Glock COA – kivonták a piacról, de vajon miért?
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/glock- ... jon-miert/

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

egyén fuggo... mennyit kivel gyakorol milyen az alazata fegyver irant ez hatarozza meg hogy merre tovabbZsotrám írta: ↑2025.08.15. 08:56 Sziasztok!
A gyorspont szakág után melyiket tartanátok a "2. legegyszerűbbnek"?
Ezalatt magát a feladat(ok) végrehajtásának komplexitását értem, illetve amelyikkel szintén minden kategóriára meg lehet lőni a minősítéseket?
A magam részéről én még maradok jó ideig a gyorspontnál (szeretem is), csak egy klubtagtársam (akinek még nincs se fegyverismeretije, se semmije), gyorspontot gyakorolgatott, de a legutóbbi alkalommal elcsábították gyakorlottabb lövők IDPA-zni és ő most teljesen odavan érte. Nem ismerem a szabályrendszerét, de tudtommal az annyira nem kezdőbarát. Nyilván ez nem egy kőbevésett szabály, hogy mindenkinek csakis gyorsponttal kell kezdenie, de tudtommal az azért egy nehezebb szakág és még csak nem is lehet vele minden kategóriára meglőni sem a minősítéseket.
Melyik szövetség? (GYP-ből gondolom MDLSZ)Zsotrám írta: ↑2025.08.15. 08:56 Sziasztok!
Ezalatt magát a feladat(ok) végrehajtásának komplexitását értem, illetve amelyikkel szintén minden kategóriára meg lehet lőni a minősítéseket?
A magam részéről én még maradok jó ideig a gyorspontnál (szeretem is), csak egy klubtagtársam (akinek még nincs se fegyverismeretije, se semmije), gyorspontot gyakorolgatott, de a legutóbbi alkalommal elcsábították gyakorlottabb lövők IDPA-zni és ő most teljesen odavan érte. Nem ismerem a szabályrendszerét, de tudtommal az annyira nem kezdőbarát. Nyilván ez nem egy kőbevésett szabály, hogy mindenkinek csakis gyorsponttal kell kezdenie, de tudtommal az azért egy nehezebb szakág és még csak nem is lehet vele minden kategóriára meglőni sem a minősítéseket.
Dinamikusba kapudrogként én a steel challenget javasolnám.Zsotrám írta: ↑2025.08.15. 08:56 Sziasztok!
Ha már megtanult biztonságosan együtt létezni a fegyverrel, megtanulta a helyes testtartást, fegyverfogást, célzást, elsütést, és a légzés megállítását - eddig pontlövészet -, és mindez megy időnyomás alatt - gyorspont -, akkor tanulja meg biztonságosan tokból elővenni a fegyverét: rapid shooting.
Mivan
Nemá.Poresz írta: ↑2025.08.15. 09:58 Ha már megtanult biztonságosan együtt létezni a fegyverrel, megtanulta a helyes testtartást, fegyverfogást, célzást, elsütést, és a légzés megállítását - eddig pontlövészet -, és mindez megy időnyomás alatt - gyorspont -, akkor tanulja meg biztonságosan tokból elővenni a fegyverét: rapid shooting.
Utána tanuljon meg biztonságosan mozogni a fegyverrel: steel challenge.
De ezek semelyik másik sportágban sincsenek tokban.
Itt kimondottan a rapid szabálykönyv miatt írtam.
De mivel egyetlen másik sportágban _sem_ kell ezeket a fegyvereket (időre) tokból elővenni, így ez teljesen lényegtelen.
Van olyan pálya, ahol több keret van, de a gyakorlatban extrém ritkán használják idehaza. Szóval nem, a steelen (gyakorlatilag) nem kell mozogni, pont ezért ajánlottam bevezetésnek a dinamikus világba.
+1
+1
Tomi igazán lazasrác ( Úr )loksi67 írta: ↑2025.08.15. 19:43 folyamatban van a sziluett europa bajnoksag oulu-ban / finnorszag. Tamas löveszkollegank naponta feltesz kis beszamolot, ha erdekel valakit erdemes bekukkantani ide:
https://www.facebook.com/groups/254793351350794
Huh, köszi szépen, zseniális posztok! Tamás jó arc, azt nem is tudtam, hogy ilyen jól ír.loksi67 írta: ↑2025.08.15. 19:43 folyamatban van a sziluett europa bajnoksag oulu-ban / finnorszag. Tamas löveszkollegank naponta feltesz kis beszamolot, ha erdekel valakit erdemes bekukkantani ide:
https://www.facebook.com/groups/254793351350794

Fórumtárs részéről merült fel, h ezeket az EU-ban hol lehet megvenni?gvass1 írta: ↑2025.08.16. 07:37 Azért az USA-ban ez 7 db egyben eléggé aprópénzért van!
CZ75 – Model 75 50th Anniversary modellek
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/cz75-m ... -modellek/
![]()

.30 Carbine kaliberben? Egy ember - szerénytelenségem - biztosan szívesen kipróbálná.
AMT Aitomag III?Poresz írta: ↑2025.08.18. 22:35 .30 Carbine kaliberben? Egy ember - szerénytelenségem - biztosan szívesen kipróbálná.
Állítólag ~.44 Mag. teljesítmény - most lusta vagyok utánanézni -, és fórumtárs szerint "száz méter felett nem esik úgy, mint egy tégla, ahogy a pisztolykalibereknél szokás". Fincsi lehet, pláne maroklőfegyveres vadászatra.
igen ez az azBalintix írta: ↑2025.08.18. 23:03 Germánoknál éppen akad egy példány.![]()
https://www.gunfinder.de/listings/9243260
Haszontalan baromság. Csak egy őrült venne ilyet.

Chronicus Magnumitis írta: ↑2025.08.19. 11:12 Na tessék. Már megint vett valami teljesen hasznavehetetlen, tök felesleges fegyvert, amit szinte semmire sem lehet használni.
Mintha csak tükörbe néznék.
Szerintem ez valami vírus. Oltás nincs rá, lábon kihordjuk.

Javaslom elolvasni a videó leírás első mondatát!:-)

Ha felhúzod a kakast, előbújik a ravasz. A kulcs pedig (tippem szerint) a cső letekerésére szolgál. Van, értelmetlen de jópofa
Az eredetiekben sokszor egyenes huzagolàs volt, a kulcsot a csőbe dugva tekerték ki, az, hogy a Pedersoli miért huzagolt csővel gyàrtja, az passz.gvass1 írta: ↑2025.08.19. 12:19 Javaslom elolvasni a videó leírás első mondatát!:-)
https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... ringer-44/
Magnum Research BFR 30-30. Csaxólok!Petya357 írta: ↑2025.08.19. 09:18 Haszontalan baromság. Csak egy őrült venne ilyet.
Egy ideig nézegettem is ezt:
https://www.egun.de/market/item.php?id=20044934
Mert megis csak van hozzá tusa - és az milyen menő már - mint a Rossz, a Jó és a Csúfban a Rossz revolverpuskája.
…szerencsére valami idióta már megvette, így elmúlt a veszély![]()

Nem neki volt, hanem az egyik emberének, de attól még nagyon menő vas valóban, igazi "Just for fun" fegyver.

Miért, amúgy a desszertsas mire jó? De kell, mert csak.
Jogos, a Colt is, meg a Remington is nyugodtan viselhető volt hatra töltve. Bàr biztonsági félàllàsba húzva a kakast, a Rogers is.gvass1 írta: ↑2025.08.19. 19:50 Ez legfeljebb mai modern sportlövő aggyal lehet igaz. Meg milyen elegáns már, ugye:-)
Ha 19. századi perkussziós hadirevolverként nézed, akkor nagyon nem, hiszen például nincsen lehetőség biztonságosan fullra (6-ra) töltve viselni, vagy például a dob nem kivehető szerszám nélkül, és persze nincsen revolverezése sem.
Mint hadifegyver egy Colt M1860 Army vagy a Remington M1858 simán felülmúlja praktikumában, a brit DA/SA revolverek meg modernitásban (bár ott a tömegtermelés és csereszabatosság még hibádzott néha).

De akkor szabadon elforog a dob, most néztem
Drága, de olcsóbb sajnos nem létezik ami kompromisszum mentesen alkalmas dinamikus versenyzésre.Balintix írta: ↑2025.08.19. 13:07 https://www.waffengebraucht.at/waffen/r ... ll--544318
Petyájáéhoz hasonló revolver, rövidebbre vágott csővel, és ha jól látom, ugyanazzal a tuninggal. És egész jó áron.
Nekem most nem igazán fér bele, de hátha valaki lecsap rá közületek.

GlockshopMaci22hun írta: ↑2025.08.22. 00:17 Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni, vettem egy Glock 47 pisztolyt (használt), és a trigger housing pin-ből mindkettő a rövid verzió. Ha felrakom a nagyobb markolat panelt hátra, ami kaptam hozzá pluszba, az is rövid. Valószínű össze lett cserélve, de nincs meg sajnos az előző tulajnak.
Hol tudnék ilyen hosszú pin-t beszerezni?
Köszi előre is!
IMG_2539.jpeg
És a fotó alapján nem is gyári (az ugyebár műanyag - legalábbis a Gen3 és Gen4 esetében biztosan).

Oké, és mit csinál a maradék 95cm ezüstacél rúddal?Blekk Rájgó írta: ↑2025.08.22. 05:42 Bronzker.hu. Ha nem valami hülye átmérőjű ez a stift, veszel egy szál (1m) ezüstacél rudat, akkora darabot vágsz belőle, amekkorát szeretnél.

Írd meg majd a fejleményeket!
Én is. Nagyon profik és vevőbarátok, minden alkatrész van készleten is.WildBear23 írta: ↑2025.08.22. 09:47 Írd meg majd a fejleményeket!
Én arra tippelek, hogy olcsón küldenek eredeti pint.

Például szétosztja Glock-tulaj lövésztársaknak, ha mások is keresnek ilyet. Illetve előfordulhat, hogy olcsóbb megvenni egy métert, mint kifizetni a márkaneves 5 centit.WildBear23 írta: ↑2025.08.22. 09:01 Oké, és mit csinál a maradék 95cm ezüstacél rúddal?![]()
Én is inkább felhívnám a glockshopot, szerint olcsón tudnak küldeni eredetit.

1. A hosszabbik stift 25mm hosszú (a rövidebbik 21mm), tehát 1 méterből 40 darab jönne ki.Blekk Rájgó írta: ↑2025.08.22. 21:27 Például szétosztja Glock-tulaj lövésztársaknak, ha mások is keresnek ilyet. Illetve előfordulhat, hogy olcsóbb megvenni egy métert, mint kifizetni a márkaneves 5 centit.
Valszeg ez az (egyik) oka, hogy a gyári alkatrész műanyag és nem acél.WildBear23 írta: ↑2025.08.22. 22:02 3. A Glock kiegészítők, és gyári alkatrészek hirhedten olcsók, pl. a tárkioldó gomb 800,-Ft, a gyári új stift szerintem max. egy ezres. Én ennyiért nem kezdenék el gányolni, vagy utángyártani.
Ha lövés közben kimozdul, kiesik, annak kellemetlen következményei vannak.
+1WildBear23 írta: ↑2025.08.22. 22:02 1. A hosszabbik stift 25mm hosszú (a rövidebbik 21mm), tehát 1 méterből 40 darab jönne ki.
Te láttál 39 másik fórumtársat, akinek szintén elveszett a stift..? Mert én nem. Úgyhogy a nyakán maradna a majdnem egy méteres darab.
2. A levágás után még le is kellene gömbölyíteni a végét, és melegbarnítani, hogy ne virítson az ezüstacél a fekete markolaton.
3. A Glock kiegészítők, és gyári alkatrészek hirhedten olcsók, pl. a tárkioldó gomb 800,-Ft, a gyári új stift szerintem max. egy ezres. Én ennyiért nem kezdenék el gányolni, vagy utángyártani.
Ha lövés közben kimozdul, kiesik, annak kellemetlen következményei vannak.
A Gaston-félénél azért nem nehéz jobbat csinálni
Olyan, ami nem csak jobb, de megbízhatóan is működik?
Egyáltalán nem nehéz, tkp. csak be kell fejezni a gyártást ("25 cent trigger job").

Pontosan, plusz az a stift nem csak a markolatpanelt, hanem az elsütőszerkezet házát is tartja.Petya357 írta: ↑2025.08.23. 20:59 +1
Ha van megfizethető gyari* megoldás, szerintem is azt használjuk. Mindig.
Gányolni, kreatívkodni akkor érdemes, ha a) nincs, vagy megfizethetetlen a gyári, vagy b) jobbat tudsz. Deryanál nem nehéz jobbat csinálni,ha ügyes az ember és tudja, mit csinál. De egy Glocknál? Ne vicceljünk már, irány a bolt. Mibden létező kiegészítő, és tuning alkatrész hegyekben áll, és megfizethető. WTF?
ez maga a Kánaán.
* ide értve az ere szakosodott tuning alkatrész cégeket is. Qrvaélet hogy nem tudsz jobb sütést reszelni a garázsban, mint a Timney a gyárban. Sőt, valszeg még Gastonéknál sem tudsz jobbat.
Szia,
Itt lesz az eb elásva. Egyszerűen mást ertünk azon, hogy mi a bonyolult, és mi a könnyű.bel írta: ↑2025.08.24. 11:50 Szia,
Hat, egy olyan fegyvermester, akinek konkretan ezen a teren is nagy rutinja van, megbizhatobb informacioforras, mint aki ugy altalaban nagyon nagy tudasu, de ehhez konkretan nem ert.
De siman lehet, hogy csak masra gondoltok (uj alkatresz megtervezese es tomeggyartasba vitele / meglevo konkret alkatresz jobba tetele).
Bel
wedd a válladhoz mindkettőt es loj velebandligy írta: ↑2025.08.24. 11:06 Ruger 10/22 tusokkal van valakinek tapasztalata?
Szeretnék venni egy puskát steelre meg plinkelni, ami könnyű és kezes. Az olcsóbb a sima carabine, de +35 ezerért van sporter is (ami a vadásziasabb diófa agyazású, nincs rajta a barrel band sem). A sporter nehezebb lehet?
Németeknél láttam a gyári műanyag tusokat 20e körül, Lengyeleknél Magpul X22 hunter 55e. Tudtok olcsó európai forrást tusokhoz?
Előre is köszi!

1. Nem csak, hogy zacskóban hozza be, hogy "szétszedtem-nemtomösszerakni", mert az még istenes.Petya357 írta: ↑2025.08.24. 13:40 Itt lesz az eb elásva. Egyszerűen mást ertünk azon, hogy mi a bonyolult, és mi a könnyű.
Amit G.D fórumtárs leírt, az - szerintem - egyáltalán nem egyszerű. Átlagos user képességeit mindenképpen meghaladja. Ezért nem támogatom a házilagos buherát. Sokkal kevesebb ember van, aki valóban képes rá (pl G. D) , mint olyan, aki csak azt hiszi magáról, hogy.
Gvass tudna mesélni, hányan hoznak már be fegyvert a boltba egy zacskóban mert túlbecsülték a saját képességeiket. Illetve ennél sokkal rosszabb, amikor sporttárs lábon lövi magát reszelt sütés miatt….…. Mindezt minek? amikor pl a SigSauer gyárilag biztosít ilyen lehetőséget
![]()
Ezt a hibát mivel észlelted? MIG radarral? Gyanús vagy te, 42 elvtárs! Vagy pont ezért vagyol nem gyanús? Meg kell kérdezzem Virág elvtársat....
Mindenki gyanús, az a leggyanúsabb aki nem gyanús.
Szia,Fortitu írta: ↑2025.08.25. 08:07 Magam sem tudom intuicíóból megítélni a feladat gyakorlati nehézségét, eddig max 300 méterre lőttem, de világrekordokat nem osztogatnak csak úgy a piacon. Szívesen olvasnék tőle egy részletes beszámolót. Gratulálok az eredményhez!
Ui: 308 típusú Winchesterével - a Honvédség honlapján ne írjanak már ilyet...

bel írta: ↑2025.08.25. 16:30 Szia,
Kicsit fura nekem ez a hir.
2004-2005-ben volt jopar olyan verseny Hajduhadhazon, amik 1000 yard tavolsagra voltak tervezve, de tenylegesen nem sikerult pont erre a tavolsagra kitenni a celokat, es volt olyan, ahol veletlenul ugy sikerult, hogy 1000 m lett belole.
Mar nem emlekszek 100% biztonsaggal, pontosan melyik verseny volt az, amin 1000 m-re sikerult kirakni a celokat, de ezek valamelyike azon keszult:
ui. igaz, azok mind nappal voltak, nappali (nem thermo) tavcsovel.
Bel

A Rendőrség újságjában (Zsaru Magazin) is volt 22mm-es pisztoly.. a tárgykörözésekben meg még vadabb dolgok szoktak lenni.
Megtaláltam, álljon itt a rend kedvéért:Poresz írta: ↑2025.02.17. 22:16 Nekem is azt az ökölszabályt verték a fejembe, hogy fullos szűkítésű csőből slugot nem lövünk. - De!
Hardy József írta a Vadászfegyverekről a vadászoknak című könyvében, hogy azonos kaliberű C.I.P. próbajellel rendelkező sörétes csőből C.I.P. próbajellel rendelkező bármilyen sörétes lőszer biztonságosan kilőhető, még slug is full choke-kal.
Külön kiemelte, hogy a házilag öntött sluggal és házilag töltött lőszerrel bármi történhet. Mert a lőszergyár kifejezetten figyel arra a slug tervezésénél és a lőszer gyártásánál, hogy elegendő mértékben képes legyen alakváltozni, amikor a choke-on áthalad. - Nem a fegyvert vagy a choke-ot tervezik a sluggal szerelt lőszerhez, hanem fordítva! A lőszergyár felelőssége, hogy a lőszere megfeleljen a szabványnak, azaz C.I.P. próbajellel rendelkező sörétes csőből biztonságosan kilőhető legyen.
A 31/2006. (VI. 1.) GKM rendelet a fegyverek, lövőkészülékek, valamint ezek lőszereinek vizsgálatáról nem különbözteti meg a sörétes lőszereket: ugyanazok az előírások vonatkoznak minden tétel vizsgálatára.
Az biztos, hogy szép munka, és igein figyelemreméltó eredmény, minden elismerésem! Menő, es nem tudnék ilyet.

Mert egy Bialettit kaptam szülinapomra, és munka után próbálhattam ki…Chronicus Magnumitis írta: ↑2025.08.26. 00:38 Felébresztett a gyerek, nem tudtam visszaaludni. Ti miért nem alszotok, mint minden rendes álmos ember???

Igen. Nyilván a Guiness a legismertebb, velük kapcsolatban ritkán merül fel kérdőjelChronicus Magnumitis írta: ↑2025.08.26. 00:38
A másik, hogy az "Official World Record" az valószínűleg a Kft neve, aki az oklevelet kiállította. Gondolom, ez is olyasvalami, mint a Miss World versenyek és társaik (a Júdea Népe Frontot akartam először írni, de nem akarok gyökér lenni...).
Felébresztett a gyerek, nem tudtam visszaaludni. Ti miért nem alszotok, mint minden rendes álmos ember???
Alapvetően igazad van, de a negatív felhangok ellen azért szólnék. Mindenképpen teljesítmény, amit a lövészkolléga letett az asztalra, akkor is ha nem pont úgy csinálta, mint XY. Ne legyünk már irigyek. Ez most úgy általában mindenkinek szól.Petya357 írta: ↑2025.08.26. 09:46 Igen. Nyilván a Guiness a legismertebb, velük kapcsolatban ritkán merül fel kérdőjel
12 eve csináltak még egy kft-t, az Official World Record, Spanyol székhellyel, Hágai EU közjegyzői aposztillal, bla bla, de nem tűnik full gittegyletnek, legit cégnek látom.
És (ők, a honlapjukon) azt mondják hogy az övék #ugyanolyanjó mint a ginisz. Mert hogy ők ketten képviselik az egyetlen helyes vallást, mindenki más kamu szektás eretnek, vigyázat, sok a csaló.
Kedvet kaptam valami világrekordhoz. Ne csak a Klapka dandárnak vagy mi a manónak legyen ilyen papirosa.Vajon milyen messziről tudok eltalálni egy ugyanolyan fémlapot pisztollyal, revolverezve, nyílt irányzékkal? 40x60 fémcél 150 méterről megvolt. Kb minden harmadik. Mindenféle készülődés nélkül, sima magtech lőszerrel. Olyan fegyverrel ami be se volt lőve arra a távra, jobbra fölé a semmibe kellett célozni. Úgy mondták a fórumtársak, hol porzik, 200 m szerintem egyáltalán nem lehetetlen, ha rendesen beállítjuk az irányzékot. De csak nappal vállalom, mert sportfegyverre, legálisan nem tehetek hőkamerát.jaaaaa hogy ilyen már csináltunk is az európa bajnokságon, mert külön versdnyszám? Upsz. Jólvan, akkor legyen 300 m, gázálarcban - arra már tényleg rá kell gyúrni.
![]()
Csak Jerry Miculek meg ne tudja. Mert ő egy kilométerre lőtt , pisztollyal - és csengett. De ő is csalt - nappal lőtt.és SAban. Úgy könnyű![]()

Úgy látom, hogy 375 EUR-ért bármilyen rekordot regisztrálnak, és adnak hozzá oklevelet.Petya357 írta: ↑2025.08.26. 09:46 Igen. Nyilván a Guiness a legismertebb, velük kapcsolatban ritkán merül fel kérdőjel
12 eve csináltak még egy kft-t, az Official World Record, Spanyol székhellyel, Hágai EU közjegyzői aposztillal, bla bla, de nem tűnik full gittegyletnek, legit cégnek látom.
És (ők, a honlapjukon) azt mondják hogy az övék #ugyanolyanjó mint a ginisz. Mert hogy ők ketten képviselik az egyetlen helyes vallást, mindenki más kamu szektás eretnek, vigyázat, sok a csaló.
Ez kb. annyira nagy ötlet, mint a Holdat felparcellázni és árulni.WildBear23 írta: ↑2025.08.26. 10:23 Úgy látom, hogy 375 EUR-ért bármilyen rekordot regisztrálnak, és adnak hozzá oklevelet.
https://www.officialworldrecord.com/reg ... ld-record/
Jólvan.
Tegyük hozzá, hogy az a mellalak, aki annak ellenére, hogy becsapódik mellette két lövedék, továbbra is ott páváskodik, az megérdemli, hogy harmadjára megcsöngessék...Petya357 írta: ↑2025.08.26. 11:11 Jólvan.
De most már bogár van a fülemben. Mielőtt meg meghalok, bakancslistás feladat - ki kell találni egy kellőképpen szűk nisét, és meglőni. Később, ha megdöntik, nem baj. A világrekord az világrekordétterem helyett inkább főzök a családnak az apartmanban - félre kell tenni a 375 eurót.
Komolyra fordítva a szót - tagadhatatlanul nagyon szép, tiszteletet érdemlő eredmény, és egymilliószor értelmesebb, mint a ki hány hamburgert evett meg öncélú baromsagok. A mutatványnak kétségtelen honvédelmi vonatkozása van - mellalakot eltalálni thermo távcsöves sniperrel egészen életszerű feladat.
Örülünk, Vincent.
Az elcseszett világrekord felállítása viszont nagyon szimpi ötlet, gondolkodjunk rajtaPetya357 írta: ↑2025.08.26. 11:11 Jólvan.
De most már bogár van a fülemben. Mielőtt meg meghalok, bakancslistás feladat - ki kell találni egy kellőképpen szűk nisét, és meglőni. Később, ha megdöntik, nem baj. A világrekord az világrekordétterem helyett inkább főzök a családnak az apartmanban - félre kell tenni a 375 eurót.
Komolyra fordítva a szót - tagadhatatlanul nagyon szép, tiszteletet érdemlő eredmény, és egymilliószor értelmesebb, mint a ki hány hamburgert evett meg öncélú baromsagok. A mutatványnak kétségtelen honvédelmi vonatkozása van - mellalakot eltalálni thermo távcsöves sniperrel egészen életszerű feladat.
Örülünk, Vincent.

Kicsire húzd össze magad, nehogy kilógj!Chronicus Magnumitis írta: ↑2025.08.26. 11:52 Petya, mi lenne, ha a Scouttal megpróbálnád már rögtön a második lövéssel eltalálni az 1000 méteres célt este? Az is 308-as típusú, már csak egy hőkamera kell rá. Meglenne a rekord.
Ha szeretnéd, bebújok a cél mögé, és gázlámpával melegítem, hogy jobban lásd.

Majd a kihallgatáskor sorold, meg a bírónak.Chronicus Magnumitis írta: ↑2025.08.26. 13:05 Vagy a kamerára rakja a puskát. Az nem ugyanaz.
Mint a szex meg a tóraolvasás.
És még bámulatosan sok brilliáns ötletem van, de azokat meghagyom holnapra.
1000 m, 7x64 cal, sima 2,5-10 x 51 Zeiss céltávxső, éjjel, de a mellalak refivel megvilágítva.