Önvédelem, megtörtént esetek

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Re: Önvédelem, megtörtént esetek

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

gvass1 írta: 2025.06.03. 13:12 Meg nem fordítani hátat a fenyegetésnek. Alap.
Na erre most mégis leírom. Annak idején, amikor hallottam, nem tudtam, hogy szenvedjek vagy röhögjek rajta. Egy hölgy (akkor még fiatal felnőtt lány) ismerősöm mesélte, hogy amikor észreveszi, hogy valaki, akár esti buliból hazafelé, vagy nappal követi meg beszól neki, akkor előveszi a mobilját és megy tovább (akár hátat fordítva az agresszornak) és feltűnően telefonál. A miért kérdésre az volt a válasz, hogy így azonnal tud segítséget kérni (???) és megtámadni se merik, mert látják, hogy tud segítséget kérni (???) és nem provokatív módon jelzi, hogy nem akar leállni beszélgetni ...... ha pedig nagyon fél, akkor közben pedig kézbe veszi a körömvágó kisollót.....

Én mondtam, hogy az önvédelmi telefonálásban nem hiszek és bár a gázspray-t elutasította, de adtam neki a körömolló helyett egy kicsi, de gonosz foldert. Becsületére legyen mondva, hogy azt tényleg hordta és ha sötétben olyan helyen járt, akkor kinyitva a kabátujjába rejtve fogta.... és telefonált.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

BeHappy írta: 2025.06.03. 14:42 Na erre most mégis leírom. Annak idején, amikor hallottam, nem tudtam, hogy szenvedjek vagy röhögjek rajta. Egy hölgy (akkor még fiatal felnőtt lány) ismerősöm mesélte, hogy amikor észreveszi, hogy valaki, akár esti buliból hazafelé, vagy nappal követi meg beszól neki, akkor előveszi a mobilját és megy tovább (akár hátat fordítva az agresszornak) és feltűnően telefonál. A miért kérdésre az volt a válasz, hogy így azonnal tud segítséget kérni (???) és megtámadni se merik, mert látják, hogy tud segítséget kérni (???) és nem provokatív módon jelzi, hogy nem akar leállni beszélgetni ...... ha pedig nagyon fél, akkor közben pedig kézbe veszi a körömvágó kisollót.....

Én mondtam, hogy az önvédelmi telefonálásban nem hiszek és bár a gázspray-t elutasította, de adtam neki a körömolló helyett egy kicsi, de gonosz foldert. Becsületére legyen mondva, hogy azt tényleg hordta és ha sötétben olyan helyen járt, akkor kinyitva a kabátujjába rejtve fogta.... és telefonált.
Kép
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Lőkészség Nélküli Balfasz.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

AndyA írta: 2025.06.03. 14:38 5 perc is elég lenne.
Biztosra kell menni....
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

BeHappy írta: 2025.06.03. 14:42

Pont az ilyen "önvédelmi telefonálásra" lenne hugi még mindig a Keserű-féle mobiltelefon-gázfegyver! "Téged keresnek!" - és mehet a nafta a delikvens orra alá!
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Blekk Rájgó írta: 2025.06.03. 18:26 Pont az ilyen "önvédelmi telefonálásra" lenne hugi még mindig a Keserű-féle mobiltelefon-gázfegyver! "Téged keresnek!" - és mehet a nafta a delikvens orra alá!
Igen.
Hatalmas ötlet volt a Keserű-GSM, mert simán a kezedben lehet közterületen is.
Ha jól emlékszem, nem volt sajnos újratölthető, pedig úgy lett volna jó, ha gyakorolni is lehet vele.

BTW Röhm RG59-be érdemes kapszulacint tenni?
Mennyi fér bele?
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

WildBear23 írta: 2025.06.03. 20:08 Igen.
Hatalmas ötlet volt a Keserű-GSM, mert simán a kezedben lehet közterületen is.
Ha jól emlékszem, nem volt sajnos újratölthető, pedig úgy lett volna jó, ha gyakorolni is lehet vele.

BTW Röhm RG59-be érdemes kapszulacint tenni?
Mennyi fér bele?
Gáz-riasztó fegyverekre is vonatkozik, hogy nem lehet másnak álcázni? Illetve mi számít álcázásnak? Egy fekete téglatest az már az?
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Kojak írta: 2025.06.03. 21:39 Gáz-riasztó fegyverekre is vonatkozik, hogy nem lehet másnak álcázni?
Nem.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Egy kis celebbulvár izé (fogalmam nincs kik ezek), de talán nem tanulságok nélkül való. Nyilván a sztorit csak ebből az elbeszélésből tudjuk, de vannak elég hihető elemek.

https://24.hu/elet-stilus/2025/06/11/go ... o-tamadas/

" Este a Hungária körút és a Kőbányai út villamosmegállójánál álltunk a forgalomban, amikor egy drogos, hajléktalan férfi izomból nekiállt ütni egy másik autó szélvédőjét. Lelassítottam, mert segíteni akartam a hölgynek, aki szerencsére el tudott hajtani. A férfi utána hozzánk jött, nekiment a kocsim elejének. Annyira ideges lett, hogy rávágott a motorháztetőmre, és ököllel beverte a szélvédőmet

– Elindult felém a férfi, megfogta a kezemet, majd ütött egyet, kihajoltam előle, majd leterítettem a földre"

"A színész később azt a tájékoztatást kapta a rendőröktől, hogy a férfinél kés is volt, így sokkal nagyobb baj is történhetett volna. Ráadásul az illetőt lopás bűncselekményével is vádolták.

Hétfőn bementünk a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol másik hat embert is meghallgattak. Plusz, amikor Fanni megosztotta a közösségi oldalán, hogy mi történt, akkor az egyik barátnője felhívta, hogy ők is bejelentették ezt a férfit, hogy a Hungária három sávos útján randalírozik. A legszebb az egészben, hogy hétfő reggel kiengedték az elkövetőt. Úgyhogy ez az ember megint szabadlábon van, mindenki nagyon vigyázzon!"
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.06.11. 12:25 Egy kis celebbulvár izé (fogalmam nincs kik ezek), de talán nem tanulságok nélkül való. Nyilván a sztorit csak ebből az elbeszélésből tudjuk, de vannak elég hihető elemek.

https://24.hu/elet-stilus/2025/06/11/go ... o-tamadas/

" Este a Hungária körút és a Kőbányai út villamosmegállójánál álltunk a forgalomban, amikor egy drogos, hajléktalan férfi izomból nekiállt ütni egy másik autó szélvédőjét. Lelassítottam, mert segíteni akartam a hölgynek, aki szerencsére el tudott hajtani. A férfi utána hozzánk jött, nekiment a kocsim elejének. Annyira ideges lett, hogy rávágott a motorháztetőmre, és ököllel beverte a szélvédőmet

– Elindult felém a férfi, megfogta a kezemet, majd ütött egyet, kihajoltam előle, majd leterítettem a földre"

"A színész később azt a tájékoztatást kapta a rendőröktől, hogy a férfinél kés is volt, így sokkal nagyobb baj is történhetett volna. Ráadásul az illetőt lopás bűncselekményével is vádolták.

Hétfőn bementünk a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol másik hat embert is meghallgattak. Plusz, amikor Fanni megosztotta a közösségi oldalán, hogy mi történt, akkor az egyik barátnője felhívta, hogy ők is bejelentették ezt a férfit, hogy a Hungária három sávos útján randalírozik. A legszebb az egészben, hogy hétfő reggel kiengedték az elkövetőt. Úgyhogy ez az ember megint szabadlábon van, mindenki nagyon vigyázzon!"
Látszik, hogy a rend őrei nem voltak toppon. Ez a kis mókus ott küzdősportolt a körút közepén és még csak eljárás sem indult vele szemben garázdaság miatt...?

Hová lett a jogbiztonság? 🙃 :?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

BeHappy írta: 2025.06.11. 13:30 Látszik, hogy a rend őrei nem voltak toppon. Ez a kis mókus ott küzdősportolt a körút közepén és még csak eljárás sem indult vele szemben garázdaság miatt...?

Hová lett a jogbiztonság? 🙃 :?
Majd fog, ne aggódj.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Napi újabb: késes betörő az nem erőszakos magatartású.

"A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája pénteken tartott ülésen elutasította annak a férfinak a letartóztatására irányuló ügyészi indítványt, aki múlt hét kedden késsel a kezében próbált bejutni több újszegedi üzletbe – tájékoztatta a Szeged365-öt az ügyészség, akik kiemelték, hogy az “erőszakos magatartás megállapíthatósága még tisztázásra, bizonyításra szorul”, ezért engedték el a férfit.

Múlt szerdán írtuk meg, hogy elfogták az újszegedi betörőt, aki két késsel hadonászva akart bejutni egy újszegedi masszázsszalonba. Akkor a rendőrök őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását, ám a bíróság szabadlábra helyezte. "

https://szeged365.hu/2025/06/10/megszol ... sszalonba/

Kép
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

gvass1 írta: 2025.06.11. 13:49 Majd fog, ne aggódj.
Az mindegy.

Az a baj, hogy kiengedték. Onnan folytatja, ahonnan begyűjtötték... :-(
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

AndyA írta: 2025.06.11. 16:24 Az mindegy.

Az a baj, hogy kiengedték. Onnan folytatja, ahonnan begyűjtötték... :-(
Szia,

Szerintem felreertetted oket.

Bel
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

bel írta: 2025.06.11. 16:29 Szia,

Szerintem felreertetted oket.

Bel
Ja.

AndyA as usual.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ZOLKET írta: 2025.06.23. 13:08 https://index.hu/kulfold/2025/06/23/feg ... ozvetites/

Templomi alkalmazottak akadályoztak meg egy tömegmészárlást, élőben közvetítették a pánikot
Örömteli, hogy beszámolnak róla (legalább egy hmmm... felületen), bár az én elfogult véleményem szerint az "Ismét fegyveres civilek akadályoztak meg egy tömegmészárlást az USA-ban" lenne a korrekt cím.:-))

(Máshol még nem találtam meg megjelenni amúgy. De ez így működik, csak a megtörtént mészár az érdekes, az elhárított nem kerülhet be, nincs hírértéke, meg a jobbágyok még elkezdenének nem kívánatos irányban gondolkozni.)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Gázpisztolyos akció, szokásos médiatálalásban (=broáff). Célzottlövés, könnyű sérülés....höhöhö

A sok baromság mellett úgy tűnik, hogy a támadók voltak hárman, a gázpisztolyos (és társasága) meg sértetlenül megúszta (de fasznak ez a levegőbe lődözés), de természetesen mindenki ellen garázdaságért indult büntetőeljárás.

"Mári Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatban elárulta, hogy június 22-én 1 óra 30 perc körül szóváltás alakult ki két társaság között Berekfürdő egyik utcájában, ami tettlegességig fajult. Majd megerősítette, hogy a vita során az egyik társaság egy tagja elővett egy gázriasztó fegyvert, amellyel többször a levegőbe lőtt, majd célzott lövéseket adott le.

Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint három férfi könnyű sérülést szenvedett. A Karcagi Rendőrkapitányság garázdaság bűntette miatt négy férfit hallgatott ki gyanúsítottként."

https://hvg.hu/itthon/20250624_Veszeked ... erekfurdon
WildBear23
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.06.24. 13:19 Gázpisztolyos akció, szokásos médiatálalásban (=broáff). Célzottlövés, könnyű sérülés....höhöhö

A sok baromság mellett úgy tűnik, hogy a támadók voltak hárman, a gázpisztolyos (és társasága) meg sértetlenül megúszta (de fasznak ez a levegőbe lődözés), de természetesen mindenki ellen garázdaságért indult büntetőeljárás.

"Mári Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatban elárulta, hogy június 22-én 1 óra 30 perc körül szóváltás alakult ki két társaság között Berekfürdő egyik utcájában, ami tettlegességig fajult. Majd megerősítette, hogy a vita során az egyik társaság egy tagja elővett egy gázriasztó fegyvert, amellyel többször a levegőbe lőtt, majd célzott lövéseket adott le.

Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint három férfi könnyű sérülést szenvedett. A Karcagi Rendőrkapitányság garázdaság bűntette miatt négy férfit hallgatott ki gyanúsítottként."

https://hvg.hu/itthon/20250624_Veszeked ... erekfurdon
"A lap értesülései szerint egy szolgálaton kívüli biztonsági őr adott le több lövést egy gázriasztó fegyverrel, amely valakit el is talált."

Ebből azt gondolná az ember, hogy gumilövedékes volt.

De a Blikk szerint: "könnygázszagot éreztünk, az viszont beterített mindent és mindenkit, szó szerint fürödtünk a maró vegyszer párájában."
(Ezek az újságírók valami költészeti iskolát végeznek? "maró vegyszer párájában", jesszus..)

Okos jogászkodás ugyanott: " Az őr a Blikk információi szerint jogtalanul viselte a fegyvert, és aznap nem is volt szolgálatban, ráadásul csak a tartásra volt engedélye, viselésre nem, tehát még az utcára sem vihette volna magával, nemhogy egy rendezvényre."

Ugyanott: " Két társaság szólalkozott össze, majd verekedni kezdtek, egy biztonsági őr pedig ahelyett, hogy szétválasztotta volna a verekedőket, riasztófegyverével több lövést is leadott. "

Hát igen, ha két társaság összeszólalkozik, akkor egy darab biztonsági őr csak úgy szétválasztja őket.
Önt rájuk választóvizet, vagy ilyesmi.

Szemét újságírói befejezés:
"Közel két hete Utah állam fővárosában is incidens történt. Ott egy békésnek indult tüntetés fajult lövöldözéssé: egy fegyveres férfi tüzet nyitott a több mint tízezer fős tömegre a „No Kings” elnevezésű demonstráció során."

Ja, csak ott élessel, b+.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2025.06.24. 14:30 "A lap értesülései szerint egy szolgálaton kívüli biztonsági őr adott le több lövést egy gázriasztó fegyverrel, amely valakit el is talált."

Ebből azt gondolná az ember, hogy gumilövedékes volt.

De a Blikk szerint: "könnygázszagot éreztünk, az viszont beterített mindent és mindenkit, szó szerint fürödtünk a maró vegyszer párájában."
(Ezek az újságírók valami költészeti iskolát végeznek? "maró vegyszer párájában", jesszus..)

Okos jogászkodás ugyanott: " Az őr a Blikk információi szerint jogtalanul viselte a fegyvert, és aznap nem is volt szolgálatban, ráadásul csak a tartásra volt engedélye, viselésre nem, tehát még az utcára sem vihette volna magával, nemhogy egy rendezvényre."

Ugyanott: " Két társaság szólalkozott össze, majd verekedni kezdtek, egy biztonsági őr pedig ahelyett, hogy szétválasztotta volna a verekedőket, riasztófegyverével több lövést is leadott. "

Hát igen, ha két társaság összeszólalkozik, akkor egy darab biztonsági őr csak úgy szétválasztja őket.
Önt rájuk választóvizet, vagy ilyesmi.

Szemét újságírói befejezés:
"Közel két hete Utah állam fővárosában is incidens történt. Ott egy békésnek indult tüntetés fajult lövöldözéssé: egy fegyveres férfi tüzet nyitott a több mint tízezer fős tömegre a „No Kings” elnevezésű demonstráció során."

Ja, csak ott élessel, b+.

A "cikk" szerzőjéről bővebben...és máris MINDENT értesz. A nulla jogi hozzáértést és a hozzáállást is. :twisted:

https://www.blikk.hu/szerzo/vegh-attila
"Végh Attila

Bűnügyi újságíró
, oknyomozó riporter
muckrack
4 év szakmai tapasztalat
3 éve a Blikknél

Harmincéves rendőri múlt után – amelynek utolsó évtizedét a rendőrségi sajtónál töltöttem – váltottam a civil pályára.
WildBear23
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.06.24. 14:50 A "cikk" szerzőjéről bővebben...és máris MINDENT értesz. A nulla jogi hozzáértést és a hozzáállást is. :twisted:

https://www.blikk.hu/szerzo/vegh-attila
"Végh Attila

Bűnügyi újságíró
, oknyomozó riporter
muckrack
4 év szakmai tapasztalat
3 éve a Blikknél

Harmincéves rendőri múlt után – amelynek utolsó évtizedét a rendőrségi sajtónál töltöttem – váltottam a civil pályára.
Megkérdeztem, majd továbbítom a válaszát.
Végh Attila.jpg
Meg is jött a válasz:
Végh válasz.jpg
Végh válasz.jpg (20.31 KiB) Megtekintve 12447 alkalommal
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2025.06.24. 15:46 Megkérdeztem, majd továbbítom a válaszát.

Végh Attila.jpg

Meg is jött a válasz:
Végh válasz.jpg
Mondjuk az becsülendő, h legalább válaszolt és elismerte.
Bár átfogalmazni nyelvtanilag helyesre nem annyira sikerült azt az ominózus mondatot:-)

"jogtalanul viselte a fegyvert, és aznap nem is volt szolgálatban, ráadásul csak a tartásra volt jogszerű, viselése nem"
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

https://www.origo.hu/itthon/2025/06/utc ... -fegyveres

A gonosz önvédekező felelőtlen módon a gáz-riasztó fegyverével fejre adta le a lövéseket. Hallatlan!
Pedig ha lábon lőtte volna őket a gázzal, nem sérülnek meg...
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Kojak írta: 2025.06.26. 11:15 https://www.origo.hu/itthon/2025/06/utc ... -fegyveres

A gonosz önvédekező felelőtlen módon a gáz-riasztó fegyverével fejre adta le a lövéseket. Hallatlan!
Pedig ha lábon lőtte volna őket a gázzal, nem sérülnek meg...
Hányadék szóhasználat : “megdöbbentő, sokkoló, elképesztő”

A polgármester mint hiteles, elfogulatlan információ forrás -
“nálunk jó a közbiztonság”, “a berekiek (falubeliek) jól vannak”.

Mekkora gagyi búlvár ez az Origó :o mintha a Blikket olvasná az ember. “UFÓ postás megharapta a kutyát” színvonal… még az Index is ehhez képes klasszikus szépirodalom
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.06.26. 12:14 Hányadék szóhasználat : “megdöbbentő, sokkoló, elképesztő”

A polgármester mint hiteles, elfogulatlan információ forrás -
“nálunk jó a közbiztonság”, “a berekiek (falubeliek) jól vannak”.

Mekkora gagyi búlvár ez az Origó :o mintha a Blikket olvasná az ember. “UFÓ postás megharapta a kutyát” színvonal… még az Index is ehhez képes klasszikus szépirodalom
Pár éve már nem azt írják, amit akarnak, hanem megrendelésre dolgoznak...

De erről ennyit, mert kényszerpihenő lesz a vége.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

AndyA írta: 2025.06.26. 12:18 Pár éve már nem azt írják, amit akarnak, hanem megrendelésre dolgoznak...

De erről ennyit, mert kényszerpihenő lesz a vége.
Ja. Ez a része tiszta volt eddig is.

Itt most csak a kivitelezés színvonala döbbentett meg. A Kiskegyed ehhez képest szinte Dosztojevszkij :?
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

Petya357 írta: 2025.06.26. 12:21 Ja. Ez a része tiszta volt eddig is.

Itt most csak a kivitelezés színvonala döbbentett meg. A Kiskegyed ehhez képest szinte Dosztojevszkij :?
Dosztooooo....

IRÁNY A DILITOPIK!!!

humor OFF
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

https://hvg.hu/itthon/20250707_iskolai- ... garazdasag

Fegyveresen elkövetett iskolai garázdaság egy airsoft pisztollyal.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.07.07. 12:05 https://hvg.hu/itthon/20250707_iskolai- ... garazdasag

Fegyveresen elkövetett iskolai garázdaság egy airsoft pisztollyal.
Naaagy nyomozási siker!!! Felszámolták a gyerekkori bűnözést! Muhahaha

(Ez a kép alapján az EU-s szabályozásban a lövedékes gyerekjáték kategória (energiában tizedjouleok), nálunk fegyver csak. De az airsoft fegyvernek is az a lényege, hogy egymásra lőnek vele.)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

gvass1 írta: 2025.07.07. 12:12 Naaagy nyomozási siker!!! Felszámolták a gyerekkori bűnözést! Muhahaha

(Ez a kép alapján az EU-s szabályozásban a lövedékes gyerekjáték kategória (energiában tizedjouleok), nálunk fegyver csak. De az airsoft fegyvernek is az a lényege, hogy egymásra lőnek vele.)
Hát ha ez az én időmben így ment volna, az egész suli börtönben lenne már.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2025.07.07. 12:17 Hát ha ez az én időmben így ment volna, az egész suli börtönben lenne már.
Töltőceruza rizzsel töltve, meg radírból kivágott "lövedékkel" és társai...
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.07.07. 12:27 Töltőceruza rizzsel töltve, meg radírból kivágott "lövedékkel" és társai...
Köpőcső papírgalacsinnal. Az igazi a nedves papírgalacsin.
TGS
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TGS »

Fortitu írta: 2025.07.07. 12:40 Köpőcső papírgalacsinnal. Az igazi a nedves papírgalacsin.

Mustár mag,szivószállal.
Csíp rendesen.
😀
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.07.07. 12:40 Köpőcső papírgalacsinnal. Az igazi a nedves papírgalacsin.
Tőlem kb. 8 éves koromban vízpisztolyt koboztak el a suliban. Mert télen nem szálltam be a hócsatázásba, hanem inkább fejbelődöztem a többi gyereket*. Hidegben az kellemetlen. Háháhááá, látom magam előtt a meglepett arcukat:-)))

*vannak szokások, amik nem kopnak ki az idővel.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Fortitu írta: 2025.07.07. 12:17 Hát ha ez az én időmben így ment volna, az egész suli börtönben lenne már.
+1
Több napos általános iskolai kirándulásra felkészültünk gagyi airsoft pisztolyokkal, mindenhol is lövöldöztük egymást (természetesen szigorúan szemvédelemmel ellátva :roll: ).
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Gazságszolgáltatás, el???rettentés lvl100 kácccci:

https://ugyeszseg.hu/keselesig-fajult-a ... ozlemenye/

Kép

" A sértett férfi 2024. október 3-án reggel, miközben a munkahelyére szállító autóra várt, leült egy kecskeméti ház előtti lépcsőre, és ott telefonálni kezdett. A ház lakóját zavarta a hangos telefonálás, ezért kirohant a lakásból, és trágár szavakkal szidalmazni kezdte a férfit. Eztán visszaszaladt a lakásba, magához vett egy csúzlit és egy 20,5 centiméter pengehosszúságú konyhakést. Előbb a csúzlival lövöldözött a férfi felé, aki próbálta visszaterelni a vádlottat a házba, de sikertelenül. A támadó ekkor mellkason szúrta őt a konyhakéssel.

A férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az életveszélyes sérülés kialakulásának reális veszélye fennállt. A főügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott. "

Mellkason szúrni valakit konyhakéssel gyak. a semmiért = felfüggesztett. Beszarás.
Bojka
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Bojka »

Bezzeg ha a másik védekezett volna egy gázpisztollyal.. Akkor minimum ketten garázdák, egyforma súlyú bűncselekménnyel, egyforma itélettel zárulna gondolom. Abszurdisztán.
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

Töltőceruza belseje kitekerve, a narancshéjat egyből kaliberezte 🤣.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.07.09. 16:42 Gazságszolgáltatás, el???rettentés lvl100 kácccci:

https://ugyeszseg.hu/keselesig-fajult-a ... ozlemenye/

Kép

" A sértett férfi 2024. október 3-án reggel, miközben a munkahelyére szállító autóra várt, leült egy kecskeméti ház előtti lépcsőre, és ott telefonálni kezdett. A ház lakóját zavarta a hangos telefonálás, ezért kirohant a lakásból, és trágár szavakkal szidalmazni kezdte a férfit. Eztán visszaszaladt a lakásba, magához vett egy csúzlit és egy 20,5 centiméter pengehosszúságú konyhakést. Előbb a csúzlival lövöldözött a férfi felé, aki próbálta visszaterelni a vádlottat a házba, de sikertelenül. A támadó ekkor mellkason szúrta őt a konyhakéssel.

A férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az életveszélyes sérülés kialakulásának reális veszélye fennállt. A főügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott. "

Mellkason szúrni valakit konyhakéssel gyak. a semmiért = felfüggesztett. Beszarás.
Nincs itt, kérem, semmi látnivaló, tessék szépen tovább haladni.

"Párhuzamos bűnügyi híreinket hallják.
1. "Letartóztatták a diósjenői gyerekorvost, aki a gyanú szerint pénzért cserébe nem adott be kötelező oltásokat." (telex)
2. "A hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előtt folyamatban lévő büntetőügyben a nyomozó ügyészség a mai napon gyanúsítottként hallgatott ki egy volt járási vezető ügyészt, aki a terhére rótt bűncselekményeket a hivatali idejében, beosztását felhasználva követte el. A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség ... a nyomozási bíró előtt indítványt tett a gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelésére, valamint az érintettektől történő távoltartásra.
A nyomozási bíró kényszerintézkedésként csak az érintett személyektől történő távoltartást látta indokoltnak, amely végzés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be." (Legfőbb Ügyészség)
Pedig a zárka két doktort is befogadott volna, mint jobb házból való gyanús alakokat. De van akit elég távoltartani. A zárkától."
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hell, yeah! Ausztria az már nyugat?😂

Lelőtt egy magyar betörőt egy osztrák nyugdíjas Salzburgban

https://24.hu/kulfold/2025/08/01/nyugdi ... g-lelotte/
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

gvass1 írta: 2025.08.01. 22:41 Hell, yeah! Ausztria az már nyugat?😂

Lelőtt egy magyar betörőt egy osztrák nyugdíjas Salzburgban

https://24.hu/kulfold/2025/08/01/nyugdi ... g-lelotte/
osztrák lapértesülések szerint a férfit hátulról a fején érte a lövés, de ezt a rendőrök nem kommentálták.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Mit keresett ott a maci?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2025.08.22. 08:06 Mit keresett ott a maci?
Kaját, alighanem.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Fortitu írta: 2025.08.22. 08:06 Mit keresett ott a maci?
Bajt.

A csávó menő, jól tolta, hűvösen. És szerencséje is volt, hogy fekete medve.

Hogy is mondják a Nagy Vízen túl?

If it’s black - fight back
If it’s brown - lay down
If it’s white - good night :mrgreen:

Szabad fordításban: a feketével megküzdünk, a barnával reméljük hogy nem éhes és ártalmatlannak tűnünk, a jeges medvével… annál teljesen mindegy micsinálsz, ugyanaz lesz a vége.

Nyilván - mint minden ovis mondóka - ez nem teljesen igaz, de a trend jól látszik.
WildBear23
Veterán
Veterán

"Egy gutya soha nem bánt ok nélkül senkit.."

https://telex.hu/belfold/2025/08/25/csomor-kutyatamadas

"Augusztus 22-én este egy család pórázon sétáltatta kiskutyáját Csömörön, amikor összetalálkoztak egy kutyáját póráz és szájkosár nélkül sétáltató emberrel. A megvadult kutya megtámadta a kiskutyát és gazdáját. Az amerikai pitbull terrier többször megharapta a 20 éves férfit, aki a támadásban sok vért vesztett. A kutya a száján, a kezén, az arcán és a fején is megsebesítette a férfit.

A támadás miatt mentők és rendőrök is érkeztek a helyszínre. A sokkos állapotban lévő férfit kórházba szállították. "

Kutyatámadásra FOG szórófejes paprikaspraynél (KKVE!), illetve gázpisztolynál nem tudok jobbat.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2025.08.25. 18:17 "Egy gutya soha nem bánt ok nélkül senkit.."

https://telex.hu/belfold/2025/08/25/csomor-kutyatamadas

"Augusztus 22-én este egy család pórázon sétáltatta kiskutyáját Csömörön, amikor összetalálkoztak egy kutyáját póráz és szájkosár nélkül sétáltató emberrel. A megvadult kutya megtámadta a kiskutyát és gazdáját. Az amerikai pitbull terrier többször megharapta a 20 éves férfit, aki a támadásban sok vért vesztett. A kutya a száján, a kezén, az arcán és a fején is megsebesítette a férfit.

A támadás miatt mentők és rendőrök is érkeztek a helyszínre. A sokkos állapotban lévő férfit kórházba szállították. "

Kutyatámadásra FOG szórófejes paprikaspraynél (KKVE!), illetve gázpisztolynál nem tudok jobbat.
+1
Bojka
Veterán
Veterán

Ilyenkor jól jön egy gázpisztoly, egyetértek én is. Meg amikor " hangos lesz és fegyveres garázdaság.." oké, de még mindig jobb, mint a kórházban.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

és akkor ilyenkor a kutya gazdájának jogilag miféle ejnye-bejnye jár

a: elméletileg
b: gyakorlatilag mire lehet számítani

?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

szöged írta: 2025.08.25. 22:01 és akkor ilyenkor a kutya gazdájának jogilag miféle ejnye-bejnye jár

a: elméletileg
b: gyakorlatilag mire lehet számítani

?
Elméletileg felelős a kutya okozta súlyos testi sértésért.

Gyakorlatilag kap 6-12 hónapot két évre felfüggesztve, oszt' csók.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2025.08.25. 23:09 Elméletileg felelős a kutya okozta súlyos testi sértésért.

Gyakorlatilag kap 6-12 hónapot két évre felfüggesztve, oszt' csók.
ha így van, akkor az áldozat helyében én tuti megfizetnék egy magánnyomozót, meg egy ügyvédet, hogy feszítsék keresztre a fickót

kezdve az olyan apróságoktól, hogy póráz nélkül sétáltatta a nyilvánvalóan nemvadászkutyát nemvadász területen, szóval ezért is fizethet bírságot, össze lehet az ilyen alakoknál szedni egy csokornyi stiklit, amiből aztán gyorsan mégiscsak letöltendő lesz
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

"Rablás miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 29 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított augusztus 21-én hajnalban Miskolcon, a Kazinczy Ferenc utcában megfenyegetett egy fiatalembert, ha nem adja át a nem sokkal korábban vásárolt gíroszát, akkor megkéseli. A sértett a beígért erőszaktól tartva átadta az ételt."

Giroszozni veszélyes.
Főként miskócon.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-infor ... rs-elfogas
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.08.26. 17:27 "Rablás miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 29 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított augusztus 21-én hajnalban Miskolcon, a Kazinczy Ferenc utcában megfenyegetett egy fiatalembert, ha nem adja át a nem sokkal korábban vásárolt gíroszát, akkor megkéseli. A sértett a beígért erőszaktól tartva átadta az ételt."

Giroszozni veszélyes.
Főként miskócon.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-infor ... rs-elfogas
Micsoda balfaszság! Márpedig a gíroszhoz járt volna a csípős szósz is.... :lol:

(... jobb helyeken bele, veszélyesebb helyeken pedig hozzá.... :mrgreen: )
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Arh »

BeHappy írta: 2025.08.27. 10:16 Micsoda balfaszság! Márpedig a gíroszhoz járt volna a csípős szósz is.... :lol:

(... jobb helyeken bele, veszélyesebb helyeken pedig hozzá.... :mrgreen: )
Már az aladdin büfé se a régi. Tíz éve az arabok kimentek volna megruházni a támadót.
Bojka
Veterán
Veterán

Mekkora agy kell ehhez, egy gyros-ért ülni befejezett rablásért min 5 évet:-)
Bojka
Veterán
Veterán

Jó, pontositva 2-8 év lehet.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Bojka írta: 2025.08.27. 16:25 Mekkora agy kell ehhez, egy gyros-ért ülni befejezett rablásért min 5 évet:-)
Éhes vót...

800 Ft-ért is öltek már meg nyugdíjas nénit, akiről ránézésre sem lehetett többre számítani, úgyhogy még a tévedés esete is kizárható.
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Bojka írta: 2025.08.27. 16:25 Mekkora agy kell ehhez, egy gyros-ért ülni befejezett rablásért min 5 évet:-)
Ezeknek általában nincs. Vagy jaszkariból csinálta mert a törzs több tagja is guggol, vagy szanaszét volt drogozva és kb a világát nem tudta. (Nyilvàn tudott, ez így szokott lenni.) Miskolcon a sétálón annyi a zombi (drogos, piás, beszart, stb) újabban hogy minden pad foglalt, ha háromszor nem tarhálnak le két villamosmegálló között, akkor az már jó estének számít. Az a ciki hogy sokan azon az utcán járnak haza, és mindegy hogy van-e kamera vagy nincs. Kapualjba én se lépek be csak ha tényleg nagyon muszáj és akkor is zseblámpával világítva meg a kezem ügyében valami cuccal, de akinek arra van dolga és egyedül van, fiatal, lány, stb, na azt nem irigylem.
Bojka
Veterán
Veterán

Ezért is a gázos eszközök preferáltak, pl a kontakt verekedés helyett ( ha lehet), szesztől, összehu..ozás/ sz@rástól bűzlő elkövető ellen.
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Bojka írta: 2025.08.27. 19:24 Ezért is a gázos eszközök preferáltak, pl a kontakt verekedés helyett ( ha lehet), szesztől, összehu..ozás/ sz@rástól bűzlő elkövető ellen.
Nekem is az van, egy pommal megtoldott rg59 egész konkrétan. Egy sikátorban elédtoppanó támadó ellen az a legtutibb, mèg ha van gumis, akkor is. Csak rengeteg ember nem hord semmitse. (Nem mintha nekem ez fájna, mindenki azt csinál amit akar, nekem, meg az oldalbordának van. A többiek nem érdekelnek.)

Isten ments hogy hozzányúljak egy ilyenhez, lerohad a protektoros kesztyű a kezemről😆
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Arh írta: 2025.08.27. 14:47 Már az aladdin büfé se a régi. Tíz éve az arabok kimentek volna megruházni a támadót.
erről jut eszembe:

velem történt sok éve németországban;

beültem egy török kocsmába (ez volt a bejárattól jobbra...mert balra természetesen a döner-részleg volt)
belém akart kötni egy 20 év körüli igen sportos testalkatú helyivagánycsávó
ez abból állt, hogy elindult felém, és feltett németül, de durva lokális török akcentussal egy kérdést, amit ez utóbbi okból kifolyólag nem is igazán értettem
még mielőtt bármit reagálhattam volna, a tulaj (aki kb 30 centivel volt alacsonyabb, mint a hvcs, meg 30 évvel idősebb) rongyolt törökül ordítva hátulról elölre, és majdhogynem nyújtózkodnia kellett felfele, de kb 4 db igen csattanós pofon kíséretében hazaküldte a fiatalembert (de legalábbis csúnyán elhajtotta)
tőlem meg bocsánatot kért, és hozott ingyen még egy raki+sör kombót
na ezek után ott egészen biztos voltam benne, hogy azon az estén nem leszek megverve
Arh
Fórumtag
Fórumtag

szöged írta: 2025.08.27. 20:53 erről jut eszembe:

beültem egy török kocsmába (ez volt a bejárattól jobbra...mert balra természetesen a döner-részleg volt)
ez abból állt, hogy elindult felém, és feltett németül, de durva lokális török akcentussal egy kérdést, amit ez utóbbi okból kifolyólag nem is igazán értettem
még mielőtt bármit reagálhattam volna, a tulaj (aki kb 30 centivel volt alacsonyabb, mint a hvcs, meg 30 évvel idősebb) rongyolt törökül ordítva hátulról elölre, és majdhogynem nyújtózkodnia kellett felfele, de kb 4 db igen csattanós pofon kíséretében hazaküldte a fiatalembert (de legalábbis csúnyán elhajtotta)
na ezek után ott egészen biztos voltam benne, hogy azon az estén nem leszek megverve
Itt egyszer berántották a zsidót, kirakták a zárva táblát és elverték papuccsal.(!) (fun fact: a hely kb ötven méterre van a zsinagógàtól.)
De a részeg egyetemistát meg bevédték mikor meg akarták ruházni a hely előtt. Szóval fura fazonok, de lehet tulajváltás volt.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

szöged írta: 2025.08.27. 20:53 erről jut eszembe:

most, hogy így belegondoltam: az első pofon elől még volt képe hátrahúzni a fejét, de aztán ahogy ordított vele a tulaj, meg rángatta a pólóját, ezért aztán előrehajtotta a fejét, hogy begyűjtse, ami járt neki
nem tudom, milyen rokoni viszonyban voltak, de elég egyértelmű volt, hogy ha igazi eszköztelen küzdelemről lett volna szó, akkor hátrakötött kézzel is lenyomja a tulajt
(nekem sem lett volna sok esélyem)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Ha segítséget kérsz mert meg akarnak verni és meg rendőrt is hívsz...na, akkor is megvernek és ki is rabolnak:

"Felhívta a 112-t egy veréssel fenyegetett vevő a trafikban, az eladó kizavarta őket, a vásárlót követték, megverték és kirabolták"

https://24.hu/belfold/2025/09/01/kazinc ... vademeles/

Hordjál inkább ÖNVÉDELMI ESZKÖZT!
Arh
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.09.01. 11:52 Ha segítséget kérsz mert meg akarnak verni és meg rendőrt is hívsz...na, akkor is megvernek és ki is rabolnak:

"Felhívta a 112-t egy veréssel fenyegetett vevő a trafikban, az eladó kizavarta őket, a vásárlót követték, megverték és kirabolták"

https://24.hu/belfold/2025/09/01/kazinc ... vademeles/

Hordjál inkább ÖNVÉDELMI ESZKÖZT!
#boxolókmindenhol
Valahol meg is értem hogy kizavarta, ha összetörik a berendezést, simán ràhúzzàk az eladóra. Magáért se igen kezd el lövöldözni, nemhogy másért...
WildBear23
Veterán
Veterán

Arh írta: 2025.09.01. 13:59 #boxolókmindenhol
Valahol meg is értem hogy kizavarta, ha összetörik a berendezést, simán ràhúzzàk az eladóra. Magáért se igen kezd el lövöldözni, nemhogy másért...
És valahol értető.

Tanulság: ha megtámadnak, egyedül leszel.
Nem lesz ott a belügyminiszter, nem lesz ott rendőr, félrefordítják a fejüket az emberek.

A támadók elvehetik a gyrosodat, a pénzedet, az életedet.

Aztán majd egyszer, valamikor, ha minden jól megy, elkapják a támadókat, az ügyészség vádat emel, a bíró ítél.
Vagy nem.
Arh
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2025.09.01. 20:13 És valahol értető.

Tanulság: ha megtámadnak, egyedül leszel.
Nem lesz ott a belügyminiszter, nem lesz ott rendőr, félrefordítják a fejüket az emberek.

A támadók elvehetik a gyrosodat, a pénzedet, az életedet.

Aztán majd egyszer, valamikor, ha minden jól megy, elkapják a támadókat, az ügyészség vádat emel, a bíró ítél.
Vagy nem.
Tűpontos. Pedig Barcika nem nagy város, szinte biztos hogy híre megy az ilyennek, mègsem motivàlja az embereket arra hogy kicsit utànaolvassanak, és beszerezzenek legalább egy akármilyen (akkor számít hogy paprika, ha ügy van belőle) normális gázsprayt, mert egy gàzpisztoly, sajnos, nem olcsó. (Nyilván mindenki arra áldoz amire akar, nem lehet fogni senki kezét, és szomorú tapasztalat hogy nem is akarják...)
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Önvédelmi gördeszka.😆

Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Még egy macis:
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.09.04. 08:16 Még egy macis:
Mondjuk szerintem Magyarisztán jelenlegi gúnyhatárai között medvetámadás miatt parázni és arra felkészülni akarni az valami végtelenül nevetséges.

Kedvesvevők hozzánk is jönnek be:
- MEDVESpray-t akarok venni
- nem fog, mert azt itthon forgalomba hozni civilnek TILOS, de vegyen kisméretű paprikaspray-t - kutyatámadás ellen kiváló!
- de nekem medve ellen kell, viszlát.

Kép
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: smith15 »

gvass1 írta: 2025.09.04. 08:29 Mondjuk szerintem Magyarisztán jelenlegi gúnyhatárai között medvetámadás miatt parázni és arra felkészülni akarni az valami végtelenül nevetséges.

Kedvesvevők hozzánk is jönnek be:
- MEDVESpray-t akarok venni
- nem fog, mert azt itthon forgalomba hozni civilnek TILOS, de vegyen kisméretű paprikaspray-t - kutyatámadás ellen kiváló!
- de nekem medve ellen kell, viszlát.
De nekik sokszor nem itthoni medve ellen kéne, hanem mennek túrázni pl. Erdélybe.
Illetve akinek valahol medvés határmentén van nyaralója, vagy ott lakik erdős részen, ott még valahol jogos is lehet a dolog.
Sőt, van aki simán lakás vagy területvédelemre venne 4-600 ml-es sprayt.
Nem azzal van a baj, hogy medvespray-t szeretne venni, hanem azzal, hogy nem vehet csak úgy..
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

smith15 írta: 2025.09.04. 08:36 De nekik sokszor nem itthoni medve ellen kéne, hanem mennek túrázni pl. Erdélybe.
Illetve akinek valahol medvés határmentén van nyaralója, vagy ott lakik erdős részen, ott még valahol jogos is lehet a dolog.
Nem azzal van a baj, hogy medvespray-t szeretne venni, hanem azzal, hogy nem vehet csak úgy..
Mondjuk ez nekem józan paraszti ésszel nem jön össze sehogyan sem, hogy nem lehet venni, mert tilos eladni, de akinek van, az otthon jogszerűen tartja.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

smith15 írta: 2025.09.04. 08:36 De nekik sokszor nem itthoni medve ellen kéne, hanem mennek túrázni pl. Erdélybe.
Az utolsó mondattal egyetértek.

De NEM, határozottan NEM azokkal van baj, akik Erdélybe mennek gyalogtúrára és előre gondolkodnak, majd szembesülnek a banánisztáni fosvalósággal. NEKIK azt javasoljuk: menjenek be az első vadászboltba Romániában és vegyenek egyet SZABADON, mert OTT lehet.

De a medvespray kereső kedvesvevők elsöprő többsége NEM megy sehova gyalogtúrázni, hanem azután okoskodik, ha a magyar gennymédia lehoz valami medvetámadásról szóló hírt ami AKÁRHOL megtörtént a világban (Erdély, Olaszország, Alaszka, bármi).

Ugyanakkor SEMMIT nem vesz, nem hord olyan esetekre, amik valóban nagy eséllyel megtörténnek vele. Neki medve ellen kell Bpesten, de az nem jut el agyacskájáig, hogy a beherbálozott véglény meg a következő villamosmegállóban esetleg szétrugdalja a fejét.

Medvetámadás esélye <<<<<< beherbálozott tömegközlekedő humanoid támadásának esélye

képletet nem fogja fel.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Pontosan! Teljesen életszerű dolgok ezek, és pontosan ezek lennének nekem is a teljesen valós igényeim.
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.09.04. 08:40 Mondjuk ez nekem józan paraszti ésszel nem jön össze sehogyan sem, hogy nem lehet venni, mert tilos eladni, de akinek van, az otthon jogszerűen tartja.
Igen, ez talán még nagyobb vicc, mint az, hogy nem lehet venni.
WildBear23
Veterán
Veterán

Pontosan.
Ahol nem számít a méret (otthon-, területvédelem), ott nem rossz dolog egy ilyen fél literes, messzire terítő paprikaspray.
AndyA írta: 2025.09.04. 08:40 Mondjuk ez nekem józan paraszti ésszel nem jön össze sehogyan sem, hogy nem lehet venni, mert tilos eladni, de akinek van, az otthon jogszerűen tartja.
Ne keress benne logikát.. :-/
Netről lehet rendelni.
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2025.09.04. 08:44 Az utolsó mondattal egyetértek.

De NEM, határozottan NEM azokkal van baj, akik Erdélybe mennek gyalogtúrára és előre gondolkodnak, majd szembesülnek a banánisztáni fosvalósággal. NEKIK azt javasoljuk: menjenek be az első vadászboltba Romániában és vegyenek egyet SZABADON, mert OTT lehet.

De a medvespray kereső kedvesvevők elsöprő többsége NEM megy sehova gyalogtúrázni, hanem azután okoskodik, ha a magyar gennymédia lehoz valami medvetámadásról szóló hírt ami AKÁRHOL megtörtént a világban (Erdély, Olaszország, Alaszka, bármi).

Ugyanakkor SEMMIT nem vesz, nem hord olyan esetekre, amik valóban nagy eséllyel megtörténnek vele. Neki medve ellen kell Bpesten, de az nem jut el agyacskájáig, hogy a beherbálozott véglény meg a következő villamosmegállóban esetleg szétrugdalja a fejét.

Medvetámadás esélye <<<<<< beherbálozott tömegközlekedő humanoid támadásának esélye

képletet nem fogja fel.
Ezzel persze egyet értek, hogy pesten semmi valós alapja nincs ennek, de hát láttuk a covid-pánikvásárlásokat is.
Nálunk amúgy pont a többség túra miatt keresi.
Megtörtént, azóta sem tudom felfogni: "Én amúgy utálom a fegyvereket, de a TV-ben azt mondták, hogy most mindenki fegyvert vesz, úgyhogy én is vennék egyet!"
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

smith15 írta: 2025.09.04. 08:48 Ezzel persze egyet értek, hogy pesten semmi valós alapja nincs ennek, de hát láttuk a covid-pánikvásárlásokat is.
Nálunk amúgy pont a többség túra miatt keresi.
Megtörtént, azóta sem tudom felfogni: "Én amúgy utálom a fegyvereket, de a TV-ben azt mondták, hogy most mindenki fegyvert vesz, úgyhogy én is vennék egyet!"
:-))

Mondjuk, a medvespray-nél a következő kör, ha folytatódik a csevej, akkor az lesz, hogy az bizony NEM 3-5 ezer forintba, hanem 50-70-100 euróba fog kerülni ha külföldről berendeli, és jön az elkerekedő szemmel eldünnyögött: "annyi pénz a világon nincsen". És nem vesz semmit:-)
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2025.09.04. 08:52 :-))

Mondjuk, a medvespray-nél a következő kör, ha folytatódik a csevej, akkor az lesz, hogy az bizony NEM 3-5 ezer forintba, hanem 50-70-100 euróba fog kerülni ha külföldről berendeli, és jön az elkerekedő szemmel eldünnyögött: "annyi pénz a világon nincsen". És nem vesz semmit:-)
Jaa, igen, itt jön amit szoktál mondani, hogy az igények addig tartanak....
Én is amikor mondom, hogy hát azt amúgy nem lehet venni, de ha lehetne is, akkor is olyan 20-40ezer környékére kéne számítani, akkor nagy a meglepődés.
Ekkor két lehetőség van, vagy nem vesz semmit, vagy "Jó lesz a 40ml is, csak legyen valami". Ami még mindig jobb, tényleg, mert hátha máskor is zsebre rakja, mivel kicsi.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

smith15 írta: 2025.09.04. 08:56 Jaa, igen, itt jön amit szoktál mondani, hogy az igények addig tartanak....
Én is amikor mondom, hogy hát azt amúgy nem lehet venni, de ha lehetne is, akkor is olyan 20-40ezer környékére kéne számítani, akkor nagy a meglepődés.
Ekkor két lehetőség van, vagy nem vesz semmit, vagy "Jó lesz a 40ml is, csak legyen valami". Ami még mindig jobb, tényleg, mert hátha máskor is zsebre rakja, mivel kicsi.
Kezdünk félOFFba menni, lassan befejezem...

Éppen az igények/fizetőképesség irreális viszonya okán, HA itt valami csoda folytán az éles önvédelmi lenne hirtelen alanyi jogú, akkor SEM kellene attól tartani, hogy százezrek fegyverkeznének fel jól és hirtelen. Addig tartana az igény, amíg a jobbágy rá nem pillantana, hogy egy alap Glock lassan 4 kiló (és ez nem a tömege:-))), de már egy belépő török vagy brazil műanyagtokos is negyedmilla környékén van.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2025.09.04. 09:04 Kezdünk félOFFba menni, lassan befejezem...

Éppen az igények/fizetőképesség irreális viszonya okán, HA itt valami csoda folytán az éles önvédelmi lenne hirtelen alanyi jogú, akkor SEM kellene attól tartani, hogy százezrek fegyverkeznének fel jól és hirtelen. Addig tartana az igény, amíg a jobbágy rá nem pillantana, hogy egy alap Glock lassan 4 kiló (és ez nem a tömege:-))), de már egy belépő török vagy brazil műanyagtokos is negyedmilla környékén van.
Ez így nem igaz, egy "alap" új gen4 G19 most 300k, gen3 mégkevesebb.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.09.04. 09:06 Ez így nem igaz, egy "alap" új gen4 G19 most 300k, gen3 mégkevesebb.
Igen, így pontos, hogy az előző gen. Glockok valóban 3 kiló korül mennek, az újak (Gen5 Gen5 MOS) mennek 330-390e között - bár ez pszichikailag nem sokat segítene a kedvesvevőnek:-)).
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

gvass1 írta: 2025.09.04. 08:44 Az utolsó mondattal egyetértek.

A problem, összetettebb, mint gondolnád.
Évente 3-4 alkalommal megyek Erdélybe Zasszony rokonaihoz.
Ha nem lennének ott rokonok, szívás lenne, hogy minden egyes túra alkalmával megközelítőleg 20E forintot dobjak a kukába, mert hivatalosan nem hozhatom haza.
A Guardian Angel meg kevés maci ellen, a JPX- ből meg már volt probléma, hogy az ottani sün fegyvernek gondolta....

képletet nem fogja fel.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

RatRace írta: 2025.09.04. 09:20
"
Ha nem lennének ott rokonok, szívás lenne, hogy minden egyes túra alkalmával megközelítőleg 20E forintot dobjak a kukába, mert hivatalosan nem hozhatom haza.
A Guardian Angel meg kevés maci ellen, a JPX- ből meg már volt probléma, hogy az ottani sün fegyvernek gondolta...."

Ööö, miért nem hozhatod haza? A BIRTOKLÁSÁT ÉS ELCSOMAGOLVA SZÁLLÍTÁSÁT semmi nem tiltja a nagyobb pepperspray-nek sem. (Románia meg már Schengen. Plusz a JPX meg ott is legális, román boltokban is árulják.)

(De egyébként erdőben túrázó turista igazoltatása és ruházatátvizsgálása megint egy olyan, aminek én nem látom érdemi esélyét.)
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2025.09.04. 09:04 Kezdünk félOFFba menni, lassan befejezem...

Hidd el, ha lehetne simán éles önvédelmi, akkor nagyon sok pénz kerülne elő hirtelen, akár a konyhapénzekből is. Ha más nem, akkor gazdára találna a sok 20-50ezres FÉG pisztoly, csak hogy legyen valami. Ha már éles, akkor sokkal többet rászánnának. Milliószor hallottam a vevőt a pult körül járkálva, hogy a gázpisztoly drága 50-ért, de ha lehetne, azonnal rakná a pénzt a 300ezres Glockért..
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

gvass1 írta: 2025.09.04. 09:24 "
A Guardian Angel meg kevés maci ellen, a JPX- ből meg már volt probléma, hogy az ottani sün fegyvernek gondolta...."

Ööö, miért nem hozhatod haza? A BIRTOKLÁSÁT ÉS ELCSOMAGOLVA SZÁLLÍTÁSÁT semmi nem tiltja a nagyobb pepperspray-nek sem. (Románia meg már Schengen. Plusz a JPX meg ott is legális, román boltokban is árulják.)

(De egyébként erdőben túrázó turista igazoltatása és ruházatátvizsgálása megint egy olyan, aminek én nem látom érdemi esélyét.)
Az a baj, nem csak az erdőben van maci.
Ez, konkrétan a világörökségbe tartozó Székelyderzsi Unitarius templomtól 150 méterre volt.lsd képek.
Azt meg Te is tudod, hogy az itthoni sün is kevesebbért is előállít, mehet a közös jogszabály értelmezés, és akár a kereskedelmi, és barnak9nyv is ugorhat az ügy végéig.
Csatolmányok
IMG_20250806_163524~2.jpg
IMG_20250806_160011~2.jpg
IMG_20250806_161224~2.jpg
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

RatRace írta: 2025.09.04. 10:02 Az a baj, nem csak az erdőben van maci.
Ez, konkrétan a világörökségbe tartozó Székelyderzsi Unitarius templomtól 150 méterre volt.lsd képek.
Azt meg Te is tudod, hogy az itthoni sün is kevesebbért is előállít, mehet a közös jogszabály értelmezés, és akár a kereskedelmi, és barnak9nyv is ugorhat az ügy végéig.
Azért itt erős túlparázást érzek.:-)

Mondjuk a takonygerinc okán érthető, de mint tudjuk az a magyar lakosságnak a barnakönyves csúszómászó nem képezi kimutatható részét, 99,99% bátran hordhat bármekkora pepperspray-t, mert egy kategória a záróvonal átlépésével, vagy tilosban parkolással.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Úgy tűnik a jutub úgy gondolja, hogy most a lefújt medvék érdekelnek. Kopp.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

smith15 írta: 2025.09.04. 09:37 Hidd el, ha lehetne simán éles önvédelmi, akkor nagyon sok pénz kerülne elő hirtelen, akár a konyhapénzekből is. Ha más nem, akkor gazdára találna a sok 20-50ezres FÉG pisztoly, csak hogy legyen valami. Ha már éles, akkor sokkal többet rászánnának. Milliószor hallottam a vevőt a pult körül járkálva, hogy a gázpisztoly drága 50-ért, de ha lehetne, azonnal rakná a pénzt a 300ezres Glockért..
+1

Lenne rá pénz.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

inkább ide illik)
brh562 írta: 2025.09.05. 15:56 "Délután háromkor nekem kell gázpisztollyal kizavarnom a hajléktalanokat a házunk udvaráról, a szemetesünket már kipakolták, és éppen ketten próbálták feltörni a biciklitárolót, majd agyonveréssel fenyegettek"

https://index.hu/belfold/2025/09/05/pis ... -turizmus/

és ez a megoldás ?
Ó, dehogy, a megoldás az lesz, hogy majd a kerületi kapitányság meggyanúsítja a rabbit a fentiek miatt fegyveresen elkövetett garázdasággal.
לחיים
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fegyver nélkül haza se menjünk esete:-)

https://24.hu/belfold/2025/09/05/arra-m ... z-esetrol/

" A „hősünk” annyira pofátlan volt, hogy nemcsak betört egy váci házba, hanem a sértett pólóját magára véve a konyhában eszegetett, amikor a tulajdonos hazaért.

– közölte a rendőrség.

Amikor a házigazda megpróbálta számon kérni a betolakodót, akkor az egy késsel fenyegetőzni kezdett, majd elmenekült."

Mondjuk a poló hagyján, a kés már durvább, de aki a kajámhoz nyúl, annak reszeltek!:-))
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

gvass1 írta: 2025.09.05. 16:07 inkább ide illik)

Ó, dehogy, a megoldás az lesz, hogy majd a kerületi kapitányság meggyanúsítja a rabbit a fentiek miatt fegyveresen elkövetett garázdasággal.
לחיים
thx valoban:)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Ha nem itt van jó helyen, akkor kérem a modikat, hogy helyezzék át.

Érdekes elemzés:

https://theworldwatch.com/videos/163610 ... atal-shot/
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

AndyA írta: 2025.09.15. 07:40 Ha nem itt van jó helyen, akkor kérem a modikat, hogy helyezzék át.

Érdekes elemzés:

https://theworldwatch.com/videos/163610 ... atal-shot/
Nagyon érdekes - köszi a linket!

Ésszerűen hangzik. Ha valaki nekiáll házilagosan gyártott platet tervezni, már az első teszteken elég gyorsan kiderül, hogy mennyire fontos a repeszvédelem.

Egy plate carrierben egyrészt van elég hely, másrészt maga a mellény is véd. Egy póló alatt viszont …. kompromisszumokat kell kötni. :roll: szerencsés esetben “csak” a karjába megy a repesz. Szerencsetlen esetben - a torkába vagy a tökébe :(

Hihetetlen energia van egy puskalövedékben.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.09.15. 08:40 Nagyon érdekes - köszi a linket!

Ésszerűen hangzik. Ha valaki nekiáll házilagosan gyártott platet tervezni, már az első teszteken elég gyorsan kiderül, hogy mennyire fontos a repeszvédelem.

Egy plate carrierben egyrészt van elég hely, másrészt maga a mellény is véd. Egy póló alatt viszont …. kompromisszumokat kell kötni. :roll: szerencsés esetben “csak” a karjába megy a repesz. Szerencsetlen esetben - a torkába vagy a tökébe :(

Hihetetlen energia van egy puskalövedékben.
Lőttem már 30-06-tal, és még úgy is meglepetésként ért, hogy mekkorát rúg, hogy lélekben előre felkészültem rá. Öt lövés után zsibbadt azért kicsit a vállam... A 308 ehhez képest szinte semmi.
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: algreg »

AndyA írta: 2025.09.15. 09:06 Lőttem már 30-06-tal, és még úgy is meglepetésként ért, hogy mekkorát rúg, hogy lélekben előre felkészültem rá. Öt lövés után zsibbadt azért kicsit a vállam... A 308 ehhez képest szinte semmi.
És az amcsi bakák anno ebből nyolcat küldtek ki gyors egymásutánban a Garandjukból...
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

algreg írta: 2025.09.15. 11:50 És az amcsi bakák anno ebből nyolcat küldtek ki gyors egymásutánban a Garandjukból...
De többnyire nem 57 éves fotelhuszárként, hanem huszonharminc éves, erejük teljében lévő, képzett, állóképes stb. katonaként. :-D
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

AndyA írta: 2025.09.15. 12:23 De többnyire nem 57 éves fotelhuszárként
és mai .308-as teljesítményű hadi "M1 Ball" lőszerrel.
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

A helyes fegyverfogas csodákra képes.

Egy AK, és főleg egy AR olyan kicsit rúg, hogy az még a helytelen fegyverfogást is tolerálja.

Viszont a komolyabb játékosok: .308 és fölötte, 12Ga 32g gramm és fölötte - gyorsan előhozzák a problémákat.

Helyes fegyver tartással gyerekek, és negyvenkilós csajok is jól tudnak lőni nagy bummal, nem faj semmi. A tartás SzVSz jobban számít, mint a kaliber.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

algreg írta: 2025.09.15. 11:50 És az amcsi bakák anno ebből nyolcat küldtek ki gyors egymásutánban a Garandjukból...
Ami egy dögnehéz fegyver, ráadásul az öntöltő szerkezet nagyon-nagyon sokat elvesz (időben eloszt) a hátrarúgásból egy forgó-tolózáras ismétlőpuskához képest.
Egy .308-as Steyr Scout sokkalta gorombább, mint a Garand, de fájdalmasnak még azt sem nevezném.

(És az átlagos .30-06 olyan sokkal nem erősebb az átlagos .308 Win-nél, mint amennyivel szemre nagyobb a hüvelye)
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

gvass1 írta: 2025.09.15. 14:40 Ami egy dögnehéz fegyver, ráadásul az öntöltő szerkezet nagyon-nagyon sokat elvesz (időben eloszt) a hátrarúgásból egy forgó-tolózáras ismétlőpuskához képest.
Egy .308-as Steyr Scout sokkalta gorombább, mint a Garand, de fájdalmasnak még azt sem nevezném.

(És az átlagos .30-06 olyan sokkal nem erősebb az átlagos .308 Win-nél, mint amennyivel szemre nagyobb a hüvelye)
Évekig 30-06-al vadásztam, most egy .308-al, mindegyikből bőven több száz lövés felett vagyok. A 308 kezesebb, de nem éreztem a másikat se vészesnek. Igaz az, hogy a rendes fegyverfogás sokat számít, mint a puska súlya is.
"..."
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

gvass1 írta: 2025.09.15. 14:40 (És az átlagos .30-06 olyan sokkal nem erősebb az átlagos .308 Win-nél, mint amennyivel szemre nagyobb a hüvelye)
Tényleg nem nagy a különbség.

.308 Norma Whitetail 150grain
Velocity V0 2822 f/s
Energy E0 2651 ft.-lb

30-06 Norma Whitetail 150grain
Velocity V0 2887 f/s
Energy E0 2776 ft.-lb
"..."
Válasz küldése