"Bar nem ez volt a pelda, de nem baj. A felsoroltak egyike sem cafolja ezek letezeset. Attol hogy valami szorakoztatasi celbol jott letre, miert ne letezhetne?"
Simán. Csak hát az a gond ezzel, hogy akik a példában említetteket kitalálták, azok is hangsúlyozták, hogy ezek mesék.

Gyenge próbálkozás volt.
"Eleg sok dolog van ami szorakoztato celbol jott letre es van valosag alapja."
Senki sem állította az ellenkezőjét. Pl. a világűr is létezik, pedig számtalan sci-fi filmben vagy történetben szerepel. (Sőt, nem csak sci-fi történetekben.) És??
"Mi van akkor ha en azt allitom hogy tegnapelott lattam?"
Attól függ mit láttál? Mert ha mondjuk UFO-t és azt komolyan is gondolod, akkor esetleg Pataky Attila sorsára kerülhetsz.

De ha azt mondod, hogy tegnap láttad a pókembert és kiderül, hogy Tobey Maguire hazánkban járt, akkor simán hihető a dolog.
"Szinten ebben a topicban elokerulo pelda volt Tihanyi mester telefonos gerincmutete. Ott mind a mester, mind a betegek allitjak hogy a dolog mukodik. Miert nem jon elo ez a fene nagy ovatoskodas ez esetben?"
Nem ismerem a story-t, de nekem minden ilyen kuruzslás esetében előjön. És??
"Mint mondtam, lehetne millionyi ilyen peldat elohozni, csak nem akarom azt csinalni hogy ha egyik pelda nem tetszik akkor hozok egy masikat, mert akkor az idok vegezeteig ez menne."
Dehogyisnem akarod, ezért kötöd az ebet még azóta is és hozod a hülyébbnél hülyébb példákat.
Tudod, az a gond veled, hogy alapvetően hülyeségeket beszélsz.

Már bocs, de nekem sajna ami a szívemen, az a számon. Belezavarodtál valamibe és most megpróbálsz belőle jól kijönni. Figyi, lődd a témát, mert nem fogsz.
"Erdemes megnezni ezt mert aki a videoban szerepel az pont beleolte ezt a munkat, es meg annal is tobbet."
Atyala, patyala bumm....

És akkor most én is írhatnám, hogy mutathatnék neked én is ezer videot, ami meg az ellenkezőjét bizonyítja. És - csak úgy mellékesen mondom - köztük lenne Bruce Lee egészen kis távolságból adott, mégis hatalmas ütése, élő, létező tanúk előtt. Csak én tényleg nem akarok ebbe a fasságba belemenni.
"Az erzesekben amiket emlitettel en nem latok annyi misztikusat. Erzeseket nem csak hogy ki tudunk valtani fizikai vagy kemiai eljarasokkal hanem visszafele is meg tudjuk figyelni az agyi aktivitasokat amikor valaki valamit erez."
Az érzéseket semmilyen módon nem lehet kimutatni! Azt csak az tudja, aki érzi. Mérni sem lehet az érzéseket. Nincsen rá mértékegység sem és mérő eszköz sem. Ez nem misztikum, ez tény. A különbség csak annyi, hogy az érzésekben bárki hisz, aki már tapasztalta őket. És mivel egy bizonyos kort elért emberek esetében az emberiség 99,9 %-a már tapasztalt valamilyen érzést, így ez nem olyan nagyon nehéz senki számára sem. Valszeg ezért nem is látsz benne semmi misztikumot sem. Egyébként én sem.
Bedugsz vkinek az agyaba 2 elektrodat vagy beadsz neki vmi gyogyszert es elered hogy boldog legyen vagy szomoru.
Mi van?

Ha neked az agyadba elektródát dugnak boldog leszel? Már bocs, de akkor te nem vagy normális.

Hogy szomorú leszel tőle az OK, de szerintem szomorú leszel te attól is, ha mondjuk egyik napról a másikra veszítesz a tőzsdén. Vagy mondjuk attól is, ha ebben a hidegben valaki leönt egy vödör hideg vízzel.

Érdekes nem? Még elektróda sem kell hozzá. A boldogságot is ki lehet váltani mondjuk azzal is, ha találkozol egy számodra érdekes emberrel, vagy ha mondjuk kapsz valakitől valami ajándékot, amire már nagyon vágytál. És? Akkor sem lehet mérni és akkor sem lehet bizonyítani semmivel sem, hogy az illető most tényleg boldog, vagy sem, esetleg csak megjátssza magát, vagy csak színészkedik. Ezt csak az tudhatja, aki azt érzi. Viszont senki sem vonja kétségbe, hogy boldogság létezik, mivel a legtöbb ember ezt már megtapasztalta életében legalább néhányszor.
A gyógyszerek kiváltanak bizonyos kémiai folyamatokat, esetleg változásokat, ezektől esetleg pár órára eldurran az agyad, de azután meg valószínűleg rosszabb lesz mint előtte. Ez nem tévesztendő össze a tényleges érzéssel. Azért, mert megiszol 2 l kávét meg 1 l energiaitalt, még szükséged lesz alvásra, csak pár óráig úgy fogod érezni, mintha nem.
Szerelmes ember szervezetben is vannak jol detektalhato hormonalis valtozasok.
És? Akkor most meg lehet mérni azt? Vagy egészen biztosan ki lehet jelenteni, hogy az illető az alapján szerelmes? Ha én 27 éves korom óta nem voltam szerelmes (ami igaz egyébként), akkor belőlem hiányoznak ezek a hormonok, mert kivonta valaki vagy valami?

Ugyanmár....
Ezekrol a dolgokrol nagysagrendekkel tobbet tudunk mint a csi-rol.
Már aki.
Mivel a legtöbb ember többet foglalkozot ezzel, nyilván több kutatást is folytattak róla és - nem győzöm hangsúlyozni -, szinte mindenki átélte már. Így nem olyan nehéz elhinni, vagy hinni abban, hogy ez létezik, nem kell hozzá semmilyen kimutatás, mérőeszköz, vagy bármi más sem. A csi meg egy olyan dolog, amit kevesen tapasztaltak, mivel sokkal nagyobb munka, odaadás, figyelem és egyéb befektetés kell hozzá. De ettől még létezhet.
Amirol tovabbra is ugy vitatkozunk hogy meg mindig nem mondta meg senki hogy pontosan mi is ez. Mert ha csak egy erzes, mint az ehseg vagy a szomorusag, akkor egyreszt attol meg vizsgalahato a dolog, masreszt onnantol kezdve engem kozel sem erdekel mar annyira a dolog.
Nem, ez nem egy érzés, az érzés csak egy hasonlat volt, mint a te mesefiguráid. Bár az elég nyilvánvaló, ha működik nálad a dolog, akkor azt érzed is.

Most jól megkavartalak.
Figyi, mondok egy példát, hátha úgy megérted, hogy nem minden azon múlik, hogy le lett-e mérve, vagy bizonyítva volt-e;
Volt egyszer egy lány, aki fiatalon egyedül maradt, mert anyukája meghalt, apukáját pedig addig nem ismerte. Viszont anyukája elmondta neki halála előtt, hogy ki az apukája. És a lány jelentkezett nála, megkereste az illetőt, hogy - Hé! Itt vagyok. Te vagy az apukám.
A fickót persze ez nyilván úgy érte, mint derült égből a villámcsapás és visszakérdezett: - Honnan veszed ezt?
- Anyukám mondta. - hangzott a válasz.
- És te ez alapján elhiszed? - kérdezett vissza a fickó - Mindenféle DNS és egyéb vizsgálatok nélkül?
- Maga ismeri az apját? - kérdezett vissza a lány.
- Persze. - mondta a fickó.
- És magának ki mondta, hogy ő az apja?

Hát így működik ez. Tudod, nekem és apámnak se volt sosem összehasonlító DNS vizsgálatom. Mégis elhiszem, ha azt állítják, hogy az apukám az apukám. Mi több, nem is tartom szükségesnek, hogy ezt bizonyítsák. Gondolom ezzel sokan vannak még így, nyilván te is, mégis elhiszed.

Szerintem ne ragozzuk ezt tovább.