Dinamikus/szituacios loveszet

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Re: Dinamikus/szituacios loveszet

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Fortitu írta: 2025.06.27. 20:42 Összevágtam gyorsan a fejkamerás felvételeimet.

Az öreg Winchesterrel indultam. Zora volt olyan kedves, hogy adott volna kölcsön egy choke-os, hosszútaras puskát, de számomra is megdöbbentő szinten nem állt kézre. Át kellett volna szokni, de ennyi idő alatt nem vállaltam be, úgy döntöttem inkább a sajátommal indulok. Edzésen a hátrányaival együtt is sokkal-sokkal jobbakat lőttem vele.
A cilinderes cső kevés pályán volt valódi hátrány. Ha jól emlékszem 2 pályán voltak "csak" úgy no-shootok, hogy köztük volt a cél, és nem lehetett valamelyik irányba rátartani. Ezzel együtt is nagyon sok vétlen fémet mészároltam le, mert simán elfelejtettem sokszor, hogy na itt jobbra, itt balra, itt fölé tartsak.
Ami tényleg erős handicap volt, az a 7+1-es tárkapacitás. Rendeltem már régen tárhosszabbítót hozzá (SXP-vel kompatibilis a menet), de azóta se ért ide. Ez sajnos tényleg fájt...
Vicces, hogy mennyivel rövidebb volt a szerszámom az összes többihez viszonyítva:
20250626_134609.jpg
Nem egy ember gratulált hozzá, hogy ezzel harcolom végig az EB-t, de legalábbis mindenhol nagyon megnézték, hogy mit művel ez a hülyemagyar ezzel. Az egyik bíró meg is jegyezte, hogy "choke is for pussies".
A puska alapvetően a slugos gyorspont minősítés meglövésére lett moddingolva, de én söréthez is szeretem az irányzékot (igazából a red dotot, de az nem szabályos itt se, steelen se, hacsak nem opent lősz).
Elöl az irányzéktartót először fejben terveztem meg, aztán lerajzoltam, aztán kolléganőm készítette el a nyomtatható 3D modellt. Klubtársnak hála az aktuális verzió nylonból lett kinyomtatva, és ez a tuti! Nagyon strapabíró, nem törékeny. A fekete szín festéksprével egy darab kartonon az erkélyen készült :D
Az irányzék Skorpió irányzék, amit igen kiválónak találtam.
Akit érdekel részletesebben a puska, valamelyik Kaliberbe írtam róla egy cikket. Gvasst ezennel felhatalmazom, hogy digitális formában tegye közzé, ha megvan ;)
A lőszertartót magam készítettem az itt javasolt M20 bilincsekből, és kydex lapokból. Próbálkoztam a quad loadinggal (4 lőszer egyszerre töltése), de amint a lőtéren órával próbálkoztam vele, minden repült-esett mindenfele, szóval maradtam az egyszerű duplánál. Mivel a sörétes verseny nagyrészt tárazó verseny, ezzel is veszítettem némi időt, de szerintem ezen nagyon kevés múlt volna önmagában. Ami idő elment, annak a leges legnagyobb része a fejben található okok miatt ment el (nem tartottam rá a no shootnál a célra, rossz helyen, rossz mennyiséget táraztam, kihagytam célt, rövidet húztam a puskán, stb stb).
Az egyik buckshot pályát is elszúrtam csúnyán, a két messzi célon nem volt találat. Vagy én kapkodtam el, vagy hát ilyen nagy távra nem is lőttem szórást a buckshot lőszeremmel, de majd megteszem.
Apropó a buckshot is saját öntés és töltés, valamint a slug is. A slug pályák szerintem elég jól mentek, pedig nagyon nagy távokra kellett lőni kis célokra.
Érdekes volt még, hogy a fura pózokban mennyivel rosszabbul ment az ismétlés. Nem úgy mint ahogy normál módon állva megszoktam. Maga a puska viszont hibátlanul kiválóan teljesített. Emelem kalapom, azért tudtak valamit, amikor ezt tervezték, gyártották! Bezzeg szegény deryások szenvedtek...
Az előre kitűzött cél az volt, hogy de jó lenne 60%-ot lőni. Ez sajnos nem sikerült, de sokkal azért nem lett rosszabb.
Jól éreztem magam, hatalmas élmény volt, bár ma már azért nagyon haza akartam jönni. Aki megteheti, menjen el ilyen nagy nemzetközi versenyekre. Életreszóló élmény.
Őszintén gratulálok!
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.06.28. 00:09 gratula, nagyon jól toltad! És +1 a kommentre: az “ életreszóló élmény” az nem csak egy költői szófordulat. Tényleg az! Régen volt részem ilyen wow eseményben - minden technikai nehézség ellenére. 8-)

Robi fiammal mi is böcsülettel letoltuk a programot. Azon kívül, hogy ne legyünk DQzva, nem volt számszerű cél, csak annyi, hogy élvezzük, és saját érzésünk szerint méltóan végigcsináljuk. Ere edzünk hónapok óta, közel fél éve. A kizárás nem hipotetikus veszély ám!A mi squadunk no show miatt eleve csak 8 fővel indult. Első nap máris elvesztettünk egy finnt - picit kifordult 90 fok mögé. Második nap egy felvidéki magyart - akadályelhárítás közben a földbe lőtt. Harmadik nap pedig egy ukránt - ő is a földbe lőtt, kapkodás miatt, pedig nagyon nem kezdő. Eleve nagyon aggódtunk, de a negyedik napon már elmondani is nehez, mennyire figyeltünk a DQ veszélyre. :roll: a meccs alatt egyébként összesen 17 DQ volt. Ez 503 versenyzőre vetítve egyáltalán nem sok , de annak aki ezer kilométereket utazott, fizetett sok pénzt, régóta készült csak erre - nem jó érzés. A bíróknak se, de a biztonság az biztonság.

Fortitu nem említette kellően nyomatékosan az ólmot megolvasztó, Iraki-Afganisztáni szintű hőséget - ezt túlélni nehezebb volt, mint magát a versenyt. 3 napig 34-37 fok volt, csak a végére enyhült. :o

Két - direkt erre a celra vasárolt - Derya MK12- vel küzdöttünk. Később kifejtem bővebben a problémákat, de a lényeg - kettőből egy működött (az, ami a warm-upon már 2x is szétesett, és mostanra újra összeraktuk). Ezt a fiam kapta. Ez hibátlan volt. Yeah!

A másik olyan durván akadt, ráadásul lassan elhárítható double feeddel, hogy gyakorlatilag hasznavehetetlenné vált. Egy 28 lövéses pályán 4 akadály, amit csak tárcserével tudsz elhárítani - az gáz. Minden egyes pálya után szereltem. Egy pályát sem hagytam abba, volt amit csak 8% vsgy 12%ra löttem - ami nagyon gáz. De jobb, mint a nulla.

A nyomoromnak híre ment, jöttek a Deryasok, kuruzsoltak. a nap végén - hála Steineréknek és a Derya képviseketnek - lett cserefegyverem. Irtó rendesek voltak a törökök is, és Ivánéktól is Ferike, meg Lilla - mindenki igyekezett segíteni, órákat töltöttek velem a Derya guruk. Reggel adták a fegyvert, este vették vissza, túlórában. Lehet, hogy a termék nem jó, de a támogatás meg kell adni, kiváló volt.

A második napot tök jól végiglőttem. A harmadik napon ez a cserefegyver is hasznavehetetlenné vált - nem töltött újra, kézzel kellett minden másidik lőszert csőre tölteni. Egy 16 vagy 28 lövéses pályan ez fáj. Pedig tisztítottam, karbantartottam, ahogy kell. Kínomban tettem bele a csomitartóban talált 32 grammos vadászlőszert - azzal működött. Este 5 után a semmi közepén hol szerezzek 32 grammos lőszert amivel senki sem lőtt? Hát, megoldottuk.

A negyedik napon már egészen jól ment, igaz nagyobbat rúgott a fegyver de működött - kivéve bucshottal, azt kézzel kellett újratölteni.

A vicc az, hogy még így is , hogy a pályáim bő negyede kuka, lőttem 42 %-ot. Az ajadályos pályák 5-25% között voltak, a nem akadályosak inkább 50-60 %-osak.

A fegyverrel nem vagyok megelégedve - az, hogy 3-ból 1 működik, nem jó arány :oops:

Magammal alapvetően meg vagyok elégedve, kihoztam amit lehetett, rengeteget tanultam, és nem csesztem a földhöz a vasat ahogy tettem volna fiatalabb koromban hanem megoldottam valahogy.

A fiamra pedig kifejezetten büszke vagyok - 15 évesen fegyelmezetten, biztonságisan letolta a full programot, kreatív végrehajtasokkal, a teljes mezőny 43%-ával, a Junior mezőny 67%-ával - azért ez nem olyan rossz ahhoz képest, hogy fél éve volt életében először a kezében sörétes puska. ;) A büdös kölke ráadásul lelőtte mindkét duplapontot erő repülő korongot - ami meglepett, hogy milyen kevés embernek ment.

Mi bizony cserélgettük a chokeokat, és világosan látszott, hogy ez milyen hasznos. A fiam jobban lő mozgót, mit én, de rosszabbul no shoot mellett, és fordítva - ezért általában ugyan ugyanazt a szűkítést használtunk, de nem mindig - ő néha a szűk, és a tág irányba kerekítettem. Cilinderrel remekül lehet egy lövésből dupla mozgó korongot lőni, ha belejön az ember, de két no shoot közül nekem Modified, Robinak inkább Full choke volt hasznosabb. A pályák többségén a Mod (feles) vált be. Baromira jól jött a kartonlapra lőtt számos téli, tavaszi kísérlet.

Úgyhogy örülünk, Vincent. Irdatlanul nagy feeling egyáltalán reszt venni egy Level 4 versenyen. De más fegyverrel lehet, hogy jobban járok.
Nagy gratula nektek!
Maga az elhatározás is tisztetre méltó, a végig vitt felkészülés, a problémák leküzdése, a fel nem adás, a végig lőtt verseny, és maga az eredmény is megérdemel minden elismerést! Leakalap emoji!
A kisördög azért csak megkérdezteti velem: amit a törökökre összesen költöttetek (csak anyagiakban, időt, idegsejteket nem számítva), abból hány rendesen működő fegyvert lehetett volna venni?
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2025.06.28. 07:59 Sziasztok,

Gratulalok mindenkinek, aki vegiglotte a versenyt!

En egeszen precizen meg tudtam elore mondani, hogy milyen eredmennyel fogok szerepelni: DQ nelkul, de az utolso helyen.

A verseny nagyon jol meg volt szervezve! Sok horror sztorit lehet arrol hallani, hogy a kulfoldi nagy/viszonylag nagy versenyeken hogy bannak a birokkal (pl. ha ehes, fizessen az ebedert), itt kivulrol nezve is szembetuno volt, hogy mennyira megbecsulik a birokat es a segitoket (pl. kaptak gyumolcsot, jegkremet, isotonias pezsgotablettat).

Minden mas is lovo szemmel tokeletes volt: gordulekeny verseny, sok biro, sok segito, jo palyak. Nyilvan a me'rt 40 fokra a szervezoknek nincs kihatasa. A loter kivalo, remelem nagyon sok nagy/viszonylag nagy verseny lesz itt!

Majd egyszer kikerul a foto.belse.hu-ra par foto es video a versenyrol.

Az egyetlen kisebb negativum amit tapasztaltam, az NEM a szervezokhoz kapcsolodik, ez a szakagvezeto kommunikacioja: szerintem nem december 5-en derult ki a szamara, hogy lesz itt egy ilyen verseny, megis csak ekkor kerult ki a honlapra egy rovid hir, hogy dec 9. a nevezesi hatarido, vagyis 2 munkanap. Ha veletlenul nem pont akkor nezek ra a honlapra, akkor szabalyosan egyetlen ide iro sem jelentkezhetett volna (ertsd: gyorsan szoltam Petyanak, hogy azonnal nevezzenek be, sem ok, sem 42 nem olvasta el idoben a kiirast). Aztan a keves jelentkezo kovetkezteben barmikor lehetett vegul jelentkezni, de ez utobbirol aztan vegkepp semmi hivatalos kommunikacio nem volt. Nagyon jo dolog, hogy a szovetseg adott egyen polot, es akinek jutott egyen rovidnadragot (pl. a 2006-os gorog soretes EB-re nem kaptunk semmi ilyet, a versenyzoknek kellett megtervezni, megszervezni es megvenni az egyseges ruhazatot), de a meret megadasara 1 napot adott a szakagvezeto; amikor megjegyeztem, hogy "Biztos elcsusztatok egy kicsit a szervezessel, hogy ilyen gyorsan kell reagalnunk, de hat van ez igy neha.", akkor az volt a valasz "ismerem a társaságot. Nem először csinálom" - hat en nem ilyen szabadkozast vartam volna az oncelu ugraltatasunkra.

En is javaslom, hogy probaljatok ki ilyen nagy versenyt is, vagy ha ez objektiv okokbol nem megy, akkor legalabb nezzetek meg. En nem mondom, hogy eletre szolo elmeny volt a szamomra (ez volt a 3. soretes europa bajnoksag, amin reszt vettem, plusz egy VB, plusz egy Pan-American Shotgun Championship-en is voltam, de ezek 12-19 evvel ezelott voltak, az elmult 7 evben nem voltam egyaltalan soretes IPSC versenyen), de nagy es jo elmeny volt.

Nyilvan az objektiv eredmeny az a helyezesem es a 33%-os eredmenyem, de abbol, hogy onmagamhoz kepest nagyon jol sikerult az egyik palyam (ahol nem kellett tolteni), az is kiderult, hogy ha extrem sok szarazgyakorlassal megtanulnek tolteni, es minden palyan szerencsem lenne es jol sikerulne, akkor 54% (es 66. hely a 103-bol) lenne az eredmeny. Nyilvan akinek ilyen elete elso nagy soretes versenyeredmenye, az szuper es remek kiindulo alap a fejlodeshez, de mint elerhetetlen cel, amire lehet torekedni, eleg karcsu.

En azt gondoltam, hogy a vasarlaskor a fegyverben levo cylinder szukitessel lovom vegig a versenyt (ennek oka egyebkent nem valami nagyon mely tervezes volt, hanem az, hogy otthon felejtettem a tobbi szukitest, annyira fontosnak meg nem ereztem, hogy a helyszinen vegyek - amire egyebkent volt lehetoseg, ami ujabb pozitivum a szervezok reszerol) - aztan az egyik palyan beszelgetes kozben ranezett a biro, es szolt, hogy ez improved-cylinder. Osszesen 1 db noshootot lottem, de az is az en hibam volt, mivel nem celoztam elegge melle (ertsd: az osszes olyan celt, aminel mindket oldalon noshoot volt, azt meglottem IC-vel gond nelkul). Volt olyan buckshot-os cel, amire ra kellett ismetelni, azaz 1 vagy 2 celnal elony lett volna az M szukites szamomra (vagy jobb minosegu buck-shot).

Vegig 32 grammos loszerrel lottem, mert tobb soret: nagyobb esely arra, hogy ledol a cel. Zomeben magyar Nike-Fiochi loszert hasznaltam, ami szerintem legalabb 10 eve megszunt ceg, szoval nem a legfrissebb vasarlasu loszer volt, de hibatlanul mukodott.

Bel
Gratulálok bel, köszi a megosztott tapasztalatokat.
Piszokul sajnálom, hogy nem tudtam elmenni nézőnek, és főleg, hogy nem találkozhattam az ott megjelent fórumtársakkal és Robival, aki ne Kispetyázzunk, mert nagyon is van saját személyisége, nem az apja kisebb kiadása! :mrgreen:
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

jó ha van írta: 2025.06.28. 12:21Robival, aki ne Kispetyázzunk, mert nagyon is van saját személyisége, nem az apja kisebb kiadása! :mrgreen:
Lehetne mondjuk ezentúl stílszerűen Robi12ga :D
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Köszönjük szépen a kedves szavakat.
jó ha van írta: 2025.06.28. 12:21
Piszokul sajnálom, hogy nem tudtam elmenni nézőnek, és főleg, hogy nem találkozhattam az ott megjelent fórumtársakkal és Robival, aki ne Kispetyázzunk, mert nagyon is van saját személyisége, nem az apja kisebb kiadása! :mrgreen:
Ez pontosan így van. példa. Az egyik pályán mondom tegyünk be Mod Choke-ot, az kell ide. Mobdja NEM, Apa, nekem Full lesz. nekem tök más a STRATEGIÁM. 8-) Eszem
A Sun-Tzuját! Megbeszélni már nem volt idő, én voltam az első lövő. Kitalált olyan végrehajtási módot, amit mást nem láttam használni , elment a bíróhoz, megkérdezte hogy ez OK-e, bíró mondta hogy semmi nem tiltja - és megcsinálta! Átlőtt a vétlen félcél tartó lábai között guggolva, és egy erősen DQ veszélyes lövést kiváltva . Így meg tudta lőni olyan szögből ami előnyösebb. Ha az leesik mert meglőtted a tartót - nem számít, ha nincs rajta sörétnyom. Na ehhez kellett a Full choke. Igaz hogy ezen több időt vesztett mintha máshonnét lövi hagyományosan :mrgreen: így tanul a gyerek de tetszett hogy kreatív és olyan jut eszébe ami nekem nem, kiáll az igazáért, és rendesen utána is jár nem csak okoskodik.
G.D írta: 2025.06.28. 13:14 Lehetne mondjuk ezentúl stílszerűen Robi12ga :D
:mrgreen: 👍
Megkonzultálom a művész úrral
jó ha van írta: 2025.06.28. 11:38 A kisördög azért csak megkérdezteti velem: amit a törökökre összesen költöttetek (csak anyagiakban, időt, idegsejteket nem számítva), abból hány rendesen működő fegyvert lehetett volna venni?
Sajnos egyet se :roll:

Az a helyzet hogy a Derya vásárlás eleve nem anyagi döntés volt részemről, hanem divízióbeli, és abszolút kényszerpálya :( .

4 divizió van :
- Standard Manual = “pumpás”. igaz, osztrákokat alsókulcsos sörétessel is láttunk lőni, pont úgy, mint mint ex-honfitársukat Scwarzeneggert a Terminátor 2 című dokumentumfilmben: :lol:
IMG_4403.jpeg
- Standard auto - csőtáras félautó

- Modified auto - félautó hosszabb csőtárral reddottál kompenzátorral

- Open - ez az egyetlen ahol engedélyezett a szekrénytár

Mar eleve volt egy Benelli M2-m. Amit már kifizettem! Többe került volt használtan, mint Deria újonnan. Hihetetlenül jó, és megbízható fegyver, de gyári formában nem alkalmas IPSCre, nehéz tölteni, sokkalta nehezebb, mint pl Fortitu 50 éves rendőrpuskáját! Az új Benelli M2 Speed már ilyen, de a regi Sort még nem. Azt kellett volna moddolni (kimarni a tokot, kicserélni egy pár alkatrészt) , de
- sajnáltam kinarni a tokot (na ezt most már nem sajnálnám)
- A négyesével töltést nem ereztem életszerűnek megtanulni fél év alatt. Tárat pedig Robi is, én is tudunk cserélni. Ezert úgy gondoltam, muszáj Opent lőni. Vagy Opent lővünk, vagy nem tudjuk megcsinálni.

Na most ha az ember leteszi a voksát a szekrénytáras fegyverek mellett, akkor reálisan mi van?
- AK alapú Vepr Molot mindenki aki komolyan gondolja ezzel lövi . Ez A megoldás. Nem elerhető a szankciók miatt :shock:
- AK alapú Saiga - még jó, de sörétesben sokkal rosszabb mint a Vepr, (még mindig jobb mint a Derya) és ugyancsak nem elérhető a szankciók miatt. :(
Használtat pedig nem mer az ember venni, mert hátha olyan mint Belnek a példánya
- Derya - ami VAN, alkatresszel, minddnbel. Jónak tűnik
- más török sz.rok - Harsan, Atak, stb semmivel se jobbak mint a Derya .

Ugyanolyan Keserű Művek/Gázpisztoly műstaki színvonal, anyaghasználat. :roll: Hobbira tök jó, remek elerhető ár, élsportra nemigazán. A 12 ga nem kegyelmez, mindent szetver párszáz lövés alatt
- AR alapú csodák az USAban amik tök jók itt elérhetetlen és nem ismerjük, sőt - nem is tudtunk róla akkor

Ezek a realis lehetőségek. Nem olyan fegyver kell, amiről hallotunk, meg láttuk a TVben, hanem ami szekrénytáras 12ga, mrgbízható, létezik, és megvehető. Ha tudtok ilyet, szóljatok pls!

Így utólag -
- nyilván nem veszek Derat
- moddolom a Benellit
- átiratom egyesületire hogy a fiam is lőhessen vele
- semmi bajunk a fegyverrel, lehet hogy azt is mírja hogy ketten lővünk vele - de szívok a töltéssel és Valszeg %ban nem lövök jobbat (Fortitu nálam eleve sokkal jobban lő sörétessel és a dupla-töltéssel mindig is komfortosabb volt)
- Robi tuti nem tanulja meg ennyi idő alatt. :roll: Így is majdnem belepusztult, annyira nehéz volt neki. Amit tudtam csinaktam helyette, segítettem, de így is a határon volt, sokkal többet már nem bírt volna. Neki adtam a “jó” Deryat, es nem mertem ugyanazzal lőni, mert a dupla terhelés lehet hogy sok lett volna.

Alapvetően vesztettünk nagyon csúnya csatákat a Deryaval, de nyertünk egy kisebb hánorút, mert bevált a stratégia. Robi EB Junior Open bronzermes lett 8-) tegnap esti hír: hiába nem volt meg a szükséges 5 induló, Open Juniorban mégis osztottak érmet. Így Robi is ott állhatot a szinpadon. Örülünk
IMG_4643.jpeg

A Modified Senior csapat is hősiesen megküzdött a bronzert:
Regenyi Kund, Tatár Zsolt “Dzsó”, Papp Laci, Keszi Tamás.
IMG_4644.jpeg

Ez a két magyar eredmény születet.

Megemlítendő:
Az Open Senior team szerintem nagyon megérdemelte volna, és ott volt a (szerintem) legjobb lövőnk, Bársony Csaba is, de csak negyedikek lettek. Ha Pipicz Deryája nem hagyja cserben, ki tudja -talán máshogy alakult volna.

Egyedül Csaba egyénileg is ott volt Senior Open Shootoffban (a top 8 lövő megküzd az Európa Bajnok címért), nagyon jó érzés volt Neki szurkolni. Sajnos kiesett, nem hibázott - hanem piszkosul jók voltak a többiek.

-
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Petya357 írta: 2025.06.29. 08:39 Mar eleve volt egy Benelli M2-m. Amit már kifizettem! Többe került volt használtan, mint Deria újonnan. Hihetetlenül jó, és megbízható fegyver, de gyári formában nem alkalmas IPSCre, nehéz tölteni, sokkalta nehezebb, mint pl Fortitu 50 éves rendőrpuskáját!
...
Csaba egyénileg is ott volt Senior Open Shootoffban (a top 8 lövő megküzd az Európa Bajnok címért), nagyon jó érzés volt Neki szurkolni. Sajnos kiesett, nem hibázott - hanem piszkosul jók voltak a többiek.
Szia,

Az elso bekezdessel nem ertek egyet: gyari formaban ALKALMAS IPSC-re, de nem a vilag legjobb fegyvere.
Szerintem sokkal alkalmasabb gyari formaban az alap Benelli M2, mint a ma kaphato Deria.
Abban persze igazad van, hogy IPSC europa bajnoknak lenni alap Benelli M2-vel nehezebb, mint IPSC pisztoly OBt nyerni gyongyvaszon tokkal (amit a klubtagom egyebkent megcsinalt), es erdemes lenne atalakitani, vagy venni egy ujat.

Bodor Jozsit se felejtsuk ki, o super senior open shootof-ot lott (sajnos o csinalt egy elvi hibat: amikor lathatoan vesztes volt, nem fejezte be a palyat, hanem fent hagyta a megallito celt - pedig a latszat csalt, es ha lelovi a megallitocelt, akkor o gyozott volna, mivel az ellenfele rossz sorrendben lotte a celokat).

Bel
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

bel írta: 2025.06.29. 11:22 Szia,

Az elso bekezdessel nem ertek egyet: gyari formaban ALKALMAS IPSC-re, de nem a vilag legjobb fegyvere.
Szerintem sokkal alkalmasabb gyari formaban az alap Benelli M2, mint a ma kaphato Deria.
Abban persze igazad van, hogy IPSC europa bajnoknak lenni alap Benelli M2-vel nehezebb, mint IPSC pisztoly OBt nyerni gyongyvaszon tokkal (amit a klubtagom egyebkent megcsinalt), es erdemes lenne atalakitani, vagy venni egy ujat.

Bodor Jozsit se felejtsuk ki, o super senior open shootof-ot lott (sajnos o csinalt egy elvi hibat: amikor lathatoan vesztes volt, nem fejezte be a palyat, hanem fent hagyta a megallito celt - pedig a latszat csalt, es ha lelovi a megallitocelt, akkor o gyozott volna, mivel az ellenfele rossz sorrendben lotte a celokat).

Bel
Nem szállok vitába. A Benelli M2 Sport az rohadt jó fegyver, csak nem jó tölteni. Ennyiben nem verseny kész. Más baja nincs. A Benelli M2 Speed amit most mutattak be kiküszöböli ezt a hiányosságot.

A Derya MK12 pedig olyan mint egy pimpelt rali Lada. Van rajta minden, elvileg full rali kész, de gyarilag sosem volt jó, minden gànyolva van, és állandóan szerelni kell. A fiam emlékeztetett, hogy mit meséltem a Ladámról - azt, hogy kötelező tartozéka volt a szerszámos láda. A nélkül nem volt okos dolog elindulni. A Lada pedig nem jó autó. A Derya MK 12 egy rali Lada.

20+ évi minden “fegyveres” szerszàmom belefért egy kis “kétfagyis” 2,5 literes Carte’dOr hűtőtaskàba. Amióta megvannak a Deryak, egy nagy laptop táska kell ehhez a melóhoz - és már abban sem fér el minden. :(

Amiben plusz pont jár nekik, az a folyamatos fejlesztések, az ügyfélre valló . Odafigyelnek a visszajelzésekre, rögtön viszik gyártásba. Egyszer majd jó lesz. Most még nem az!

Bodor Józsi - mea culpa, annyi minden inger ért - elfelejtettem. Menő a shootoffba bekerülni, és Ő bizony ott volt. Amit írtál, nagyon igaz - ha befejezi a feladatot, bizony tovább jut. :roll: Tanulság - soha nem szabad feladni - lehet hogy elrontottad, lehet hogy nagyon - de az ellenfél is hibázhat! Ameddig nem hirdettek nyertest, vagy nem DQztak, addig érdemes küzdeni. Ez pont az a helyzet volt.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

MDLSZ elnökségi hírlevél:

"Kedves Sporttársaink!

Örömmel osztom meg a hírt, mely szerint nagy nemzetközi érdeklődés mellett, nagyon nagy sikerrel zárult az IPSC Shotgun Európabajnokság Buzsákon.

Annak ellenére, hogy a sörétes puska számok kevésbé népszerűek az IPSC berkein belül, egy hete a megnyitó ünnepségen mégis megtöltöttük a helyi focipályát. Megindító volt látni, ahogyan egy kis magyar faluban, a különböző országok zászlói alatt bevonul 39 ország több, mint 500 sportlövésze, azaz a falu állandó lakosságának majdnem a felét kitevő vendégsereg. Tíz Európai Únión kívüli országból is érkeztek sportolók, illetve volt öt olyan ország, amely nem része az IPSC EU régiójának sem. Képviseltette magát pl. Kanada, USA, Dél-Afrika, Fülöp Szigetek, és Thaiföld is!!

Öröm volt a pódiumról üdvözölni ezt a lelkes és színes tömeget, akik szó szerint a világ minden zugából jöttek el hozzánk a Balaton mellé.

A verseny a kiválóan megépített lőtéren, és a kiváló szervezés eredményeképpen zökkenőmentesen bonyolódott, és nagyon pozitív nemzetközi visszajelzéseket generált.

A tegnapi záróünnepségen és díjkiosztón a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián az IPSC világszövetség gyakorlatilag minden fontosabb vezetője jelen volt, ami sportdiplomáciai értelemben is nagy siker, és további IPSC világversenyek hazánkba hozatalának esélyeit növeli. Számomra is legalább olyan pozitív érzelmekkel dús pillanat volt a záróceremónián a versenyzőkhöz szólni, mint amit a megnyitón éreztem.

Óriási lengyel, német, olasz, brit, finn, német küldöttségek vitték az érmek nagy részét, de kiválóan szerepelt sok más ország is.

Büszkén említem a hazai csapatunk tagjainak sikerét, és szívből gratulálok sportolóinknak. A magyar eredmények a következőképpen alakultak.

Shotgun Open – Junior

Csucska Róbert – EB III. helyezés – Bronzérem

Shotgun Modified – Senior Team

Tatár Zsolt, Keszi Tamás, Papp László, Regényi Kund – EB III. helyezés – Bronzérem

Shotgun Open – Senior Team

Bársony Csaba, Bodor József, Sötét Gábor, Pipicz Zsolt – EB IV. helyezett

Shotgun Open – Senior

Bársony Csaba – EB 7. helyezett

Shotgun Open – Super Senior

Bodor József – EB. 7. helyezett

A példaértékű összefogás amit Kara Norbi és párja Hanák Gabi, az egész családjuk, a baráti körük, Norbi édesapja, aki Buzsák polgármestere, az IPSC szakágunk vezető képviselői és sportolói mutattak (Sötét Gábor, Szalai László, Kormányos Mária, és sokan mások, elnézést ha nem sorolom név szerint) óriási sikert hozott országunknak, szövetségünknek sportdiplomáciai értelemben is. Nekik külön is köszönöm amit a siker érdekében tettek.

Szívből gratulálunk a helyezetteknek, minden résztvevőnek és bírónak akik erősítették hazánk és szövetségünk jó hírét!

11 hónap múlva ugyanitt IPSC Handgun Európabajnokság, két és félszer ennyi résztvevővel!! Jó bemelegítés volt a Shotgun EB, de most már erre a következő, még nagyobb eseményre gyúrunk.. 😀

Továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő észrevételeitekre.

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos Károly
elnök"
HCZoli
Veterán
Veterán

IDPA National T3

Hozzászólás Szerző: HCZoli »

IDPA Hungarian National Championship 2025 a BTK Klub szervezésében.

Dög meleg volt, de tegnapiaknak rosszabb lehetett... Idei legnagyobb IDPA verseny itthon.

Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Ne haragudjatok a spamert, de ebben a topikban külön szeretném kiemelni, hogy az Augusztus 9. fórumtalin kifejezetten igyekszünk népszerűsíteni a dinamikus lövészsportokat, továbbá egy kis ízelítőt is adni a méltatlanul háttérbe szorult Action Air (“IPSC airsofttal”) sportágból. Konkrétan egy ActionAir pályát kell majd biztonságosan teljesíteni ahhoz, hogy valaki kipróbálhassa az éles változatot.

A dinamikus lövészet potenciálisan veszélyes(ebb) üzem, mint a statikus. Remélem, hogy senki nem sértődik meg ezen a szűrőn. Ki tudja - lehet hogy két legyet ütünk egy csapásra, és a nyájas résztvevő kedvet kap az airsoft alapú dinamikus lövészethez, ami önmagában is jó móka. 8-)
Petya357 írta: 2025.07.14. 15:03 Sziasztok!

A korábban Augusztus 9-re, Gyálra meghirdetett, hivatalos fórumtáli kezd konkrét formát ölteni. A cél: önköltségi alapon, és a hatályos jogszabályok betartása mellett jól erezni magunkat. 8-) Minden fórumtársat szívesen látunk mind engedélyes, mind engedélymentes műfajban. Segítők jelentkezését is örömmel vesszük.

Cím: Gyál, Patak utca 1, Gemini lőtér
Előparty: a lőtér szabályzat szerint már 8:00-tól lehet lőni
Főrendezvény: 10:00-14:00 Utolsó lövés 14:00
Afterparty, ebéd, informális kirakodóvásár 14:00-16:00
Egységesen 5000 Ft mindenkinek. Ebédet külön lehet igényelni.

Kérjük a t. fórumtársakat, hogy résztvételi szándékotokat jelezzétek a lenti linken. A 10. kitöltő értékes ajándékot fog kapni.

A jelentkezési lap kitöltése kb 2 percet vesz igénybe, és nem kezelünk személyes adatokat.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... g/viewform

A közerdekü kérdéseket itt a fórumon, az egyénieket légyszi inkább PÜben tegyétek fel.

Rendszeresen be fogunk számolni, hogy áll a felkészülés

Gyertek, jó lesz! 8-) lesz minden is , jelképes önköltségi terítés ellenében - részletek a kérdőívben

A szervezők nevében:
Petya357
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

SAS-lőlapokra vágyom, de vakegér vagyok, és nem találtam meg a BelSE.hu-n és a Szituációs.hu-n a nyomtatható fájlokat.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Poresz írta: 2025.07.15. 19:37 SAS-lőlapokra vágyom, de vakegér vagyok, és nem találtam meg a BelSE.hu-n és a Szituációs.hu-n a nyomtatható fájlokat.
A3 lap - vonalzó :p
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

Fortitu írta: 2025.07.15. 20:56 A3 lap - vonalzó :p
kéccer :)
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.07.15. 19:37 SAS-lőlapokra vágyom, de vakegér vagyok, és nem találtam meg a BelSE.hu-n és a Szituációs.hu-n a nyomtatható fájlokat.
Szia,

https://sas.belse.hu/archive.html

Bel
Poresz
Veterán
Veterán

bel írta: 2025.07.15. 21:10 Szia,

https://sas.belse.hu/archive.html

Bel
Köszi.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Kevés embert érint, de akit igen, azt nagyon 8-)

A Hot shots egy rangos Level III verseny (pisztoly és PCC), mist először sikerül idehozni Buzsákra.

Annyira csókos-exklúzív meccs, hogy meg se volt hirdetve, már úgy is elfogytak a helyek. :o Most úgy látom megnyitották a prematchet, a hétvége továbbra is felejtős, de jövő héten Cs-P még van pár hely. Gondoltam szólok, mert már egy bő negyedéve lemondtam róla, hogy eljussak oda, és nagyon meglepődtem amikor ma megláttam hogy mégis.

https://www.alsaproteam.cz/kalendar/det ... shots-2025

20 pálya , sok sok löves (kb 300-400) , 2 nap , 160 Euró szóval nem mindenkinek való, de ez egy igen komoly verseny, a mezőny túlnyomó része külföldi, sok a komoly lövő. Továbbra, ha valaki tervez jövőre pisztoly EBre menni, praktikusan 3 db Level 3 versennyel lesz biztos helye. Ez lehet az egyik. Még mindig sokkal olcsóbb, mint külföldre utazni.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.07.22. 17:33 Továbbra, ha valaki tervez jövőre pisztoly EBre menni, praktikusan 3 db Level 3 versennyel lesz biztos helye. Ez lehet az egyik.
Szia,

Annyi kiegeszites, hogy 3 db Level 3 versenyen elert elismert jo eredmennyel lesz biztos helye.

Elismert azt jelenti, hogy legalabb 10 fos divizioban, vagy divizion belul legalabb 5 fos kategoriaban erte el a helyezeset, a jo meg azt, hogy nincs annyi nala jobb jelentkezo (osszesen magyar az EB-re), mint ahany slotot kap Magyarorszag.

A pontos szabaly.

Bel
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Sziasztok,

Felkerultek a belse.hu oldalra a kovetkezo versenyregisztraciok:
Ács, éjszakai lámpás SAS verseny
SAS pisztoly OB
Gemini CMA OB L3

Bel
Maci22hun
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Maci22hun »

Sziasztok,

van tapasztalata valakinek Aimpoint Acro C2 reddot-al?
Van egy ilyen pisztoly plate-m, de eddig Holosun-on szocialzálódtam. :)

Köszi!
IMG_2112.png
layman
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: layman »

Maci22hun írta: 2025.07.31. 09:22 Sziasztok,

van tapasztalata valakinek Aimpoint Acro C2 reddot-al?
Van egy ilyen pisztoly plate-m, de eddig Holosun-on szocialzálódtam. :)

Köszi!
IMG_2112.png
Amcsik imádják, jó és tartós darab... azt leszámítva hogy egy ronda kis órmótlan gyufásskatulya :lol:
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

IPSC Pisztoly és PCC Hot Shots gyorsjelentés

Hétközben - Cs-P - meglőttem pre-matchben, mert csak így volt hely.
IMG_5139.jpeg
Revolverrel - 8 lövetű 9x9 S&W 929 - toltam. Ez a verseny már tekinthető felkészülésnek a 2026-os EBre. Hát… bőven van még mit készülni. :roll: De jót tett a meccs, és szépen javult is a szánalmasról induló hit faktor ahogy belerázódtam. Eredmény csak vasárnap lesz, de nagy csoda nem várható - asszem csak 4 vagy 5 fő indult nem-öntöltő fegyverrel, és minimum 2 nálam ügyesebb :
IMG_5131.jpeg
20 pálya, 2 x fél nap alatt. Ez kezelhető mennyiség, nem volt annyira fárasztó, mint a sörétes. És minden másodoercét élveztem.

A verseny nagyon, nagyon szívvonalas. Meg mindig tart a főmeccs! Aki teheti, néztetek márvki Busákra ma, vagy vasárnap! világversenyekkel vetekedő pálya színvonalról , és versenyzői felhozatalról beszélünk. A lövök túlnyomó többsége külföldi, és top lövökből nincs hiány. Pl a squadtársaim csak azert lőtték prematchben, hogy a hetvegén odaérjenek egy másik versenyre - Dániába .. van, akinek ez az élete.

A magyar bírókkal és a lőter tulajdonosával sojat beszélgettem erről a versenyről, mert csecsemőként nekem minden vicc új. Ez a Hot Shots olyan, mint a Forma 1, egy utazó cirkusz. Végtelenül profik - az utolsó csavarig minden meg van tervezve, minimális helyi eszközöket igényeltek, szinte mindent hoztak, minden működik, nincs vagy kevés az improvizáció.

A pályák nagyon átgondoltak, sokféle módon végrehajthatók, kreatívak. Csak egy pelda. Külön ügyeltek rá, hogy ne legyenek direkt DQ csapdák - ha közel derékszögben kell lőni, akkor a hibavonal pár fokot befelé lejt. Ilyesmik - és ez csak az amit észrevettem. Ezernyi jelből érződött a profizmus.

Ahol volt pályaszponzor, ott nyilván ez meg is látszott:
IMG_5134.jpeg
De ahol nem volt szoonzor, ott konkrétan könnybe lábad a szemem:
IMG_5135.jpeg
Direkt magyaros motívumokat csempésztek be. Egyénileg, erre a versenyre gyártott paravánokkal és molinókkal. Gondoltam, hogy ezt már nyilván nem a csehek, hanem a Buzsákiak. Tévedtem. Ezt is a külföldi szervezők intéztek, mint mindent. Ott, ahol van idő, energia, (és penz) ilyen úri huncutságokra gondolni, mint az igényes dekoráció - ott biztos lehetsz benne, hogy a pályatervbe is beleöltek nagyon nem keves munkaórát.

A kedvenc pályámon a Mezga családdal:
IMG_5140.jpeg
Aladár ült a rakétában:
IMG_5136.jpeg
Ami egy sínen mozgó kocsi, a popper indította. Erre a végrehajtásra büszke is voltam, mert nem csak mindket célon megvolt mindkét találat (double alfa, alfa charlie) - azért tizenvalahány méterről kettő db mozgó célra ez nem olyan rossz - hanem az indító után a mozgó előtt még sikerült meglőni egy másik célt is, mint teszik ezt a nagyok, hogy időt spóroljanak. Egy HCZoli kaliberű lövőnek ez triviális feladat,mert a kocsi elég lassú, de nekem először volt bátorságom egy ilyen flexhez. Régebben remegő kézzel vártam volna ve a mozgót, hogy utána jól mellélőjek :lol: most háromszor is megnéztem, másoknál hogyan gyorsul, osztottam szoroztam, hogy belefér, mozgóra sem kapkodtam mert nem olyan gyors - és bevált.

Visszatérve a versenyre - bitang jó volt, sokat tanultam, tönnyire a profi holland és lengyel squadtársaimtól. Ez sem
kehet mással helyettesíteni, még gyakorlással sem. Versenyre kell járni. Az egyik faszinak az arca ott volt a molinón, reddotot reklámozott. Miután láttam, hogy lő, megértettem, miért . A másik igen jó lövő is látszik, hogy ebből él, van webshoplja, oktat, és elhozta az anyukáját is :!: aki meg is lőtte a versenyt irtó cuki volt látni a családot. Meg egy angol tanitványát is hozta, mentorálni. Kérdeztem a brit faszit, hogy oldja meg a kézi lőfegyver kérdést a szigeten? Mondta, hogy repülővel… átjár Hollandiába edzeni.barátok adnak kölcsön pisztolyt. Aztaqrva.. azért ez mennyi pénz, és mennyire kell akarni. :o Jó dolgunk van itt nekünk, bárki mondjon bármit. :roll:
IMG_5132.jpeg
A squadunknak tart briefinget egy 13 éves bíró lány . Profin. Azért ez is milyen menő! A cseheknél 10 eves kortól lehet lőni. A juniorokat, szuper juniorokat jó látni, mennyire megbecsülik ebben a sportban - mert kevesen vannak.

Sokan kérdezték, hol van Robi. Mondom, a pisztoly nem az erőssége, nem szeretett volna jönni. Mondták, hagyjuk a bullshitet, es inkább gyakoroljon. 8-) Átadtam.

A buzsaki LZ lőter tette lehetővé, hogy hazánkba ilyen versenyek jöjjenek - futószalagon. Örülünk, Vincent.
IMG_5133.jpeg
Szurkolok a main matchet lövő revolveres sporttársaknak (Sz P, W G), akik ma meg holnap lövik, és helyszíni tudósítónk Jó Ha Van is megírhatja a mai élményeket ha már odatolta a biciklit ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Petya357 2025.08.02. 14:15-kor.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Az angol átjár edzeni mennyi pénz témához:

Anno 2015-ben újságcikk volt a fickóról, aki a londoni albérletárak miatt Spanyolhonban bérelt lakást, és a különbözetből futotta arra, hogy naponta (!!!) fapadozzon Madrid és London között oda-vissza.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.08.02. 14:04 IPSC Pisztoly és PCC Hot Shots gyorsjelentés

Hétközben - Cs-P - meglőttem pre-matchben, mert csak így volt hely.

IMG_5139.jpeg

Revolverrel - 8 lövetű 9x9 S&W 929 - toltam. Ez a verseny már tekinthető felkészülésnek a 2026-os EBre. Hát… bőven van még mit készülni. :roll: De jót tett a meccs, és szépen javult is a szánalmasról induló hit faktor ahogy belerázódtam. Eredmény csak vasárnap lesz, de nagy csoda nem várható - asszem csak 4 vagy 5 fő indult nem-öntöltő fegyverrel, és minimum 2 nálam ügyesebb :

IMG_5131.jpeg

20 pálya, 2 x fél nap alatt. Ez kezelhető mennyiség, nem volt annyira fárasztó, mint a sörétes. És minden másodoercét élveztem.

A verseny nagyon, nagyon szívvonalas. Meg mindig tart a főmeccs! Aki teheti, néztetek márvki Busákra ma, vagy vasárnap! világversenyekkel vetekedő pálya színvonalról , és versenyzői felhozatalról beszélünk. A lövök túlnyomó többsége külföldi, és top lövökből nincs hiány. Pl a squadtársaim csak azert lőtték prematchben, hogy a hetvegén odaérjenek egy másik versenyre - Dániába .. van, akinek ez az élete.

A magyar bírókkal és a lőter tulajdonosával sojat beszélgettem erről a versenyről, mert csecsemőként nekem minden vicc új. Ez a Hot Shots olyan, mint a Forma 1, egy utazó cirkusz. Végtelenül profik - az utolsó csavarig minden meg van tervezve, minimális helyi eszközöket igényeltek, szinte mindent hoztak, minden működik, nincs vagy kevés az improvizáció.

A pályák nagyon átgondoltak, sokféle módon végrehajthatók, kreatívak. Csak egy pelda. Külön ügyeltek rá, hogy ne legyenek direkt DQ csapdák - ha közel derékszögben kell lőni, akkor a hibavonal pár fokot befelé lejt. Ilyesmik - és ez csak az amit észrevettem. Ezernyi jelből érződött a profizmus.

Ahol volt pályaszponzor, ott nyilván ez meg is látszott:
IMG_5134.jpeg

De ahol nem volt szoonzor, ott konkrétan könnybe lábad a szemem:
IMG_5135.jpeg

Direkt magyaros motívumokat csempésztek be. Egyénileg, erre a versenyre gyártott paravánokkal és molinókkal. Gondoltam, hogy ezt már nyilván nem a csehek, hanem a Buzsákiak. Tévedtem. Ezt is a külföldi szervezők intéztek, mint mindent. Ott, ahol van idő, energia, (és penz) ilyen úri huncutságokra gondolni, mint az igényes dekoráció - ott biztos lehetsz benne, hogy a pályatervbe is beleöltek nagyon nem keves munkaórát.

A kedvenc pályámon a Mezga családdal:
IMG_5140.jpeg

Aladár ült a rakétában:
IMG_5136.jpeg

Ami egy sínen mozgó kocsi, a popper indította. Erre a végrehajtásra büszke is voltam, mert nem csak mindket célon megvolt mindkét találat (double alfa, alfa charlie) - azért tizenvalahány méterről kettő db mozgó célra ez nem olyan rossz - hanem az indító után a mozgó előtt még sikerült meglőni egy másik célt is, mint teszik ezt a nagyok, hogy időt spóroljanak. Egy HCZoli kaliberű lövőnek ez triviális feladat,mert a kocsi elég lassú, de nekem először volt bátorságom egy ilyen flexhez. Régebben remegő kézzel vártam volna ve a mozgót, hogy utána jól mellélőjek :lol: most háromszor is megnéztem, másoknál hogyan gyorsul, osztottam szoroztam, hogy belefér, mozgóra sem kapkodtam mert nem olyan gyors - és bevált.

Visszatérve a versenyre - bitang jó volt, sokat tanultam, tönnyire a profi holland és lengyel squadtársaimtól. Ez sem
kehet mással helyettesíteni, még gyakorlással sem. Versenyre kell járni. Az egyik faszinak az arca ott volt a molinón, reddotot reklámozott. Miután láttam, hogy lő, megértettem, miért . A másik igen jó lövő is látszik, hogy ebből él, van webshoplja, oktat, és elhozta az anyukáját is :!: aki meg is lőtte a versenyt irtó cuki volt látni a családot. Meg egy angol tanitványát is hozta, mentorálni. Kérdeztem a brit faszit, hogy oldja meg a kézi lőfegyver kérdést a szigeten? Mondta, hogy repülővel… átjár Hollandiába edzeni.barátok adnak kölcsön pisztolyt. Aztaqrva.. azért ez mennyi pénz, és mennyire kell akarni. :o Jó dolgunk van itt nekünk, bárki mondjon bármit. :roll:

IMG_5132.jpeg

A squadunknak tart briefinget egy 13 éves bíró lány . Profin. Azért ez is milyen menő! A cseheknél 10 eves kortól lehet lőni. A juniorokat, szuper juniorokat jó látni, mennyire megbecsülik ebben a sportban - mert kevesen vannak.

Sokan kérdezték, hol van Robi. Mondom, a pisztoly nem az erőssége, nem szeretett volna jönni. Mondták, hagyjuk a bullshitet, es inkább gyakoroljon. 8-) Átadtam.

A buzsaki LZ lőter tette lehetővé, hogy hazánkba ilyen versenyek jöjjenek - futószalagon. Örülünk, Vincent.

IMG_5133.jpeg

Szurkolok a main matchet lövő revolveres sporttársaknak (Sz P, W G), akik ma meg holnap lövik, és helyszíni tudósítónk Jó Ha Van is megírhatja a mai élményeket ha már odatolta a biciklit ;)
Első élményem volt ezen a téren, még sosem láttam szituációs versenyt élőben.
Csomó nemzet versenyzői jöttek el. Minden naggyon profi volt, pl egy kvad hűtött vizeket hordott a stage-ek mellé letett hűtő dobozokba a versenyzőknek. Holt idő alig volt. Ahogy a lövő haladt a pályán, a bíró már ment is utána, nézni a találatokat, mutatta a jegyzőnek, a pálya segítők mentek lyukakat leragasztani, bukókat felállítani, mozgókat alap helyzetbe állítani...
Ebédszünetben értünk oda. Hatalmas sátor alatt volt a kaja, 2 büfé egész idő alatt üzemelt. Óccsó nem vót, de a lángosról nem sajnálták a tejfölt, sajtot, fokhagymát. Délután Norbiék hideg dinnyét küldtek ki a stage-ekbe.
Mindenki tök koncentrált volt, tudta, mikor, mit, hova. Egyetlen vitával nem találkoztunk, pedig minden pályát végignéztünk, némelyiken több versenyzőt is.
Érdekes volt, hogy egy-egy pályát ki milyen sorrendben old meg. A Petya által megírt űrhajó-sagát volt, aki simán meglőtte "sebes álltában" az elején, a poppert meg a végén. Volt pálya, amin ajtót kellett kinyitni, onnan lőni, volt, amin ülve, pisztoly, tárak asztalra letéve kellett indulni, volt, amelyikben 2 rampára is fel kellett menni a mögötte álló célokat meglőni. Itt érdekes volt, hogy sokan spóroltak a magassággal, így a cél helyett először a rampa tetejét lőtték.
Meg még egy csomó élmény, ami nekem, első bálozó nézőnek, új és érdekes volt. Asszony sem unatkozott, pedig őt sosem lelkesítette a sportlövészet, sem a vadászat, sem a fegyverek egyáltalán. Nincs ellenérzése ezekkel szemben, egyszerűen tök közömbös.
Petyának gratulálok a nagy küzdelemben mexerzett, minimum 3. helyezéshez! :mrgreen:
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

jó ha van írta: 2025.08.02. 21:46 Első élményem volt ezen a téren, még sosem láttam szituációs versenyt élőben.
Csomó nemzet versenyzői jöttek el. Minden naggyon profi volt, pl egy kvad hűtött vizeket hordott a stage-ek mellé letett hűtő dobozokba a versenyzőknek. Holt idő alig volt. Ahogy a lövő haladt a pályán, a bíró már ment is utána, nézni a találatokat, mutatta a jegyzőnek, a pálya segítők mentek lyukakat leragasztani, bukókat felállítani, mozgókat alap helyzetbe állítani...
Ebédszünetben értünk oda. Hatalmas sátor alatt volt a kaja, 2 büfé egész idő alatt üzemelt. Óccsó nem vót, de a lángosról nem sajnálták a tejfölt, sajtot, fokhagymát. Délután Norbiék hideg dinnyét küldtek ki a stage-ekbe.
Mindenki tök koncentrált volt, tudta, mikor, mit, hova. Egyetlen vitával nem találkoztunk, pedig minden pályát végignéztünk, némelyiken több versenyzőt is.
Érdekes volt, hogy egy-egy pályát ki milyen sorrendben old meg. A Petya által megírt űrhajó-sagát volt, aki simán meglőtte "sebes álltában" az elején, a poppert meg a végén. Volt pálya, amin ajtót kellett kinyitni, onnan lőni, volt, amin ülve, pisztoly, tárak asztalra letéve kellett indulni, volt, amelyikben 2 rampára is fel kellett menni a mögötte álló célokat meglőni. Itt érdekes volt, hogy sokan spóroltak a magassággal, így a cél helyett először a rampa tetejét lőtték.
Meg még egy csomó élmény, ami nekem, első bálozó nézőnek, új és érdekes volt. Asszony sem unatkozott, pedig őt sosem lelkesítette a sportlövészet, sem a vadászat, sem a fegyverek egyáltalán. Nincs ellenérzése ezekkel szemben, egyszerűen tök közömbös.
Petyának gratulálok a nagy küzdelemben mexerzett, minimum 3. helyezéshez! :mrgreen:
Csak nem a négy revolveres versenyzőre célzol, akik közül az egyik még lehet, hogy el se jött? 🤔😂

Majd előbújnak. EBre az 1200+ resztvevővől már lesz forgós is bőven - azt hiszik majd, hogy könnyű préda a műkedvelők divízió. Pedig lóf.szt - a tehetség hiányat szorgalommal pótolva majd mindenkit lenyomnak a magyar kábojok. 😜

Köszi szépen a beszámolót. Örülök, hogy tetszett. Az eszrevetelek egy reszére a reflexió “ez kb mindig így van”, de egy része tényleg csak a kiemelt versenyeken jellemző.

Elmúlt már a gyöngyvászon tokos Level 3 versenyek ideje. Hogy ez jó, vagy rossz - mindenki döntse el magának. Decez van. :roll: a versenyzőkkel, és írástudó emberekkel beszélve aki régóta és folyamosan csinálja (pl Kund) ugyanaz a kép rajzolódik ki. Minden profibb lett, a lövők és a versenyek színvonala is látványosat nőtt az utolsó 10 évben. Itthon ezt részben le tudtuk követni.

Cserébe sajnos nem olcsó. Csak a versenyre fókuszálva: 160 euró a 2 nap. Cserebe 20 pálya ami nem csak hogy jó, hanem egyenesen wow. Ha belegondolunk, hogy a resztvevők 80-90 szazaleka igen messziről utazik (fél-egy autó, vagy repülő) , fizet szállást, kosztot-kvartélyt, ellő 400 lőszert, akkor a nevezési díj kb mindegy, hogy mostv60, 160, vagy 260 euró. Mert ha a verseny jó, akkor maxmálisan megéri, ha pedig nem annyira jó, akkor ingyen sem érne meg, mert a nevezési díj messze nem a legnagyobb költség. Ezért logikus, hogy sokpályas, profi versenyekre van igény.

Egyik top lövővel beszélgettem - mondta, hogy az ő szintjén az IPSC főleg várakozásból áll. Qrva sok utazás, mindig mindenre várni kell, csak azért, hogy nettó 5 percet :!: lőjön. Természetes, hogy csak oda megy ahol tudja hogy jó lesz, és a pályan a feladatra fókuszál, elemez, tervez -nem csak eldumálja az időt, hanem ott van fejben.

Szerencsére van lehetőség sokkal kisebb, és sokkal sokkal olcsóbb versenyeken is reszt venni, több dinamikus szakágban. IPSC , IDPA, Gyorskombinált, IPRF,, Multigun, SAS, CMA ..Minden pénztárcára, és tudás szintre, minden sport/taktikai igényre van jó megoldás idegaza. De ha már elutazik sz ember két országgal odébb, akkor jogos elvárás, hogy legyen wow, és ne legyen töketlenkedés. És - szerintem - ez a versenyt ezt hozta is.

Minden alkalommal, amikor panaszkodnék, hogy 2 óra autóval Buzsák, meg jujj kicsit sok a holtidő egy hihetetlenül olcsó, mindenki számára megfizethető SAS versenyen - eszembe jut a brit faszi, akinek Hollandiába kell járnia egy qrva edzésre, és soha nem lehet saját pisztolya. És ha már a hollandoknál tartunk - a holland top lövőnek is csak 5 fegyvere lehet. Úgyhogy ne sírjunk, tök jó dolgunk van.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.08.02. 23:14 jujj kicsit sok a holtidő egy hihetetlenül olcsó, mindenki számára megfizethető SAS versenyen
Szia,

Es akinek kedve volt, az johetett a Warrior Run SAS versenyre, ahol verseny kozben 0 masodpercet kellett varni. :-)

Kis csusztatassal 1666 Ft/fegyverag nevezesi dijert. :-)

(A csusztatas az, hogy fixen 6 fegyveragban lehetett nevezni, 10 000 Ftert.)

Bel
brh562
Veterán
Veterán

bel írta: 2025.08.03. 22:04 Szia,

Es akinek kedve volt, az johetett a Warrior Run SAS versenyre, ahol verseny kozben 0 masodpercet kellett varni. :-)

Kis csusztatassal 1666 Ft/fegyverag nevezesi dijert. :-)

(A csusztatas az, hogy fixen 6 fegyveragban lehetett nevezni, 10 000 Ftert.)

Bel
aki nem olvassa naponta a belse.hu ta az meg nem tudott rola :(
bandligy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: bandligy »

Múlt hét végén volt szerencsém részt venni a TCA (https://www.tcacourses.co.uk) taktikai puska 1 és 2 alapozó kurzusán. Büntetlen előélet a részvétel feltétele. Az S&B egyik netes netes nyereményjátékán nyertem a kurzust ingyen és a lőszert is állták. Még egy új sapkát is kaptam:
20250801_151135.jpg
A költségeket láthatjátok a weblapon. Nekem 500km út volt oda és vissza, kb 4-4 óra. Első nap 300 lövés, második nap 400 lövés. TCA-tól béreltem fegyvert egy 11,5" BCM AR-t, redottal a tetején. AK és VZ-58 is vihető, ezeket is ismerik bemutatják. Saját fegyver és lőszer vihető előre le kell beszélni velük és küldenek meghívót. A képzés Jasnában volt, ami egy nagyon szép tereplőtér a Tátra lábánál (még egy tank torony is volt).
20250801_085654.jpg
A másik helyszín Zohor. Az oktatás elerhető szlovák, német és angol nyelven. Én kaptam egy Angol istruktort Peter-t, aki végig fordított és segített. Pár szó megmaradt a szlovákból is hop a fel, linea a lővonalba, stoj az állj és a krwa a hoppá...
Felszerelés semmi nem kell , csak egy szabadtéri játszós ruha és egy öv. Adtak egy övre fűzhető Helikon tártartót tárakat és szemes fülest is adtak volna ha nme viszek.

Első nap programja:
-Lőternapló kitöltés
-Felszerelések bemutatása, mellények, chastrig, ammo managment (pl üres tárak followerrel felfelé h csapattársak is lássák, legkényelmetlenebb helyről veszünknelőször stb.), szíj elméleti oktatás
-Alapállás, fogás
-Töltés, ürítés
-Lövészet egy vagy több lövéssel
-Pess check
Ebéd vagy hozol vagy elmész, egy coop van kb 10 percre.
-Reakció a fenyegetesre
-Oldal irányú mozgás támadás esetén
-Tárcsere akár támadás közben is
-Löveszet utáni feladatok (cél, környéke, fegyver, környezet ellenőrzése
-Lövészet több támadóra

Második nap programja:
-Taktikai tárcsre
-Akadályok elhárítása: 1 típus, 2 típus, zár fölé került hüvely, stove pipe
-Támadás jobbról, balról, hátulról
Ebéd:
-Mozgás közbeni lövészet (előre, hátra)
-Csőszájfékek, lángrejtők és hangtompítók bemutatása
-Barikádok résein és sarkok közelébeni lövészet

Nem egy alapozó pontlövészeti képzés volt 7-10m volt a távolság (az optika magasság kompenzálása figyelninkellett). A kurzus jól felépített volt, az oktatók segítőkészek és minden kérdésemre válaszoltak. A cél az okok megismertetése volt, hogy ne csak a folyamatot ismerjük hanem a miérteket is mögötte. Folyamatosan növelték a nyomást a kurzus során, h megtapasztaljuk a stressz hatását a teljesítményre (hiszitek vagy sem, nem igazán segít). Nem lettem kommandós rambó, de jó perspektívát adott.

Első világ beli problémám, hogy fáj mindkét mutatóujjam a tárazastól. Ha van érdeklődés szívesen írok még róla.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

bandligy írta: 2025.08.04. 16:09 Múlt hét végén volt szerencsém részt venni a TCA (https://www.tcacourses.co.uk) taktikai puska 1 és 2 alapozó kurzusán. Büntetlen előélet a részvétel feltétele. Az S&B egyik netes netes nyereményjátékán nyertem a kurzust ingyen és a lőszert is állták. Még egy új sapkát is kaptam:
20250801_151135.jpg
A költségeket láthatjátok a weblapon. Nekem 500km út volt oda és vissza, kb 4-4 óra. Első nap 300 lövés, második nap 400 lövés. TCA-tól béreltem fegyvert egy 11,5" BCM AR-t, redottal a tetején. AK és VZ-58 is vihető, ezeket is ismerik bemutatják. Saját fegyver és lőszer vihető előre le kell beszélni velük és küldenek meghívót. A képzés Jasnában volt, ami egy nagyon szép tereplőtér a Tátra lábánál (még egy tank torony is volt).
20250801_085654.jpg

A másik helyszín Zohor. Az oktatás elerhető szlovák, német és angol nyelven. Én kaptam egy Angol istruktort Peter-t, aki végig fordított és segített. Pár szó megmaradt a szlovákból is hop a fel, linea a lővonalba, stoj az állj és a krwa a hoppá...
Felszerelés semmi nem kell , csak egy szabadtéri játszós ruha és egy öv. Adtak egy övre fűzhető Helikon tártartót tárakat és szemes fülest is adtak volna ha nme viszek.

Első nap programja:
-Lőternapló kitöltés
-Felszerelések bemutatása, mellények, chastrig, ammo managment (pl üres tárak followerrel felfelé h csapattársak is lássák, legkényelmetlenebb helyről veszünknelőször stb.), szíj elméleti oktatás
-Alapállás, fogás
-Töltés, ürítés
-Pess check
-Reakció a fenyegetesre
-Lövészet több támadóra

Második nap programja:
-Taktikai tárcsre
Ebéd:

Nem egy alapozó pontlövészeti képzés volt 7-10m volt a távolság (az optika magasság kompenzálása figyelninkellett). A kurzus jól felépített volt, az oktatók segítőkészek és minden kérdésemre válaszoltak. A cél az okok megismertetése volt, hogy ne csak a folyamatot ismerjük hanem a miérteket is mögötte. Folyamatosan növelték a nyomást a kurzus során, h megtapasztaljuk a stressz hatását a teljesítményre (hiszitek vagy sem, nem igazán segít). Nem lettem kommandós rambó, de jó perspektívát adott.

Első világ beli problémám, hogy fáj mindkét mutatóujjam a tárazastól. Ha van érdeklődés szívesen írok még róla.
Ejha! A 700 lövés az még kiskaliberből (AR :lol: ) is 700 lövés.Biztosan nagy élmény lehetett!

Ha jól értettem ez kifejezetten taktikai kiképzés volt. Most, hogy megcsináltad - igazából kinek ajánlanád?

Köszi szépen az élménybeszámolót.

PS: Poresz, ha van piaca a tárazó eszközödnek, akkor pont hogy ilyen helyeken, ahol egyszerre rohadt sokat kell tárazni. Mert ugyan mindent egybevetve érdemben nem biztos, hogy gyorsabb, mint hagyományosan egyesével belenyomkodni a tárba, de sokkal kevésbé fárasztó.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

bandligy írta: 2025.08.04. 16:09 Múlt hét végén volt szerencsém részt venni a TCA (https://www.tcacourses.co.uk) taktikai puska 1 és 2 alapozó kurzusán. Büntetlen előélet a részvétel feltétele. Az S&B egyik netes netes nyereményjátékán nyertem a kurzust ingyen és a lőszert is állták. Még egy új sapkát is kaptam:
20250801_151135.jpg
20250801_085654.jpg

Első nap programja:
-Lőternapló kitöltés
-Alapállás, fogás
-Töltés, ürítés
-Pess check
-Reakció a fenyegetesre
-Lövészet több támadóra

Második nap programja:
-Taktikai tárcsre
Ebéd:

Részemről van! (Bár a taktikai vonal nem biztos, hogy a din. sportlövősdibe a legjobb.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Lőkészség Nélküli Balfasz.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

20250801_151135.jpg
20250801_085654.jpg

Első nap programja:
-Lőternapló kitöltés
-Alapállás, fogás
-Töltés, ürítés
-Pess check
-Reakció a fenyegetesre
-Lövészet több támadóra

Második nap programja:
-Taktikai tárcsre
Ebéd:

Köszi a beszámolót, és persze, hogy van a továbbiakra is érdeklődés!
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

bandligy írta: 2025.08.04. 16:09 Ha van érdeklődés szívesen írok még róla.
Már az ötlet maga, hogy ilyesmi egyáltalán felmerülhet, is nonszensz.

:-D
bandligy
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.08.04. 17:14 Részemről van! (Bár a taktikai vonal nem biztos, hogy a din. sportlövősdibe a legjobb.)
Sokat filóztam a topicon, de inkább meg akartam írni, amíg friss az élmény. Ha rossz helyen van, kérem az adminokat tegyék át!

Amúgy annak ajánlanám, akit érdekli az önvédelem, taktika személyvédelem és van rá keret. Sportlövészethez nem optimális, mert nem a gyorsaság a fő szempont. Pl nem csak fejre és test középre lőttünk, hanem nyakra és csípőre is, ha mellény lenne a támadón.

Szeretném más oktatók kurzusait is összevetni.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

bandligy írta: 2025.08.04. 19:13 Sokat filóztam a topicon, de inkább meg akartam írni, amíg friss az élmény. Ha rossz helyen van, kérem az adminokat tegyék át!

Amúgy annak ajánlanám, akit érdekli az önvédelem, taktika személyvédelem és van rá keret. Sportlövészethez nem optimális, mert nem a gyorsaság a fő szempont. Pl nem csak fejre és test középre lőttünk, hanem nyakra és csípőre is, ha mellény lenne a támadón.

Szeretném más oktatók kurzusait is összevetni.

IMHO erre nincs jobb topik. :roll: A gyorskombináltat is itt tárgyaljuk meg.

Önvédelem? Ne vicceljünk már, ez hazai viszonyokban nehezen értelmezhető a helyzetek jekentős része

Rendvédelem/katonai? Attól hogy civikek katonásdit játszanak, attól még nagyon nem lesz fegyveres testületes

Nemhalálos? Végül is nem halt meg senki… 🤔😂

IMHO #Jólvanazúgy , és egyébként is, majd a modik eldöntik, egyértelmű hogy jóindulatúan választottál topikot.

Sokkal fontosabb, hogy írjál róla picit többet, mert tök érdekes.

Pl érdekelne a módszertan. mit tanítottak - mennyit kell lőni? 1? 2? 4? Ameddig mozog a lőlap? :lol:

Egy gyakorkatot hányszor ismételtettek meg? Egyénileg a tudás szintedhez merve, vagy mindenkinek ugyanannyiszor?

Az oktatók civil kanapélakókat ámító takticool bullshit mutatóját magasnak érezted, vagy csak a szükséges mértékű?

Az AKnál/VZnél volt bármi, amit érdemben máshogy javasoltak mint az ARnél? (Nyilván csőre töltés, tárcsere picit más) de pl az eltérő lőszerből fakadóan, vagy ugyanaz a kiképzés?
bandligy
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.08.04. 19:28 IMHO erre nincs jobb topik. :roll: A gyorskombináltat is itt tárgyaljuk meg.

Önvédelem? Ne vicceljünk már, ez hazai viszonyokban nehezen értelmezhető a helyzetek jekentős része

Rendvédelem/katonai? Attól hogy civikek katonásdit játszanak, attól még nagyon nem lesz fegyveres testületes

Nemhalálos? Végül is nem halt meg senki… 🤔😂

IMHO #Jólvanazúgy , és egyébként is, majd a modik eldöntik, egyértelmű hogy jóindulatúan választottál topikot.

Sokkal fontosabb, hogy írjál róla picit többet, mert tök érdekes.

Pl érdekelne a módszertan. mit tanítottak - mennyit kell lőni? 1? 2? 4? Ameddig mozog a lőlap? :lol:

Egy gyakorkatot hányszor ismételtettek meg? Egyénileg a tudás szintedhez merve, vagy mindenkinek ugyanannyiszor?

Az oktatók civil kanapélakókat ámító takticool bullshit mutatóját magasnak érezted, vagy csak a szükséges mértékű?

Az AKnál/VZnél volt bármi, amit érdemben máshogy javasoltak mint az ARnél? (Nyilván csőre töltés, tárcsere picit más) de pl az eltérő lőszerből fakadóan, vagy ugyanaz a kiképzés?
Addig lövöd, amíg kell, ha felkel kezded előröl. A gyakorlatok 3-4-5 lövés volt hogy ránk bíztak, így érezzük, hogy stabil-e a pozíciónk. Együtt gyakoroltunk sorban és mindenkit néztek és javítottak. Gyakorlat végén összes hibát átbeszéltük és bemutatták a helyes végrehajtást aztán újra. Voltak gyakorlatok a vége felé, pl barikád amikor jobban bíztak már bennünk és egyedileg kellett végrehajtani.

A vezető oktató Gabriel TROJČÁK a különleges erőknél szolgált és volt bevetéseken. A többiek is ex katonának tűntek, de senki nem hangoztatta. A felszerelésük is rendben volt. A demókon látaszott, hogy nem ma kezték. Az anyag pedig szépen összeállt, pl megmutatják hogyan kell üríteni aztán másnap kiderül, hogy az akadály elhárítás egyik technikája is ugyanaz.

AK-val egy dolog ragadt meg, akadály elhárításnál tár ki a kezedben fogod, az ejection port a föld felé fordítva és ebben a helyzetben húzod fel 3x, hogy a gravitáció segítsen. VZnél óriási az ejection port ott könyebb.

Az akadályokat egy csodálatos eszközzel egy kb 10cm szögvas egy méteres nyélen idézték elő "malfunction maker 2000". A végén már bármikor csinálhatták a gyakorlatok közben.
G.D
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2025.08.02. 14:04 IPSC Pisztoly és PCC Hot Shots gyorsjelentés

...
Bobály Misa (Classic Senior) így látta
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Sziasztok,

Az acsi SAS lampas verseny 23-an lesz.

Bel
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Év végi/év eleji szokásos lámpás SAS-ok várhatóak Esztergomban?
bel írta: 2025.08.08. 10:59 Sziasztok,

Az acsi SAS lampas verseny 23-an lesz.

Bel
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

montecarlo írta: 2025.08.11. 16:02 Év végi/év eleji szokásos lámpás SAS-ok várhatóak Esztergomban?
Szia,

Igen!
Most meg konkret idopont nelkul.

Bel
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Szuper!
bel írta: 2025.08.11. 17:11 Szia,

Igen!
Most meg konkret idopont nelkul.

Bel
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

PROD vs. STANDARD kérdés

PROD vs. STANDARD kapcsán kérdés: néztem ezt a leírást:

https://www.old.hunshooting.hu/sites/de ... lyzata.pdf
Képernyőkép 2025-08-17 131824.png

Jól értem, hogy bármit cserélek a gyárihoz képest a pisztolyon, az már minimum STANDARD lesz? Esetemben Shadow 2 gyári irányzék helyett, ami elöl fénygyűjtőszálas, hátul sima fekete, elöl-hátul fénygyűjtő szálasra.

STANDARD és OPEN (=NYÍLT) között segít a leírás, csövet és szánt átfúrni, kompenzátort és optikát használni STANDARD-ban nem lehet.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Re: PROD vs. STANDARD kérdés

Hozzászólás Szerző: qqriq »

rapidon meg nem voltam olyan versenyen ahol lett volna kulon prod es standard divizio, az iranyzekot kutya nem nezi :roll:
montecarlo írta: 2025.08.17. 13:22 PROD vs. STANDARD kapcsán kérdés: néztem ezt a leírást:

https://www.old.hunshooting.hu/sites/de ... lyzata.pdf
Képernyőkép 2025-08-17 131824.png

Jól értem, hogy bármit cserélek a gyárihoz képest a pisztolyon, az már minimum STANDARD lesz? Esetemben Shadow 2 gyári irányzék helyett, ami elöl fénygyűjtőszálas, hátul sima fekete, elöl-hátul fénygyűjtő szálasra.

STANDARD és OPEN (=NYÍLT) között segít a leírás, csövet és szánt átfúrni, kompenzátort és optikát használni STANDARD-ban nem lehet.
ingyom bingyom tálib-e?
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

montecarlo írta: 2025.08.17. 13:22 PROD vs. STANDARD kapcsán kérdés: néztem ezt a leírást:

Szia,

Az aktualis szabalykonyv: https://idpa.belse.hu/rapidshooting.pdf
Es a tartalma:
"3.1.2
3. Gyári öntöltő maroklőfegyver divízió
Minimum 9 mm, maximum .45 kaliberű, DA vagy DAO, illetve STRIKER FIRED (Glock jellegű), gyári kivitelű maroklőfegyver. Két kivételtől eltekintve módosítást a fegyveren végrehajtani tilos. Az engedélyezett módosítások a markolat burkolathéjának cseréje, illetve az irányzék más (mechanikus zárt vagy nyílt) irányzékkal való cseréje."

Vagyis gyari maradt a pisztolyod, ha fesztelenitve indulsz vele, de mint minden DA/SA pisztoly, ez is standardnak szamit, ha SA-ban (megfeszitett kakassal, bebiztositva) indulsz.

Bel
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Kösz Bel!
bel írta: 2025.08.17. 17:43 Szia,

Az aktualis szabalykonyv: https://idpa.belse.hu/rapidshooting.pdf
Es a tartalma:
"3.1.2
3. Gyári öntöltő maroklőfegyver divízió
Minimum 9 mm, maximum .45 kaliberű, DA vagy DAO, illetve STRIKER FIRED (Glock jellegű), gyári kivitelű maroklőfegyver. Két kivételtől eltekintve módosítást a fegyveren végrehajtani tilos. Az engedélyezett módosítások a markolat burkolathéjának cseréje, illetve az irányzék más (mechanikus zárt vagy nyílt) irányzékkal való cseréje."

Vagyis gyari maradt a pisztolyod, ha fesztelenitve indulsz vele, de mint minden DA/SA pisztoly, ez is standardnak szamit, ha SA-ban (megfeszitett kakassal, bebiztositva) indulsz.

Bel
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

SAS pisztoly OB (PCC-vel is)

Nagyon várom már ezt, és szuper, hogy PCC-vel is meg lehet lőni.

Gyertek!

https://belse.hu/reg/reg250906.php
bel írta: 2025.08.17. 17:45 Sziasztok,

SAS pisztoly OB palyatervek.

Bel
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Sziasztok,

Par plusz info az Acsi lampas SAS versenyrol:
-18:00-tol a versenyzok reszt vehetnek egy mini lampakezelo tanfolyamon.
-a versenyen a minimum lovesszam 103 loves / divizio
-Kotelezo legalabb 3 tar (ha 12-esnel kisebb kapacitasuak a tarak, akkor tobb)
-Az 1. palyan kotelezo FBI fogassal tartani a kezi lampat. Kép

Bel
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Felmerült itt is többször, hogy lövésztársak érdeklődtek más szakágak után, amit amúgy nem ismernek. Emlékszem még kezdőként mennyire ijesztő volt csak úgy elmenni egyedül egy teljesen ismeretlen helyre, ismeretlen emberek közé, egy ismeretlen versenyre. Engem még Gianni vitt el IDPA-ra így, amiért hálás vagyok.
Szeretném felajánlani, hogy ha valaki hasonló cipőben jár a fórumtársak közül, akkor hozzámcsapódhat egy versenyre.
Feltételek: van saját fegyvere, versenyez, de szeretne más sportágat kipróbálni - olyat amit én is ismerek, és járok időnként versenyre.
Tipikusan egy pontlövőnek lehet talán ez érdekes, aki pl kipróbálná a steel challenget.
Ha esetleg valakit érdkelne, keressen meg, beszéljük meg.
HCZoli
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.08.26. 14:37 Felmerült itt is többször, hogy lövésztársak érdeklődtek más szakágak után, amit amúgy nem ismernek. Emlékszem még kezdőként mennyire ijesztő volt csak úgy elmenni egyedül egy teljesen ismeretlen helyre, ismeretlen emberek közé, egy ismeretlen versenyre. Engem még Gianni vitt el IDPA-ra így, amiért hálás vagyok.
Szeretném felajánlani, hogy ha valaki hasonló cipőben jár a fórumtársak közül, akkor hozzámcsapódhat egy versenyre.
Feltételek: van saját fegyvere, versenyez, de szeretne más sportágat kipróbálni - olyat amit én is ismerek, és járok időnként versenyre.
Tipikusan egy pontlövőnek lehet talán ez érdekes, aki pl kipróbálná a steel challenget.
+1

(Pesten tudok segíteni én is hasonlóan (IDPA és IPSC))
Poresz
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.08.26. 14:37 Felmerült itt is többször, hogy lövésztársak érdeklődtek más szakágak után, amit amúgy nem ismernek. Emlékszem még kezdőként mennyire ijesztő volt csak úgy elmenni egyedül egy teljesen ismeretlen helyre, ismeretlen emberek közé, egy ismeretlen versenyre. Engem még Gianni vitt el IDPA-ra így, amiért hálás vagyok.
Nekem hatalmas mázlim volt, hogy a GunMaster lőtéren szerdánkét este hat órakor* Glicza Csaba rapid shooting, fémpárbaj és IPSC edzést tartott, korrekten, szárazgyakorlással, és a lőtérhasználati díjon vagy a kombinált sportegyesületi tagsági és lőtéri éves díjon, valamint az ellőtt lőszer árán felül ez semmibe sem került, így boldogult csóró hallgató koromban stabil alapokat kaptam.

* 17-21 óra volt a nyitvatartási idő. Ők akarták, hogy dolgozó ember odaérjen. Plusz így azért már inkább lehetett másodállásban lőtéren dolgozni, mert nem fogadnék rá, hogy főállásban ebből meg lehet élni.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Ha valakinek ingerenciaja tamad hozzam is csapodhat, dinamikus loszerpocsekolassal egybekotott grillezesre es bogracsozasra :roll:
ingyom bingyom tálib-e?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

qqriq írta: 2025.08.26. 18:36 Ha valakinek ingerenciaja tamad hozzam is csapodhat, dinamikus loszerpocsekolassal egybekotott grillezesre es bogracsozasra :roll:
Leszel a pajtásom?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

nyittatni kell a modikkal egy Elit Loveszek Klubja topikot, ott meg lehet ezeket beszelni :roll:
Fortitu írta: 2025.08.26. 18:42 Leszel a pajtásom?
ingyom bingyom tálib-e?
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

+1

Remek ötlet 42!

Már van egy amerikás magyar, akit felkaroltam, de plusz egy fő még belefér. Mostanában inkább IPSC, Steel a jellemző, néha Gyorskombi, SAS, fém Sziluett es Gyorspont. De igazábol minden MDLSZ szakágat szoktam lőni - csak a többit ritkán.
Poresz
Veterán
Veterán

Tudtommal idült a bíróhiány, és nem láttam a topikban:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2025.08.31. 10:13 Tudtommal idült a bíróhiány, és nem láttam a topikban:
Az első link visszahoz a fórumba.

https://szituacios.hu/2025/07/21/rapid-biroi-tanfolyam/
Mex
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Mex »

Sziasztok!
Bel barátom írta, hogy ebbe a topicba is belefér a téma.
Megnyílt a nevezés a Dorogi Lőtér weboldalán, és az MSSZ versenynaptárjában is az első BTS Multigun Karabély kupára, amit a Dorogi Városi Lövészegyesület, és a Technikai Sportok Klubja közösen rendez 2025.09.19-20-án a Dorogi Lőtéren.
19-én a Pre-Match lesz, ahol a versenybírók, és a rendezők, szervezők próbálják leküzdeni a pályákat, 20-án lesz maga a verseny. Pályarajzok szeptember 8-tól várhatóak.
A verseny 6 pályán zajlik majd, 4 rövidebb, és két hosszabb összevont pályán. Várható minimum lövésszám a kiskaliberű puska, a PCC, és a karabély kategóriában 104 lövés, a Heavy (AK) kategóriában 54 lövés.
Három kategóriába lehet nevezni, de ebből egy kategória ketté lesz bontva. Külön kerül értékelésre a karabéllyal indulók, és azok, akik valamelyik AK variánssal (7,62X39 kaliberű alap fegyverrel, nyílt irányzékkal) indulnak.
- Kiskaliberű puska (bármilyen félautomata .22 LR kaliberű peremgyújtásos puska, karabély)
- PCC (bármilyen pisztoly kaliberű karabély, red-dottal, vagy távcsővel szerelve)
- Karabély (bármilyen karabély, red-dottal, vagy távcsővel szerelve)
- Heavy (7,62X39 kaliberű alap fegyverrel, nyílt irányzékkal)
Mindenkinek, aki indulni kíván a versenyen, regisztrálnia kell a Dorogi Lőtér weboldalán, amit az alábbi linken tud megtenni.
https://www.dorogloter.hu/esemenyek/a76 ... 70b001a5fb
A regisztrációt követően kap e-mailben egy díjbekérőt a nevezésének divízió számai szerint, amit legkésőbb 2025.09.12-ig átutalással, vagy a lőtéren készpénzben be kell fizetnie.
A versenyen minden sportlövő indulhat, aki a törvényi feltételeknek megfelel, de mivel ez egy MSSZ I. osztályú minősítő verseny lesz, azon nevezők, akik rendelkeznek érvényes MSSZ versenyengedéllyel, érvényes sportorvosival, és szeretnének minősítést szerezni, azoknak a SVIR rendszerben IS regisztrálni kell a versenyre.
https://www.hunshooting.hu/competition/370
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

A Tap-Rack-Bang - klasszikus töltőfogás mozzanataira - létezik értelmes, elfogadott magyarítás? 🤔

Csap-Töllt-Bumm ? Csap-Ránt-Bumm? Az izzadságszag olyan erős, hogy a képernyőn keresztül is érződik… van jobb? A “töltőfogás” szerintem nem elég intuitív, ha nem ismered a kifejezést, nem fogod tudni mit jelent, és azt se, hogy mit kell csinálni, milyen sorrendben 🥺

Előre is köszönöm a konkrét javaslatokat.
blint
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: blint »

Petya357 írta: 2025.09.06. 23:07 A Tap-Rack-Bang - klasszikus töltőfogás mozzanataira - létezik értelmes, elfogadott magyarítás? 🤔

Csap-Töllt-Bumm ? Csap-Ránt-Bumm? Az izzadságszag olyan erős, hogy a képernyőn keresztül is érződik… van jobb? A “töltőfogás” szerintem nem elég intuitív, ha nem ismered a kifejezést, nem fogod tudni mit jelent, és azt se, hogy mit kell csinálni, milyen sorrendben 🥺

Előre is köszönöm a konkrét javaslatokat.
Megkérdezem az éàjt, mert ebben jó szokott lenni. Ezt javasolta és érzem is benne a csít, ha arról van szó, hogy érted mit kell csinálni, de meg kell jegyezni: Üt – Húz – Tűz
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Sziasztok,

A CMA OB palyak elkeszultek, illetve mar a svajciak is jovahagytak:
Pisztoly
2Gun - figyelem, a nemzetkozi CMA szokasnak megfeleloen a PCC-vel nevezoknek lesz pisztolyos feladatuk is!

ui. a CMA PCC-ben nincs iranyzekmegkotes.

Bel
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Dinamikus sörétes SAS verseny a Gemini lőtéren november 8-án:
https://practiscore.com/2025-november-s ... i/register
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Köszi, buckshotot kell még beszereznem akkor
Fortitu írta: 2025.09.17. 08:28 Dinamikus sörétes SAS verseny a Gemini lőtéren november 8-án:
Maci22hun
Fórumtag
Fórumtag

Neveztem is, szuper volt tavaly is! :) ;)
Fortitu írta: 2025.09.17. 08:28 Dinamikus sörétes SAS verseny a Gemini lőtéren november 8-án:
G.D
Veterán
Veterán

Ez elég nagy bulinak néz ki
/kivéve akinek a célokat kell állítgatni/
brh562
Veterán
Veterán

G.D írta: 2025.09.17. 22:19 Ez elég nagy bulinak néz ki
/kivéve akinek a célokat kell állítgatni/
1:05 nél többször KELL meglőni vagy miért nem borul elsőre ? spec cél?
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

brh562 írta: 2025.09.17. 22:54 1:05 nél többször KELL meglőni vagy miért nem borul elsőre ? spec cél?
Vagy nehez - úgy van kalibrálva, hogy csak több találat együttes lendülete viszi le. 🤔
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

tobb cel van egymas mogott
brh562 írta: 2025.09.17. 22:54 1:05 nél többször KELL meglőni vagy miért nem borul elsőre ? spec cél?
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Vagy 5 cél van egymás mögé téve. Ha jobban megnézed, előbb borul egy kerek, és mögötte kisebb, négyszögletesek vannak.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Airsoftos steel Veszprémben:
https://portal.mdlsz.com/racecalendar/3467
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

BTS Multigun Dorog

Tanusíthatom, nagyon élvezetes volt!
brh562 írta: 2025.09.20. 18:46 NAgyon remek BTS lőversenyen vettem részt Dorogon ! Gratula és köszönet a rendezőknek szervezőknek
Mex írta: 2025.09.06. 21:29 Sziasztok!
Bel barátom írta, hogy ebbe a topicba is belefér a téma.
Megnyílt a nevezés a Dorogi Lőtér weboldalán, és az MSSZ versenynaptárjában is az első BTS Multigun Karabély kupára, amit a Dorogi Városi Lövészegyesület, és a Technikai Sportok Klubja közösen rendez 2025.09.19-20-án a Dorogi Lőtéren.
19-én a Pre-Match lesz, ahol a versenybírók, és a rendezők, szervezők próbálják leküzdeni a pályákat, 20-án lesz maga a verseny. Pályarajzok szeptember 8-tól várhatóak.
A verseny 6 pályán zajlik majd, 4 rövidebb, és két hosszabb összevont pályán. Várható minimum lövésszám a kiskaliberű puska, a PCC, és a karabély kategóriában 104 lövés, a Heavy (AK) kategóriában 54 lövés.
Három kategóriába lehet nevezni, de ebből egy kategória ketté lesz bontva. Külön kerül értékelésre a karabéllyal indulók, és azok, akik valamelyik AK variánssal (7,62X39 kaliberű alap fegyverrel, nyílt irányzékkal) indulnak.
- Kiskaliberű puska (bármilyen félautomata .22 LR kaliberű peremgyújtásos puska, karabély)
- PCC (bármilyen pisztoly kaliberű karabély, red-dottal, vagy távcsővel szerelve)
- Karabély (bármilyen karabély, red-dottal, vagy távcsővel szerelve)
- Heavy (7,62X39 kaliberű alap fegyverrel, nyílt irányzékkal)
Mindenkinek, aki indulni kíván a versenyen, regisztrálnia kell a Dorogi Lőtér weboldalán, amit az alábbi linken tud megtenni.
https://www.dorogloter.hu/esemenyek/a76 ... 70b001a5fb
A regisztrációt követően kap e-mailben egy díjbekérőt a nevezésének divízió számai szerint, amit legkésőbb 2025.09.12-ig átutalással, vagy a lőtéren készpénzben be kell fizetnie.
A versenyen minden sportlövő indulhat, aki a törvényi feltételeknek megfelel, de mivel ez egy MSSZ I. osztályú minősítő verseny lesz, azon nevezők, akik rendelkeznek érvényes MSSZ versenyengedéllyel, érvényes sportorvosival, és szeretnének minősítést szerezni, azoknak a SVIR rendszerben IS regisztrálni kell a versenyre.
https://www.hunshooting.hu/competition/370
HCZoli
Veterán
Veterán

IPSC világbajnokság:

Egyèni Vilàgbajnok senior:György Batki
Csapat Világbajnok a Magyar Senior Classic Team
Batki György
Marcin Ciesielski
Miglécz Gyula Zoltán
Mihaly Bobaly

GRATULÁLOK!!!
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

HCZoli írta: 2025.09.26. 13:53 IPSC világbajnokság:

Egyèni Vilàgbajnok senior:György Batki
Csapat Világbajnok a Magyar Senior Classic Team
Batki György
Marcin Ciesielski
Miglécz Gyula Zoltán
Mihaly Bobaly

GRATULÁLOK!!!
GRATULÁLOK!!!
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Íme a “hivatalos” verzió, részletesebben.

Továbbá egy jó hír - lehet gyakorolni a Mini rifle-t és PCC-t - 2028-ban ide jön Magyarországra a VB 8-)

====================================

Kedves Sporttársaink!

Fantasztikus évet írunk 2025-ben! Úgy érzem, túlzás nélkül állíthatom, hogy egyszerre, egyetlen versenyévadban, szövetségünk immáron 26 éves történelme alatt soha nem értek el sportolóink annyi kiemelkedő dobogós eredményt európai, és/vagy világversenyeken, mint eddig 2025-ben.

Májusban IPSC csapatunk világbajnoki arany, ezüst és bronzérmekkel tért haza a csehországi PCC/Mini rifle világbajnokságról. (Elnökségi Hírlevél 139. sz.)

Júniusban a nagy sikerű hazai rendezésű IPSC Sörétes Európabajnokságon kiválóan szerepeltünk, dobogós helyezést is elhoztunk, sok kiváló egyéb eredmény mellett (Elnökségi Hírlevél 140. sz.)

Augusztusban a finnországi IMSSU (sziluett) Európabajnokságról hozott haza csapatunk egy vászonszatyor arany, ezüst és bronzérmet. (Elnökségi Hírlevél 141. sz.)

Szeptember utolsó napjaiban viszont felkerült a korona a 2025-ös évre. IPSC csapatunk a Dél-Afrikában, Matlosanaban rendezett 2025-ös IPSC Handgun Világbajnokságon ismét felállt a világ tetejére!

Batki György sporttársunk egyéni világbajnok!! 👏👍

Magyar Classic Senior Csapatunk (Batki György, Marcin Ciesielski, Miglécz Gyula, Bobály Mihály) világbajnok!! 👏👍

Mindenkinek tudnia kell, hogy a handgun, azaz a pisztoly VB az IPSC „olimpiája”, a legnagyobb érdeklődéssel és a legtöbb résztvevővel bonyolódó verseny. Információink szerint több, mint 1800 induló sportoló küzdött azért a világ minden pontjáról érkezve, ami végül a mieinknek sikerült.

Fantasztikus, zseniális, világra szóló, amihez szívből gratulálok!!

Mindezek mellett és ezen túl, újabb óriási nemzetközi sportdiplomáciai sikerről is tájékoztatnom kell Benneteket:

A dél-afrikai VB alatt zajló General Assembly döntött a 2028-as PCC/Mini rifle világbajnokság helyszínéről, ami nem más, mint....... Magyarország!!

Ebben Sötét Gábor sporttársunknak, az általa végzett nemzetközi sportdiplomáciai és lobbitevékenységnek, a sikeres júniusi buzsáki sörétes EB-nek, a világszövetség vezetésével ápolt jó és személyes kapcsolatainknak mind szerepe volt, de Gábor nélkül ez nem jöhetett volna létre. Köszönjük!

Ezzel a 2023-as IMSSU EB, a 2024-es IDPA EB, a 2025-ös IPSC Sörétes EB, a 2026-os IPSC Handgun EB után, mi rendezzük a 2028-as IPSC PCC/Mini rifle VB-t is!

Hat év alatt öt ilyen kiemelkedő világverseny rendezőjeként nagy örömmel elmondhatom, hogy a 2017-ben meghirdetetett elnökségi programunkban szereplő „helyezzük fel szakszövetségünket a hazai és a nemzetközi lövészsport térképére” célkitűzésünk mintha megvalósulni látszana. 😀 Ez persze Nektek, sportolóinknak, tagegyesületeinknek, tisztviselőinknek, munkatársainknak köszönhető és egy bravúros és kiváló csapatmunka eredménye.

Továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő észrevételeitekre.

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos Károly
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Bel egyszer azt találta mondani, hogy bezzeg régen, 10+ még országos bajnokságot is lehetett nyerni gyöngyvászon tokkal. Erre azt válaszoltam, hogy bocs, de ma már nem így mennek a dolgok.

Tévedni emberi dolog. Ne haragudj Bel, igazad volt. Még mindig lehet. :o
IMG_6220.jpeg
Persze sokminden kellett hozzá:
- elcsesztem és IPSC tokkal jöttem gyorskombi OBra. Pedig tt tilos. Más tokom pedig nem volt
- kölcsönpisztollyal és tokkal lőttem meg délelőtt a sörétes+pisztolyos OBt
- ebédszünetben hazarohantam tokért, hogy a pusztolyost tudjam revolverrel lőni. A B terv pedig egy másik
revolver volt.
- csak egy vacak Dobos tok volt gyorsan (5 perc alatt) előkereshető .olyan, amit airsoftra is túl gyatrának tartottunk. De abböl kilógott az elsütő billentyű. Úgyhogy FORDÍTVA összeszerelve tudtam csak megoldani + sok Gorilla tape. Undorítóan néz ki, de működik. Fegyvert tartja
- a gyroskombinált szakágban sokkal kisebb szerepe van az időnek ,mert aranyaiban nagyon nagyok a büntik. Kb mindegy, milyen tokod van
- nem utolsó sorban - nem jött el 1-2 nálam jobb revolveres lövő :roll:

De akkor is nagy poén volt :D szigszalagos Dobos tokkal hazavinni a plakettet . a verseny is jó volt. Kicsit sántított pár apróság (már OBhez képest), de piszok jók voltak a pályák, izgalmasak, technikásak, és becsapósak. A hangulatot a hupikék törpikék is szavatolták 8-)
IMG_6221.jpeg
Az ugyanazon a napon megrendezett sörétes gyorskombit tok hiányában, reggel konkrétan meg sem tudtam volna lőni, ha nem kapok egy kölcsönfegyvert, tokkal. Ezúton is szeretnem megköszönni a lőter vezetőjének, Barkányi Lászlónak a segítseget. A verseny előtt addig szereltük a rendelkezésre alló tokokat, tártartókat, öveket, próbálgattuk bele Bárka saját fegyvereit, ameddig még az első sípszó előtt csak összeállt egy rig. Minimum egy fél órát elcseszett rám, milliós fegyvert adott kölcsön, és egy fillért nem fogadott el. Riszpekt!
IMG_6223.jpeg
Nafa fegyver nagyon kellemesen meglepett. Tudtam, hogy a KMR jó, mert hogy drága és muszáj jónak lennie :lol: - de hogy ilyen kibeb..ttul jó, azt nem gondoltam volna. Annyi ideje lövök szinte kizárólag revolverrel, hogy a Shadow1emmel nem tudok jobbat lőni, mint firgóval. Hát a KMR bizony érezhetően jobb, mint a Shadowom. Nem kicsit - nagyon.
IMG_6224.jpeg
Soha nem volt korábban a kezemben. Ki se tudtam próbálni! :o Annyit tudtam az rkső lövés előtt, amit Bárka mondott hogy finom a sütése és rövid a reset, vigyázzak vele. Ehhez képes azonnal minden ment, többször is lyukat lyukba lőttem, nehez volt értékelni. Idegen fegyverrel jobban ment mint a sajátommal. :roll: Mozgok is, szinte csípőből - minden. Ami miatt szerintem ilyen piszok jó ösztönösen ráfogni a célra, az a markolat felső része lehet, ami - IMHO - kicsit keskenyebb mint a Shadownál.ki van könnyítve a keresztmetszet, ahol átfogod. Jeff Cooper nyomatta annó kifejezetten ezt a fajta kerület csökkentő tuningot 1911-re - most már értem, miért. Mindegy is - csak azt szerettem volna mondani hogy nem bullshit a KMR luxuspusztoly, tényleg jobb mint a Shadow

Egyebként nem csak én ereztem, hogy jól ment: a sörétes IPSC EB adott egy kis rutint a sörétes részhez, a kölcsön KMR pedig lendített a pisztolyos részen:
IMG_6219.jpeg
És itt azért már mezőny is volt. Úgyhogy örülünk, Vincent.

A Deryat csak nehez, 32 grammos löszerrel etettem, hibátlanul működött.

Random kisgyerek Fót utcáin - megengedte hogy lefenyképeztem - szürreális látvány volt. :D
IMG_6218.jpeg
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Sziasztok,

A tegnapi Rapid OB eredmenyeirol egy kis erdekesseg: Otto ketszer akkora kulonbseggel nyerte a .22-es pisztoly szamot, mint amekkora kulonbseggel 2. lett az ismetlo soretes puskaval.

Ez egy 60 loveses verseny, es szam szerint 1 szazad masodperc kulonbseg volt az ismetlo soretes, es 2 szazad masodperc a .22-es pisztoly eredmenyekben.

Bel
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.09.28. 09:38 Bel egyszer azt találta mondani, hogy bezzeg régen, 10+ még országos bajnokságot is lehetett nyerni gyöngyvászon tokkal. Erre azt válaszoltam, hogy bocs, de ma már nem így mennek a dolgok.

Tévedni emberi dolog. Ne haragudj Bel, igazad volt. Még mindig lehet. :o

IMG_6220.jpeg

Persze sokminden kellett hozzá:
- elcsesztem és IPSC tokkal jöttem gyorskombi OBra. Pedig tt tilos. Más tokom pedig nem volt
- kölcsönpisztollyal és tokkal lőttem meg délelőtt a sörétes+pisztolyos OBt
- ebédszünetben hazarohantam tokért, hogy a pusztolyost tudjam revolverrel lőni. A B terv pedig egy másik
revolver volt.
- csak egy vacak Dobos tok volt gyorsan (5 perc alatt) előkereshető .olyan, amit airsoftra is túl gyatrának tartottunk. De abböl kilógott az elsütő billentyű. Úgyhogy FORDÍTVA összeszerelve tudtam csak megoldani + sok Gorilla tape. Undorítóan néz ki, de működik. Fegyvert tartja
- a gyroskombinált szakágban sokkal kisebb szerepe van az időnek ,mert aranyaiban nagyon nagyok a büntik. Kb mindegy, milyen tokod van
- nem utolsó sorban - nem jött el 1-2 nálam jobb revolveres lövő :roll:

De akkor is nagy poén volt :D szigszalagos Dobos tokkal hazavinni a plakettet . a verseny is jó volt. Kicsit sántított pár apróság (már OBhez képest), de piszok jók voltak a pályák, izgalmasak, technikásak, és becsapósak. A hangulatot a hupikék törpikék is szavatolták 8-)
IMG_6221.jpeg

Az ugyanazon a napon megrendezett sörétes gyorskombit tok hiányában, reggel konkrétan meg sem tudtam volna lőni, ha nem kapok egy kölcsönfegyvert, tokkal. Ezúton is szeretnem megköszönni a lőter vezetőjének, Barkányi Lászlónak a segítseget. A verseny előtt addig szereltük a rendelkezésre alló tokokat, tártartókat, öveket, próbálgattuk bele Bárka saját fegyvereit, ameddig még az első sípszó előtt csak összeállt egy rig. Minimum egy fél órát elcseszett rám, milliós fegyvert adott kölcsön, és egy fillért nem fogadott el. Riszpekt!

IMG_6223.jpeg

Nafa fegyver nagyon kellemesen meglepett. Tudtam, hogy a KMR jó, mert hogy drága és muszáj jónak lennie :lol: - de hogy ilyen kibeb..ttul jó, azt nem gondoltam volna. Annyi ideje lövök szinte kizárólag revolverrel, hogy a Shadow1emmel nem tudok jobbat lőni, mint firgóval. Hát a KMR bizony érezhetően jobb, mint a Shadowom. Nem kicsit - nagyon.

IMG_6224.jpeg

Soha nem volt korábban a kezemben. Ki se tudtam próbálni! :o Annyit tudtam az rkső lövés előtt, amit Bárka mondott hogy finom a sütése és rövid a reset, vigyázzak vele. Ehhez képes azonnal minden ment, többször is lyukat lyukba lőttem, nehez volt értékelni. Idegen fegyverrel jobban ment mint a sajátommal. :roll: Mozgok is, szinte csípőből - minden. Ami miatt szerintem ilyen piszok jó ösztönösen ráfogni a célra, az a markolat felső része lehet, ami - IMHO - kicsit keskenyebb mint a Shadownál.ki van könnyítve a keresztmetszet, ahol átfogod. Jeff Cooper nyomatta annó kifejezetten ezt a fajta kerület csökkentő tuningot 1911-re - most már értem, miért. Mindegy is - csak azt szerettem volna mondani hogy nem bullshit a KMR luxuspusztoly, tényleg jobb mint a Shadow

Egyebként nem csak én ereztem, hogy jól ment: a sörétes IPSC EB adott egy kis rutint a sörétes részhez, a kölcsön KMR pedig lendített a pisztolyos részen:

IMG_6219.jpeg

És itt azért már mezőny is volt. Úgyhogy örülünk, Vincent.

A Deryat csak nehez, 32 grammos löszerrel etettem, hibátlanul működött.

Random kisgyerek Fót utcáin - megengedte hogy lefenyképeztem - szürreális látvány volt. :D
IMG_6218.jpeg
Gratulálok!
Lassan odaérsz, hogy nem kell letagadjam, hogy ismerlek.😁😜
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

jó ha van írta: 2025.09.28. 19:09 Gratulálok!
Lassan odaérsz, hogy nem kell letagadjam, hogy ismerlek.😁😜
Pff... :D :D :D
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Chronicus Magnumitis »

Petya a mi D'Artagnan-unk. Athos kölcsönadja a kardját, Porthos a kardszíját, hősünk mélyen átgondolt elmélettel pótolja a gyakorlat hiányát (legalábbis valahogy így írta a regényben a nagyDumás író...), aztán jön, lát, győz. Legmélyebb tiszteletem.
HCZoli
Veterán
Veterán

2025 Italian National IDPA

Olasz nemzeti IDPA bajnoki verseny.
14 pálya.

Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Re: 2025 Italian National IDPA

HCZoli írta: 2025.09.29. 23:26 Olasz nemzeti IDPA bajnoki verseny.
14 pálya.

Nagyon technikás, kreatív és sokoldalú pályák. Európa-bajnosághoz méltó színvonal ez a nemzeti OB. :o És ennyi 2.-es, 3-as kondícióból induló pályát még sose láttam. 8-)

A ajtóberúgási technikádat lopom ! :D Szép volt, mintha zsinóron húzták volna. Mindig öröm nézni. Grat! Mi lett a vége?

Mi volt a kisebb zavar az Erőben ? Tárbehelyezés?
HCZoli
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2025.09.30. 07:07 Nagyon technikás, kreatív és sokoldalú pályák. Európa-bajnosághoz méltó színvonal ez a nemzeti OB. :o És ennyi 2.-es, 3-as kondícióból induló pályát még sose láttam. 8-)

A ajtóberúgási technikádat lopom ! :D Szép volt, mintha zsinóron húzták volna. Mindig öröm nézni. Grat! Mi lett a vége?

Mi volt a kisebb zavar az Erőben ? Tárbehelyezés?
Szia

Ajtó berugás: kérdezz rá, nem mindenhol engedik és itt volt ellensúly, hogy ne jöjjön vissza.
Zavar az erőben: fejkamerán nem látszódott, de arra tippelek, hogy véletlen bebiztosítottam.....

Eredmények:

Sohajda Zoltán CCP 1. hely, CCP/MA 1. hely
Kató Péter SSP 2. hely, SSP/MA 2. hely
Pap József ESP 2. hely, ESP/MA 2. hely
Dobos Tamás CCP/EX 1. hely
Haiszky Ernő Zoltán CDP/MM 2. hely
Antali Barnabás CCP/EX 3. hely
Biró Sándor ESP/EX 4. hely
Lévai Tibor CO/EX 4. hely
Tatár Zsolt Most Accurate handgun (Legpontosabb lövő pisztollyal)
idpa olasz.jpg
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

HCZoli írta: 2025.09.30. 07:12 Szia

Ajtó berugás: kérdezz rá, nem mindenhol engedik és itt volt ellensúly, hogy ne jöjjön vissza.
Zavar az erőben: fejkamerán nem látszódott, de arra tippelek, hogy véletlen bebiztosítottam.....

Eredmények:

idpa olasz.jpg
Szívből gratulálok.

Egyrészt a szép eredményekhez, másrést ahhoz, hogy ennyire népes hazai csapat kiment az olasz OBra. Avanti! 8-)
HCZoli
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2025.09.30. 08:10 Szívből gratulálok.

Egyrészt a szép eredményekhez, másrést ahhoz, hogy ennyire népes hazai csapat kiment az olasz OBra. Avanti! 8-)
Köszönjük!
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

HCZoli írta: 2025.09.30. 07:12 Szia

Eredmények:

idpa olasz.jpg
Gratulálok!

Olaszoknak is hagytatok azért pár helyezést, ebben-abban, ugye? ;-)
HCZoli
Veterán
Veterán

jó ha van írta: 2025.09.30. 21:10 Gratulálok!

Olaszoknak is hagytatok azért pár helyezést, ebben-abban, ugye? ;-)
Köszi.

Jutott másoknak is :)
HCZoli
Veterán
Veterán

IDPA OB 4. forduló

Szombathely, Undergorund Lőtér, jó kis pörgős pályák.
(fénysorompóra induló mozgó célok, meghatározott cél találata esetén nyíló ajtó amihez vissza kell rohanni).

Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Re: IDPA OB 4. forduló

HCZoli írta: 2025.10.13. 13:00 Szombathely, Undergorund Lőtér, jó kis pörgős pályák.
(fénysorompóra induló mozgó célok, meghatározott cél találata esetén nyíló ajtó amihez vissza kell rohanni).

Látom egy ponton nagyon meglepődtél, hogy milyen hamar elfogyott a lőszer :D
Szép volt, köszi a vidit!

Nagyon sajnálom, hogy idén nagyon kevés szombathelyi versenyre jutok el, pedig a legjobbak közt vannak ebben a műfajban.
HCZoli
Veterán
Veterán

Re: IDPA OB 4. forduló

Fortitu írta: 2025.10.13. 13:13 Látom egy ponton nagyon meglepődtél, hogy milyen hamar elfogyott a lőszer :D
Szép volt, köszi a vidit!

Nagyon sajnálom, hogy idén nagyon kevés szombathelyi versenyre jutok el, pedig a legjobbak közt vannak ebben a műfajban.
Többiek videózásával foglakoztam felkészülés gyanánt és nem számoltam bele, hogy csak 10-el indulok... oda 3-t terveztem ezért elsőre akadálynak hittem... de belefért :)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Felkerültek a november 8-i sörétes verseny pályatervei:
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Fortitu írta: 2025.10.24. 18:29 Felkerültek a november 8-i sörétes verseny pályatervei:
Ez jó lesz! Várjuk. Regelve.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Első puskás IPSC versenyem:

A procokat szépen megkaptam a fedezéken támaszkodásért (nem tudtam, hogy nem szabad...). Azon el is úszott az egész versenyem, de nagyon profi volt amúgy minden. A buzsáki lőtér meg valami fantasztikus!
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Fortitu írta: 2025.10.27. 09:02 Első puskás IPSC versenyem:

A procokat szépen megkaptam a fedezéken támaszkodásért (nem tudtam, hogy nem szabad...). Azon el is úszott az egész versenyem, de nagyon profi volt amúgy minden. A buzsáki lőtér meg valami fantasztikus!
+1 grat, jól harcoltál! Hát igen, a szabálykönyv majdnem száz oldal, és nem triviális hogy pályán belül az egyik fedezék használata támasztékként OK , a másiké pedig nem. :roll:

Ezt speciel külön megkérdeztem, ezért nem kaptam büntit - cserébe ugyanott feleslegesen meglőttem egy célpárt 2x is - 40 lövést fejben tartani nem egyszerű, főleg ha te vagy az első lövő.

Saigaval, nyílt iranyzekkal toltam, nagyon jó móka volt.

Kiemelendő:
- 100, 200 méteres ipsc lőlap lövéseket tartalmazó pálya, közvetlenül rövid célok után, futásból nem ideális testhelyzetbe erkezve

- 2 szektorra kiterjedő 40 lövéses pálya. A pályarajzot sajnos már levetél, de 42 videóján remélem látszik, hogy egyik szektorból át kellett futni egy másikba, és ott is voltak hosszabb lövések (egymást átfedő mini IPSC célok és popper 50 méterről)

Erről kéne, hogy szóljon a Rifle műfaj, nem pedig puskára átnevetett pisztolpályákról ahol csak 5 -20 méterre lövünk karabéllyal . Buzsák fantasztikus - a lőter is, és a versenyek is amiket oda rendeznek.

Magamhoz képest most nem is volt rossz, 60% . A nyomi Sightmark reddotot levettem a Saigáról , így jobb- és fémirányzékos müfajban parallaxis hiba sincs a közeli célokra, és a 7,62x39 AK platform is versenyképes, nem úgy mint Openben. Optikás feladatokra pedig kell venni egy BTSt, valami jobb fajta LPVOvsl, nincs mese :)
Maci22hun
Fórumtag
Fórumtag

Gratulálok Fortitu és Petya, és köszi a tapasztalatokat és a videót! Jó olvasni ezeket a sorokat! 1 éve nem lőttem a .223-s AR15 puskámmal (gyorspont nem mozgat), de megjött a kedvem! :) ;)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Maci22hun írta: 2025.10.27. 20:46 Gratulálok Fortitu és Petya, és köszi a tapasztalatokat és a videót! Jó olvasni ezeket a sorokat! 1 éve nem lőttem a .223-s AR15 puskámmal (gyorspont nem mozgat), de megjött a kedvem! :) ;)
Robi is rákattant. Addiktív!

Mifelénk ritka a jó puska pálya. De van remény! Puska SAS , és IPSC.

A gyorskombit nagyon szeretem, de 50 méteresnél hosszabb nem-sniper pályát valahogy még nem láttam :roll:
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Erről mit tudtok? Valami MSSZ dopping reg.

https://www.hunshooting.hu/News/239?fbc ... AZ4a3w5C3A

Ide rakom, mert ez a része érint.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Sziasztok,

Kiirtam jopar versenyt a Belse.hura.

Bel
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2025.10.31. 17:42 Sziasztok,

Kiirtam jopar versenyt a Belse.hura.

Bel
MiniMagnum?
images.jpeg
images.jpeg (14.03 KiB) Megtekintve 4986 alkalommal
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Chronicus Magnumitis írta: 2025.10.31. 21:02 MiniMagnum?images.jpeg
Tényleg. Kellene lőszert is fejleszteni hozzá. :-)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Chronicus Magnumitis írta: 2025.10.31. 21:02 MiniMagnum?images.jpeg
+1
az jó volt a múltkor!
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2025.10.30. 11:49 Erről mit tudtok? Valami MSSZ dopping reg.

https://www.hunshooting.hu/News/239?fbc ... AZ4a3w5C3A

Ide rakom, mert ez a része érint.
Azóta már megváltoztatták a bejegyzést, először kötelező regisztrációról, most meg már csak valami javasolt képzéstől írnak. Szerintem ők sem tudják.
Poresz
Veterán
Veterán

Chronicus Magnumitis írta: 2025.10.31. 21:02 MiniMagnum?
AndyA írta: 2025.10.31. 21:05 Tényleg. Kellene lőszert is fejleszteni hozzá. :-)
Petya357 írta: 2025.11.01. 12:55 +1
az jó volt a múltkor!
+1
A fegyverszeretet őszinte ünneplése volt az a verseny. :)
Válasz küldése