Nonono!
HK USP COMPACT!
Már nagyon várom, hogy kipróbálhassam!
Így nagyon jól néz ki, ügyes vagy!
Moderátorok: John McClane, Chuck Norris, Judge Dredd, Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez, Harry Callahan
Nonono!
Pedig odagondoltam amikor írtam, Compact.

Szép körülmetélés!hegyespenge írta: ↑2026.06.16. 14:44 És ilyen lett.
Végre az én virsli ujjaimmal is kényelmes. Jobban át tudom fogni, közelebb került a billentyű, így könnyebben tudok vele revolverezni is.
Ez van, amikor minden értelmes, mindenki másnak jó megoldás helyett nekem valami boomer kialakítás jön be jobban.
Persze majd a lőtéren még kiderül, hogy lövés közben is ilyen jó marad-e.
Grat hegyespenge! Szép lett.

Amikor sokat lőttem be nagykal puskákat, az elérhető legnagyobb csillapítású passzív fültokot kezdtem el használni. Ahhoz képest az aktív fültokokban kevesebb a szivacs, az aktív résztől függetlenül sokkal kevesebbet csillapít a zajon.
Anno a Celeritason Peltor Optime III-t kaptunk védőfelszerelésként, de amikor az ügyfelek puskákkal lőttek mellettünk, egy füldugó (3M lamellás) simán "elfért" még mellé.
Én aktív fülest viselek, mert abban hallom az indító jelet. Steel versenyen, mikor a fegyver mögött vagyok, elég magában, de GYP versenyen mikor mellettem is lőnek, mindig használok szivacsos füldugót is, úgy behelyezve, ahogy azt oktatják a gyártók, forgalmazók. Sok éve dolgoztam munkavédelmi termékeket is forgalmazó cégnél, nagyon nem mindegy hogy használod!

Végre egy univerzális tok, ami kapható is!gvass1 írta: ↑2026.06.26. 06:35 ÚJ VIDEÓ! Umarex MULTIFIT Paddle Holster – mindenhez is jó fegyvertok GYAKORLATI TESZT
(Mondják, hogy ami mindenre jó, az semmire sem jó igazán. Ezért voltam kíváncsi erre tokra, hogy jól lefikázhassam - de végül is működött, lásd videó!)
https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... ati-teszt/
és
https://www.fegyvervideo.hu/umarex-mult ... ati-teszt/
![]()

nyomorisztánban ez azért már nagyon drágának számít, de legalább sok mindenhez tényleg jó.
Rendben van a tok, nem latok rajta semmi belekötni valót. Nagyon szépen, öles léptékkek fejlődik a taco vonal, grat hozzá!Fortitu írta: ↑2026.06.28. 22:22 Keserű Bonnie taco IWB tok. Megpróbálkoztam egy ilyen két kisebb klipszes megoldással, a dob két oldalán. A klipsz így nem a dobon van, nyerve valamennyit a vastagságon ezzel is. Szerintem egész jó ez a koncepció is.
20260628_221406.jpg
20260628_221423.jpg
20260628_181722.jpg
Fortitu írta: ↑2026.06.28. 22:22 Keserű Bonnie taco IWB tok. Megpróbálkoztam egy ilyen két kisebb klipszes megoldással, a dob két oldalán. A klipsz így nem a dobon van, nyerve valamennyit a vastagságon ezzel is. Szerintem egész jó ez a koncepció is.
20260628_221406.jpg
20260628_221423.jpg
20260628_181722.jpg
Csak rossz a fotó szöge.Petya357 írta: ↑2026.06.28. 23:43 Rendben van a tok, nem latok rajta semmi belekötni valót. Nagyon szépen, öles léptékkek fejlődik a taco vonal, grat hozzá!
De a modellel kapcsolatban van egy észrevételem. A korábbi képekhez képest hastájékon megjelent kis dudor, ami korábban nem volt ott. . Olyan.. cuki apukás
Ha bőrtokot bőrdíszműves készít, akkor kydextokot kydexműves? Vagy kájdíszműves?![]()

A pocakomnál nekem is másként görbül a téridő és azért jut a fény ilyen ívelten a fényképezőgép objektívjébe!:-))
Lehet, az lesz a kövi kérésem Fortitutól...
Kisebb átalakításokkal a taco koncepcióban van további tartalék - ez is egy piaci rés:Fortitu írta: ↑2026.06.28. 22:22 Keserű Bonnie taco IWB tok. Megpróbálkoztam egy ilyen két kisebb klipszes megoldással, a dob két oldalán. A klipsz így nem a dobon van, nyerve valamennyit a vastagságon ezzel is. Szerintem egész jó ez a koncepció is.
20260628_221406.jpg
20260628_221423.jpg
20260628_181722.jpg
gvass1 írta: ↑2026.06.29. 06:40 Mert Amerikában minden hülyeségre van igény. Mondjuk ez pont KÉNE. Revolver Seal Jacket: revolver-hangtompítás-javító komplett csomagban
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/revolv ... csomagban/
![]()
Pocket holster, vagy csak a sátorvasat takaró minitok? Furatban paracord, az övbújtatóra hurkolva? Ez lenne a koncept?
Szerintem igen...
A sátorvas-takarót is zsebben hordásra gondoltam, nem nadrágba tűzve. Bár arra is alkalmas lehet, ha valaki valamiért azt szeretné.

És egy haverod kérdezi, hogy vajon a .30 Carbine gáznyomását bírja-e?

Ruger, és többen lőttünk is már vele.
Nem tudom miről beszélsz

Kydex pocket holster J-frame:
Egy ilyen pocket holtsernek határozottan látom az értelmét - irányban tartja a fegyvert ( ha ráfogsz, mindig ugyanott van), továbbá elrejti a fegyver kontúrját , a cső nem kezdi ki a zseb bélésanyagát, stb . Lájk!
De ezt a megoldást már nem igazan értem
Szia,

Én úgy emléxem, hogy ezek a sátorvasra felpattintható madzagos műanyag "tokok" nem elsősorban pocket carry-re valók, hanem a MEXICAN CARRY biztonságossá tételében segítenek.
OFFgvass1 írta: ↑2026.07.01. 06:41 Én úgy emléxem, hogy ezek a sátorvasra felpattintható madzagos műanyag "tokok" nem elsősorban pocket carry-re valók, hanem a MEXICAN CARRY biztonságossá tételében segítenek.
Tehát, amikor csak "gatyába" tűzve viseled a fegyvert, hogy amikor jönnek a sünök, akkor dobhasd a pisztolyt és a tok ne ragadjon rajtad árulkodó módon.

Nem, a sünöktől való félelem kapott nevet.

Felmerült már korábban a kérdés, de még nem próbáltam.montecarlo írta: ↑2026.07.05. 17:42 Próbáltad már esetleg belül valamilyen puha anyaggal bélelni a kydexet, hogy ne karcolja a fegyvert? 'Ghost Civilian Elite" ledra belső borítású ilyen pl.
Engem nem zavarnak a karcok!
Ettől még persze lehet olyan, akinek ez fő szempont...
Én többször is csináltam már ilyet, képet is tettem be róla.montecarlo írta: ↑2026.07.05. 17:42 Próbáltad már esetleg belül valamilyen puha anyaggal bélelni a kydexet, hogy ne karcolja a fegyvert?
Grat, szuperül néz ki, és funkcionális!!!
Igen. Nem végzett tökéletes munkát… de kevésbé koszos, mint azelőtt. (Lájtos .22 tompi, semmi komoly)

Azon gondolkodom , mi van , ha valamilyen hőálló kenőanyaggal kap egy vèkony filmrèteget , akkor legközelebb könnyebb puceválni , nem èg bele a felületbe a kosz .. Működhet?
Ha hőálló, akkor végülis… próba-szerencse.

Szilikonzsír (vékonyan), teflon spray, illetve létezik olyan, hogy kerámia paszta, azt nem ismerem.