OFF topik

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Re: Macska

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Poresz írta: 2025.04.19. 23:33 +1 → Anafilaxiás sokk.

Elsősegély: EpiPen. Amit (szabályosan) csak akkor ír fel az orvos, ha már ismert az allergia. Nem kell hozzá baj, csak vizsgálat (pl. Prick-teszt), a helyes irány: fül-orr-gégészet. (Nem röhög, tényleg. Én is néztem nagyot, amikor oda utaltak.) Persze aki nagyon előrelátó és nagyon akarja, az okosba' szerez.
Pontosan mire kell ehhez allergiásnak lenni?
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

zora írta: 2025.04.19. 23:23 Ezt nyilván nem gondolod komolyan.
A darázs kártékony. Valamint egyesekre halálos veszélyt jelent.
Az az egyetlen rovar, amit kíméletlenül irtok a környezetemben, eddig eredményesen🙂.
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2025.04.19. 21:40 Egyébként macskát ki szabad engedni? (Az világos, hogy kutya nem mehet csak úgy ki az utcára. → A macskáknak a legtöb kerítés nem akadály, azaz ha kiengedik, akkor mindenhova engedik.) Mert manapság az számít felelős állattartásnak, hogy macska még ivartalanítva sem mehet ki felügyelet nélkül nem lehet "kijárós", "kinti", "kinti-benti". (Mert levadássza az összes védett madarat, baleset érheti, ahhoz pedig sokat költünk rá, és idegesítheti a szomszédokat.)
Nem! Itt jön az állatvédelmi törvény, a gazda kötelessége az állatot birtokon belül tartani, a szökését-csavargását megakadályozni. Én se engedem ki a cicát, elüthetik, megmérgezik, meglövik, vadász kilövi stb.

(A tudásod miatt eddig is tiszteltelek, a következő hozzászólás okán nagyot nőttél a szememben. Én is imádom őket, félig-meddig megmaradt vadállatnak, ugyanakkor ragaszkodik a gazdájához. Sokkal érdekesebb bonyolultabb lelkivilágú mint a kutya.)
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

BeHappy írta: 2025.04.19. 23:25 Nem akarok én ezen a témán sokat (macska)szarozni, pláne vitakozni ilyen tudományosan, hogy érvelési hiba stb.

Az én véleményem, hogy akinek gondot okoz az, ha idegen macska szarik a kertjébe, az még nagyon-nagyon messze van attól, hogy élje is azt, amiért egyébként kertes házba érdemes költözni.
He??
Én is kertes házban lakom, szeretek is itt lakni (vannak gyümölcsfáim, komposztálok, esténként jönnek a sünök, stb), de én sem örülnék neki, ha a gyerek homokozójába járnának szarni a szomszéd macskái.

Van, aki igénytelen és nem zavarja, de ne tégy úgy, mint ha ez természetes lenne, és akinek nem tetszik, az "még nagyon-nagyon messze van" valamitől, a Te elképzelésedben.

Van, akinek a szeméttel tüzelés is oké volt régen, hát ma már nem az. Főleg nem budapesti, zöldövezeti részen.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2025.04.20. 03:32 Pontosan mire kell ehhez allergiásnak lenni?
https://www.oktogonmedical.hu/tudastar/ ... s-allergia

Nálunk senki nem allergiás rá, de ott van az elsősegény dobozban a Tonogen +3 steril tű+fecskendő.

Aki allergiás a darázscsípésre, belehalhat az anafilaxiás sokkba.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

WildBear23 írta: 2025.04.20. 08:18 He??
Én is kertes házban lakom, szeretek is itt lakni (vannak gyümölcsfáim, komposztálok, esténként jönnek a sünök, stb), de én sem örülnék neki, ha a gyerek homokozójába járnának szarni a szomszéd macskái.

Van, aki igénytelen és nem zavarja, de ne tégy úgy, mint ha ez természetes lenne, és akinek nem tetszik, az "még nagyon-nagyon messze van" valamitől, a Te elképzelésedben.

Van, akinek a szeméttel tüzelés is oké volt régen, hát ma már nem az. Főleg nem budapesti, zöldövezeti részen.
Apám letakarta a homokozót, ezt másnak is javasolnám. Akkor is ha neked van igazad, akkor is össze fogja szarni minden a homokot.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Fortitu írta: 2025.04.20. 08:24 Apám letakarta a homokozót, ezt másnak is javasolnám. Akkor is ha neked van igazad, akkor is össze fogja szarni minden a homokot.
+1

Sőt, méginkább macska háló a homokozóra. Nem fontos teljesen letakarni. Eleg, ha nem tudja elkaparni, akkor már nem sz.rik oda! Erre jó egy laza szövésű háló.

Társasház zárt udvarában, ahol korábban laktunk, komoly gond volt az ürülék a homokozóban (majdnem sérvet kaptam, amikor cseréltük benne a homokot..) . A háló megszüntette.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2025.04.20. 08:24 https://www.oktogonmedical.hu/tudastar/ ... s-allergia

Nálunk senki nem allergiás rá, de ott van az elsősegény dobozban a Tonogen +3 steril tű+fecskendő.

Aki allergiás a darázscsípésre, belehalhat az anafilaxiás sokkba.
Ezt értem, van méhész barátom, neki a zsebben ott van mindig.

A vizsgálat szerint mit kell kimutatni?
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Poresz írta: 2025.04.19. 22:03 +1

Macskát tartunk - legénylakásomban pedig Picur ideiglenes befogadója vagyok (gazdája meghalt) -: imádom a macskákat, Lüszit pedig a szüleim is imádják. De(!) nem örülünk neki és nem dicsérjük meg, amikor rossz helyen végzi el a dolgát (amikor felügyelettel kint tartózkodik).

* * *

Picur: "Milyen jópofa cuccaid vannak gazdi!"
Picur puskát tanulmányoz.JPEG

Lüszi az ölembe telepedve súg hozzászólásírás közben:
Lüszi segít.JPEG
Én teljesen más szemlélet híve vagyok, mert az állatot természete szerint igyekszem tartani. Így lakásba sem kutya, sem macska nem jön, nem jöhet. Jól elvannak kinn, és szerintem a lakás totál börtön meg kalitka lenne nekik. Igen, a macskáim átjárnak a szomszédba, a szomszédé meg átjár enni ide. De azzal a fél marék macskakajával se beljebb, se kintebb nem vagyok, majd a macskák megbeszélik egymás közt, ha bajuk van.
Homokozó: én is lefedtem, amikor még volt ilyen kijelölve, fekete nejlonnal, és a gaz se akart kifakadni. De emellé rendszeres használatot vagy ellenőrzést ajánlok, különben a darazsak azt hiszik, nekik lett csinálva lakhangyi.
Nyilván aki lakásban tartja a jószágait, az az ő meg az állat dolga, biztos az én két kandúrom is díjazná télen, ha bekuckózhatna, de tuti ki akarna menni időnként. Szóval ha nagyon fáznak, bújjanak össze, vagy a kutyával. :-D Vagy a malacokkal. Vagy a körbálás szénába. De nálam a macska és a kutya nem dísz, nem családtag, hanem munkatárs. Persze szeretjük őket, nyilván.
G.D
Veterán
Veterán

Re: OFF topik

Hozzászólás Szerző: G.D »

"Whispering Death" - The Most Dangerous Motorcycle Ever Sold - avagy mi köze a náciknak a MotoGP-hez...
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

swordmanus írta: 2025.04.20. 09:18 Én teljesen más szemlélet híve vagyok, mert az állatot természete szerint igyekszem tartani. Így lakásba sem kutya, sem macska nem jön, nem jöhet. Jól elvannak kinn, és szerintem a lakás totál börtön meg kalitka lenne nekik. Igen, a macskáim átjárnak a szomszédba, a szomszédé meg átjár enni ide. De azzal a fél marék macskakajával se beljebb, se kintebb nem vagyok, majd a macskák megbeszélik egymás közt, ha bajuk van.
Homokozó: én is lefedtem, amikor még volt ilyen kijelölve, fekete nejlonnal, és a gaz se akart kifakadni. De emellé rendszeres használatot vagy ellenőrzést ajánlok, különben a darazsak azt hiszik, nekik lett csinálva lakhangyi.
Nyilván aki lakásban tartja a jószágait, az az ő meg az állat dolga, biztos az én két kandúrom is díjazná télen, ha bekuckózhatna, de tuti ki akarna menni időnként. Szóval ha nagyon fáznak, bújjanak össze, vagy a kutyával. :-D Vagy a malacokkal. Vagy a körbálás szénába. De nálam a macska és a kutya nem dísz, nem családtag, hanem munkatárs. Persze szeretjük őket, nyilván.
Neked az életmódod természetközelibb, és tudtommal az egerészeid esetében működik a természetes szelekció. - Én azért nem engedem csak úgy ki a macskákat, mert bajt csinálnak. (Plusz bajba kerülhetnek: de ez az én problémám, nem másé.)

Sok az ember(szerű lény ©Quimby). → Sokan szeretnének macskát. → Sokan tartanak így vagy úgy macskát. → Sok a macska. → Tanyától távol, városban sok az ételhulladék, sokan etetik őket: a gazdátlanok is bőven megmaradnak. → Plusz az állatvilág egyik leghatékonyabb vadászairól van szó. → Amik eredetileg sivatagi állatok, és arra szelektálódtak, hogy ha zsákmány van, akkor el kell ejteni. Akkor is, ha nem éhes. Mert ki tudja, hogy mikor lesz legközelebb alkalom? → Kiirtanak mindent. Az egeret és a patkányokat nem sajnálom - és itt javaslom, hogy a doromboló vadászait mindenki oltassa veszettség ellen (is)! -, de a védett állatokat ők nem ismerik.

Plusz beletojnak a homokozóba, a fűszerkertbe, megjelölik (=lehúgyozzák) a nagymama ajtaját, olyan környéken hibridizálódnak a vadmacskával (ez nekem édesmindegy, de a biológusok és a természetvédők ettől visítanak), betegségeket szednek össze és terjesztenek…

Emberi bázissal a háttérben a természet egyszerűen nem tudja féken tartani a macskapopulációt.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.04.20. 10:36 Neked az életmódod természetközelibb, és tudtommal az egerészeid esetében működik a természetes szelekció. - Én azért nem engedem csak úgy ki a macskákat, mert bajt csinálnak. (Plusz bajba kerülhetnek: de ez az én problémám, nem másé.)

Sok az ember(szerű lény ©Quimby). → Sokan szeretnének macskát. → Sokan tartanak így vagy úgy macskát. → Sok a macska. → Tanyától távol, városban sok az ételhulladék, sokan etetik őket: a gazdátlanok is bőven megmaradnak. → Plusz az állatvilág egyik leghatékonyabb vadászairól van szó. → Amik eredetileg sivatagi állatok, és arra szelektálódtak, hogy ha zsákmány van, akkor el kell ejteni. Akkor is, ha nem éhes. Mert ki tudja, hogy mikor lesz legközelebb alkalom? → Kiirtanak mindent. Az egeret és a patkányokat nem sajnálom - és itt javaslom, hogy a doromboló vadászait mindenki oltassa veszettség ellen (is)! -, de a védett állatokat ők nem ismerik.

Plusz beletojnak a homokozóba, a fűszerkertbe, megjelölik (=lehúgyozzák) a nagymama ajtaját, olyan környéken hibridizálódnak a vadmacskával (ez nekem édesmindegy, de a biológusok és a természetvédők ettől visítanak), betegségeket szednek össze és terjesztenek…

Emberi bázissal a háttérben a természet egyszerűen nem tudja féken tartani a macskapopulációt.
Ugyanakkor ha a macskák nem lennének, akkor bizony az emberek is kevesebben lennének, mert a gabonakészleteink megették, megfertőzték volna a rágcsálók. A házi macskát mi alakítottuk ilyenné, mert az emberiség megmaradásához kulcsfontosságú volt ez a fajta, meglátásom szerint. Sőt, ha több lett volna a macska a középkorban, kevesebb lett volna a pestis.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Poresz írta: 2025.04.20. 10:36
A megoldást rég kitalálta Fusimisi professzor a Nishi-Azabu alatt, Pokióban ;)
IMG_3494.jpeg
Nálunk Scrödinger macskája van - van is, nincs is - a szomszédé, de naponta többször átjár. Néha beszökik a házba, akkor nehéz kicsalogatni - de mire nem jó a hidegbelövő! :mrgreen: a lézer pötty MŰKÖDIK
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

swordmanus írta: 2025.04.20. 10:57 Ugyanakkor ha a macskák nem lennének, akkor bizony az emberek is kevesebben lennének, mert a gabonakészleteink megették, megfertőzték volna a rágcsálók. A házi macskát mi alakítottuk ilyenné, mert az emberiség megmaradásához kulcsfontosságú volt ez a fajta, meglátásom szerint. Sőt, ha több lett volna a macska a középkorban, kevesebb lett volna a pestis.
A menyétfélék sokkal hatékonyabb ragadozók rágcsálók ellen. Szóval, ha nem lenne macska, most nyestet, vagy görényt tartanál helyette. Ami szintén domesztikálható, csak kb 4.000 évvel később kezdtük, mint a macskákkal.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Poresz
Veterán
Veterán

swordmanus írta: 2025.04.20. 10:57 Ugyanakkor ha a macskák nem lennének, akkor bizony az emberek is kevesebben lennének, mert a gabonakészleteink megették, megfertőzték volna a rágcsálók. A házi macskát mi alakítottuk ilyenné, mert az emberiség megmaradásához kulcsfontosságú volt ez a fajta, meglátásom szerint. Sőt, ha több lett volna a macska a középkorban, kevesebb lett volna a pestis.
Történelemóráról emlékezhetünk arra, hogy az ókorban a görögök és a rómaiak számára is kulcsfontosságúak voltak az egyiptomi gabonaszállítmányok. Évente kétszer arattak, ugye. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a mérgeskígyó és a macska találkozásából jellemzően a macska kerül ki győztesen, rögtön érthetővé válik, miért tisztelték istenekként a macskákat.
Poresz
Veterán
Veterán

jó ha van írta: 2025.04.20. 11:28 A menyétfélék sokkal hatékonyabb ragadozók rágcsálók ellen. Szóval, ha nem lenne macska, most nyestet, vagy görényt tartanál helyette. Ami szintén domesztikálható, csak kb 4.000 évvel később kezdtük, mint a macskákkal.
Én úgy ismerem a történetet, hogy kezdetben volt a nyest, majd a macska kiszorította.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

jó ha van írta: 2025.04.20. 11:28 A menyétfélék sokkal hatékonyabb ragadozók rágcsálók ellen. Szóval, ha nem lenne macska, most nyestet, vagy görényt tartanál helyette. Ami szintén domesztikálható, csak kb 4.000 évvel később kezdtük, mint a macskákkal.
+1

Munkatarsam tart is görényeket. Tök jól idomíthatóak. Egyetlen hátrány, hogy nagyon szociálisak, igénylik a társaságot, ezért ellenjavallott egyet tartani.

Kérdeztem okosan, hogy aha, akkor kettő van? Nem, három, mert rövid a szavatossági idejük, és ha egyik elpusztul, akkor a másik azonnal súlyosan depressziós lesz, és követi. Ezér mindig legalább 3 egyed az optimális létszám. Macska egyedul is jól elvan - a görény nem annyira.

Mint az adatmentésnél, itt is kell némi redundancia. A fenti görény-rendszer RAID 3-ban működik, így a görényeket lehet valós időben hot -swappolni, mint a merevlemezeket az adatközpontban :lol:
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Fortitu írta: 2025.04.20. 08:24 Apám letakarta a homokozót, ezt másnak is javasolnám. Akkor is ha neked van igazad, akkor is össze fogja szarni minden a homokot.
Szia,

Igen, nyilvan csak addig nem gond a galamburulek, amig sok a macska.

Bel
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2025.04.20. 11:43 Történelemóráról emlékezhetünk arra, hogy az ókorban a görögök és a rómaiak számára is kulcsfontosságúak voltak az egyiptomi gabonaszállítmányok. Évente kétszer arattak, ugye. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a mérgeskígyó és a macska találkozásából jellemzően a macska kerül ki győztesen, rögtön érthetővé válik, miért tisztelték istenekként a macskákat.
Bizony, a macsekok reflexideje alsó hangon kétharmada, de akár a fele is a kígyókénak.
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Arh »

Macskatémához:
-lehet kapni alin ( elvileg) porózus, becsapódáskor széteső agyaggolyót csúzliba. Baja nem lesz tőle de ahol piszkálják, azt elkerüli.
-a homokozót nem hülyeség letakarni.
-attól hogy a macskákat, galambokat, darazsakat rühelli valaki, még szeretheti a kertjében lakó sünöket, énekesmadarakat, békákat, gyíkokat, és minden egyeb jópofaságot.
-a galambnak sem gondolom hogy keresnivalója van a kertemben, részemről azt látom hogy az énekesmadarakat elzavarja az etetőtől, összeszarik mindent IS, a darázs meg azon túl hogy baromi nagyot csíp, simán meghalhat az aki allergiás rá.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

jó ha van írta: 2025.04.19. 22:50 A pszichiáter sem hülye. Csak az átlag embernél többet tud a hülyékről.
kiváló válasz!

lopom
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

jó ha van írta: 2025.04.19. 22:50 A pszichiáter sem hülye. Csak az átlag embernél többet tud a hülyékről.
Más mondás szerint az különbözteti meg a páciensétől, hogy felé van az asztal fiókja.
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Józsi bácsi »

Arh írta: 2025.04.20. 13:44 Macskatémához:
-lehet kapni alin ( elvileg) porózus, becsapódáskor széteső agyaggolyót csúzliba. Baja nem lesz tőle de ahol piszkálják, azt elkerüli.
-attól hogy a macskákat, galambokat, darazsakat rühelli valaki, még szeretheti a kertjében lakó sünöket, énekesmadarakat, békákat, gyíkokat, és minden egyeb jópofaságot.
-a galambnak sem gondolom hogy keresnivalója van a kertemben, részemről azt látom hogy az énekesmadarakat elzavarja az etetőtől, összeszarik mindent IS, a darázs meg azon túl hogy baromi nagyot csíp, simán meghalhat az aki allergiás rá.
Hamár macska és húsvét:
GIF-d91c3f3b4e0c818d7d2329ef42fb84c4.gif
GIF-d91c3f3b4e0c818d7d2329ef42fb84c4.gif (3.38 MiB) Megtekintve 3697 alkalommal
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

Nekem azt is mondták, hogy sokan csak azért mentek a pályára, mert ugyanoda kerülnének, de igy legalább rajtuk van a fehér köpeny. :)
Sapienti sat.
WildBear23
Veterán
Veterán

Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat macska-támában!
A homokozó befedése már folyamatban van, sajnos a kerti ágyásokat és fűszernövényeket nem lehet befedni.
Adtam neki citromolajat a teraszajtóhoz.
A csúzli is jó ötlet! Valami bio, lebomló lövedékkel.
Én még villanypásztorra gondoltam az ágyások köré.
(Ettől nem lesz baja, csak megcsípi!)
Mennyi idő alatt tanulják meg a macskák, hogy ha odamennek az fájni fog..?
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Roberto68 »

WildBear23 írta: 2025.04.20. 17:34 Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat macska-támában!
A homokozó befedése már folyamatban van, sajnos a kerti ágyásokat és fűszernövényeket nem lehet befedni.
Elég gyorsan tanulnak, amit a mondás is bizonyít: Ha a macska 1x ráült a forró kályhalapra, soha többet nem fog ráülni. De a hidegre sem. :lol:
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Arh írta: 2025.04.20. 13:44 Macskatémához:
Alin ilyen zselégolyót kilövő játékfegyvereket is lehet kapni, az is full lebomlik, tuti nem hatol be a cicusba, te tuti zokon veszi. Azt is ha csak mellé lősz. Szóval én csak azt javasolnám, érteni fogja a célzást.

Villanypásztor: mikor birkáim voltak, telepítettünk villanypásztort. Bolond macska elkezdte szimatolni a fém kampóját. Egyre közelebbről... egy centiről kapott kontaktot a nedves nózija, majd futásnak eredt függőlegesen feltartott farokkal, így távoztában az alsó szálról fogott még egy adag töltést, mint a Vissza a jővőbe filmben az időgép. Egy hét után haza jött, és utána mesteri érzékkel ment át az alsó szál alatt, a drótnak megfelelően áthaladáskor farok le, majd benn újra fel. Szóval a villanypásztor max egyszeri élmény, vihargyorsan megtanulják az érintésvédelmet.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

swordmanus írta: 2025.04.20. 19:01 Alin ilyen zselégolyót kilövő játékfegyvereket
..,
Jégkocka, csúzliból? 🤔
Bio, elolva, nem halálos, de azert maradandó élményt okoz.
Arh
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2025.04.20. 17:34 Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat macska-támában!
Szerintem párszor biztos kell őket piszkálni vele. De ezerszer inkább ez minthogy nyolcas csapágygolyó+pocketpoacher, vagy légpuska neadjisten 7,5 joule felett, illegálba.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Gyenge (akár home made) számszeríjból tompa hegyű nyíl. Pl pezsgős dugó "heggyel". Tiszta jó móka vele megtanulni lőni! De még az elkészítése is élmény lehet.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.04.20. 20:51 Jégkocka, csúzliból? 🤔
Ott már rezeg az állatkínzás. Én fölösleges fájdalmat nem okoznék neki. A géllövedéktől vizes lesz max. jelentős fájdalomtól sem kell tartani, gyerekek lövik egymást vele a nagyvilágban. Csak észreveszi a cica, hogy nem szeretik ott.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

jó ha van írta: 2025.04.20. 21:21 Gyenge (akár home made) számszeríjból tompa hegyű nyíl. Pl pezsgős dugó "heggyel". Tiszta jó móka vele megtanulni lőni! De még az elkészítése is élmény lehet.
Tapadókorongos búcsús létezik. Gyerekkoromban a szoba túlfeléről a lakkozott bútorajtó jó ellenfél volt.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

swordmanus írta: 2025.04.20. 21:24 Ott már rezeg az állatkínzás. Én fölösleges fájdalmat nem okoznék neki. A géllövedéktől vizes lesz max. jelentős fájdalomtól sem kell tartani, gyerekek lövik egymást vele a nagyvilágban. Csak észreveszi a cica, hogy nem szeretik ott.
Fenét rezeg. Vagy ovbm, vagy óvass joxabályt.
WildBear23
Veterán
Veterán

Arh írta: 2025.04.20. 21:15 Szerintem párszor biztos kell őket piszkálni vele. De ezerszer inkább ez minthogy nyolcas csapágygolyó+pocketpoacher, vagy légpuska neadjisten 7,5 joule felett, illegálba.
Természetesen szóba sem jöhet semmi ilyesmi!
jó ha van írta: 2025.04.20. 21:21 Gyenge (akár home made) számszeríjból tompa hegyű nyíl. Pl pezsgős dugó "heggyel". Tiszta jó móka vele megtanulni lőni! De még az elkészítése is élmény lehet.
Áh, a számszeríjjal az a baj, hogy ha meglátja valaki, nagy ügyet rittyenthetnek belőle..
Nekem első gondolatom az volt, hogy kölcsönadok egy airsoftot, de annak is fegyver formája van, inkább nem.
(Airsofttól amúgy lesz baja? Szerintem nem.)
De a csúzli jó ötlet!
swordmanus írta: 2025.04.20. 21:25 Tapadókorongos búcsús létezik. Gyerekkoromban a szoba túlfeléről a lakkozott bútorajtó jó ellenfél volt.
Ahhoz azért közelre be kell cserkészni a vadat. :)
Kockával nem tudom, mennyire könnyű célozni. Meg azért macerás, jön a macskusz, beszaladni a fagyóba a jégkockáért.. ;-)
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Szerintem baromi nehéz lesz, és csúszik. Ha komolyabb gumi van rajta, akkor is szorítani kell ha acélgolyó van belefogva.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2025.04.20. 21:29 Természetesen szóba sem jöhet semmi ilyesmi!

Áh, a számszeríjjal az a baj, hogy ha meglátja valaki, nagy ügyet rittyenthetnek belőle..
Nekem első gondolatom az volt, hogy kölcsönadok egy airsoftot, de annak is fegyver formája van, inkább nem.
De a csúzli jó ötlet!

Kockával nem tudom, mennyire könnyű célozni. Meg azért macerás, jön a macskusz, beszaladni a fagyóba a jégkockáért.. ;-)
Én nem erőltetném az airsoftot sem, mert ha bukó van, a turbóállatvédők máglyán elégetnek.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

swordmanus írta: 2025.04.20. 22:01 Én nem erőltetném az airsoftot sem, mert ha bukó van, a turbóállatvédők máglyán elégetnek.
Bár a fegyverforma problémás lehet, de hacsak nem szemet talál a lövedék, akkor ki van zárva akármilyen sérülés. A fájdalom sem jelentős, pár méterről lövik egymást airsoft játékokon az emberek, és rendszeresen visszajárnák továbbiakért.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

WildBear23 írta: 2025.04.20. 21:29
Ülök a teraszon, fehérbor és szóda a jeges vödörben. Ex-munkatársaktól kaptam búcsúajándéknak, praktikus darab, rozsdamentes. A gyerekek amikor kicsik voltak es megbetegedtek, mindig abba hánytak - nem sok hatéves mondhatta el az oviban, hogy pezsgősvödörbe hányt… :lol: de nagyon eltértünk a tárgytól. Briefing:

Kiindulási pizíció - a lövő ülő testhelyzetben, sportfröccs gyenge kézben, kortyolgat. Vödör az asztalon, divizió kapacitása töltve. (Neked Glockod van, az 15 jégkockát jelent). Amikor megjelenik a nemkívánatos négylábú, csak erős kézzel a vödörbe belenyúl, jégkockával megdob. Közetlen lövésszám. 1. db szabványos PETA macska mozgó cél, a cél nyugalmi helyzetben nem látható, ezért csak a meg nemtámadásért jár proc, a találat hiányát külön nem büntetik. A sportfröccsöt a teljes string során birtokolni kell 8-)

El se kell találni Cirmit - elöbb utóbb rájön, hogy itt csak a másik macskát szertik.. :roll:
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Chronicus Magnumitis »

Én egy mozgásérzékelőt akartam kötni egy mágnesszelepre az öntözőrendszerbe. Ha jön a szomszéd macskája ajándékot rejteni a palánták közé, meglocsolja. Ha gyakran jár, legfeljebb jobban nőnek a paradicsomok. Eddig idő hiányában még nem lett megvalósítva (inkább tettem egy hálót az ágyás elé), úgyhogy a hatásfokáról nem tudok mit mondani.
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

WildBear23 írta: 2025.04.20. 21:29 Természetesen szóba sem jöhet semmi ilyesmi!

De a csúzli jó ötlet!

Szia, a kerti növények védelmében telepítendő villanypásztornál megsajnáltam az ismerősödet (komolyan) és megértettem, hogy ez nekik valóban komoly probléma.

Mondom is a megoldást, ami veszélytelen rájuk és a macskára is és az állatvédők sem tudnak belekötni, ráadásul hatékonyabb, mint sok fentebb olvasott veszélyesebb megoldás: a vízipuska. Amivel a strandon játszanak a gyerekek. Ugyanis amit garantáltan utál minden macska, amikor eltalálja egy vízsugár. Sérülést pedig bizonyosan nem okoz az állatnak (kivéve télen, de akkor amúgy sincs veszélyben a konyhakert)
WildBear23
Veterán
Veterán

BeHappy írta: 2025.04.21. 01:10 Szia, a kerti növények védelmében telepítendő villanypásztornál megsajnáltam az ismerősödet (komolyan) és megértettem, hogy ez nekik valóban komoly probléma.
Köszi a megértést.
Igen, ránézésre olyan bagatell dolognak tünik, hogy pár cuki cica odapipikél és odakaksizik, de ahogy beszélgettem vele, megértettem a problémáját.
A homokozóba szaráson túl (ami konkrétan a gyerek egészségét veszélyezteti, de a lefedéssel talán megoldódik) tényleg gusztustalan a:
- fűnyíráskor szétrepülő macskaszar;
- az eperpalánták között megbúvó macskaszar;
- a lehugyozott fűszernövények;
- a fehér teraszajtó, sárga macskapisi foltokkal.

Képzeld el, hogy azért ültetsz a kertedbe fűszernővényeket, hogy főzésnél friss fűszert használhass.
És lehugyozzák a környék macskái.
Te beletennéd az ételbe?
Nekem biztosan elmenne tőle a kedvem.

A vizipuskás tippet továbbítom, esetleg nem is vízzel töltve hanem ecetes vízzel - az még büdös is. ;)
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

WildBear23 írta: 2025.04.21. 09:21 Köszi a megértést.
Igen, ránézésre olyan bagatell dolognak tünik, hogy pár cuki cica odapipikél és odakaksizik, de ahogy beszélgettem vele, megértettem a problémáját.
A homokozóba szaráson túl (ami konkrétan a gyerek egészségét veszélyezteti, de a lefedéssel talán megoldódik) tényleg gusztustalan a:
- fűnyíráskor szétrepülő macskaszar;
- az eperpalánták között megbúvó macskaszar;
- a lehugyozott fűszernövények;
- a fehér teraszajtó, sárga macskapisi foltokkal.

Képzeld el, hogy azért ültetsz a kertedbe fűszernővényeket, hogy főzésnél friss fűszert használhass.
És lehugyozzák a környék macskái.
Te beletennéd az ételbe?
Nekem biztosan elmenne tőle a kedvem.

A vizipuskás tippet továbbítom, esetleg nem is vízzel töltve hanem ecetes vízzel - az még büdös is. ;)
Igazán szívesen!

Azért bármiféle ízesitett víz esetén gondoljatok arra, hogy azt a macska lenyalja magáról, mérgezés ne legyen.

Saját gyerekkoromból felidézve egyébként a víz önmagában elegendő, tényleg utálja a macska, főleg, ha spriccelve kapja. (Mi egyébként ezt slaggal csináltuk, de azzal nehezebb taltikusan mozogni, meg kell nyitni stb szóval macerás)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Chronicus Magnumitis írta: 2025.04.20. 22:46 Én egy mozgásérzékelőt akartam kötni egy mágnesszelepre az öntözőrendszerbe. Ha jön a szomszéd macskája ajándékot rejteni a palánták közé, meglocsolja. Ha gyakran jár, legfeljebb jobban nőnek a paradicsomok. Eddig idő hiányában még nem lett megvalósítva (inkább tettem egy hálót az ágyás elé), úgyhogy a hatásfokáról nem tudok mit mondani.
Chronicus Magnumitis fórumtárs kicsit számol, elugrik egyszer a Lomexbe , ketszer a Praktikerbe, kicsit forraszt, és valami ilyesmi macskavédelmi rendszer áll össze:

:mrgreen:
WildBear23
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2025.04.21. 10:21 Chronicus Magnumitis fórumtárs kicsit számol, elugrik egyszer a Lomexbe , ketszer a Praktikerbe, kicsit forraszt, és valami ilyesmi macskavédelmi rendszer áll össze:

Nekem a mozgásérzékelős locsoló ragadta meg a fantáziámat, azóta is keresek benzinálló mágnesszelepet, és megbízhatóan működő pezogyújtót. :mrgreen:
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2025.04.21. 10:53 Nekem a mozgásérzékelős locsoló ragadta meg a fantáziámat, azóta is keresek benzinálló mágnesszelepet, és megbízhatóan működő pezogyújtót. :mrgreen:
Az sokat javít a fűszerkert állapotán is! :mrgreen:
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.04.21. 10:21 Chronicus Magnumitis fórumtárs kicsit számol, elugrik egyszer a Lomexbe , ketszer a Praktikerbe, kicsit forraszt, és valami ilyesmi macskavédelmi rendszer áll össze:

Vizipuskával kombinálva zseniális lenne.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

jó ha van írta: 2025.04.21. 12:17 Az sokat javít a fűszerkert állapotán is! :mrgreen:
Szia,

Egyre inkabb ugy tunik, hogy a fuszerkert csak urugy. :-(

Bel
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

IMG-ff889d434eb3a64291f5c31a6e78afc5-V.jpg
Melyik filmben volt ez a jelenet? 8-)
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Józsi bácsi írta: 2025.04.23. 17:35 IMG-ff889d434eb3a64291f5c31a6e78afc5-V.jpg
Melyik filmben volt ez a jelenet? 8-)
Full Metal Jacket
/a Lego-M14 nagyon menő/
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
blint
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: blint »

Arh írta: 2025.04.21. 15:06 Vizipuskával kombinálva zseniális lenne.
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

G.D írta: 2025.04.23. 22:38 Full Metal Jacket
/a Lego-M14 nagyon menő/
GIF-174635aeac0302f3f0d67d14f0f1224f.gif
GIF-174635aeac0302f3f0d67d14f0f1224f.gif (5.06 MiB) Megtekintve 2978 alkalommal
Yes,yes Joker 😏
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Chronicus Magnumitis írta: 2025.04.26. 17:48 Petya, köszönjük a beszámolót, motiváló a lelkesedésed, csak így tovább!

Csak a lingvisztika kedvéért, a "papagályruha" kifejezést (kifejezetten ly-nal), itt, a fórumon olvastam, nem saját találmány...
Ez kicsit sem lep meg.

A diszkrimináció ezer arcából nem kevesebb, mint ezerötszáz megtalálható a hazai lövész társadalomban. A komoly pontlövők lenézik az ugrabugráló, lepedőnyi célokra duplazó ispiseket, (az idépéásokat is - pedig azok csak feleannyit lőnek, azt is lassan :lol: ) a dinamikusok leszólják a percekig célozgató , egymást meg-megmergező olimpiákokat, kb mindenki szórakozik gyorspontozókon és a vadászokon, a sziluett lövőket pedig csak azért nem b.sztatja senki mert annyira jelentéktelen nisé hogy az ingerküszöböt sem éri el. :lol: A hiúzos-farkasos felvarrós johnwickekenek nem elég taktikálisak a sportosabb szakágak, a sport-sportolóknak visszataszító minden amit boci ruhában űznek, a vadász irtózik mindentől aminek a csöve 45 centinél rövidebb - de titokban nagyon, nagyn szeretne pisztolyt, és kiveri a Kaliber magazinra. A világ a vesztébe rohan. Ráadásul a nyelvtan nácizmus mumusa is felütötte a rusnya fejét! ;)

Ilyen körülmények között több megertesre, es szeretetre lenne szükség. Úgy érzem, nagyon is kilóg a sorból az ökumenikus “mindent is lövök, csak durranjon” megközelítésem. Attól tartok, a mennyei szeretet nevében új vallast kellene alapítanom. :lol:

Tényleg, a szektámnak nem csak hívek kellenek majd (C.M. ezt tekintheted meghívásnak), hanem egy jó ütős név is ( a Callahani Hatodik Lövés Adventistái? A Pontlövőtudatú Dinamikus Ahuranazda Mennyei Korongozói?) továbbá nyilván a hívek önkentes adományai, és persze az 1% ok. Mikortól jogosult új egyház Technikai Számra és 1%ra?

Ezer kerdés nerül fel az emberben. Az amerikai kultusz-felekezetek drogos szexordiáiról inkább hallgatok, mert hátha a feleségem is olvassa a fórumot, álcinken :D
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.04.26. 18:37 hanem egy jó ütős név is
Szia,

Ha jol emlekszek, akkor a fegyver levlistara irtam a szent shotgun egyhazrol.
Hasznalhatod a nevet.

Ha jobban belegondolok, akkor 2006 julius 19-en irtam ezt:
"Mi szukseges ahhoz, hogy megalaiptsuk a szent shotgun egyhazat, es hogy vallasi jelkepunket ne kelljen szegyelni, hanem buszken hordhassuk minden nap az utcan, deli 12-kor pedig a szent vadnyugat iranyaba riaszto lovest adhassunk le?

Bel"

Bel
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.04.26. 18:37 Ez kicsit sem lep meg.

A diszkrimináció ezer arcából nem kevesebb, mint ezerötszáz megtalálható a hazai lövész társadalomban. A komoly pontlövők lenézik az ugrabugráló, lepedőnyi célokra duplazó ispiseket, (az idépéásokat is - pedig azok csak feleannyit lőnek, azt is lassan :lol: ) a dinamikusok leszólják a percekig célozgató , egymást meg-megmergező olimpiákokat, kb mindenki szórakozik gyorspontozókon és a vadászokon, a sziluett lövőket pedig csak azért nem b.sztatja senki mert annyira jelentéktelen nisé hogy az ingerküszöböt sem éri el. :lol: A hiúzos-farkasos felvarrós johnwickekenek nem elég taktikálisak a sportosabb szakágak, a sport-sportolóknak visszataszító minden amit boci ruhában űznek, a vadász irtózik mindentől aminek a csöve 45 centinél rövidebb - de titokban nagyon, nagyn szeretne pisztolyt, és kiveri a Kaliber magazinra. A világ a vesztébe rohan. Ráadásul a nyelvtan nácizmus mumusa is felütötte a rusnya fejét! ;)

Ilyen körülmények között több megertesre, es szeretetre lenne szükség. Úgy érzem, nagyon is kilóg a sorból az ökumenikus “mindent is lövök, csak durranjon” megközelítésem. Attól tartok, a mennyei szeretet nevében új vallast kellene alapítanom. :lol:

Tényleg, a szektámnak nem csak hívek kellenek majd (C.M. ezt tekintheted meghívásnak), hanem egy jó ütős név is ( a Callahani Hatodik Lövés Adventistái? A Pontlövőtudatú Dinamikus Ahuranazda Mennyei Korongozói?) továbbá nyilván a hívek önkentes adományai, és persze az 1% ok. Mikortól jogosult új egyház Technikai Számra és 1%ra?

Ezer kerdés nerül fel az emberben. Az amerikai kultusz-felekezetek drogos szexordiáiról inkább hallgatok, mert hátha a feleségem is olvassa a fórumot, álcinken :D
Lövész Testvériség Szeretet Egyháza
Így nem szűkítjük túlságosan a hívek számát. Ezen belül lehetnének szerzetes rendek: Légfegyveres barátok, IPSC rendiek, meg még sok más.
Sparrow
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sparrow »

Minél szélesebb az egyház, annál jobb. Vallási háború nem csak rendek között alakulhat ki. Hanem kolostorok között is (lásd Brunox vs Ballistol kolostor). Szóval ne húzzunk szét, fogjon össze mindenkit az egyház. :-D
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Jó lesz ez, tömjén helyett lőporfüst, harangszó helyett díszlövés :lol: Az egyház tagjai természetesen fülvédőben és védőszemüvegben látogathatják az egyházi eseményeket, melyet vizsgázott versenybírók celebrálnak :lol:
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Roberto68 írta: 2025.04.26. 22:20 Jó lesz ez, tömjén helyett lőporfüst, harangszó helyett díszlövés :lol: Az egyház tagjai természetesen fülvédőben és védőszemüvegben látogathatják az egyházi eseményeket, melyet vizsgázott versenybírók celebrálnak :lol:
A perselypénzt meg nevezési díjnak hívják, keresztelkedés helyett minősítés van. Alakul ez! :lol:
Poresz
Veterán
Veterán

jó ha van írta: 2025.04.27. 16:35 A perselypénzt meg nevezési díjnak hívják, keresztelkedés helyett minősítés van. Alakul ez! :lol:
Mindig azon nevettem magamban, hogy ha pap lennék, távol tartanám a gonoszt egy edzett acél füstölőt láncos buzgányként forgatva, és a gyóntatófülkébe is egy 4/89 kaliberű rövid csövű duplával ülnék be, hátha meglesz az, aki ellopta édesanyám piros csepeljét.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.04.27. 19:10 Mindig azon nevettem magamban, hogy ha pap lennék, távol tartanám a gonoszt egy edzett acél füstölőt láncos buzgányként forgatva, és a gyóntatófülkébe is egy 4/89 kaliberű rövid csövű duplával ülnék be, hátha meglesz az, aki ellopta édesanyám piros csepeljét.
vagy csak két shotgun a csomagtartóból...
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Sziasztok!
Van valaki, ami mostanában (elkövetkező 1-2 napban) jár a Budakeszi Lőtéren?
Köszönöm!
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Fortitu írta: 2025.05.01. 16:32 https://www.szoljon.hu/helyi-kek-hirek/ ... p_fresh_11

Veszélyes fegyver utáni hajsza.
a láncfűrész az tényleg nem játék!😂
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.05.01. 16:42 a láncfűrész az tényleg nem játék!😂
A krováról nem is beszélve...!!! :o

:D :D :D
WildBear23
Veterán
Veterán

brh562 írta: 2025.05.03. 19:53 ÓÓÓÓ sokkal jobb volt mint gondolnátok :) találkoztam egy seriffel :)
Bakker az Kóhn bácsi volt a pincénkből, akit pénzért rejtegetek!
Remélem, nem mondtad el neki, hogy véget ért a II. Világháború!! ;)
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2025.05.04. 12:55 Amikor még új a vas, és nem akarod hogy a földön koszos legyen.. ;)
Kép
Szia,

1. Kemeny, hogy pont oda forditja a jobb fulet, ahogy a legdirektebben kapja a gaznyomast.

2. Amikor az ismeroseim ezt probaltak, eleg komoly kihivas volt nekik a golyofogot eltalalni. Annal kisebbet esely sincs. (Nyilvan, ok szerencsesebb helyre szulettek.)

Bel
Poresz
Veterán
Veterán

bel írta: 2025.05.04. 15:47 Szia,

1. Kemeny, hogy pont oda forditja a jobb fulet, ahogy a legdirektebben kapja a gaznyomast.

2. Amikor az ismeroseim ezt probaltak, eleg komoly kihivas volt nekik a golyofogot eltalalni. Annal kisebbet esely sincs. (Nyilvan, ok szerencsesebb helyre szulettek.)

Bel
Kisgyerekként nagyapám említette egyszer ezt a gyakorlatot. (Katona volt: valamikor 1950-55 között.) Igazából nem tudom, mi az a valós probléma, amire ez a megoldás. Akkoriban még nem pörgött a hallókészülék-biznisz.

Utóirat: gyakran elgondolkodom azon, hogy vajon léteznek-e olyan adatok, amik a két világháború után kimutatják a hallássérültek számának növekedését. Nagyapáink és dédapáink bármiféle hallásvédelem nélkül kaptak kiképzést még békeidőben is. Vajon feltűnő volt, hogy: "Úristen, mennyi süket férfi lett! Estére rekedtre ordítom magam!"
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2025.05.04. 17:22 Kisgyerekként nagyapám említette egyszer ezt a gyakorlatot. (Katona volt: valamikor 1950-55 között.) Igazából nem tudom, mi az a valós probléma, amire ez a megoldás. Akkoriban még nem pörgött a hallókészülék-biznisz.

Utóirat: gyakran elgondolkodom azon, hogy vajon léteznek-e olyan adatok, amik a két világháború után kimutatják a hallássérültek számának növekedését. Nagyapáink és dédapáink bármiféle hallásvédelem nélkül kaptak kiképzést még békeidőben is. Vajon feltűnő volt, hogy: "Úristen, mennyi süket férfi lett! Estére rekedtre ordítom magam!"
88-89-ben még mi is minden fajta hallásvédelem nélkül kaptunk kiképzést. Én műszakis voltam, robbantottunk is, volt, hogy nem is keveset. Egy imitációs mezőn pl. 200 feletti trotil ment el, 7,5 és 20 dkg-os.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

jó ha van írta: 2025.05.04. 21:34 88-89-ben még mi is minden fajta hallásvédelem nélkül kaptunk kiképzést. Én műszakis voltam, robbantottunk is, volt, hogy nem is keveset. Egy imitációs mezőn pl. 200 feletti trotil ment el, 7,5 és 20 dkg-os.
Szintén ez a korszak és nekünk sem volt hallásvédelem a gyakorlaton végrehajtott éleslövészeten, ennek hatását a mai napig érzem, mert azóta cseng a fülem és a magas frekvenciákat nem hallom… elég xar dolog lassan 35 éve ezzel élni :cry:
Azért egy előnye van, ha vmi nem érdekel, úgy teszek mintha nem hallottam volna (mondjuk sokszor tényleg nem hallom/értem) :lol:
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2025.05.03. 20:21 Bakker az Kóhn bácsi volt a pincénkből, akit pénzért rejtegetek!
Remélem, nem mondtad el neki, hogy véget ért a II. Világháború!! ;)
Legjobb szöveg, amit mostanában olvastam!!!
Ott van a szeren, mackó úr!
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Roberto68 írta: 2025.05.05. 08:41 Szintén ez a korszak és nekünk sem volt hallásvédelem a gyakorlaton végrehajtott éleslövészeten, ennek hatását a mai napig érzem, mert azóta cseng a fülem és a magas frekvenciákat nem hallom… elég xar dolog lassan 35 éve ezzel élni :cry:
Azért egy előnye van, ha vmi nem érdekel, úgy teszek mintha nem hallottam volna (mondjuk sokszor tényleg nem hallom/értem) :lol:
Óccó lesz a hifi. :-D
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Józsi bácsi írta: 2025.05.05. 08:56 Legjobb szöveg, amit mostanában olvastam!!!
Ott van a szeren, mackó úr!
Pedig pont olyan szakállas poén, mint a Markos-Nádas, hogy a Hadtörténeti Múzeumban őriznek egy máig harcoló német alakulatot.
Poresz
Veterán
Veterán

Roberto68 írta: 2025.05.05. 08:41 Szintén ez a korszak és nekünk sem volt hallásvédelem a gyakorlaton végrehajtott éleslövészeten, ennek hatását a mai napig érzem, mert azóta cseng a fülem és a magas frekvenciákat nem hallom… elég xar dolog lassan 35 éve ezzel élni :cry:
Rajtam és édesapámon kicsit javított, amikor kaptam infúziós kezelést. Pár hétig naponta fél óra hangoskönyvezés kényelmes ágyban.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2025.05.05. 10:58 Rajtam és édesapámon kicsit javított, amikor kaptam infúziós kezelést. Pár hétig naponta fél óra hangoskönyvezés kényelmes ágyban.
Inkább maradok kicsit süket, masszív tű fóbiám van sajnos :o
Ennyi idő után már amúgy is megszoktam, de ez jó hír hogy lehet rajta javítani, azt olvastam hogy az ilyen fizikai sérülésből eredő (túlzott, közvetlen zaj hatás) hallásvesztés nem visszafordítható.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.05.04. 17:22 Igazából nem tudom, mi az a valós probléma, amire ez a megoldás.
Szia,

Ha van valami akadaly az ember elott, ami miatt nem latja a celt a foldon fekve, akkor meg kell emelni a fegyvert.

Ugyan igy se talalja el a celt, de annak kornyeken mindenfele fognak repkedni a lovedekek, ami zavarja a celt, jo esetben annyira, hogy inkabb behuzodik fedezekbe (a cel).

Bel
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2025.05.05. 09:02 Pedig pont olyan szakállas poén, mint a Markos-Nádas, hogy a Hadtörténeti Múzeumban őriznek egy máig harcoló német alakulatot.
Lehet, bár ez semmit nem von le ,mackó úr jó humorából.
Én még nem hallottam, nekem új volt.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

https://24.hu/belfold/2025/05/05/borton ... udapesten/

"Börtönt kértek az apára, akinek a 13 év körüli kisfia fejbe lőtte magát Budapesten"

Ráadásul 7,5 Joule feletti légfegyverrel...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Kojak írta: 2025.05.05. 14:52 https://24.hu/belfold/2025/05/05/borton ... udapesten/

"Börtönt kértek az apára, akinek a 13 év körüli kisfia fejbe lőtte magát Budapesten"

Ráadásul 7,5 Joule feletti légfegyverrel...
Aminek a valós veszélyességéről mindent elmond, hogy:

"A gyermek hajnalban felkelt, kiment a házból, elővette a fegyvert és azzal – ismeretlen körülmények között – fejbe lőtte magát. A fiú ezután még vissza tudott feküdni.

A fiú másnap rosszul volt, azonban sérülését egészen addig eltitkolta, amíg édesanyjához haza nem ment. Ekkor az édesanyja mentőt hívott, és a kiskorút kórházba szállították, ahol megműtötték"

Tehát közvetlen közeLről fejbelövöd magad és nagyjából ezt MÁSNAPIG észre sem veszi senki.
(Ha így igaz a sztori, amiben cseppet kételkedem.)

KUKÁBA A 7,5 j-OS LIMITTEL!
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Roberto68 írta: 2025.05.05. 12:37 Inkább maradok kicsit süket, masszív tű fóbiám van sajnos :o
Ennyi idő után már amúgy is megszoktam, de ez jó hír hogy lehet rajta javítani, azt olvastam hogy az ilyen fizikai sérülésből eredő (túlzott, közvetlen zaj hatás) hallásvesztés nem visszafordítható.
Úgy tudom, csak nagyon rövid időablakon belül hatásos. Talán max 48 óra. De lehet, hogy kevesebb.
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2025.05.05. 09:02 Pedig pont olyan szakállas poén, mint a Markos-Nádas, hogy a Hadtörténeti Múzeumban őriznek egy máig harcoló német alakulatot.
"Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek.." ;-)

Ez jött szembe a neten:
Miss Germany.jpg
Először azt hittem hogy kamu, de nem.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2025.05.06. 16:15 "Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek.." ;-)

Ez jött szembe a neten:

Miss Germany.jpg

Először azt hittem hogy kamu, de nem.
Ez egy rasszista poén...HISZEN a német Aldiban sem szőke német a pénztáros már régen, hanem török, magyar, bolgár, román.
WildBear23
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.05.06. 16:28 Ez egy rasszista poén...HISZEN a német Aldiban sem szőke német a pénztáros már régen, hanem török, magyar, bolgár, román.
Szerintem ez nem poén (és pláne nem rasszista), hanem (számomra) meglepő tény (mármint a bal oldali).
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2025.05.06. 16:44 Szerintem ez nem poén (és pláne nem rasszista), hanem (számomra) meglepő tény (mármint a bal oldali).
szerintem most nem értetted meg az IRÓNIÁT:-)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.05.06. 16:52 szerintem most nem értetted meg az IRÓNIÁT:-)
Veled is előfordult már, hogy nem kapcsoltad be az iróniadetektorodat, mielőtt nekiláttál fórumot olvasni. :-)
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2025.05.06. 16:58 Veled is előfordult már, hogy nem kapcsoltad be az iróniadetektorodat, mielőtt nekiláttál fórumot olvasni. :-)
Igazad van, Tiéd a szépségkirálynő..!😉
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

ÉVES SZERVERBÉRLET GYŰJTÉS A TÁMOGATÓS TOPIKBAN FENT!!

Válasz küldése