Oké, de mi gumisok nem vagyunk olyan sokan..
Hogy lehetne mégis egalizálni?
Pl. egy dobcserét is.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Oké, de mi gumisok nem vagyunk olyan sokan..
Szerintem nem lehet, külön kategória. Néha az ember élessel is egyedül van revolverrel egy versenyen. Nektek ez amúgy is egy edzés, gyakorlás, nem hiszem, hogy a verseny része az elsődleges. (Hivatalosan nem is verseny ugye.)WildBear23 írta: ↑2023.01.05. 19:00 Oké, de mi gumisok nem vagyunk olyan sokan..
Pl. egy dobcserét is.
+1
+1aksurv írta: ↑2023.01.05. 21:57 A lámpás lövészet belnek és nekem komoly szivügyünk és ezért kéne pár dolgot a lámpás lövészet előtt tisztázni a fejekben akár az otthon akár a verseny tekintetben.
A legfontosabb az, hogy fegyverlampa, ha a fegyveren van soha semmilyen körülmények között NEM zseblámpa.
Tehát nem nézzük meg vele, hogy gyerek nem-e takarozott ki.
Zseblámpát lehet fegyver mellett használni, fegyverlampát viszont soha nem lehet zseblampakent használni, lényegében ugyanúgy vonatkoznak rá a cooper szabályok mint a pisztolyra.
A fegyverlámpa=fegyver.
Tehát aki fegyverlámpa dologban gondolkodik, az mindig gondolkodjon mellette zseblámpában is, mert szükséges mellé.
Tekintsétek gyakorlásnak. Nem nagyon van erre még élessel se lehetőség, nehogy gumival.WildBear23 írta: ↑2023.01.05. 19:00 Oké, de mi gumisok nem vagyunk olyan sokan..
Pl. egy dobcserét is.
+1
Szia Bel!
Ezeket még így nem olvastam együtt, hasznos gondolatok köszi!aksurv írta: ↑2023.01.05. 21:57 A lámpás lövészet belnek és nekem komoly szivügyünk és ezért kéne pár dolgot a lámpás lövészet előtt tisztázni a fejekben akár az otthon akár a verseny tekintetben.
A legfontosabb az, hogy fegyverlampa, ha a fegyveren van soha semmilyen körülmények között NEM zseblámpa.
Zseblámpát lehet fegyver mellett használni, fegyverlampát viszont soha nem lehet zseblampakent használni, lényegében ugyanúgy vonatkoznak rá a cooper szabályok mint a pisztolyra.
A fegyverlámpa=fegyver.
Tehát aki fegyverlámpa dologban gondolkodik, az mindig gondolkodjon mellette zseblámpában is, mert szükséges mellé.
aksurv írta: ↑2023.01.05. 21:57 A lámpás lövészet belnek és nekem komoly szivügyünk és ezért kéne pár dolgot a lámpás lövészet előtt tisztázni a fejekben akár az otthon akár a verseny tekintetben.
A fegyverlámpa=fegyver.
Jó az, csak a fény szórt részét kell "körülnézésre" használni.
Én köszönöm.
Ezek az alapszabályai a lámpázásnak.
Szia Bel!
Szia,WildBear23 írta: ↑2023.01.13. 22:22 Szia Bel!
Ilyen kulcskarika lehet a lámpán?
Vagy egyéb, fogást segítő karika?
Üdv Bear
Köszi a vidit! A red dot megtalálásában szerinted segíthet magasabb irányzék? (co-witness az ablak alsó részén)HCZoli írta: ↑2023.01.16. 06:50 Globus IDPA New Year Cup videóm.
Néha meg kellett kevernem a kávét, hogy meglegyen a piros pont… az egy hónap pihi az sok idő.
https://youtu.be/wpul_jqznmw
A kellő gyakorlás segíthet
Jó móka volt!HCZoli írta: ↑2023.01.16. 06:50 Globus IDPA New Year Cup videóm.
Néha meg kellett kevernem a kávét, hogy meglegyen a piros pont… az egy hónap pihi az sok idő.
https://youtu.be/wpul_jqznmw
Nebazz… köszi a jó hírt, ezt nem tudtam!
Csatlakozom az érdeklődők táborához!HandaBandy írta: ↑2023.01.22. 19:41 Bel, a vasárnapi lámpás pályákról és a szabályokról lesz előzetes leírás?
Köszi!
Szia,HandaBandy írta: ↑2023.01.22. 19:41 Bel, a vasárnapi lámpás pályákról és a szabályokról lesz előzetes leírás?
Köszi!
Tipródom melyik lámpa lesz az optimális…
+1WildBear23 írta: ↑2023.01.29. 23:16 Köszönjük Belnek a mai SAS verseny megszervezését, és a résztvevő bíróknak a munkájukat!
Na, elb.-tam a szmájlit, a hozzászólásom helyesen így hangzik:
Köszi az összes szervezőnek a munkát, Belnek külön a kedvességét is, illetve a résztvevőknek a jó társaságot!WildBear23 írta: ↑2023.01.30. 07:09 Na, elb.-tam a szmájlit, a hozzászólásom helyesen így hangzik:
Köszönjük Belnek a mai SAS verseny megszervezését, és a résztvevő bíróknak a munkájukat!
Itt gyorsasan kell lőni?bel írta: ↑2023.02.03. 18:53 Sziasztok,
Tobben kerdeztetek, hogy mikor-hol lehet nevezni a marcius 4-ei gyori SAS versenyre?
Par napon belul indul a gyorsas.hu oldal, ott lehet majd nevezni.
Bel
Sziasztok,bel írta: ↑2023.02.03. 18:53 Sziasztok,
Tobben kerdeztetek, hogy mikor-hol lehet nevezni a marcius 4-ei gyori SAS versenyre?
Par napon belul indul a gyorsas.hu oldal, ott lehet majd nevezni.
Bel
Az csak gyenge szóvicc volt. )bel írta: ↑2023.02.05. 18:05 Sziasztok,
A link jo volt, csak a beirt szoveg nem: gyorisas.hu.
ui. Koszi Aksurv a figyelmeztetest.
Bel
+1
bel írta: ↑2023.02.05. 18:05 Sziasztok,
A link jo volt, csak a beirt szoveg nem: gyorisas.hu.
ui. Koszi Aksurv a figyelmeztetest.
Bel
Nagyon remek volt. Tényleg!HCZoli írta: ↑2023.02.12. 21:31 Egy nap, két lőtér, 10 pálya, egy verseny.
Reméljük lesz folytatása.
https://youtu.be/nwz3nvnB9mQ
HCZoli írta: ↑2023.02.12. 21:31 Egy nap, két lőtér, 10 pálya, egy verseny.
Reméljük lesz folytatása.
https://youtu.be/nwz3nvnB9mQ
Gyorsan mellélőni azt mindenki tud. De HCZoli gyakran nem csak az aranyat, hanem a legpontosabb lövő címét is haza szokta vinni. Úgy mozog, mint Neo, és úgy céloz, mint Legolas.
Petya357 írta: ↑2023.02.12. 22:43 Gyorsan mellélőni azt mindenki tud. De HCZoli gyakran nem csak az aranyat, hanem a legpontosabb lövő címét is haza szokta vinni. Úgy mozog, mint Neo, és úgy céloz, mint Legolas.
Ma volt egy szlovák squad társam - méltó vetélytárs lesz, ő is hasonlóan komolyan tolta.
Igen. Szinte minden pályán begyűjtött egy proc-ot, de olyan gyors, és pontos, hogy még így is látványosan jobb volt bárkinél a squadban.
Tervben, hogy ellátogatok, de a gyakorlatban még kiderül, hogy sikerül-e.
"-Dehát Doktor úr azt mondta, hogy elmehetek.
Na ja, nem mindegy hogy Zuglóban lőni, vagy a Zuglőben lógni..
Szia,
bel írta: ↑2023.02.22. 14:08 Szia,
Hat, a verseny jellegebol adodoan is nem lettek tul jok a felvetelek, talan ez sikerult a legjobban: https://foto.belse.hu/230218/mvi_6959.avi
Itt a vegrehajtas lenduletesebb, de a a felvetel nem annyira jol sikerult: https://foto.belse.hu/230218/mvi_6963.avi
Par parc mulva fent lesz a tobbi is a foto.belse.hun.
Bel
Szia,montecarlo írta: ↑2023.02.23. 16:45 Szia Bel,
ide lehet gumissal menni?
Nem látom, hol lehet nevezni, akár nemgumissal.
2023.03.11., szombat ZEN SAS Bevezetõ I. verseny
https://www.hunshooting.hu/node/7236
bel írta: ↑2023.02.23. 17:13 Szia,
Sajnos nem, csak "standard ontolto maroklofegyverrel". Leginkabb azert, mert ennek a klubnak ez az elso SAS versenye, es ismerkedeskent a legegyszerubb versenyt szeretnenek rendezni, szoval szerintem nem zarkoznak el az elol, hogy a kovetkezo versenyukon legyen gumis divizio is.
Aki rendelkezik MSSZ azonositoval/jelszoval, azok a megadott linken tudnak nevezni, miutan bejelentkeztek.
Bel
Szia Bel, akkor jól értem, hogy nem csak a gumis/airsoftos/ egyéb fura kategóriák esnek ki, hanem mindenki más is, akinek nincs MSSZ versenyengedélye? Vagy lehet máshogyan is nevezni, versenyen kívül?bel írta: ↑2023.02.23. 17:13 Szia,
Sajnos nem, csak "standard ontolto maroklofegyverrel". Leginkabb azert, mert ennek a klubnak ez az elso SAS versenye, es ismerkedeskent a legegyszerubb versenyt szeretnenek rendezni, szoval szerintem nem zarkoznak el az elol, hogy a kovetkezo versenyukon legyen gumis divizio is.
Aki rendelkezik MSSZ azonositoval/jelszoval, azok a megadott linken tudnak nevezni, miutan bejelentkeztek.
Bel
Szia,
Szia Bel, van hír a Zentől?bel írta: ↑2023.02.24. 19:55 Szia,
Megkerdezem Vass Imit, o a szervezo.
(Esztergomba es az Imi Bacsi emlekversenyre biztos lehet jonni MSSz versenyengedely nelkul.)
Bel
Nem találtam az MSSZ oldalán a nevezési lehetőséget a versenyre. Én vagyok bf, vagy még valóban nem lehet?bel írta: ↑2023.02.24. 20:01 Sziasztok,
Imi Bacsi emlekverseny
Egyszerre SAS es Steel challenge: 2-2 palya mindket sportagban, 25 loves SAS, 50 loves Steel.
Es nem csak a 2000 Ft nevezesi dij szokatlan, hanem az is, hogy mit kap az 1. helyezett: 225 000 Ft erteku vasarlasi utalvanyt.
Sajnos gumissal itt sem lehet indulni, csak 2 divizio egyikeben: standard pisztoly (ezt ujabban szerintem Limited-nek hivjak az MDLSZ-ben), es open PCC. Barmelyik szovetseg tagjakent lehet indulni a versenyen.
Bel
Szia Belbel írta: ↑2023.02.24. 19:55 Szia,
Megkerdezem Vass Imit, o a szervezo.
(Esztergomba es az Imi Bacsi emlekversenyre biztos lehet jonni MSSz versenyengedely nelkul.)
Bel
Eddig is ijesztően gyors voltál, műanyag pisztollyal - de a Carry Optic és az 1911 csak tovább növelte a szakadékot közted, és mink földi halandók között…HCZoli írta: ↑2023.02.27. 15:59 Amikor szűk minden.
Jó verseny volt ismét.
https://youtu.be/dZQ-s6DpsHQ
Koszonom, de azért nem árt tudni, hogy amikor elkezdtem majd öt évig 1911-el versenyeztem, ez áll hozzam a legközelebb.
Egy másik (szerintem közös lövész ismerős is 1911-el nyomatja (SIG).
Szia.WildBear23 írta: ↑2023.02.28. 07:00 Egy másik (szerintem közös lövész ismerős is 1911-el nyomatja (SIG).
A sütése miatt jó versenyfegyver?
Ez az utolsó félmondat a lényeg.HCZoli írta: ↑2023.02.28. 10:53 Szia.
Nekem a 1911 volt a szerelem fegyver, szóval kicsit elfogult vagyok, de a sütés a karakterisztikája miatt jobb mint egy biztonsági tartalékkal tele tűzdelt elsuto szerkezetnél.
Rövid elő húzás, hatarozott törés érzet, rövid reset, egyenes vonalon való húzás. Nekem ezek mind jobban tetszenek mint mondjuk a glock nyúlós a hosszabb úton dolgozó sütése.
De: nem az eszköz a minden, kell mögé egy jó lovesz is, lásd: Bob Vogel, Ben Stoeger, Grauffel.
Itthon Kató Peti egy G34- el szokta nyerni a versenyeket.
A 1911 rendszerrel könyebb gyorsan lőni de egyik sem jobb vagy rosszabb, csak bele kell tenni a munkát.
+1000
Látom magamon, hogy kb. három év alatt hová jutottam el pontlövészetben, amikor heti egyszer (sem mindig) sikerült eljutnom a lőtérre, és lőttem 25-öt egy MCM-mel: az esetek többségében 25 m-ről eltaláltam a 8a lőlapot, de ennyi, itt volt a vége.Petya357 írta: ↑2023.02.28. 13:53 +1000
Az eszköz csak a felső negyedben, méginkább a felső 10%ban számít. Aki 40%okat lő országos versenyeken, az ugyanügy 40 %okat fog lőni Kimber Custom Jerry Miculec Taran Ultimate Titanium Edition 3011 red dotos pisztollyal is, és HCZoli meg Kató Péter akkor is megnyeri a versenyt egy FEG paraval
Szerintem meg az alsó 10-20%-ban is sokat számít(hat).
+1
Nekem így ment tegnap:G.D írta: ↑2023.03.12. 19:24 BTK Nyitnikék Shooting Party: ahogy én láttam (az eleje szörnyű volt, de a végére azért egész jól belejöttem ).
Szia Bel,bel írta: ↑2023.03.23. 18:53 Sziasztok,
Az Imi bacsi emlekverseny annyiban modosult, hogy 3. versenyagkent belekerult a gyorspont, a Steel pedig csak 1 palya lesz (25 loves).
Ennek az az oka, hogy aznap lesz az MDLSZ soretes steel challange OB, ezert nem lehet MDLSZ Steel minosito versenyt rendezni.
Mivel a szervezok kifejezetten minden szovetsegre kiterjedo versenyt szerettek volna, ezert vegulis a gyorspont lesz a verseny MDLSZ-es fele.
Az osszesitesben minden gyorsponton elert pont -0.1 masodpercet er, vagyis az ottani eredmeny levonasra kerul az osszesitesbol.
A SAS resz nem valtozott.
Bel
Ez egy nagyon okos felvetés szerintem is. Én is erre szavazok.Petya357 írta: ↑2023.03.24. 12:47 Szia Bel,
Ez szerintem kifejezetten jót tesz az eseménynek. A vesemy eleve egyedülálló módon ökumenikus (mindkét szövetség), de 3 radikálisan elérő szakággal már egyben triatlon jellege is erősödött! a Steel és a SAS ugyan nagyon eltér - de a nap végén még mindig hasonló felszerelést, és készségeket kíván. A Gyorspont tök másfajta lőtudást igényel.
Kérdés: ugyanazt a fegyvert, lőszert, tokot kell majd használni mindhárom versenyszámban? Nem csak kategóriában egyezzen pl nagykal pisztoly , hanem maga a fegyver és a felszerelés is legyen ugyanaz?
Mindenképpen javasolnám, hogy érdemes ezt előre tisztázni, és félreérthetetlenül komunikálni. Jelenleg nejem nem tiszta, hogy most akkor OK ESP fegyverrel/lőszerrel steelezni-SASolni, de más-más tokkal, a és lyhkadztógéppel GyPzni, vagy nem OK?
Ha javasolhatom - le legyen szabad, követeljétel meg ugyanazt a fegyvert és fekszerelést - másképpen túl nagy előnyt kapnak a jómódubb sporttársak akinek telik Hamnerlire/ GSPre / double alpha gyorstokra. Az is OK, ha máshogy látjátok - de legyen egyértelmű pls.
Köszi, hogy ilyen érdekes versenyeket szervezel! Alig várom, hogy részt vehessék
Petya
Gratula - szép volt, mint mindig. A Carry Optics előnyei is jól látszanak, főleg a villámgyors kapáslövéseknél.HCZoli írta: ↑2023.03.26. 19:56 Tegnapi csongrádi IPSC Tavasz Kupa.
Reggel eső fogadott a lőtéren, de a kezdésre elállt, viszont a talaj csúszós/tapadós lett. Első pályámon jól kezdtem de amin elindultam megcsúsztam és ez kicsit szétlökött, a pálya második fele darabosra sikerült.
Ezután kb végig napsütésben egy kellemes versenyt lőttünk meg olyan pályákkal ahol mindig több megoldást is kínált a pálya terező.
Nekem így ment:
https://www.youtube.com/watch?v=DnVL_Ra1Ono