Én nem akarok flame-elni elnézést, nem tudtam hogy ez itt ilyen érzékeny téma. Én változatlanul mást tapasztalok "gumiügyben" méghozzá a saját bőrömön, de részemről ez a része itt befejezve. Akkor önvédelemre szekrénytárasat mit ajánlanál ?Mr. Senki írta: ↑2019.09.28. 16:10 1.
Nekem van X prom, és önvédelemre nem ajánlom. Nagy, nehéz, és nem viselhető tűzkészen.
2.
- A rendőr nem mond, és nem fenyegetőzik.
- A rendőr ha parancsot kap, az alapján cselekszik. Majd ezt rendőri jelentés formájában rögzíti.
- Az utcai rendőr meg maximum a saját véleményét mondja amikor fenyegetőzik.
- Eljárást meg bármiért is indíthat, ha pl emberkedsz vele.
- A rendőrök nem tudják ellenőrizni a gumis fegyvereket, mert nem kapnak gr kiképzést, és nem szakértők. Ha gyanús a fegyver, lefoglalhatja, és szakértőztetheti.
- A fenti esetben van kúriai állásfoglalás, miszerint a gumizott gr fegyver viselése jogilag irreleváns. Nem rendelkezik róla a jog, tehát nem is lehet bűntetni.
3.
A bíróságon a hülyeségek a ruhatárban leadják. Ott a jogszabály, és a tények döntenek.
4.
Ezt itt már ezerszer lerágtuk, fölösleges tovább gumicsontozni ezen.
5. Gumis fegyvert én sem javaslok önvédelemre. Két okból. A legtöbb júzer nem tud lőni, nem gyakorol, és szituban mellé fog lőni. A másik ok meg traumatikus fegyverek szubjektív hatása. Van akit azonnal harcképtelenné tesz egy lövés, és van akit egy egész tár sem nulláz ki.
Ez lett volna az eredeti szándékom hogy megtudjam, azután elhúzok hogy gvass1 kiverhesse örömében hogy (gondolom már nem az első ) "újat" elzavarta innen...XD