thx
akkor onnét vót ismerős!

Nekem az instant "mindent diagnosztizáló-mindent gyógyító-sebészrobot-3d élőszővet nyomtatós" asztal kéne belőle - ott nagyobb fejlődést láttam, mint a csúzlik területén

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
thx
Csúzlik terén is volt némi fejlődés, de mivel alapjában véve átviszi a parasztot az is, ami most van... szükség szerint fejlesztettek csak. EÜ fronton is szükség szerint fejlesztettek, csak ott sokkal nagyobb volt a szükség.
teljesen egyetértek. Alapvetően, ha valamit q.rvára meg kell oldani, akkor mindig valahogy megoldja a Homo Sapiens, méghozzá gyorsan (űrutazás, atombomba, stb). Ameddig nem muszáj, addig a legkisebb ellenállás útja is megtesziswordmanus írta: ↑2021.01.01. 16:23 Csúzlik terén is volt némi fejlődés, de mivel alapjában véve átviszi a parasztot az is, ami most van... szükség szerint fejlesztettek csak. EÜ fronton is szükség szerint fejlesztettek, csak ott sokkal nagyobb volt a szükség.
Erre gondoltam a sabot kinézetű lövedékesnél de a másik elég furán repülhet miután a szárnyai lekopnak a csőben
"300m-ről egy falu"swordmanus írta: ↑2021.01.01. 14:26 Elysium!
Amúgy Afganisztánban felleltek napi használatban lévő Type 2-est, azt pedig legutóbb 1949-ben gyártották. Köszönte, működött, a huzagolás és a pontosság más téma, de 300m-ről egy falu, 20m-ről a mellalak, csővégről a fejalak így is megvolt.Tehát a helyben felmerülő feladatokra megfelelt!
3D élőszövet sőt csont nyomtatás már az Ötödik elemben is volt 16 évvel előtte.
Formában van még nyugdíjasként is
38 milliméteres Smiszendvesszon Különleges lőszert ajánlok ellene
Igazad lehet. Természetes, hogy mindenkinek más-más részlet kelti fel a figyelmét. Amit az ember ritkán lát, arra mindig ösztönösen felkapja a fejét.
Alapvetően szar hozzáállás!chucky írta: ↑2021.01.18. 15:00 A fazon bevitte a pisztolyát mert elakadt de közben csőre volt töltve.A fegyverbolti szakember jól megszakértette és bele is lőtt a vásárlóba![]()
A vásárló elfelejtette megemlíteni,hogy a csőben van egy lőszer?
A boltos mi a bánatért kezd neki szerelni a vásárlók között?
Comb lövésnek néz ki![]()
https://www.liveleak.com/view?t=sq1Pj_1610827425
Hoztak be egyszer úgy nagygolyós vasat, hogy bizony isten töltetlen, de a zár nem húzható hàtra, hogy ellenőrizni tudjuk. Ezért is került be hozzám. Egész addig csőre töltöttként kezeltem, amig tisztítópálcával le nem csekkoltam, tényleg üres-e.
Uramisten, ennyi faszságot egy kupacban...2121dani írta: ↑2021.01.19. 07:45 https://magyarnemzet.hu/belfold/meg-ket ... t-9240305/
Betilcsák a gumilövedéket!![]()
A szakszerű tájékoztatás, és égedelem baromságok kusza egyvelege.2121dani írta: ↑2021.01.19. 07:45 https://magyarnemzet.hu/belfold/meg-ket ... t-9240305/
Betilcsák a gumilövedéket!![]()
+a címe is hülyeség.montecarlo írta: ↑2021.01.19. 11:56 Basszus ha nem lenne benne ez a rész, egy nagyon szakszerű cikknek mondanám, én más hibát nem látok benne - mondjuk ez kapitális, az igaz:
"Ám a már meglevő fegyverekbe nem lehet majd legális úton gumilövedékes lőszert (LOL) vásárolni, ennek hatása már ma is érezhető, nagyon sokszor készlethiány van az üzletekben, ahol a fegyvereket is már csak rendelésre szerzik be"
Csehországban, Szlovákiában magyar személyivel vásárolható eszköz?montecarlo írta: ↑2021.01.19. 11:56 Basszus ha nem lenne benne ez a rész, egy nagyon szakszerű cikknek mondanám, én más hibát nem látok benne - mondjuk ez kapitális, az igaz:
"Ám a már meglevő fegyverekbe nem lehet majd legális úton gumilövedékes lőszert (LOL) vásárolni, ennek hatása már ma is érezhető, nagyon sokszor készlethiány van az üzletekben, ahol a fegyvereket is már csak rendelésre szerzik be"
egen.zora írta: ↑2021.01.19. 12:33 Csehországban, Szlovákiában magyar személyivel vásárolható eszköz?
Hagyományőrzők által használt gumilövedékes?
WTF?!
Amit az iü szakértő elmondott, az kb korrekt, a hozzáköltött, félreértelmezett újságírói költemény meg egy hablaty. És csodálkoznak, hogy az emberek nem akarnak fizetni a sajtótermékek online formájáért sem, amik a nyomtatotthoz képest gyakran pluszban tele vannak helyesírási hibákkal, rosszul fogalmazott mondatokkal. Félreinformálnak, és csak reménykedhetsz benne, hogy nem szándékosan.
Ezt még fokozni is lehet a részletesebb videóval.A fegyverbótos a saját fegyverét vette elő és azzal lőtte meg a vásárlótzora írta: ↑2021.01.18. 23:30 Hoztak be egyszer úgy nagygolyós vasat, hogy bizony isten töltetlen, de a zár nem húzható hàtra, hogy ellenőrizni tudjuk. Ezért is került be hozzám. Egész addig csőre töltöttként kezeltem, amig tisztítópálcával le nem csekkoltam, tényleg üres-e.
A videóban látható esetben a biztonságos fegyverkezelés összes szabályát meghágták.
Minek jelenti be a rendőrségen? Hogy megmentsék? De akkor meg minek lövi le magát?gvass1 írta: ↑2021.01.20. 18:05 Wut? Bejelentett öngyi és a tek?
https://telex.hu/belfold/2021/01/20/mir ... -egy-ferfi
Igen, ebben az esetben - különösen, mivel meg is tette - én is ezt tartom valószínűbbnek.
Nem lehet, h #fontoselvtárs vót?
Ki akart szállni, és ha már így döntött, akkor a legkisebb kárt okozva tette - valószínűleg ez a megfejtés.
WildBear23 írta: ↑2021.01.21. 10:54 Haller utca.. az sárkányos hely, nagyon sárkányos.
Laktam arra.
A mult héten is megpengéztek valakit, talán a 4/6 -oson..?
TotoHU írta: ↑2021.01.21. 16:18 Egyrészt igazad van. Pár éve én is így előztem meg egy szitut és haladtam tovább, miután szándékosan nekem jöttek, majd az arcomba pöckölték az égő cigit. Nyilvánvalóan verekedni akartak, balhézni, a kocsmából jöttek ki éppen a lomtalanításkor a környéket ellepő érdekes arcok.
A mi kis városunkban az év elején egy asszony verte meg úgy a férjét, hogy súlyos sérüléseket szenvedett. A férfi csak négy nap múlva mert elmenni az orvoshoz, amikor már nem bírta tovább a fájdalmat.
Ha meg visszaüt ő a nőverő. Pont ezek miatt az előítéletek miatt nem mernek segítséget kérni hasonló helyzetben.
Ha jól értem, akkor egy nő az elszenvedője a fenyegetéseknek. Szerintem a legjobb, ha megkeres erre specializált szervezetet (pl. NANE) és ott kér tanácsot. Munkahelyi megkérdőjelezhető esetben valóban segítettek az elszenvedőknek, konkrét ügyben, tudom.Sundance írta: ↑2021.01.22. 19:44 Egy haverom közvetlen családjáról van szó.
Értem hogy az volt az első gondolatod, hogy harmadkézbeli szori, de nem az
És segítséget is kért az elszenvedő. Na mindegy, majd megoldják.
A kérdés az lett volna csak, hogy a mindenfelé hentergő lőszer, meg a 'ha el akarsz hagyni, fejbe lőlek' esetén kinek érdemes szólni. Mindegy.
De ja, egyetértek, sokat nem ér az engedély elvétele önmagában, sőt kb semmit.
Ugyanabban a fegyverbótban ismét eldördült egy lövéschucky írta: ↑2021.01.19. 16:06 Ezt még fokozni is lehet a részletesebb videóval.A fegyverbótos a saját fegyverét vette elő és azzal lőtte meg a vásárlót![]()
https://www.liveleak.com/view?t=sRRbX_1610999931
a negatív reklám is reklám. egyébként micsoda forgalom van.chucky írta: ↑2021.01.23. 13:33 Ugyanabban a fegyverbótban ismét eldördült egy lövés![]()
![]()
https://www.liveleak.com/view?t=aKpw9_1611350073
OFF
Néha szétszaladnak a dörrenésre de utána visszajönnek
Én próbáltam már cipőt javíttatni nem egyszer, de aztán nagyon hamar kuka lett a vége. A régieket még lehet lehetett menteni, de a maiakat nem tudom mennyire. Kell keresni a környéken egy öreg szakembert, aki még foglalkozik ezzel a kihaló mesterséggel. Az enyém meg is mondja, hogy megcsinálja, de ne várjak hosszú életet tőle, és igaza is volt. Viszont taktikai mellényt, fegyverszíjat, ilyesmiket nagyon jól meg tud varrni olyan semmi összegekért, hogy szerintem ezt már csak hobbiból csinálja. Dehát amúgy is mit tudna elkérni egy párezer forintos cucc javításáért, ha az ember amúgy inkább kidobja és újat vesz...
Fortitu írta: ↑2021.01.27. 22:32 Én próbáltam már cipőt javíttatni nem egyszer, de aztán nagyon hamar kuka lett a vége. A régieket még lehet lehetett menteni, de a maiakat nem tudom mennyire. Kell keresni a környéken egy öreg szakembert, aki még foglalkozik ezzel a kihaló mesterséggel. Az enyém meg is mondja, hogy megcsinálja, de ne várjak hosszú életet tőle, és igaza is volt. Viszont taktikai mellényt, fegyverszíjat, ilyesmiket nagyon jól meg tud varrni olyan semmi összegekért, hogy szerintem ezt már csak hobbiból csinálja. Dehát amúgy is mit tudna elkérni egy párezer forintos cucc javításáért, ha az ember amúgy inkább kidobja és újat vesz...
Amúgy: https://www.decathlon.hu/neopren-ragasz ... 01850.html
Vagy hát nem tudom mi jött pontosan szét, de nézelődj, a Decás cuccok elég jók.
Gumibelső javító? Ha sima gumi, akkor tuti jó, bár szép nem lesz.
Vidd el gumishoz. Lehet, h be tudja vulkanizálni.
Egy a gond, a mai gumicsizmákat már lágy PVC-ból meg polietilénből csinálják, ragasztás szempontjából a legutálatosabb anyagok. Palmatex vagy Vinilfix plusz folt, bár szép nem lesz.Fortitu írta: ↑2021.01.27. 22:50 Gumibelső javító? Ha sima gumi, akkor tuti jó, bár szép nem lesz.
https://www.decathlon.hu/gumibelso-javi ... 63156.html
Én sátorlapot foltoztam ilyennel, meg gumibelsőt is.
Először próbáld a gumijavító madzagot, malyd arra egy folt, így duplán van javítva.
Nem sokon múlt.chucky írta: ↑2021.01.30. 07:15 Konyharuha fejű bal..fasz a kis kezével nem képes megfogni a fegyverét.Úgy pofán vertem volna egy székkel..........![]()
https://www.liveleak.com/view?t=C4gNK_1611916451
Nehéz ügy ez az elektromos roller.
Szerintem ugyanez igaz amúgy a biciklire is...WildBear23 írta: ↑2021.01.30. 08:01 Eleve a Nagyfalu baromira zsúfolt, de kb. kettéosztható a forgalom autókra (úttest), meg menőmanókra (járda).
A roller egyikre sem paszol.
Pontosan.
Nem a roller,bicaj stb. a gond hanem az a sok elvarázsolt agyú akik használják és mennek amerre látnak.Mivel soknak még jogsija sincs így halvány gőzök sincs a közlekedésről.Én inkább közlekedési táblákat vezetnék be hülyék által is értelmezhető ábrával a kerékpárosoknak.WildBear23 írta: ↑2021.01.30. 08:01 Nehéz ügy ez az elektromos roller.
A járdára, gyalogosok közé túl gyors.
Az úttestre autók közé meg azért kéne minimum bukósisak.
Eleve a Nagyfalu baromira zsúfolt, de kb. kettéosztható a forgalom autókra (úttest), meg menőmanókra (járda).
Én nem tudom, hogy mit kezdenék az e-rollerekkel; ez az én állásfoglalásom.![]()
A sok intézkedéstől amit persze megint a síkagyú politikusoknak lehet köszönni olyan is előfordult velem,hogy nyáron a bicajjal odaértem a lámpás gyalogátkelőhöz ahol a zebra mellett bicaj út is vezetett és erre megálltak az autók holott zöld volt a lámpa nekik!WildBear23 írta: ↑2021.01.30. 08:59 Pontosan.
Az is igazából a bicikliútra való.
Rolleren meg még védtelenebb az ember.
Első körben az is elég volna, ha a KRESZt mindenki érvényesek tartaná saját magára vonatkozóan, legyen az sportosbiciklis, gazdagautós, csórógyalogos. De amíg a kasszát leginkább az autósok töltik, nem kényszeríti a közlekedés többi résztvevőjét a biztonsàgétzetén kívül semmi, hogy szépen közlekedjen.chucky írta: ↑2021.01.30. 09:02 Nem a roller,bicaj stb. a gond hanem az a sok elvarázsolt agyú akik használják és mennek amerre látnak.Mivel soknak még jogsija sincs így halvány gőzök sincs a közlekedésről.Én inkább közlekedési táblákat vezetnék be hülyék által is értelmezhető ábrával a kerékpárosoknak.
Máris nem kéne a főútról lekanyarodó autósnak elsőbbséget adni a párhuzamosan haladó kerékpár útnak ami ritka nagy baromság de csak azért mert nincs olyan tábla ami ezt tiltaná a bicajosnak.Én a bukósisakot meg a láthatósági mellényt is feleslegesnek tartom kötelezni.Nem veszi fel az az ő baja.
Ezzel az erővel kötelezhetnék a szúrásálló mellény viselését a gyalogosoknak mert hátha megtámadják késsel.
Olyan soha nem lesz mert az ember a legaljasabb élőlény a földön.zora írta: ↑2021.01.30. 09:21 Első körben az is elég volna, ha a KRESZt mindenki érvényesek tartaná saját magára vonatkozóan, legyen az sportosbiciklis, gazdagautós, csórógyalogos. De amíg a kasszát leginkább az autósok töltik, nem kényszeríti a közlekedés többi résztvevőjét a biztonsàgétzetén kívül semmi, hogy szépen közlekedjen.
Köszi az ajánlástchucky írta: ↑2021.01.30. 12:30 Film ajánló!![]()
WW2 háborús film de még nem láttam hozzá feliratot sehol.Van benne akció rendesen![]()
https://www.youtube.com/watch?v=t9-ZmOs ... A2&index=6
Valóban nem a járdára való, kerékpár út és sáv többnyire nincs mindenhol, nem beszélve vidékről. Előbb utóbb kénytelenek lesznek szabályozni, technikailag rohamosan fejlődő közlekedési eszköz. Alsó kategóriában is tudják már a 30-40 Km/h sebességet, drágább modellek 60 felett simán. Itt is igaz, hogy a használója a hibás, és felesleges általánosítani, hogy minden rolleres ... általában ez szokott lenniWildBear23 írta: ↑2021.01.30. 08:01 Nehéz ügy ez az elektromos roller.
A járdára, gyalogosok közé túl gyors.
Az úttestre autók közé meg azért kéne minimum bukósisak.
Eleve a Nagyfalu baromira zsúfolt, de kb. kettéosztható a forgalom autókra (úttest), meg menőmanókra (járda).
Én nem tudom, hogy mit kezdenék az e-rollerekkel; ez az én állásfoglalásom.![]()
A gond szvsz, hogy bármelyik elektromos hajtásúról beszélünk (roller, kerékpár, tricikli, mozgássérült valaminek álcázott), simán hozzák azt a teljesítményt, sebességet, amire anno a segédmotoros kategória ki lett találva. Kresz-tudás, közlekedési kultúra viszont nem adatik hozzájuk.Coop írta: ↑2021.01.30. 15:35 Valóban nem a járdára való, kerékpár út és sáv többnyire nincs mindenhol, nem beszélve vidékről. Előbb utóbb kénytelenek lesznek szabályozni, technikailag rohamosan fejlődő közlekedési eszköz. Alsó kategóriában is tudják már a 30-40 Km/h sebességet, drágább modellek 60 felett simán. Itt is igaz, hogy a használója a hibás, és felesleges általánosítani, hogy minden rolleres ... általában ez szokott lenninekem a második rollerem van. Igazán praktikus és gyors tökéletesen helyettesíti a bkv-t. Elég védtelen a használója, bukó és egyéb védő felszerelés nem árt, pár ismerős törte már ripityára magát.
Valószínűleg, a korom előrehaladtával, ha még megadatik, Én is váltani fogok Pedelec, vagy full elektromos kerékpárra, rollerre az autó mellé és cseppet sem leszek megsértődve, ha csak valamilyen kresz-jogosultsággal (bár megvan mindenre a jogosítványom, amire csak meg lehet) és előírt védőfelszereléssel fogják a használatukat engedélyezni.Dönci62 írta: ↑2021.01.30. 16:17 A gond szvsz, hogy bármelyik elektromos hajtásúról beszélünk (roller, kerékpár, tricikli, mozgássérült valaminek álcázott), simán hozzák azt a teljesítményt, sebességet, amire anno a segédmotoros kategória ki lett találva. Kresz-tudás, közlekedési kultúra viszont nem adatik hozzájuk.
És most ne sértődjenek be azok, akik használnak ilyet, vagy rollereznek, illetve kerékpároznak (magam is egy ideje ezt teszem) és ismerik, "viszonylag" betartják a szabályokat és igyekeznek "normálisan" alkalmazkodni a forgalomhoz. Nem hozzájuk intézem a hsz.-omat (magam is ilyen vagyok).
Túlságosan is elterjedtek ezek az eszközök, mert egyre kényelmesebb mindenki, vagy a már normál kerékpározásra képtelenek kaptak ezáltal egy újabb lehetőséget.
Viszont ezekkel a teljesítményekkel, sebességekkel, a kresz-tudás hiányában és azok betartása nélküli akarattal, ön és életveszélyes az ilyet birtoklók szvsz 70-75%-a.
Vidéken már lassan minden 3.-4. olyan idős embernek van ilyenje, akik kerékpárral is hajmeresztő dolgokat alkottak, most meg ugye méginkább figyelmetlenek, lazábbak, "vagányabbak", a technika jóvoltából és jóval nőtt az "elkövető" sebességük.
A magam részéről jogosnak tartok egy hasonló kresz-vizsgát és biztonsági felszerelést, mint a segédmotoros kerékpár kategóriához, hiszen tulajdonképpen ugyanazt tudják ezek a szerkezetek füst, légszennyező, tankolandó üzemanyag és felhasználói jogosultság nélkül is.
Én pont a másik felével találkoztam: a fény utcai piac előtti kereszteződésen a biciklisek _rendszeresen_ átmennek a (számukra) piros lámpánál.
Most éppen nem tartoznak sehova, tőlünk nyugatabbra a villanyrollereket kerékpárnak sorolták be, bizonyos műszaki feltételek mellett. Például a 25km/h végsebesség.Coop írta: ↑2021.01.30. 15:35 Valóban nem a járdára való, kerékpár út és sáv többnyire nincs mindenhol, nem beszélve vidékről. Előbb utóbb kénytelenek lesznek szabályozni, technikailag rohamosan fejlődő közlekedési eszköz. Alsó kategóriában is tudják már a 30-40 Km/h sebességet, drágább modellek 60 felett simán. Itt is igaz, hogy a használója a hibás, és felesleges általánosítani, hogy minden rolleres ... általában ez szokott lenninekem a második rollerem van. Igazán praktikus és gyors tökéletesen helyettesíti a bkv-t. Elég védtelen a használója, bukó és egyéb védő felszerelés nem árt, pár ismerős törte már ripityára magát.
Ez 3 kérdés.tsk írta: ↑2021.01.31. 09:04 Sziasztok!
Nem találtam releváns témát, úgyhogy itt tenném fel a kérdést:
Ha valaki ma fegyvermesterkedésre adná a fejét Magyarországon (és saját műhelyt tartana fenn, tehát nem gyárba/rendvédelmi szervhez szeretne menni), mégis mekkora piaca lehet ennek?
Gondolom az elsődleges vevői kör a vadászok lennének, rögtön utána a sportlövők, stb. Egyáltalán felmerül itthon a "valódi" muzeális fegyverek konzerválása/restaurálása?
A kérdésem arra is vonatkozik, hogy aki igénybe vett már fegyvermesteri szolgáltatást, vajon elégedett volt-e (elérhetőség, hozzáállás, minőség, stb)? Vagy esetleg van hova fejlődni?
OK, akkor abból a szempontból, hogy aki nem 1 millás Blaserekre akar specializálódni (és a vele járó Takarékbank vezérigazgató-elvtársra), hanem sportolókra és (valódi) muzeális fegyverekre, úgy értelmezhető?
Ismerek olyan volt FÉG-es mérnököt, aki jól megél belőle. Lőfegyverek mellett színházi fegyvereket is javít/gyárt, Budapesten van javító-gyártó műhelye. Az ő "titka" talán az hogy megvan az állandó vevőköre, jó hírneve van.tsk írta: ↑2021.01.31. 09:04 Sziasztok!
Nem találtam releváns témát, úgyhogy itt tenném fel a kérdést:
Ha valaki ma fegyvermesterkedésre adná a fejét Magyarországon (és saját műhelyt tartana fenn, tehát nem gyárba/rendvédelmi szervhez szeretne menni), mégis mekkora piaca lehet ennek?
Gondolom az elsődleges vevői kör a vadászok lennének, rögtön utána a sportlövők, stb. Egyáltalán felmerül itthon a "valódi" muzeális fegyverek konzerválása/restaurálása?
A kérdésem arra is vonatkozik, hogy aki igénybe vett már fegyvermesteri szolgáltatást, vajon elégedett volt-e (elérhetőség, hozzáállás, minőség, stb)? Vagy esetleg van hova fejlődni?
Azok mindenhol mennek még a falon isWildBear23 írta: ↑2021.01.30. 18:52 Én pont a másik felével találkoztam: a fény utcai piac előtti kereszteződésen a biciklisek _rendszeresen_ átmennek a (számukra) piros lámpánál.
10-böl 5.
A "fegyverek hóhérja"? Ha igen, vele elégedett vagyok.
Nem, nem Steinerről van szó. Farkas Józsi (ex-Engineer Club, jelenleg Farkas Arms).
Szia,
+1
Telefonon is segítőkész.
Szia,