
A vizipuskás tippet továbbítom, esetleg nem is vízzel töltve hanem ecetes vízzel - az még büdös is.

Igazán szívesen!WildBear23 írta: ↑2025.04.21. 09:21 Köszi a megértést.
Igen, ránézésre olyan bagatell dolognak tünik, hogy pár cuki cica odapipikél és odakaksizik, de ahogy beszélgettem vele, megértettem a problémáját.
A homokozóba szaráson túl (ami konkrétan a gyerek egészségét veszélyezteti, de a lefedéssel talán megoldódik) tényleg gusztustalan a:
- fűnyíráskor szétrepülő macskaszar;
- az eperpalánták között megbúvó macskaszar;
- a lehugyozott fűszernövények;
- a fehér teraszajtó, sárga macskapisi foltokkal.
Képzeld el, hogy azért ültetsz a kertedbe fűszernővényeket, hogy főzésnél friss fűszert használhass.
És lehugyozzák a környék macskái.
Te beletennéd az ételbe?
Nekem biztosan elmenne tőle a kedvem.
A vizipuskás tippet továbbítom, esetleg nem is vízzel töltve hanem ecetes vízzel - az még büdös is.![]()
Azért bármiféle ízesitett víz esetén gondoljatok arra, hogy azt a macska lenyalja magáról, mérgezés ne legyen.
Saját gyerekkoromból felidézve egyébként a víz önmagában elegendő, tényleg utálja a macska, főleg, ha spriccelve kapja. (Mi egyébként ezt slaggal csináltuk, de azzal nehezebb taltikusan mozogni, meg kell nyitni stb szóval macerás)
Chronicus Magnumitis fórumtárs kicsit számol, elugrik egyszer a Lomexbe , ketszer a Praktikerbe, kicsit forraszt, és valami ilyesmi macskavédelmi rendszer áll össze:Chronicus Magnumitis írta: ↑2025.04.20. 22:46 Én egy mozgásérzékelőt akartam kötni egy mágnesszelepre az öntözőrendszerbe. Ha jön a szomszéd macskája ajándékot rejteni a palánták közé, meglocsolja. Ha gyakran jár, legfeljebb jobban nőnek a paradicsomok. Eddig idő hiányában még nem lett megvalósítva (inkább tettem egy hálót az ágyás elé), úgyhogy a hatásfokáról nem tudok mit mondani.

- WildBear23
- Veterán
Nekem a mozgásérzékelős locsoló ragadta meg a fantáziámat, azóta is keresek benzinálló mágnesszelepet, és megbízhatóan működő pezogyújtót.

Az sokat javít a fűszerkert állapotán is!WildBear23 írta: ↑2025.04.21. 10:53 Nekem a mozgásérzékelős locsoló ragadta meg a fantáziámat, azóta is keresek benzinálló mágnesszelepet, és megbízhatóan működő pezogyújtót.![]()

-
- Fórumtag

Full Metal JacketJózsi bácsi írta: ↑2025.04.23. 17:35 IMG-ff889d434eb3a64291f5c31a6e78afc5-V.jpg
Melyik filmben volt ez a jelenet?![]()
/a Lego-M14 nagyon menő/
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
-
- Fórumtag
Ez kicsit sem lep meg.Chronicus Magnumitis írta: ↑2025.04.26. 17:48 Petya, köszönjük a beszámolót, motiváló a lelkesedésed, csak így tovább!
Csak a lingvisztika kedvéért, a "papagályruha" kifejezést (kifejezetten ly-nal), itt, a fórumon olvastam, nem saját találmány...
A diszkrimináció ezer arcából nem kevesebb, mint ezerötszáz megtalálható a hazai lövész társadalomban. A komoly pontlövők lenézik az ugrabugráló, lepedőnyi célokra duplazó ispiseket, (az idépéásokat is - pedig azok csak feleannyit lőnek, azt is lassan

Ilyen körülmények között több megertesre, es szeretetre lenne szükség. Úgy érzem, nagyon is kilóg a sorból az ökumenikus “mindent is lövök, csak durranjon” megközelítésem. Attól tartok, a mennyei szeretet nevében új vallast kellene alapítanom.

Tényleg, a szektámnak nem csak hívek kellenek majd (C.M. ezt tekintheted meghívásnak), hanem egy jó ütős név is ( a Callahani Hatodik Lövés Adventistái? A Pontlövőtudatú Dinamikus Ahuranazda Mennyei Korongozói?) továbbá nyilván a hívek önkentes adományai, és persze az 1% ok. Mikortól jogosult új egyház Technikai Számra és 1%ra?
Ezer kerdés nerül fel az emberben. Az amerikai kultusz-felekezetek drogos szexordiáiról inkább hallgatok, mert hátha a feleségem is olvassa a fórumot, álcinken

Szia,
Ha jol emlekszek, akkor a fegyver levlistara irtam a szent shotgun egyhazrol.
Hasznalhatod a nevet.
Ha jobban belegondolok, akkor 2006 julius 19-en irtam ezt:
"Mi szukseges ahhoz, hogy megalaiptsuk a szent shotgun egyhazat, es hogy vallasi jelkepunket ne kelljen szegyelni, hanem buszken hordhassuk minden nap az utcan, deli 12-kor pedig a szent vadnyugat iranyaba riaszto lovest adhassunk le?
Bel"
Bel
Lövész Testvériség Szeretet EgyházaPetya357 írta: ↑2025.04.26. 18:37 Ez kicsit sem lep meg.
A diszkrimináció ezer arcából nem kevesebb, mint ezerötszáz megtalálható a hazai lövész társadalomban. A komoly pontlövők lenézik az ugrabugráló, lepedőnyi célokra duplazó ispiseket, (az idépéásokat is - pedig azok csak feleannyit lőnek, azt is lassan) a dinamikusok leszólják a percekig célozgató , egymást meg-megmergező olimpiákokat, kb mindenki szórakozik gyorspontozókon és a vadászokon, a sziluett lövőket pedig csak azért nem b.sztatja senki mert annyira jelentéktelen nisé hogy az ingerküszöböt sem éri el.
A hiúzos-farkasos felvarrós johnwickekenek nem elég taktikálisak a sportosabb szakágak, a sport-sportolóknak visszataszító minden amit boci ruhában űznek, a vadász irtózik mindentől aminek a csöve 45 centinél rövidebb - de titokban nagyon, nagyn szeretne pisztolyt, és kiveri a Kaliber magazinra. A világ a vesztébe rohan. Ráadásul a nyelvtan nácizmus mumusa is felütötte a rusnya fejét!
![]()
Ilyen körülmények között több megertesre, es szeretetre lenne szükség. Úgy érzem, nagyon is kilóg a sorból az ökumenikus “mindent is lövök, csak durranjon” megközelítésem. Attól tartok, a mennyei szeretet nevében új vallast kellene alapítanom.![]()
Tényleg, a szektámnak nem csak hívek kellenek majd (C.M. ezt tekintheted meghívásnak), hanem egy jó ütős név is ( a Callahani Hatodik Lövés Adventistái? A Pontlövőtudatú Dinamikus Ahuranazda Mennyei Korongozói?) továbbá nyilván a hívek önkentes adományai, és persze az 1% ok. Mikortól jogosult új egyház Technikai Számra és 1%ra?
Ezer kerdés nerül fel az emberben. Az amerikai kultusz-felekezetek drogos szexordiáiról inkább hallgatok, mert hátha a feleségem is olvassa a fórumot, álcinken![]()
Így nem szűkítjük túlságosan a hívek számát. Ezen belül lehetnének szerzetes rendek: Légfegyveres barátok, IPSC rendiek, meg még sok más.
Minél szélesebb az egyház, annál jobb. Vallási háború nem csak rendek között alakulhat ki. Hanem kolostorok között is (lásd Brunox vs Ballistol kolostor). Szóval ne húzzunk szét, fogjon össze mindenkit az egyház. 

Jó lesz ez, tömjén helyett lőporfüst, harangszó helyett díszlövés
Az egyház tagjai természetesen fülvédőben és védőszemüvegben látogathatják az egyházi eseményeket, melyet vizsgázott versenybírók celebrálnak 

A perselypénzt meg nevezési díjnak hívják, keresztelkedés helyett minősítés van. Alakul ez!

Mindig azon nevettem magamban, hogy ha pap lennék, távol tartanám a gonoszt egy edzett acél füstölőt láncos buzgányként forgatva, és a gyóntatófülkébe is egy 4/89 kaliberű rövid csövű duplával ülnék be, hátha meglesz az, aki ellopta édesanyám piros csepeljét.
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
vagy csak két shotgun a csomagtartóból...
Sziasztok!
Van valaki, ami mostanában (elkövetkező 1-2 napban) jár a Budakeszi Lőtéren?
Köszönöm!
Van valaki, ami mostanában (elkövetkező 1-2 napban) jár a Budakeszi Lőtéren?
Köszönöm!
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
a láncfűrész az tényleg nem játék!Fortitu írta: ↑2025.05.01. 16:32 https://www.szoljon.hu/helyi-kek-hirek/ ... p_fresh_11
Veszélyes fegyver utáni hajsza.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
- WildBear23
- Veterán
Bakker az Kóhn bácsi volt a pincénkből, akit pénzért rejtegetek!
Remélem, nem mondtad el neki, hogy véget ért a II. Világháború!!

Szia,WildBear23 írta: ↑2025.05.04. 12:55 Amikor még új a vas, és nem akarod hogy a földön koszos legyen..![]()
![]()
1. Kemeny, hogy pont oda forditja a jobb fulet, ahogy a legdirektebben kapja a gaznyomast.
2. Amikor az ismeroseim ezt probaltak, eleg komoly kihivas volt nekik a golyofogot eltalalni. Annal kisebbet esely sincs. (Nyilvan, ok szerencsesebb helyre szulettek.)
Bel
Kisgyerekként nagyapám említette egyszer ezt a gyakorlatot. (Katona volt: valamikor 1950-55 között.) Igazából nem tudom, mi az a valós probléma, amire ez a megoldás. Akkoriban még nem pörgött a hallókészülék-biznisz.
Utóirat: gyakran elgondolkodom azon, hogy vajon léteznek-e olyan adatok, amik a két világháború után kimutatják a hallássérültek számának növekedését. Nagyapáink és dédapáink bármiféle hallásvédelem nélkül kaptak kiképzést még békeidőben is. Vajon feltűnő volt, hogy: "Úristen, mennyi süket férfi lett! Estére rekedtre ordítom magam!"
88-89-ben még mi is minden fajta hallásvédelem nélkül kaptunk kiképzést. Én műszakis voltam, robbantottunk is, volt, hogy nem is keveset. Egy imitációs mezőn pl. 200 feletti trotil ment el, 7,5 és 20 dkg-os.Poresz írta: ↑2025.05.04. 17:22 Kisgyerekként nagyapám említette egyszer ezt a gyakorlatot. (Katona volt: valamikor 1950-55 között.) Igazából nem tudom, mi az a valós probléma, amire ez a megoldás. Akkoriban még nem pörgött a hallókészülék-biznisz.
Utóirat: gyakran elgondolkodom azon, hogy vajon léteznek-e olyan adatok, amik a két világháború után kimutatják a hallássérültek számának növekedését. Nagyapáink és dédapáink bármiféle hallásvédelem nélkül kaptak kiképzést még békeidőben is. Vajon feltűnő volt, hogy: "Úristen, mennyi süket férfi lett! Estére rekedtre ordítom magam!"
Szintén ez a korszak és nekünk sem volt hallásvédelem a gyakorlaton végrehajtott éleslövészeten, ennek hatását a mai napig érzem, mert azóta cseng a fülem és a magas frekvenciákat nem hallom… elég xar dolog lassan 35 éve ezzel élni

Azért egy előnye van, ha vmi nem érdekel, úgy teszek mintha nem hallottam volna (mondjuk sokszor tényleg nem hallom/értem)

-
- Fórumtag
Legjobb szöveg, amit mostanában olvastam!!!WildBear23 írta: ↑2025.05.03. 20:21 Bakker az Kóhn bácsi volt a pincénkből, akit pénzért rejtegetek!
Remélem, nem mondtad el neki, hogy véget ért a II. Világháború!!![]()
Ott van a szeren, mackó úr!
Óccó lesz a hifi.Roberto68 írta: ↑2025.05.05. 08:41 Szintén ez a korszak és nekünk sem volt hallásvédelem a gyakorlaton végrehajtott éleslövészeten, ennek hatását a mai napig érzem, mert azóta cseng a fülem és a magas frekvenciákat nem hallom… elég xar dolog lassan 35 éve ezzel élni![]()
Azért egy előnye van, ha vmi nem érdekel, úgy teszek mintha nem hallottam volna (mondjuk sokszor tényleg nem hallom/értem)![]()

Pedig pont olyan szakállas poén, mint a Markos-Nádas, hogy a Hadtörténeti Múzeumban őriznek egy máig harcoló német alakulatot.Józsi bácsi írta: ↑2025.05.05. 08:56 Legjobb szöveg, amit mostanában olvastam!!!
Ott van a szeren, mackó úr!
Rajtam és édesapámon kicsit javított, amikor kaptam infúziós kezelést. Pár hétig naponta fél óra hangoskönyvezés kényelmes ágyban.
Inkább maradok kicsit süket, masszív tű fóbiám van sajnos

Ennyi idő után már amúgy is megszoktam, de ez jó hír hogy lehet rajta javítani, azt olvastam hogy az ilyen fizikai sérülésből eredő (túlzott, közvetlen zaj hatás) hallásvesztés nem visszafordítható.
Szia,
Ha van valami akadaly az ember elott, ami miatt nem latja a celt a foldon fekve, akkor meg kell emelni a fegyvert.
Ugyan igy se talalja el a celt, de annak kornyeken mindenfele fognak repkedni a lovedekek, ami zavarja a celt, jo esetben annyira, hogy inkabb behuzodik fedezekbe (a cel).
Bel
-
- Fórumtag
https://24.hu/belfold/2025/05/05/borton ... udapesten/
"Börtönt kértek az apára, akinek a 13 év körüli kisfia fejbe lőtte magát Budapesten"
Ráadásul 7,5 Joule feletti légfegyverrel...
"Börtönt kértek az apára, akinek a 13 év körüli kisfia fejbe lőtte magát Budapesten"
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Aminek a valós veszélyességéről mindent elmond, hogy:Kojak írta: ↑2025.05.05. 14:52 https://24.hu/belfold/2025/05/05/borton ... udapesten/
"A gyermek hajnalban felkelt, kiment a házból, elővette a fegyvert és azzal – ismeretlen körülmények között – fejbe lőtte magát. A fiú ezután még vissza tudott feküdni.
A fiú másnap rosszul volt, azonban sérülését egészen addig eltitkolta, amíg édesanyjához haza nem ment. Ekkor az édesanyja mentőt hívott, és a kiskorút kórházba szállították, ahol megműtötték"
Tehát közvetlen közeLről fejbelövöd magad és nagyjából ezt MÁSNAPIG észre sem veszi senki.
(Ha így igaz a sztori, amiben cseppet kételkedem.)
KUKÁBA A 7,5 j-OS LIMITTEL!
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Úgy tudom, csak nagyon rövid időablakon belül hatásos. Talán max 48 óra. De lehet, hogy kevesebb.
- WildBear23
- Veterán
"Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek.."

Ez jött szembe a neten:
Először azt hittem hogy kamu, de nem.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ez egy rasszista poén...HISZEN a német Aldiban sem szőke német a pénztáros már régen, hanem török, magyar, bolgár, román.WildBear23 írta: ↑2025.05.06. 16:15 "Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek.."
Ez jött szembe a neten:
Miss Germany.jpg
Először azt hittem hogy kamu, de nem.
- WildBear23
- Veterán
Szerintem ez nem poén (és pláne nem rasszista), hanem (számomra) meglepő tény (mármint a bal oldali).
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
szerintem most nem értetted meg az IRÓNIÁT:-)WildBear23 írta: ↑2025.05.06. 16:44 Szerintem ez nem poén (és pláne nem rasszista), hanem (számomra) meglepő tény (mármint a bal oldali).
- WildBear23
- Veterán
Igazad van, Tiéd a szépségkirálynő..!
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
ÉVES SZERVERBÉRLET GYŰJTÉS A TÁMOGATÓS TOPIKBAN FENT!!