Jah.... Meg ha vásárolsz egy TV-t, vagy mobilt, vagy autót, ha elromlik, vagy hibás, az 5x-ét utalnák vissza. Na az lenne csak igazán nagy ösztönző erő a gyártóknak, hogy ne gyártsanak selejtet.

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Jah.... Meg ha vásárolsz egy TV-t, vagy mobilt, vagy autót, ha elromlik, vagy hibás, az 5x-ét utalnák vissza. Na az lenne csak igazán nagy ösztönző erő a gyártóknak, hogy ne gyártsanak selejtet.
Gaston Glock írta: ↑2019.04.06. 13:39 Jah.... Meg ha vásárolsz egy TV-t, vagy mobilt, vagy autót, ha elromlik, vagy hibás, az 5x-ét utalnák vissza. Na az lenne csak igazán nagy ösztönző erő a gyártóknak, hogy ne gyártsanak selejtet.![]()
![]()
![]()
Álomvilág....
Ha sommás eljárásban megy a dolog és 8 nap alatt nem hozzák meg a döntést, akkor már vissza kell (persze ha kiküldős megoldás van, akkor számold hozzá még a postai kézbesítést is). B verzió, hogy valami hiányzik / tényállást kell tisztázni, akkor meg elvben hoznak egy függő hatályú végzést 8 napon belül és teljes eljárásban megy a dolog (alább talán Mr. Senki írta, hogy kapott ilyet és 60 nap volt benne, ami az általános közigazgatási ügyintézési idő). A büntetlen előélet lekérdezését nem tudom, hogyan kezelik (szóval azt mondjuk tényállás tisztázása keretében szokták-e lekérni, már teljes eljárásban), ebben az új szabályozási környezetben még nem igényeltem engedélyt. Volt már itt valaki, aki sommás eljárásban kapta meg az engedélyt?
Én pár napja kaptam papírt, hogy áttérnek sommásról teljes eljárásra persze semmi hiányosság nincs és nyilván büntetve sem voltamKPF írta: ↑2019.04.06. 20:07 Ha sommás eljárásban megy a dolog és 8 nap alatt nem hozzák meg a döntést, akkor már vissza kell (persze ha kiküldős megoldás van, akkor számold hozzá még a postai kézbesítést is). B verzió, hogy valami hiányzik / tényállást kell tisztázni, akkor meg elvben hoznak egy függő hatályú végzést 8 napon belül és teljes eljárásban megy a dolog (alább talán Mr. Senki írta, hogy kapott ilyet és 60 nap volt benne, ami az általános közigazgatási ügyintézési idő). A büntetlen előélet lekérdezését nem tudom, hogyan kezelik (szóval azt mondjuk tényállás tisztázása keretében szokták-e lekérni, már teljes eljárásban), ebben az új szabályozási környezetben még nem igényeltem engedélyt. Volt már itt valaki, aki sommás eljárásban kapta meg az engedélyt?
Akkor sommásan indult, viszont átfordították teljesbe. Indokot nem írtak erre, hogy miért, csak ennyi, amit beollóztál? Így akkor az ügyintézési határidő (amihez a visszafizu igazodik) felugrott a hosszabbra. Ami a jó benne, hogy ezt a végzést nem is tudod vitatni, csak a végén az egészet (ha meg megkapod, azt miért tennéd... ki van ez találvaraid írta: ↑2019.04.06. 20:35 Én pár napja kaptam papírt, hogy áttérnek sommásról teljes eljárásra persze semmi hiányosság nincs és nyilván büntetve sem voltamEmiatt érdeklődtem csak. Nyilván jelképes összeg, de bárminemű "jóvátétellel" élni fogok ebben a logikátlan elmaradott rendszerben.
Itt a levél egyébként ha valakit érdekel:
cleaned_sommasrol_teljes.png
Csak ennyi, kizárólag a személyes adatokat tartalmazó részt vágtam le a tetejéről. A keltezés az elég vicces (ápr. 4-én kaptam kézhez), gyakorlatilag nem létezik ugyan is ez szerepel: 2019. március "..."KPF írta: ↑2019.04.06. 21:07 Akkor sommásan indult, viszont átfordították teljesbe. Indokot nem írtak erre, hogy miért, csak ennyi, amit beollóztál? Így akkor az ügyintézési határidő (amihez a visszafizu igazodik) felugrott a hosszabbra. Ami a jó benne, hogy ezt a végzést nem is tudod vitatni, csak a végén az egészet (ha meg megkapod, azt miért tennéd... ki van ez találva). Mikori keltezésű ez a doksi?
1. Nem ők hozzák a törvényeket, de sokszor nem tartják be.
Azért az 1. pontot te sem hiszed el.Gaston Glock írta: ↑2019.04.07. 13:42 1. Nem ők hozzák a törvényeket, de sokszor nem tartják be.
2. A tucat is tucatot csinál.
3. Ha atomot dobnánk a BM-re, azt mi se élnénk túl.
Egyéb opció?
Márhogy a TV gyártók????
My bad. Félre olvastam trv, mint "törvénygyártóra" gondoltam.
Gaston Glock írta: ↑2019.04.07. 13:42 1. Nem ők hozzák a törvényeket, de sokszor nem tartják be.
2. A tucat is tucatot csinál.
3. Ha atomot dobnánk a BM-re, azt mi se élnénk túl.
Egyéb opció?
Omg.
Na most biztos túl zsibbadt az agyam, de ezt most nem értem. Kifejtenéd?
Gúgli Géza a te barátod.Gaston Glock írta: ↑2019.04.07. 14:48 Na most biztos túl zsibbadt az agyam, de ezt most nem értem. Kifejtenéd?
Kikuglizzam, hogy te mire gondoltál?? Már a gondolatainkban is olvas a Gugli?? Bakker....
Lőfegyverekkel nem egy hasonló eset volt már, főleg orosz fegyvereknél, ahol az egy-kettő-három cirill betűt rendszerint le szokták felejteni (ami a sorozatszám része), csak a számok kerülnek a nyilvántartásba. Egy három számjegyből álló sorozatszámnál matematikailag jó esély van rá, hogy előbb-utóbb ki fog jönni egy fegyver teljesen más betűkkel, de ugyanazzal a számmal.
Pontosan így volt 3 számjegyes Nagantom. Bár rajta volt a fegyveren a szám előtt több cirill betű, de az az MKH szerint az lényegtelen volt.Kojak írta: ↑2019.04.09. 22:20 Lőfegyverekkel nem egy hasonló eset volt már, főleg orosz fegyvereknél, ahol az egy-kettő-három cirill betűt rendszerint le szokták felejteni (ami a sorozatszám része), csak a számok kerülnek a nyilvántartásba. Egy három számjegyből álló sorozatszámnál matematikailag jó esély van rá, hogy előbb-utóbb ki fog jönni egy fegyver teljesen más betűkkel, de ugyanazzal a számmal.
Várjál, van ott jobb is!aksurv írta: ↑2019.04.11. 11:25 Valaki valamit nagyon elbaxott az ügyészségen.
Ilyen egyértelműen előre negfontolt szándékbol aljas indokkal elkovetett emberölési ügyben. mint amikor valaki karácsony ejjel a támadókat a saját kesükkel leszurja a lakáson belül, hogy lehet mar ilyen elhamarkodottan 1.5 even belül a jogos védelmet kimondani?
https://www.lokal.hu/2019-04-vadat-emel ... edium=link
Megtévedt csínytevők. Amúgy meg ottsevót.gvass1 írta: ↑2019.04.11. 11:38 Várjál, van ott jobb is!
"Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a vádlott és társa 2017. december 26-án este az ajtót berúgva behatolt egy oroszlányi lakásba, a bérlőt ököllel többször megütötték, megrugdosták, majd késsel támadtak rá.
...Magánlaksértés miatt emeltek vádat egy férfi ellen
...
A Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen és pénzbüntetés kiszabását kezdeményezte."
Tehát, ha betörsz valahová és megrugdosod a házigazdát, az magánlaksértés és pénzbüntetéssel díjazzák. Grat.
#nehézgyerekkoravolt
Szerintem amikor a rablást tanulták az egész ügyészség IHBzott.gvass1 írta: ↑2019.04.11. 11:38 Várjál, van ott jobb is!
"Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a vádlott és társa 2017. december 26-án este az ajtót berúgva behatolt egy oroszlányi lakásba, a bérlőt ököllel többször megütötték, megrugdosták, majd késsel támadtak rá.
...Magánlaksértés miatt emeltek vádat egy férfi ellen
...
A Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen és pénzbüntetés kiszabását kezdeményezte."
Tehát, ha betörsz valahová és megrugdosod a házigazdát, az magánlaksértés és pénzbüntetéssel díjazzák. Grat.
Tiszta hülyeség! Én rablásért simán megvádoltam volna azt a bérlőt! Mi az, hogy csak úgy, erőszakkal elveszem a kést egy támadótól, mikor az az övé?aksurv írta: ↑2019.04.11. 11:25 Valaki valamit nagyon elbaxott az ügyészségen.
Ilyen egyértelműen előre negfontolt szándékbol aljas indokkal elkovetett emberölési ügyben. mint amikor valaki karácsony ejjel a támadókat a saját kesükkel leszurja a lakáson belül, hogy lehet mar ilyen elhamarkodottan 1.5 even belül a jogos védelmet kimondani?
https://www.lokal.hu/2019-04-vadat-emel ... edium=link
Csak kísérlet mert visszaadta nekik tövig.
Amit nem írnak le:gvass1 írta: ↑2019.04.11. 12:40 Na, megirtam velemenycikknek is, megtalalva az eredeti ugyeszsegi kozlemenyt is.
ÚJ CIKK! Bűn és bűnhődés – Magyarország 2019 (véleménycikk)
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/bun-es ... emenycikk/
Az “egyik szemem sír, a másik üveg” tipikus esete az, amit az alábbi médiahír, illetve ügyészségi közlemény kapcsán éreztem. Mert egyrészről ugye örömteli, hogy van végre olyan, akit az új BTK alapján halálhoz vezető jogos védelem miatt felmentenek. Másrészt…
![]()
Faszán megfogalmaztad +1. de egy nagyon fontos elemet kihagytal, amit érdemes lenne javitani.
Kicsit tul sokat jártak a jogi egyetemre.Freddy Haflin írta: ↑2019.04.11. 22:56 Üdv!
Ez azért van így, mert mindig arra izgulnak, hogy "mi vót az elkövető szándékja?", és "milyen tudattartalommal cselekedett?"
Tehát: ha a behatoló azt mondja:"háát, igen, mi végülis le akartuk szúrni", akkor elkaszálják emberölésben.
De mivel nem ezt mondta, így lesz belőle magánlaksertés...
No comment.
Az egész büntetőeljárásosdi egy vicc...aksurv írta: ↑2019.04.12. 06:27 Kicsit tul sokat jártak a jogi egyetemre.
Olvastam egy kb. 90 oldalas tanulmanyt a jogos vedelemrol az ELTE btk tanszékerol.
Nem bírták elengedni, hogyha van közvilágítás akkor nincs éjszaka.
Mintha annak lenne bármi hatása a Föld forgására.
Mindezt ugy hogy egy nagyon jo nyilatkozatot tett evvel kapcsolatban a büntető kollégium helyettes vezetoje miért van éjszaka a fokozott jogi védelem.
Félelmetes mennyire dogmatikusok es mennyi féltik a hatalmukat a védjük a jogallamot jelszó alatt.
Dühroham on!Freddy Haflin írta: ↑2019.04.11. 22:56 Üdv!
Ez azért van így, mert mindig arra izgulnak, hogy "mi vót az elkövető szándékja?", és "milyen tudattartalommal cselekedett?"
Tehát: ha a behatoló azt mondja:"háát, igen, mi végülis le akartuk szúrni", akkor elkaszálják emberölésben.
De mivel nem ezt mondta, így lesz belőle magánlaksertés...
No comment.
Ezek az ítételek egyetlen egy dolgot erősítenek meg a képben lévő és előre gondolkodó emberekben (1%) a támadót/behatolót a birtokon belül marasztalni, és csak 1 tanú maradjon: Te magad. Senki más.Mr. Senki írta: ↑2019.04.12. 08:01
Undorodom a jogászoktól, és mindentől ami ezeket körülveszi! Mindent túlbonyolító, logikát, és józanságot mellőző tényeket kifordító, semmirekellők, akik abból élnek, hogy hasonszőrű kis társaik által megfogalmazott, logikailag érthetetlen baromságokat magyarázzák túl a többi döntésképtelen logikai lábak nélküli humanoidoknak, akik végül hoznak egy logikát teljességgel nélkülöző barom ítéletet... Ezzel elkefélve valakit egy életre...
Csak aztán a pereputtytól tudd megvédeni a saját családodat. Mer szegény betörőt a sok éhes gyerek hazavárta, de a gonosz háztulaj, aljas indokból, védekezett, oszt az aprónép mostan árván maradott. Eztet azé csak meg kell bosszulni! Egy ilyen galádságot!
gvass1 írta:
" Magyarországon azonban teljes a zűrzavar a fegyvertartási statisztikákban. Az adatokat kezelő Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) lapunk kérdésére nem tudta megmondani, hogy a korábbi évekhez képest nőtt vagy csökkent a magánkézben lévő lőfegyverek állománya, és hogy az engedélyt kérők milyen célból próbálnak lőfegyverhez jutni. "
A Népszava friss cikke a hazai fegyvertartásról beszerezhetetlen pontos adatokkal és az önvédelmi maroklőfegyvertartás feudális előjoggá válásáról cikkezik - és én is nyiltakozom (bár nem tökéletesen pontosan idézve.)
TurboP írta: ↑2019.04.25. 09:00 Lóf..szt nem tudják, direkt adják ki így számokat.
Nem hiszem el, hiszen azonnal rögzítik a gépbe amint valami változás történt. (ott csinálja előttem, de hanem is azonnali, max 1 hetes elmaradásban lehet).
Aztán a lekérdezésekkel minden megoldható lenne (és valszeg meg is oldható), csak nem akarják ilyen pontosan kiadni az adatokat valami oknál fogva.
Mert akkor ha megmondjak mennyi öv. fegyver van akkor a következő kérdés az, hogy kinél.TurboP írta: ↑2019.04.25. 09:00 Lóf..szt nem tudják, direkt adják ki így számokat.
Nem hiszem el, hiszen azonnal rögzítik a gépbe amint valami változás történt. (ott csinálja előttem, de hanem is azonnali, max 1 hetes elmaradásban lehet).
Aztán a lekérdezésekkel minden megoldható lenne (és valszeg meg is oldható), csak nem akarják ilyen pontosan kiadni az adatokat valami oknál fogva.
Ez sajnos nem ennyire egyszerű vita, hogy pár ennyire közvetlen mondattal meg lehessen győzni valakit. Az egész témát nem is lehet ennyire egyszerűen összefoglalni. Amúgy jó lenne egy értelmes beszélgetés róla valami olyan helyen, ahol nyilvánossága is van.oleg gontar írta: ↑2019.04.25. 09:31 Ma a Retró rádióban a nap kérdése: ma mit változtatnál meg, hogy jobb legyen a világ.
Mindenki fosta a mainstreamet: tíccsuk be a vallást, tíccsuk be a pénzt, tíccsuk be a fegyvereket.
Gondoltam osztom az észt, ezért betelefonáltam.
Elmondtam a műsorvezetőnek, hogy én elősegíteném és népszerűsíteném a lakosság körében az önvédelmi fegyverek megszerzését, tartását.
Erre a csávó sokkot kapott, köpni- nyelni sem tudott.
(Gondolom csodálkozásában beesett a stúdióban a keverőpult alá, magával rántva legalább 2 mikrofont. Amikor feltápászkodott a székre, megköszörülte a torkát és visszatette a szemüvegét,)
visszakérdezett, hogy: Micsoda? Maga népszerűsítené a fegyvereket?
Ismét elmondtam a lényeget, megtoldva azzal, hogy konyhakéssel, kisbaltával és papírvágó késsel is lehet embert ölni, mégsem akarja betiltani senki sem.
Erre ő: De egy ideális világban, ahol nincs bűnözés és nincsenek fegyverek, mi szüksége van fegyverekre?
Válaszom: Sajnos nem élünk ideális világban, viszont az önvédelmi fegyver életet ment. Gondoljunk a szeptember 11.-ei terrortámadásra, ahol papírvágó késsel vittek halálba repülőgépeket, és ezzel több ezer embert. De ha lett volna ott legalább egy ember, a repülőn is biztonsággal használható fegyverrel, akkor rengeteg életet meg lehetett volna menteni.
Erre rámcsapta a telefont.
A Retro(grád) rádióban jó a zene, ami nem a rádió érdeme.
A műsorvezető pedig agyhalott.
(Ha az ideális világában valaki a mellkasába törné a kisbaltát, valószínűleg akkor is óbégatna az önvédelmi fegyverek ellen.
Pedig egy nem halálos hatású önvédelmi fegyverrel és némi gyakorlással túlélhetné. Ezt a fórumot olvasó pacifistáknak írom...)
Természetesen nem kerültem adásba, a műsorban még csak nem is említette, hogy a fegyver-vallás-pénz betiltós halmazoktól eltérő vélemény is létezik.
(Ha rossz helyen van, akkor kérem lapátolni a megfelelő topikba. Köszi.)
Nagy király vagy! Fully respect!oleg gontar írta: ↑2019.04.25. 09:31 Ma a Retró rádióban a nap kérdése: ma mit változtatnál meg, hogy jobb legyen a világ.
Mindenki fosta a mainstreamet: tíccsuk be a vallást, tíccsuk be a pénzt, tíccsuk be a fegyvereket.
Gondoltam osztom az észt, ezért betelefonáltam.
Elmondtam a műsorvezetőnek, hogy én elősegíteném és népszerűsíteném a lakosság körében az önvédelmi fegyverek megszerzését, tartását.
Erre a csávó sokkot kapott, köpni- nyelni sem tudott.
(Gondolom csodálkozásában beesett a stúdióban a keverőpult alá, magával rántva legalább 2 mikrofont. Amikor feltápászkodott a székre, megköszörülte a torkát és visszatette a szemüvegét,)
visszakérdezett, hogy: Micsoda? Maga népszerűsítené a fegyvereket?
Ismét elmondtam a lényeget, megtoldva azzal, hogy konyhakéssel, kisbaltával és papírvágó késsel is lehet embert ölni, mégsem akarja betiltani senki sem.
Erre ő: De egy ideális világban, ahol nincs bűnözés és nincsenek fegyverek, mi szüksége van fegyverekre?
Válaszom: Sajnos nem élünk ideális világban, viszont az önvédelmi fegyver életet ment. Gondoljunk a szeptember 11.-ei terrortámadásra, ahol papírvágó késsel vittek halálba repülőgépeket, és ezzel több ezer embert. De ha lett volna ott legalább egy ember, a repülőn is biztonsággal használható fegyverrel, akkor rengeteg életet meg lehetett volna menteni.
Erre rámcsapta a telefont.
A Retro(grád) rádióban jó a zene, ami nem a rádió érdeme.
A műsorvezető pedig agyhalott.
(Ha az ideális világában valaki a mellkasába törné a kisbaltát, valószínűleg akkor is óbégatna az önvédelmi fegyverek ellen.
Pedig egy nem halálos hatású önvédelmi fegyverrel és némi gyakorlással túlélhetné. Ezt a fórumot olvasó pacifistáknak írom...)
Természetesen nem kerültem adásba, a műsorban még csak nem is említette, hogy a fegyver-vallás-pénz betiltós halmazoktól eltérő vélemény is létezik.
(Ha rossz helyen van, akkor kérem lapátolni a megfelelő topikba. Köszi.)
Nem kellene radikális reform??? Baszki, 30-körül ennyire beletorodo lettél?? És a szlovák, cseh fegyver törvény átvétele, az nem lenne jó dolog?? OMGFortitu írta: ↑2019.04.25. 10:01 Ez sajnos nem ennyire egyszerű vita, hogy pár ennyire közvetlen mondattal meg lehessen győzni valakit. Az egész témát nem is lehet ennyire egyszerűen összefoglalni. Amúgy jó lenne egy értelmes beszélgetés róla valami olyan helyen, ahol nyilvánossága is van.
Nekem mondjuk az a véleményem, most hogy már benne vagyok, hogy a magyar rendszer teljesen élhető, nem érzem, hogy radikális reform kellene, de sok a farokság, amin lehetne javítani. Az önvédelmi törvényeink is jók most, persze a gyakorlati alkalmazás más kérdés lehet...
Fegyvertartáshoz. Akinek nem kell fegyver, arra nem akarom rákényszeríteni, hogy tartson. Ő meg ne vegye el attól, aki amúgy testileg-lelkileg alkalmas.
hat azert radikalis reform kene!Fortitu írta: ↑2019.04.25. 10:01 Ez sajnos nem ennyire egyszerű vita, hogy pár ennyire közvetlen mondattal meg lehessen győzni valakit. Az egész témát nem is lehet ennyire egyszerűen összefoglalni. Amúgy jó lenne egy értelmes beszélgetés róla valami olyan helyen, ahol nyilvánossága is van.
Nekem mondjuk az a véleményem, most hogy már benne vagyok, hogy a magyar rendszer teljesen élhető, nem érzem, hogy radikális reform kellene, de sok a farokság, amin lehetne javítani. Az önvédelmi törvényeink is jók most, persze a gyakorlati alkalmazás más kérdés lehet...
Fegyvertartáshoz.
Szepen neg is vágott téged.gvass1 írta: ↑2019.04.25. 12:08 Hehehe, index is átvette:
https://index.hu/belfold/2019/04/25/feg ... ika_kaosz/
Majd el lesz magyarázva, hogy nem adnak ki akárkinek ilyesmit. Aztán majd nyugtatás jelleggel kiböknek valami totál kamu adatot, hogy legyen csend. A valóság úgysem érdekel senkit. Ha érdekelne, akkel lehetne önvédelmit tartani, és nem a sündőrség bírálna el saját hatáskörben.gvass1 írta: ↑2019.04.25. 12:08 Hehehe, index is átvette:
Ez azért valahol kibaszott nagy gáz. 60 ezer fegyvertartó és 210 ezer fegyver, az nem igazán sok adat. Ez azt jelenti, hogy olyan hulladék az igrend nyilvántartása, hogy a legelemibb jelentéseket sem tudják lekérdezni belőle. Egy SQL vagy Oracle adatbázisból egy pár napos tanfolyam után tud nagyjából bárki már olyan scriptet írni, amivel ezek az adatok játszi könnyedtséggel lekérdezhetők. Már ha nincs eleve előre definiált és felületről lekérdezhető riport, mert mondjuk ha igrendes vezető lennék, én lehet hogy havonta kérném az adatokat, historikus összehasonlításban.gvass1 írta: ↑2019.04.25. 12:08 Hehehe, index is átvette:
Megnyugtataskent, csak annyit, az okmanyiroda is lassan bezár, mert az utolsó hivatali patkány lekapcsolja a villanyt... Welcome the real world...TotoHU írta: ↑2019.04.25. 15:39 Ez azért valahol kibaszott nagy gáz. 60 ezer fegyvertartó és 210 ezer fegyver, az nem igazán sok adat. Ez azt jelenti, hogy olyan hulladék az igrend nyilvántartása, hogy a legelemibb jelentéseket sem tudják lekérdezni belőle. Egy SQL vagy Oracle adatbázisból egy pár napos tanfolyam után tud nagyjából bárki már olyan scriptet írni, amivel ezek az adatok játszi könnyedtséggel lekérdezhetők. Már ha nincs eleve előre definiált és felületről lekérdezhető riport, mert mondjuk ha igrendes vezető lennék, én lehet hogy havonta kérném az adatokat, historikus összehasonlításban.
Persze nyilván én vagyok a roszindulatú koszos civil aki megint belepofázik olyan dologba amihez nem is ért - de ha nekem a főnököm megkérdezné a mostani melóhelyemen, hogy a felelősségi körömbe tartozó dolgokban mi a helyzet a legfontosabb számok alapján, és nem tudnék rá pontos választ adni rövid időn belül, már kereshetnék is új állást.
Ceterum censeo: Igrendet megszüntetni, feladataikat az Okmányirodákba!!!
Érdekes a történet... A GR fegyverek biztosan digitális adatbázisban vannak. A beíratáskor is már oda viszik fel az adatokat.TotoHU írta: ↑2019.04.25. 15:39 Ez azért valahol kibaszott nagy gáz. 60 ezer fegyvertartó és 210 ezer fegyver, az nem igazán sok adat. Ez azt jelenti, hogy olyan hulladék az igrend nyilvántartása, hogy a legelemibb jelentéseket sem tudják lekérdezni belőle. Egy SQL vagy Oracle adatbázisból egy pár napos tanfolyam után tud nagyjából bárki már olyan scriptet írni, amivel ezek az adatok játszi könnyedtséggel lekérdezhetők. Már ha nincs eleve előre definiált és felületről lekérdezhető riport, mert mondjuk ha igrendes vezető lennék, én lehet hogy havonta kérném az adatokat, historikus összehasonlításban.
Persze nyilván én vagyok a roszindulatú koszos civil aki megint belepofázik olyan dologba amihez nem is ért - de ha nekem a főnököm megkérdezné a mostani melóhelyemen, hogy a felelősségi körömbe tartozó dolgokban mi a helyzet a legfontosabb számok alapján, és nem tudnék rá pontos választ adni rövid időn belül, már kereshetnék is új állást.
Ceterum censeo: Igrendet megszüntetni, feladataikat az Okmányirodákba!!!
Mr. Senki írta: ↑2019.04.25. 18:59 Érdekes a történet... A GR fegyverek biztosan digitális adatbázisban vannak. A beíratáskor is már oda viszik fel az adatokat.
Az éleseknél viszont egy vicc ami megy. Paraszt bejelentkezik, utána kizavarják. Elbattyognak a két kis lábukon az aktáért. Utána parasztot ismét behívják. Akkor ott beírják a vasat amit vett, és bemutatott, vagy kiírják, ha eladta. Kis kezükkel, papírra. Ez után nyilván visszaviszik az aktát a helyére. Utána ebből vajon készül e digitális nyilvántartás, és az mennyire pontos, arról sejtésem sincs. Gondolom vidéken ez még ígyebbül megy, és gondolom nincs egy országos adatbázis ami bármikor lekérdezhető, riportolható. Ha mégis van, az sem gondolnám, hogy naprakész lenne. Ez már más hivatalos vonalakon is bebizonyosodott. Kb a tulajon kívül senki nem tudja, hogy mije van. Akkor tudják, ha előtte manuálisan, irreálisan nagy erőbefektetéssel felkészülnek az emberből. Különben nem gondolom, hogy tudják...
Szóval lehetne mit változtatni a rendszeren. Jaaah, akkor működne akár ügyfélkapun keresztül is a bejelentés.
Akkor nem értem, hogy az éles beíratáson miért nincs ott egy PC? (nem Papír-Ceruzára gondoltam.) Csak papírok vannak, meg toll... Meg sok-sok lófrálás.
mert te csak a BRFK-t ismered, es nem lapozgattad a sajat aktadat:-)
{OFF}
Ez így van. Én nem vagyok senki, és nem lapozgatok semmit sem! Főleg aktákat nem!
Osztom a véleményt. Azért redundáns adattárolással jóval biztonságosabban és átláthatóbban lehet adatokat kezelni, mint papíron
Hello!
Jelentem Gödöllőn mindig használnak számítógépet IS és természetesen az elmaradhatatlan papírozás IS megy. Csak hogy az ügyintézők élete könnyebb lehessen.
Biztosan lesz pár változás. Új seprű, jól seper elven. Aztán, hogy ezek milyen változások lesznek, az megjósolhatatlan. De arra én sem számítok, hogy ez a sportlövőknek, vagy a önvédelmiseknek adhatna okot bármiféle bizakodásra. Itthon 56 óta durva fóbia van, és a közelmúlt eseményei alapján ez a fóbia csak erősödik...
Egy fegyvergyűlölővel legalább kevesebb. Én így vagyok ezzel. Ettől nem lesz kánaán, de -1 gestapós elnyomó.
Van a helyén 10 másik... Neked ettől nem lesz jobb... A régit legalább már ismertük. Most lehet kiismerni az új parancsnok gondolati világát. Egyébként nem gondolom, hogy nagy változások lennének.
smith15 írta: ↑2019.05.05. 13:22 Nem tudom,hol van jobb helyen,ide próbálom.
Olvastam már,hogy elvileg lehet,de törvényileg,jogilag Ausztriában mi az ami szabadon viselhető,mind önvédelmi eszköz(gr,spra,folyadéksugár-kilövő),mind kés (méret,kivitel)?
És az egy dolog,hogy mi a jogi oldala,de mi a gyakorlati oldala,főleg magyarként?
Köszönöm!
Tegyél bele ellőtt hüvelyt, vagy 9mm pak töltényeket. Akkor akárhol tárolhatod a tárat.TotoHU írta: ↑2019.05.06. 17:41 Vállalva a dzsihádot: egy pisztolyomnak qrva erős az egyik tárjának a rugója, kellene betárazva pihentetni pár hetet. Ha a lőszerek között, elkülönítve tartom a fullra tárazott tárat, az úgy OK nem?
Ugye nyilván így sokkal gyorsabban tűzkésszé tehető a fegyver, de nem ez a cél, hanem a kib@szott erős tárrugó gyengítése (valszeg alig használták). Jelenleg adogatási hibákat okoz ha sikerül nagy szenvedések árán 10-nél többet belenyomnom a papíron 15 lőszeres tárba. 10 lőszer alatt patentül ketyeg, afelett problémás. (CZ83)
Én ilyenkor hüvellyel töltöttem meg.TotoHU írta: ↑2019.05.06. 17:41 Vállalva a dzsihádot: egy pisztolyomnak qrva erős az egyik tárjának a rugója, kellene betárazva pihentetni pár hetet. Ha a lőszerek között, elkülönítve tartom a fullra tárazott tárat, az úgy OK nem?
Ugye nyilván így sokkal gyorsabban tűzkésszé tehető a fegyver, de nem ez a cél, hanem a kib@szott erős tárrugó gyengítése (valszeg alig használták). Jelenleg adogatási hibákat okoz ha sikerül nagy szenvedések árán 10-nél többet belenyomnom a papíron 15 lőszeres tárba. 10 lőszer alatt patentül ketyeg, afelett problémás. (CZ83)
Én inkább a "beáll" a rugó kifejezést használnám.
TotoHU írta: ↑2019.05.06. 17:41 Vállalva a dzsihádot: egy pisztolyomnak qrva erős az egyik tárjának a rugója, kellene betárazva pihentetni pár hetet. Ha a lőszerek között, elkülönítve tartom a fullra tárazott tárat, az úgy OK nem?
nem vagyok jogász, csak okoskodok:TotoHU írta: ↑2019.05.06. 17:41 Vállalva a dzsihádot: egy pisztolyomnak qrva erős az egyik tárjának a rugója, kellene betárazva pihentetni pár hetet. Ha a lőszerek között, elkülönítve tartom a fullra tárazott tárat, az úgy OK nem?
nem jogasznak kell lenni, csak elolvasni azt a jogszabalyt, amibol minden lofegyvertarto vizsgat tett. Lasd alabb az a par mondat, amit beideztem es ide vonatkozik.
Az általad idézett szösszenet is világosan tükrözi azt mély bölcsességet, és hozzáértést ahogy ezt törvényt megalkották.
elmeletileg! Iü. Fegyverszagértő. Gyak. Senki.aksurv írta: ↑2019.05.06. 19:09 Az általad idézett szösszenet is világosan tükrözi azt mély bölcsességet, és hozzáértést ahogy ezt törvényt megalkották.
A fegyveres testületek nem tartoznak a törvény hatálya alá, ezért úgy őszintén érdekelne mi az A) kategóriás fegyver amelyet igaz, hogy fokozott biztonsági követelmények között, de civil is tarthat?
Mondjuk ez igaz. Mert nala elvileg lehet hangtompito stb.. Ezzel az gond, hogy ő nem igazán tulajdonos hanem kb. olyan mint egy fegyvermuhely.
Egen, lehet megbuknék a fegyver vizsgán, de számomra továbbra is az a kérdés, hogy az ürített állapot a fegyverre vagy a tárra vonatkozik-e?
Az én értelmezésemben: tarthatod töltve a tárat, elkülönítve a fegyvertől.TotoHU írta: ↑2019.05.06. 21:01 Egen, lehet megbuknék a fegyver vizsgán, de számomra továbbra is az a kérdés, hogy az ürített állapot a fegyverre vagy a tárra vonatkozik-e?
Ha a tár nincs a fegyverben, amiben nincsen csőre töltött lőszer, és a tárat attól elkülönítve tárolják, akkor az szerintem ürített. Ennél pontosabb definíció nincs a jogszabályban. De a gestapo szerint nyilván a tárban sem lehet lőszer, így a kérdés pusztán elméleti. És ezért nyilván puffertöltény sem lehet a tárban, hiszen a jogszabály azt sem határozza meg hogy pl ha lőszer nem, akkor krumpli lehet-e benne, mert a krumpli pont annyira nem lőszer mint a puffertöltény, és a krumplival tárazom akkor már nem ürített, mert krumplival van tárazva. De tárazva van.
Igen, már ittam egy viszkit.![]()
akkor most szerinted téves az álláspontom (mely szerint lehet a tárban lőszer, és a lőszer tárolása tárastól ámde elkülönítve a fegyvertől szabályosnak minősül) ?
A te allaspontod helyes. A kerdest nem is ertem, miert kellett feltenni, hiszen ott a jogszabaly szovege, kb. 8 mondat.
Csak ez pont semmit nem er - csakugy, mint bananisztanban - a fegyverjog megfelelo modositasa es rendorseg/ugyeszseg/birosag megfegyelmezese/ onvedelemellenes gondolkodasmodjanak szetcseszese nelkul.aksurv írta: ↑2019.05.08. 06:46 Olasz változások otthonvedelemben.
https://www.breitbart.com/europe/2019/0 ... omeowners/
Meg erre is gondolrak. Allami penz jogos védelemert küzdök jogi védelmére. Ami legalább akkora nonszensz mint nalunk a szituációs jogos védelem. Konkrétan a jogalkoto korlátozza a jogalkalmazot az állampolgárok védelmeben.
Ebben egyetértek veled: az irány jó, de inkább jól kommunikálható, mint valós segítség. Ezt mi, akiknél efféle szabályozás van immár 5+ éve pontosan látjuk. Annyi a haszna, hogy sokéves meghurcoltatás után az ügyvédednek könnyebb dolga van.aksurv írta: ↑2019.05.08. 08:44 Meg erre is gondolrak. Allami penz jogos védelemert küzdök jogi védelmére. Ami legalább akkora nonszensz mint nalunk a szituációs jogos védelem. Konkrétan a jogalkoto korlátozza a jogalkalmazot az állampolgárok védelmeben.
Az neg egyáltalán nem rossz, ha kimondjak es jogszabaly szintjén leirjak, hogy barmilyen jogcímen megszerzettt lőfegyvert jogosan használsz otthonvedelemre.. Nagyságrenddel jobb mint nálunk lévő ködös az engedélyes jelenlétében.... kitétel.
+1
Gr. esetén azt lelehet valahol, hogy volt-e rá viselési kiváltva ?Mr. Senki írta: ↑2019.05.12. 15:29 Meglepetések elkerülése végett itt lehet ellenőrizni a vásárolt fegyvert, nincs e körözésben.
Nem tudom mennyie friss az adatbázis, de több a semminél.
http://www.police.hu/hu/koral/fegyver-k ... All&page=1
Nem láttam ilyen opciót...
Megnéztem alaposan az adatbázist, csak gondoltam rákérdek, hogy van-e máshol ilyen opció.
Szerintem körözés szempontból lényegtelen, hogy van e rá viselési, vagy nincs.
Persze. Csak gondoltam hátha van egy különálló nyilvántartás arra is. Igazából már ez is nagy előrelépésnek tekinthető. Egyáltalán nem panaszkodom csak kíváncsi voltam.