a valódi megoldás az ATOMOT A BM-RE!!! de azt mégse írhatom bele:-)

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd
a valódi megoldás az ATOMOT A BM-RE!!! de azt mégse írhatom bele:-)
Miért nem? Gondolod nincs benne a Rólad szóló napi jelentésben?
Inkább egy vagon TNT-t, mert a sugárzásból mi is kapnánk!
Erről majd a cikk teljes, print valtozataban szolok
Válltámaszba szeretnéd tenni a sűrítő tartályt?
Igen. Első meggondolásra, ha a válltámaszba mehet a sűrített levegős tartály és szelep, ez a sűrítő tartállyal is megoldható.
Nem egészen.
Szerintem konzultációs időpontot fogok kérni tőled.
Kettőhétmúlvakorlát...ozottmennyiségbenPattantyús írta: ↑2019.12.03. 13:23Erről az újdonságról ha tud valaki valami infót kérem írjon róla.
Egészen szimpatikusnak tűnik a decemberi Kaliber hátlapján (éles .410-esből átalakított ill. gyorsan tölthető):
Untitled.jpg
Szárnyal a művek az újabb és újabb újdonságaival. Le vagyok nyűgözve. RESPECT!Thomaster írta: ↑2019.12.03. 13:31Kettőhétmúlvakorlát...ozottmennyiségben![]()
Amúgy pont ennyit tudok róla, amennyit a Kaliber ír, kezemben nem volt. Olyasmi betétcsővel működik mint a Godfather 19-M, csak ebbe elölről ólomgolyó, hátulról startpatron megy. Huzagolt 5,5-ös légpuskacső van benne, asszem 300 mm, de nem tudom pontosan. 8 méterre lőttek vele a Művekben, onnan lyukba lyukat lő.
Pattantyús írta: ↑2019.12.03. 13:23Erről az újdonságról ha tud valaki valami infót kérem írjon róla.
Egészen szimpatikusnak tűnik a decemberi Kaliber hátlapján (éles .410-esből átalakított ill. gyorsan tölthető betéttölténnyel mint az új gumisok):
Untitled.jpg
Ja, szép (és költséges) karácsonyunk leszsecurity89 írta: ↑2019.12.03. 14:16Szárnyal a művek az újabb és újabb újdonságaival. Le vagyok nyűgözve. RESPECT!
security89 írta: ↑2019.12.03. 14:16Szárnyal a művek az újabb és újabb újdonságaival. Le vagyok nyűgözve. RESPECT!
Miii??? Neked még nincs meg a decemberi Kaliber???
Otthon van a Kaliber, én meg a munkahelyemen vagyok.
Igen, de ár-érték arányban konzervdobozra "vadászni" megelégszek az egylövetűvel. Eddig kihagytam ezeket a startpatronos muzeálisokat a macerás töltés miatt de a Művek innovációs hulláma elsodor ha nem vigyázok
Na, csatolom de csak azért mert neked is megvan a KaliberWildBear23 írta: ↑2019.12.03. 14:48Otthon van a Kaliber, én meg a munkahelyemen vagyok.
Belehúzott a Művek rendesen az innovációba.
Engem legjobban a startpatron "rögzítése" érdekel. Ahogy a "szétszedett" betétcsőnél a képen látszik van valami plusz elem(csavar?) a startpatron mellett gondolom az rögzíti. Ha jó értem így előre be lehet tölteni jópár darab betétcsövet és csak tölteni mint az igazit. Ha így van szerintem ezzel tarolnak majd ebben a kategóriában!
Ez attól függ, hogy mennyire jön ki egy adapter ára. Ha olcsó, akkor valóban nagyon jó kis cucc ez. Lényegében újra-feltaláltuk a flóbert puskát a 7,5J korlát nélkül. Valahol szánalmas ez a helyzet, de zseniális ez a találékonyság.Pattantyús írta: ↑2019.12.03. 15:07Engem legjobban a startpatron "rögzítése" érdekel. Ahogy a "szétszedett" betétcsőnél a képen látszik van valami plusz elem(csavar?) a startpatron mellett gondolom az rögzíti. Ha jó értem így előre be lehet tölteni jópár darab betétcsövet és csak tölteni mint az igazit. Ha így van szerintem ezzel tarolnak majd ebben a kategóriában!
Igen, be lehet előre tölteni annyi betétcsövet, amennyit veszel hozzá. A képen szereplő megoldásnál időközben Bélabá kitalált jobbat, nincs plusz elem amit külön kell betenni-kipiszkálni.Pattantyús írta: ↑2019.12.03. 15:07Engem legjobban a startpatron "rögzítése" érdekel. Ahogy a "szétszedett" betétcsőnél a képen látszik van valami plusz elem(csavar?) a startpatron mellett gondolom az rögzíti. Ha jó értem így előre be lehet tölteni jópár darab betétcsövet és csak tölteni mint az igazit. Ha így van szerintem ezzel tarolnak majd ebben a kategóriában!
Thomaster írta: ↑2019.12.03. 17:57Igen, be lehet előre tölteni annyi betétcsövet, amennyit veszel hozzá. A képen szereplő megoldásnál időközben Bélabá kitalált jobbat, nincs plusz elem amit külön kell betenni-kipiszkálni.
Na jó, leírom hogy ennek miért nem örülök. Az eredeti koncepció, ami a képen is látszik, az volt, hogy a startpatron mögé be kell tolni egy "dugattyút", amit a derekán levő O-gyűrű rögzít épp annyira, hogy ne essen ki. Az elején meg ott volt a peremgyújtáshoz való ütőszeg. De ez az egész olyan hosszú volt, hogy az MKH kiszámolta, hogy lehet hozzá gyártani olyan betétcsövet + rövidebb dugattyút, hogy beleférne a .22LR lőszer. Úgyhogy vissza a tervezőasztalhoz, és született egy jobb megoldás, külön dugattyú nélkül, eltolt töltényűrrel, és olyan rövid, hogy még a .22 short se fér bele, nem szólva a peremgyújtás megoldásáról.
Amiért én szomorú lettem, az az, hogy az eredeti koncepcióba a 9mmR Blanc is befért volna a lövedék mögé a startpatron + a peremgyújtást adó dugattyú helyére. Ami szerintem erősebb kombó lett volna, mint a .22LR lőőőszer, és teljesen muzeális maradt volna. Jelezném a moderátornak, hogy a boltokba kerülő fegyvereknél semmi ilyesmi nem valósítható meg, sőt semmilyen más tuning se, ezért mertem leírni.
Nem láttad a Bambit..?