Petya357 írta: ↑2025.04.28. 11:24
Igen, ilyesmire gondoltam.
Nyilvan kellene valamilyen formális oktatás (drónhadviselés 101 - hogyan működnek a támadó FPV drónok, mik az elterjedt taktikák) , célszerű lenne dedikált lőszert fejleszteni vagy lehalább beszerezni (a libázó sörét jó kezdet, de van jobb), top korong lövők kialakíthatnák a módszertant - a drón azért mégsem korong , pláne sötétben. De egy 2-3 napos ott alvós dzemborin már igen látványos eredményeket lehetne elérni.
HA foglalkozna vele valaki.
Igen.
Amíg a saját, kiképzett embereik megtartásával nem törődnek, addig ez távoli utópia.
Petya357 írta: ↑2025.04.28. 11:24
+ az ingyenkorongozóknak is alá illene írni, és tudatosítani bennük, hogy semmi sincs ingyen - eksön esetén bezupálják őket és mennek a darálóba. Ilyen ez a popszakma.
Ez a nagyobb gond.
Elmegyek, megtanulok sörétessel drónt lőni, tök jó.
Viszont alá kell írni a papírt, hogy ha helyzet van, akkor rendelkezhetnek velem.
És én nem nagyon tudnék bízni a Honvédségben, látva mennyire inkompetensek békeidőben.
Márpedig ha aláírtam, nem mondhatom, hogy "áll a f@szom a benzines tartályautó mellé, leszedni a támadó orosz drónokat", mert az gondolom parancsmegtagadás.
Inkább (ápolt) bajuszt növesztek, és elmegyek huszárnak a Vitéz Szurmayba.. most úgyis ilyen főispános, vármegyés világ van.