Sziasztok!
Srácok, ezt a gyorskombi classifiert nem én találtam ki - légyszi ne nekem, hanem direktben a szakágvezetőnek panaszkodjatok
Fortitu megkérdezte, mi a változás - elmondtam, amit tudok, ennyi

Más közöm nincs a témához, érdekeltségem se…
Privát vélemény:
Nem tudom, miért kell évente - annál jobb indoklás, mint “de hát az IDPAban is így van” nem hangzott el.. nekem is elég gyorsnak tűnik a váltás - tavaly nem kellett semmi, idén szofisztikált classifier, kötelező jelleggel

Lehet, hogy kell a bevétel?
Megíri/nem éri meg rászánni a napot. Hát, ez valóban egyéni. Kíváncsiságból megnéztem a szabálykönyvet
NKPI és NKPU 3 pálya, 42

lövés.
NKPI és Sörétes 2pálya, 25 lövés
NKPI 3 pálya, 47 lövés
Na most ha elautózok egy ilyenre, akkor több pálya, és több lövés, mint egy CMA qualifier, vagy egy IDPA qualifier, és ott is mindig ugyanazok a pályák. Megkockáztatom, hogy méretben, feladatmennyiségben a tipikus Tier 1 IDPA / SAS versenyekkel lesz egy kategóriában ahol max 4-6 pálya szokott lenni. Ezekre mind nem szoktuk sajnálni az időt.
Az nagy kérdés, hogy annak ellenére, hogy ez teljesen hivatalos verseny is egyben nem csak qualifier - lesz-e teljes körű versenyélmény helyezéssel, eredményhírdetéssel, stb - szerintem nem. Nincs a pályákban fedezékhasználat (szerintem ez nagy baj! A CMAn sokkal jobban oldották meg), és nincs semmi ismeretlen eleme (mondjuk az egyik IDPA pályán sincs, nem csak a qualifieren)
Szóval nemtom… majd meglátjuk. Van pár furcsaság, az biztos, de nekem speciel nincsenek erős negatív érzelmeim. Jóslat következik:
Ha működik, mindenki majd szépen beáll a sorba.
Ha nem, akkor pedig a szakág lesz rákényszerítve enyhítésekre.
#meglassuk