Köszönöm a gyors választ. Akkor ez a teszt alapján ár-érték arányban egy nem rossz "kis" fegyver. A " métetemből" kifolyólag ez nekem elég kompakt, illetve az XPRO már tűzkészen is viselhető, ezért neken ez megfelel.
És igen, van egy Zoraki R1-em, ami gumizva megfelelő lenne önvédelemre is, - ha hordhatnám, de itt Szegeden a rendőrség többször is nyomatékosította, valamint az engem ilgazoltató rendőrök is elmondták hogy elveszik a p#csába, meg eljárást is indítanak ha így hordja itt bárki. Amikor meglátják hogy Zoraki-m van, kivétel nélkül ellenörzik is...
Most vitatkozhatnék itt az itthoni jogi helyzet kétértelműségén, álságosságán, meg a jogalkotók f@szságán, rosszhiszeműségén, meg "telerinyálhatnánk" a fórumot hogy ez milyen szar helyzet, de ez van.
Én ezt tudomásul veszem, és a számomra "megengedett", és elérhető legoptimálisabb önvédelmi eszközt a szekrénytáras gázpisztolyban látom én, ha nem haragszol.
Nem értek egyet azzal, hogy ha : "két lövés nem elég a többi felesleges" próbáim és egyéb "élethelyzetek" azt mutatják hogy még "ideális helyzetben is" pl a Zoraki mind a 6-lövése kell hogy legalább akkora "felhő" legyen ami a támadót negállítja, (Pl stresszhelyzetben már akár 4-5 méterről is tüzel az ember, tehát az első 2-3 lövés "megy a levesbe", teljes szélcsend ritkán van, stb...),magamon is próbálva,
igenis előnyt jelent a 2×,3×-nagyobb tár, egy jól karbantartott szekrénytárasra pedig igenis lehet számítani.
De ez csak az én véleményem természetesen.

Az X1-et ismerem, volt alkalmam kipróbálni, akkor nekem ez az XPRO jó lesz.